Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

solid   арарат   божията общност   едно   идването на исус отгоре   наука   проклинане   пръски думи   рак   служители  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Краят на епохата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
С белега на звяра във времето на 1000 год. царуване?
Започване на нова тема
    

27.03.09 15:08 Цитирай
изказвания: 612
(разкл. от: Третият Божий дом )


еурет , ти какво мислиш за милениалното царство.Кой ще живее там?
Според това което чета в Словото , там ще  царуват светиите в нетленни тела / възкръстналите светии , и тези които са останали живи до времето на грабването/
Те ще са в нетленни тела.Знаем , обаче че ще има хора с тленни тела.Ще живеят дълго , но все пак ще умират , ще се раждат и деца .Кои ще са тези хора.
Според моите размишления и според други братя с които съм разговарял , това ще са хора от народите. Хора от народите които  са идвали на бой против Йерусалим  са останали  , тоест не са били унищожени от Бога , преди да започне милениума.По някакво причина , Бог ги е пощадил.
Това поражда проблем.Който от не малко време ме занимава.
Тези които не са приели белега на звяра или са умряли или са успяли да оживеят до грабването и Бог ги е взел и ги е преобразил в миг на око.Те са тези дето царуват заедно с възкресените светии , царуват с Исус.Добре , тези дето са останали от народите , в плътски тела и са влезли в милениума , те би трябвало да имат белега на звяра.Да са го приели.Понеже възможно ли е някой да не го е приел , а същевременно да не е вярващ?
И ако имат белега , на какво основание , са пощадени и са в милениума?
В Словото четем , че който приеме белега , ще бъде мъчен , пред Бог и пред ангелите   и димът от мъчението му ще се издига до вечни векове.Това ми изглежда без изключения.

Но за да са тези хора в милениума , явно ще има изключения.В книгата на Захария се говори за останалите от народите.Въпросът който ме занимава е ,че не еказано ,че тези останали от народите  имат белега и са идвали на бой против Йерусалим , а сякаш те само се числят към тези народи.
Пиши какво мислиш ти и който има на сърце.

иначе идеите на диспенсионистите ,са решили този проблем , но там има други проблеми , с които поне засега не съм съгласен.Не виждам в писанието да има толкова на брой диспенсации , колкото те казват , също не виждам причина , да се визират само юдеите в мат 24 глава и това да се отнася само за тях , както и описаното в лука 17 глава , за края на епохата.Разделянето на светиите на грабнати и оставени не ми изглежда вярно.Изобщо има проблеми в тяхното разбиране , както и виждането за благовестието на Божията благодат и благовестието на царството , като непременно две различни неща.

Проблем обаче за мен в момента е именно това което посочих.Възможно ли е хора с белега да влязат в милениума? Имаме ли основание да смятаме така , от Словото.
Нека дискутираме това , ако иска някой.
Може и в отделна тема , макар и тази за храма да е близка по смисъл.

[ Редактирано 27.03.09 15:33 ]

Най-отгоре
белегът на звяра,   голямата скръб,   грабването,   есхатология,   краят на епохата
    
27.03.09 16:16 Цитирай
изказвания: 4956
Ако правилно разбирам,

след като Божият син се появи в небесните облаци в слава и си вземе от земята своите си при себе си (точно след края на голямата скръб, преди започването на Божия гняв),

и след като премине времето на Божия гняв,

Божият син ще слезе триумфално точно в края на Божия гняв и ще избие всички земни войски, които са се подмамили в този грях и идват да воюват против Него, когато Той слиза от Божиите небеса.
Това ще бъде страшно събитие и след това лешоядите и орлите ще им кълват останките по труповете и май ще ги погребват със седмици и месеци, понеже ще бъдат огромно множество.

Но тази участ, както разбирам, е само за онези армии, които са дошли да воюват против слизащия от небесата Божий помазаник/цар, Божият син Исус от Назарет.

Т.е. ако някой не участва в тази обречена битка той няма да бъде убит от Божия син.

След това Исус от Назарет - YHVH станал плът -  Божият син, ще царува над цялата земя, като ще постави свои царе и управители (в нетленни тела) над всички земи и останали хора/народи по земята.


По принцип не виждам проблем чисто теоретично дори хора, поклонили се преди това на онзи сатанински световен цар, да продължат да живеят под политическата царска власт и управление на Божия син Исус от Назарет и неговия народ през това бъдещо 1000-год. царуване, докато умрат телесно.
След като умрат телесно, какво ще стане с тях е отделен въпрос.


А между другото, възможно ли е през голямата скръб (понеже тогава ще е терорът над цялата земя, всички да се покланят на изображението на първото „хищно животно“/сина на гибелта) някои хора от невярващите да успеят да се укрият и да не му се поклонят?

По принцип мисля , че има мнозина невярващи, които ако имаха избор, изобщо не биха приели да се покланят на какъвто и да е цар – било то и сатанински. Вземи примерно много от американците. Но не само те.

Възможно е доста малко хора да останат по земята след Божия гняв, но за 1000 години ще се народят много други хора също. И ще живеят по много години преди да умрат, стотици години, не както сега.

Мнозина от тези хора също няма да приемат истината и няма да повярват в Божия син, който дори ще живее сред тях, на земята. И когато в края на тези 1000 години сатаната отново бъде пуснат на свобода (понеже в началото на 1000-та години ще бъде хвърлен в затвор) и започне да мами отново народите(от невярващи, в контекста), същите тези антихристи ще се организират наново и ще отидат да воюват срещу световната столица, Йерусалим, където е престолът на Божия помазаник, Божият син Исус от Назарет, но този път няма да има повече търпение и Бог ще ги избие с огън от небесата.

(След което Бог ще унищожи тези небе и земя и ще съживи неправедните мъртви и ще ги изправи на онзи съд, според делата им, записани в онези книги. И тогава подземното място (hades) ще бъде хвърлено в огненото езеро, както и всеки от съживените неправедни мъртви, който не е записан в Божията книга на живота.

И тогава Бог ще създаде нови небеса и земя и (поне първоначално), както пише, безбройният Божий народ ще живее на новата земя в присъствието на Бога и Агнето, в праведност, мир, радост и щастие.)


[ Редактирано 27.03.09 16:43 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
27.03.09 16:26 Цитирай
изказвания: 1582
Може би новият световен ред все пак няма да успее да подчини абсолютно цялата планета на антихриста. Даже в Библията се описват кои земи няма да са под властта му, ама не помня къде точно беше. Е, ЕС и УС със сигурност са в кюпа, тъй че стягайте се

Има един факт, който ме радва - много невярващи, като видят каква тирания се готви и като им се обяснява как това е пророкувано в Писанията, как това е антихрист и след него идва Христос за втори път - и доста се замислят... Бог да им отвори очите. Отделно от това, когато наистина почнат да налагат белега на звяра, много хора ще се усетят в последната минута и ще се покаят и ще отхвърлят белега. Така ще изгубят телесния си живот, но ще спасят душите си.
Christus regnat
Най-отгоре

    
28.03.09 12:09 Цитирай
изказвания: 612
Белегът ми се струва символ на принадлежност.сатана ще подпечата своите както и Бог своите.Дали след това някой може , след като е подпечатан от сатана или белязан , да влезе в това прекрасно царуване на Исус.Не ми изглежда да е така , засега.
По скоро ми се струва , че може по някакъв начин , разни невярващи хора да не приемат белега и така да влязат в милениума , по скоро това е възможно сякаш.
Хм!
неслучайно има толкова предупреждения в Словото за този белег и опастностите при неговото приемане.
Ако не бяха другите проблеми при виждането на диспенсионизма , щях да се съглася с тяхното обяснение на този въпрос.Но зaсега не съм.
Грабване преди скръбтта , е много хубаво ако истина , но не мисля че Словото говори за такова нещо , преди скръбните години.
Явно до края тази тема няма да стане ясна напълно.

[ Редактирано 28.03.09 13:28 ]

Най-отгоре

    
28.03.09 12:51 Цитирай
изказвания: 4956
Според мен ясно се разбира, че белегът, който световната милиция/жандармерия на първото „хищно животно“ ще поставя върху челото или дясната ръка на хората, които са се поклонили на неговото изображение/статуя
ще бъде просто идентификация, която лесно ще се проверява от хора и човешка технология в магазини и навсякъде.

Т.е. това ще бъде земна технологична идентификация, но много по-заробваща от сегашните заробващи идентификации като „лични карти“ (подобно на концлагер), „паспорти“ или подобни неща, които и до сега не се приемат от някои хора по света. (Може да е имплантиран RFID-чип или лазерна татуировка, или нещо друго, но това няма значение.)

Който няма тази човешка идентификация, съответно няма да го допускат до официална търговия – било то купуване или продаване.
Т.е. ти ако нямаш тази идентификация, тогава няма да можеш да си купиш никаква храна и ако Бог не ти помогне някак си, може и да умреш от глад.
А ако те засекат някъде, че нямаш такава идентификация, или ще те екзекутират или ще те „отведат в плен“ , т.е. в някой робовладелчески концлагер, където да те довършат от работа или да те използват като роб  за по-дълго време, докато решат,
или докато не дойде краят на голямата скръб, когато е съживяването на мъртвите и грабването им в облаците,
и след това идва Божият гняв върху антихристите, останали по лицето на земята, които тогава ще пожелаят смъртта, но тя ще побегне от тях.Но временното царуване (това са само 1000 години) на Божия помазаник на земята съвсем не е равносилно на живота на новата земя и небе, които ще бъдат след това, след тези 1000 години и след съда на неправедните. Царуването на новата земя мисля, че ще е нещо невиждано за Божиите хора и мисля, че ще е много по-славно и благословено от бъдещото 1000-год., царуване на тази земя, където все още ще живеят и греховни/смъртни хора, заедно с Божиите безсмъртни и праведни хора.
Тези антихристи в никакъв случай няма да бъдат допуснати от Бога на новата земя, но по време на владичеството на Божия помазаник на тази земя не виждам проблем да живеят под неговата политическа власт.

То те и в момента живеят под неговата власт, ако и да не осъзнават това и с тях се случва само онова, което Той допусне, т.е. те могат да извършат даден грях само докато той допуска това и допуска да са още живи по земята, с цел да се обърнат от греховете си и да се спасят от греха и смъртта чрез вярата в Божия син и признаването му ,  и да не отидат в огъня.


През тези 1000 години царуване на земята ще има много антихристи, но поради новата политическа власт (Божият помазан цар, Исус от Назарет, ще владее над цялата земя чрез поставени от него царе/управители и т.н. навсякъде) няма да могат вече да правят нищо на Божиите хора. Например няма да могат да им забраняват да им говорят на открито (дори на хиляди хора) за Божия син, или да им изискват разрешение за това и.т.н.,  или да им слагат човешки „царе“- агенти на ДС и т.н. дейности, каквото сега правят, докато Бог ги е оставил да извършат делата си и тези дела да се запишат в книгите, по които ще бъдат съдени преди да бъдат хвърлени в огненото езеро, хората които бъдат осъдени от Бога на последния съд.


И това изобщо не противоречи на това,
че след като тези осъзнати антихристи, богопротивници умрат и след пребиваването си в подземното място в огъня (след унищожаването на земята) се явят на Божия съд на неправедните,
Бог примерно да ги осъди и да ги хвърли в огненото езеро за да бъдат мъчени вечно.

Все пак вечните мъчения на антихристите, за които се говори там, са в огненото езеро, а не по времето на временното 1000 год. царуване на помазаника на тази земя.
Относно „грабването“,
то е в контекста на съживяването на умрелите праведни в нетленност, и изменянето на живите праведни с нетленни тела и грабването на всички тях в Божиите небеса, да гледат славата на Божия син и да са там, където е и той.
Според както разбирам, това ще стане точно след края на голямата скръб и преди началото на Божия гняв, когато Божият син ще изпрати да съберат всички негови от цялата земя.


адм.бел.
разкл. в: Белегът на "звяра"

[ Редактирано 31.03.09 11:37 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
11.04.09 22:00 Цитирай
изказвания: 8
eureth:

Ако правилно разбирам,

след като Божият син се появи в небесните облаци в слава и си вземе от земята своите си при себе си (точно след края на голямата скръб, преди започването на Божия гняв),

и след като премине времето на Божия гняв,

Божият син ще слезе триумфално точно в края на Божия гняв и ще избие всички земни войски, които са се подмамили в този грях и идват да воюват против Него, когато Той слиза от Божиите небеса.
Това ще бъде страшно събитие и след това лешоядите и орлите ще им кълват останките по труповете и май ще ги погребват със седмици и месеци, понеже ще бъдат огромно множество.

Но тази участ, както разбирам, е само за онези армии, които са дошли да воюват против слизащия от небесата Божий помазаник/цар, Божият син Исус от Назарет.

Т.е. ако някой не участва в тази обречена битка той няма да бъде убит от Божия син.

След това Исус от Назарет - YHVH станал плът -  Божият син, ще царува над цялата земя, като ще постави свои царе и управители (в нетленни тела) над всички земи и останали хора/народи по земята.


По принцип не виждам проблем чисто теоретично дори хора, поклонили се преди това на онзи сатанински световен цар, да продължат да живеят под политическата царска власт и управление на Божия син Исус от Назарет и неговия народ през това бъдещо 1000-год. царуване, докато умрат телесно.
След като умрат телесно, какво ще стане с тях е отделен въпрос.


А между другото, възможно ли е през голямата скръб (понеже тогава ще е терорът над цялата земя, всички да се покланят на изображението на първото „хищно животно“/сина на гибелта) някои хора от невярващите да успеят да се укрият и да не му се поклонят?

По принцип мисля , че има мнозина невярващи, които ако имаха избор, изобщо не биха приели да се покланят на какъвто и да е цар – било то и сатанински. Вземи примерно много от американците. Но не само те.

Възможно е доста малко хора да останат по земята след Божия гняв, но за 1000 години ще се народят много други хора също. И ще живеят по много години преди да умрат, стотици години, не както сега.

Мнозина от тези хора също няма да приемат истината и няма да повярват в Божия син, който дори ще живее сред тях, на земята. И когато в края на тези 1000 години сатаната отново бъде пуснат на свобода (понеже в началото на 1000-та години ще бъде хвърлен в затвор) и започне да мами отново народите(от невярващи, в контекста), същите тези антихристи ще се организират наново и ще отидат да воюват срещу световната столица, Йерусалим, където е престолът на Божия помазаник, Божият син Исус от Назарет, но този път няма да има повече търпение и Бог ще ги избие с огън от небесата.

(След което Бог ще унищожи тези небе и земя и ще съживи неправедните мъртви и ще ги изправи на онзи съд, според делата им, записани в онези книги. И тогава подземното място (hades) ще бъде хвърлено в огненото езеро, както и всеки от съживените неправедни мъртви, който не е записан в Божията книга на живота.

И тогава Бог ще създаде нови небеса и земя и (поне първоначално), както пише, безбройният Божий народ ще живее на новата земя в присъствието на Бога и Агнето, в праведност, мир, радост и щастие.)


Нека постинга ми да не се разбира като заяждане. Просто имам някои въпроси, на които не намирам отговорите...
В написаната от теб хронология на последните времена има няколко съществени въпроса, на които не си отговорил:

1. Ти казваш, че Христос ще идва веднъж за да грабне Църквата и в края на так. нар. от тебе (политическо) хиляда годишно царство ще идва още веднъж, т.е. говориш за две идвания на Христос. На какво се опираш за тези си твърдения?

2. Казваш, че по време на так. нар. (политическо) хиляда годишно царство буквално ще царуват политически светиите, но във вече нетленни тела и в същото време, те ще царуват над хора подлежащи все още на тление и съответно от греха. Може ли в Божието царство да има тление, грях и смърт? На какво се опираш за тези си твърдения?

3. Казваш, че в края на так. нар. (политическо) хиляда годишно царство светиите ще бъдат победени. Може ли човек, който вече не е тленен да бъде победен? Тялото му ли ще бъде убито (то нали е нетленно)? Или тези нетленни хора ще вършат грехове пред Господа за да бъдат победени от греха? В какво ще се състои победяването на светиите, тези с нетленните тела? Трябва ли отново да бъдат изкупвани и спасявани от Христос?

4. Изобщо, защо Му е на Христос да си прави земно и преходно царство, като казва, че Неговото царство не е от тук, и че Неговото царство е непреходно (вечно)? Защо Му е да строи рай на планетата Земя и в същото време да има рай и на небесата? Всяко нещо което прави Бог е добро и съвършено. Защо да гради с несъвършенство, Богът, който е авсолютно съвършен?
На какво се опираш за тези си твърдения?

Тези въпроси и други подобни съм ги задавал и на други...За съжаление, не съм получил истински отговори освен човешки напъни.

Горната каша става само и единствено заради неправилното (и доста буквално) тълкуване на текстове като 20 глава на Откровение.[ Редактирано 11.04.09 23:34 ]

Най-отгоре

    
12.04.09 00:36 Цитирай
изказвания: 4956

Изглежда, че се оформя нова тема, но ще я отделя в отделна тема после.


В пророчеството дадено на Йоан се говори за царуване 1000 години, а не за царство (както ти казваш) 1000 години. Има разлика.

Когато, след края на голямата скръб, преди Божия гняв, Божият син Исус вземе праведните от земята, за да бъдат и те там, където е и Той, и да гледат славата му,
Той явно няма да слезе на земята и да бъде на земята по времето на своя гняв, гнева на Агнето, който започва след края на голямата скръб.

Но в края на Божия гняв, тогава вече ще слезе на земята, за да царува 1000 години видимо на земята,
през което време сатаната ще бъде хвърлен в затвор и няма да може да мами народите и те няма да нападат Божиите хора, както пише в пророчеството (но сега сатаната е на свобода и мами народите, и те причиняват страдания на много Божии хора, които страдат по земята).
Така пише в новия завет, както и в пророците.


По времето на видимото царуване на Божия син на земята 1000 години, ще има и нетленни хора на земята и много от тях ще са антихристи (а може би мнозина ще се обърнат от греховете си и ще признаят помазаният от Бога цар),
които сатаната, в края на 1000 години (когато бъде пуснат от затвора за малко) ще измами,
и те, тогавашните народи, ще нападнат светия град с Божиите хора (не че само там ще има Божии хора), но Бог ще ги избие с огън от небето.

Очевидно на Бог не му пречат тези хора, както и сега не могат да му попречат, и както също Той допуска самите Божии хора в момента да са тленни и понякога дори да падат в грях, макар и принципно да мразят греха.
Така пише в новия завет, както и в пророците.


Не, не казвам, че в края на 1000 години видимо царуване на тази земя, светите Божии хора ще бъдат убити, победени или нещо такова.

Казвам, че в края на 1000 години царуване сатаната ще бъде пуснат за малко от затвора си (където ще бъде хвърлен в началото на 1000 години царуване)
и тогава сатаната ще може отново да мами народите (както и сега ги мами)
и те ще се подмамят по заблудите му, и отново ще се организират, и ще нападнт светия град и Божиите хора,
но Бог ще ги избие с огън от небето,
а сатаната ще бъде хвърлен в езерото, горящо с огън и сяра
(където от 1000 години вече ще са мъчени, без да изгарят или изчезват, първото и второто "хищно животно"/"звяр" (т.е. бъдещият световен сатанински диктатор и другия, лъжепророка), които Бог преди 1000-та години, в края на гнева, ще хвърли живи в огненото езеро).
И тогава Бог ще унищожи тези небе и земя.Не пише, че помазаникът ще си прави царство, а че ще царува 1000 години на тази земя, след края на Божия гняв.

Не зная защо Бог желае това. (Може би, тъй като всичко е собственост на Бога, Той желае всички да са наясно, че Той е Богът и притежателят на всичко, както и говори чрез пророците си понякога.) Но тъй като поради или друга причина Бог го желае, то Той е помазал Исус от Назарет, своя единствен син, и го е направил и господар, и помазаник.
И то над цялата земя.

Както Бог е обещал и на Авраам, че неговият потомък, помазаникът - Онзи, който ще му бъде син, а Бог ще му бъде баща - Исус от Назарет, ще царува над онази обещана земя, но и не само над нея, а и над цялата земя.

Както Бог предизвестява и на Даниел, че в края на сатанинския световен диктатор, ще дойде Стария по Дни (т.е. Исус от Назарет) и ще предаде земните царства в ръцете на своя народ и те ще владеят на земята.

Както също помазаникът казва, че когато се върне отново, получил царска власт, Той ще заповяда да доведат пред него онези негови врагове, които се бунтуват против неговата законна царска власт и не приемат той да царува над тях, и Той ще заповяда да бъдат посечене пред Него. /Лк.19:15,27/

Понеже когато Той се върне, той ще има врагове, които ще погуби, както и пише, че ще порази народите и ще ги управлява с желязна тояга и ще стъпче винената преса на гнева на всемогъщия Бог (това конкретно ще бъде край Ар-Магедон, доколкото разбирам), и че ще строши народите, и също пише, че Той ще даде на онези, които са му верни и вършат неговите дела, власт над народите и тесъщо ще ги управляват с желязна тояга и народите ще строшат като грънчарски съд, както и Той е получил от баща си.

Което показва, че през тези 1000 години царуване някои останалите живи антихристи ще създават проблеми, ако и Божиите хора, в нетленни тела, вече да имат царска власт над цялата земя под управлението на помазания цар, Божият син Исус от Назарет и да не бъдат застрашени от антихристко робство, каквото Бог ще допусне в най-зверския му вид за кратко време скоро.


Но след 1000-та години царуване, след последния бунт чрез измамата на сатаната (пуснат за малко от затвора, преди огъня), Бог ще унищожи тази земя и ще съживи от мървите останалите мървите и ще ги изправи на съд,
и ще ги съди по написаното в книгите си, и който не бъде намерен в книгата на живота ще бъде хвърлен в огненото езеро, където ще бъде хйвърлено и подземното място (hades), "където огънят им не угасва и червеят им не умира".

И след това Бог ще създаде ново небе и нова земя, където Божият народ ще живее в присъствието на Бога и на Агнето.

Там вече няма да има нито смърт, нито болка, нито грях, нито нещо проклето, нито хора с грях, или тленни хора, нито дори нощ или пък нужда от слънце, а ще има мир, праведност, радост, пълно щастие в присъствието на Бога.


Според мен е „каша“ да не се признава написаното в новия Божий завет и по-старите Божии Писания.Тук съм писал повече относно тези неща, според каквото съм разбрал от прочетеното с Божия помощ:

Голямото страдание и Божият гняв след него / Хронология на събитията в края на епохата

Хронология на събитията в края на епохата – обяснения

1000 години царуване


Тематика: Краят на епохата
[ Редактирано 02.02.13 23:22 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре
1000 години царуване,   есхатология,   краят на епохата,   милениум
    
12.04.09 12:07 Цитирай
изказвания: 8
eureth:

В пророчеството дадено на Йоан се говори за царуване 1000 години, а не за царство (както ти казваш) 1000 години. Има разлика.

Когато, след края на голямата скръб, преди Божия гняв, Божият син Исус вземе праведните от земята, за да бъдат и те там, където е и Той, и да гледат славата му,
Той явно няма да слезе на земята и да бъде на земята по времето на своя гняв, гнева на Агнето, който започва след края на голямата скръб.

Но в края на Божия гняв, тогава вече ще слезе на земята, за да царува 1000 години видимо на земята,
през което време сатаната ще бъде хвърлен в затвор и няма да може да мами народите и те няма да нападат Божиите хора, както пише в пророчеството (но сега сатаната е на свобода и мами народите, и те причиняват страдания на много Божии хора, които страдат по земята).
Така пише в новия завет, както и в пророците.


За да не се разводняват нещата, нека да започнем от това твърдение.

Слушал съм многократно гореописаното. На какво опираш твърденията си? Ако кажеш на Св. Писания, то там не пише подобни неща, а се стига до горните твърдени чрез свободна (и на места чисто манипулативна) интерпретация на определени текстове от Библията (ще се радвам да не съм прав и да ме опровергаеш).

Може да кажеш, че се опираш на Св. Предание, опита на Църквата или на персонални откровения към дадени християни, то добре, но спомени поне нещо поне да имаме храна за размисъл.

Може би тази 20 глава от Откровението не трябва да се тълкува толкова буквално. Нали все пак Откровението е пророческа книга.

А, и отговор като "НЕ ЗНАМ" е за предпочитане пред логично, но невярно обяснение/тълкуване.


[ Редактирано 12.04.09 12:13 ]

Най-отгоре

    
12.04.09 14:30 Цитирай
изказвания: 4956
Затова дадох връзки, към места, където съм писал по-подробно относно тези неща.

Ако не си съгласен с нещо конкретно, кажи, така че евентуално да се разгледа допълнително.Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF