Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

ахмадинеджад   божиите синове   божий слуга   ваксина   великото ново начало   лавабит   светите текстове   смъртен грях   централна банка   чернокожи евреи израилтяни  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Към страница       >>  
Започване на нова тема
    
25.03.09 09:56 Цитирай
изказвания: 19
(разкл. от: Бедствие, което ще разтърси земята - Дейвид Уилкерсън )


Знаете ли че прововерните юдеи, които се смятат за потомци на Аарон, се подготвят да станат свещеници в бъдещия трети ерусалимски храм? Според публикация в http://portal.iglesia.net/, от август 2007 е започнала подготовка за изграждането му. Съществува и Институт за храма, в шивашкия отдел на който се подбират тъкани по материяли и цветове за одеждите на свещениците.  Работи се и по подготовката на свещениге съдове и инструменти. Име и видео.

[ Редактирано 25.03.09 23:16 ]Защото не може да вършим нищо против истината но за истината можем.
Най-отгоре
божият каменен дом,   голямата скръб,   краят на епохата,   храм
    
25.03.09 10:09 Цитирай
изказвания: 19
Извинете за правописните грешки по-горе, моля!Защото не може да вършим нищо против истината но за истината можем.
Най-отгоре

    
25.03.09 10:10 Цитирай
изказвания: 19Защото не може да вършим нищо против истината но за истината можем.
Най-отгоре

    
25.03.09 10:18 Цитирай
изказвания: 4976
Аз бях гледал един филм преди доста години, който показваше как подготвят хора за свещеници според синайския завет. И също относно подготовка за строежа на нов каменен дом на Бога, в Йерусалим. Очаквам наистина да го построят и от това да последва сериозен конфликт между Израел(юдаизъм) и околните народи (ислям), при което обаче целият Израел ще пострадат (по времето на голямата скърб/страдание) и от там ще се започне.

Вероятно международни войски на ООН ще решат, че трябва да "омиротворят" Израел (като в Косово) и ще обградят Йерусалим, и ще го превземат, и ще го тъпчат 42 месеца, а онзи син на гибелта ще седне в Божия дом и ще се прави на Бог, и така  те ще започнат да изпълняват написаното за Израел в края на епохата.

Но да, това не означава задължително, че изказаният текст в началото е пророчество от Бога.


ПС,
Ако искаш, би могъл да го пуснеш горното изк. още веднъж (коригирано) и мога да го копирам там.

[ Редактирано 25.03.09 10:20 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
25.03.09 22:37 Цитирай
изказвания: 19
Ортодоксални евреи се готвят за Третия храм в Ерусалим http://portal.iglesia.net/index.php/noticias-cristianas/leer/judios-ortodoxos-se-preparan-para-el-tercer-templo-de-jerusalen/ Дата на публикуване: 22/02/09 (Първа част на статията) Група дизайнери създава свещенически одежди според Свещените писания. Ще бъдат за 50 ултраортодоксални евреи, потомци на Аарон, които вярват, че ще станат свещеници в Третия храм в Ерусалим, чието възстановяване е една от най-старите мечти на юдаизма. Петдесетте свещени одежди са предназначени за “коханим”, каста, низходяща от Аарон – първосвещеник от времето на Мойсей според Тора – и солидарно отговорни за служенията в Първия и Втория храмове в Ерусалим, разрушени преди 2500 и 2000 години съответно. Дизайнерите са започнали работата си през август миналата година в Института за Храма, намиращ се близо до Стената на плача, която представлява единствения остатък от античния храм в Ерусалим, и е спомен и стимул за евреите, според които храмът ще бъде възстановен един ден. По тази причина Йехуда Глик, директор на моделно-шивашкия отдел на Института за Храма, реализирал задачата да се проучи добре какви са били свещеническите дрехи и как са се правели преди повече от 2000 години, така както и инструментите, необходими за тази най-свята за юдаизма работа. Създаването на тези свещени умения е много сложна работа, която се реализира по модела, който се излага в Тора (Петокнижието в християнския Стар Завет). В този модел, освен типа на платовете и формата на дрехите, е важна гамата от цветове, която включва, освен белия, и други, като пурпурния и небесносиния, което е едно описание на древен език и това е една трудност за установяване на точната тоналност, която е била описана на времето. Например червен пурпурен на коланите по 16 метра, е бил известен с названието “интензивногранатов(с цвят, подобен на този на нар) червей”, който накрая е могъл да бъде намерен в днешна Турция. Изследването е изисквало участието на стотици експерти по тъкани и цветове от цял свят, което не смо не е обезсърчило работния екип, но е затвърдило желанието да завършат тези свещени дрехи. Същото може да се каже за десетки инструменти, изложени в музея на Института за Храма, всички те са направени по модела на свещените юдейски книги, с точния метал и изискваното оформление. Също с цел да бъдат използвани в Третия храм. Включена е и реконструкция на древната арфа, принадлежала според Библията на цар Давид. Арфата ще бъде точна имитация на оригинала и ще е със скъпоценни камъни, злато и сребро, както оригиналната. В 2007 година е постигнато събирането на 20 милиона долара в цял свят за построяването на този храм. Може да видите едно видео с експозиция на макета на храма и свещеническите дрехи. http://www.emision.net/new/descargavideo.php?videos/TercerTemploJerusalen.wmvЗащото не може да вършим нищо против истината но за истината можем.
Най-отгоре

    
25.03.09 22:50 Цитирай
изказвания: 4976
Имаш ли също информация относно точното място, където смятат да го строят? Особено - ще трябва ли да съборят джамията или домът ще е до нея?Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
25.03.09 23:25 Цитирай
изказвания: 612
не ми се отваря линка с филмчето.:(

Най-отгоре

    
26.03.09 20:35 Цитирай
изказвания: 441
и на мен

Най-отгоре

    
26.03.09 22:02 Цитирай
изказвания: 4976
на мен също...

Изглежда, че филмчето е достъпно директно на следния адрес и може да се свали от там, и да се гледа след това:

http://www.emision.net/new/videos/TercerTemploJerusalen.wmv


[ Редактирано 26.03.09 22:05 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
26.03.09 23:22 Цитирай
изказвания: 612

[ Редактирано 26.03.09 23:30 ]

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF