Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

edinni.com:тематика   windows   апостол   белег че е приет светия дух   други езици   законът   князът на тир   моисей   самоволно служене   старейшини  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Към страница       >>  
Започване на нова тема
    
04.03.09 16:11 Цитирай
изказвания: 441
Какво разбирате вие под това,как на практика трябва да чуваме Божия глас?
Най-отгоре
божието говорене,   общуване с бога
    
04.03.09 16:21 Цитирай
изказвания: 4976
Мисля, че ако дадеш пример от новия завет относно това ще може по-лесно да се разбере за какво става дума.
Иначе може да се смесят Божии думи с човешки измислици - дори относно самия феномен, без да се стига до неговото правилно разбиране/обяснение в светлината на казаното от Бога.Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
04.03.09 18:17 Цитирай
изказвания: 171
Личност е думата, която използваме за всички разумни същества, било те добри като ангелите или зли, както са  демоните. Бог е онази първа личност по чиито образ и подобие е създаден всеки един от нас. Начина за комуникация между личностите основно е говоренето, речта. Библията започва с това, че Бог говори и завършва с говоренето на Бога. През цялата Библия ние ясно виждаме Бог говорещ със всички било те добри или зли. Избора е негов, прави каквото е решил и никой не може да го попита ти защо правиш това. 
Новия Завет е изпълнен с говоренето но Бога. Най-честия израз е Святия Дух му каза, забрани, заповяда. От този начин на  изразяване не може да се направи никакъв извод, че Бог не говори. 
Какви са възможните заблуди? Ами писанията свидетелстват, че някои хора слушат демони и приемат учението си от тях.
 А Духът изрично казва, че в послешните времена някои ще отстъпят от вярата, и ще слушат измамителни духове и бесовски учения,2. чрез лицемерието на човеци, които лъжат, чиято съвест е прегоряла...
Тук е интересно да се забележи, че Духът казва , че хора ще слушат демони поради прегоряла съвест и лицемерие. Този текст отново потвърждава това, което виждаме и в евангелието - Бог говори, ангелите също, демоните и те. Хората са тези които решават кого да слушат.
Как да чуваме Бога е една тема, а заблудите и измислиците друга. Ако отречем че Бог говори отричаме истината, която писанията свидетелстват от Битие до Откровение. Също че всички поколения досега свидетелстват как Бог им е говорил.
Ако Бог не ти говори по-скоро въпросът е защо? Ако ти говори и ти се объркваш кога е той и кога не, това е друга тема. Също кои сънища са от Бога, или кои пророчества.
Напрактика Бог говори по много и различни начини. Това включва и дарбите на Духа като слово на знание, на мъдрост, разпознаване на духове, пророчество.
Също новозаветен израз е "общението на Святия Дух да бъде с всички вас". Използван е многократно. Забравих виденията. Свидетел съм на повечето от изброените и твърдя, че Бог не гледа на лице и неговото общение е за всички нас.
Отричането на духовното директно те препраща към заблудата. Бог е дал определени духовни проявления за да ни помага. Отричайки ги отричаме мъдростта на Бога, който ни ги е дал. Това е нахално поведение и води до заблуда, измама и съд.

Най-отгоре

    
04.03.09 21:53 Цитирай
изказвания: 441
Тук въпросът не беше дали Бог говори,то е много ясно,че говори.Въпросът е как да чуваме Божия глас,всъщност първият въпрос е как да познаваме гласа Му.То явно Той има много начини да ни говори.Понякога хора ми казват,че Бог им казал еди какво си,примерно са чули глас.
  На мен това не ми се е случвало да чуя отявлен глас,може да съм имала вътрешно знание,че дад.нещо е така,а не иначе,случвало ми се е в дад.момент,четейки словото,да ми се струва,че Бог ми говори с дад.стих,но никога не съм чувала ясен глас,а много съм искала.

  Така че,затова исках да видя вие какво мислите по този въпрос.

Най-отгоре

    
04.03.09 22:02 Цитирай
изказвания: 1582
Бени Хин, Кенет Копланд, Кенет Хегин, Йонги Чо, Рики Джойнър и много други като тях чуват безпогрешно и ясно "Божият" глас, ходят на посещение в ада и рая както в музей, имат невероятни и потресаващи видения, бог живее в тях и непрекъснато се проявява - с една дума: мноо духовни хора!
Хвала на такЪви христиени!Christus regnat
Най-отгоре

    
04.03.09 23:08 Цитирай
изказвания: 4976
Ndifi можеш ли да дадеш някакъв пример, напр. от новия завет? Предполагам, че от дадените подробности там и от контекста могат да се научат определени неща. По принцип Бог най-добре знае подобни неща и ако той е казал нещо конкретно по въпроса, тогава ще се разбере най-добре.

[ Редактирано 04.03.09 23:14 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
05.03.09 12:42 Цитирай
изказвания: 612
Бог ни говори основно със Словото си.Затова като го изследваме внимателно и сравняваме отделните смисли и контекст и на първо място постоянстваме в молитва/ разбираема от ума ни/ , ще имаме ясно разбиране на Неговата воля.
Има обстоятелства , при които суверенният Бог говори ясно с глас или видение , тогава ти е пределно ясно че Той ти говори , ако се съмняваш нещо не е наред , Бог не оставя съмнение когато говори.Провери в Писанията.

колкото за хеген , копланд , хин и някой други "магьосници " тяхната присъда е отдавна приготвена!!

Най-отгоре

    
05.03.09 13:25 Цитирай
изказвания: 441
Act 9:3  И на отиване, като наближаваше Дамаск, внезапно блесна около него светлина от небето.
Act 9:4  И като падна на земята, чу глас, който му каза: Савле, Савле, защо ме гониш?
Act 9:5  А той рече: Кой си ти, Господи? И той отговори: Аз съм Исус, когото ти гониш.
Act 9:6  Но стани, влез в града, и ще ти се каже какво трябва да правиш.
Act 9:7  А мъжете, които го придружаваха, стояха като вцепенени, понеже чуха гласа, а не видяха никого.
Act 9:8  И Савел стана от земята, и когато отвори очите си, не виждаше нищо; и водеха го за ръка та го въведоха в Дамаск.
Act 9:9  И прекара три дни без да види, и не яде нито пи.
Act 9:10  А в Дамаск имаше един ученик на име Анания; и Господ му рече във видение; Анание! А той рече; Ето ме, Господи.
Act 9:11  И Господ му рече: Стани та иди на улицата, която се нарича Права, и попитай в къщата на Юда за един Тарсянин на име Савел; защото, ето, той се моли;
Act 9:12  и е видял един човек на име Анания да влиза и да полага ръце на него за да прогледа.
Act 9:13  Но Анания отговори: Господи, чул съм от мнозина за тоя човек, колко зло е сторил на твоите светии в Ерусалим.
Act 9:14  И тука имал власт от първосвещениците да върже всички, които призовават твоето име.
Act 9:15  А Господ му рече: Иди, защото той ми е съд избран да разгласява моето име пред народите и царе и пред Израиляните;
Act 9:16  защото аз ще му покажа колко много той трябва да пострада за името ми.


Act 10:1  Имаше в Кесария един човек на име Корнилий, стотник от така наречения Италийски Полк.
Act 10:2  Той беше благочестив и боеше се от Бога с целия си дом, раздаваше много милостини на людете, и непрестанно се молеше на Бога.
Act 10:3  Около деветия час през деня той видя ясно във видение един ангел от Бога, който слезе при него и му рече: Корнилие!
Act 10:4  А той, като се взря в него, уплашен рече: Що е Господи? И ангелът му каза: Твоите молитви и твоите милостини възлязоха пред Бога за спомен.
Act 10:5  И сега изпрати човеци в Иопия да повикат едного Симона, чието презиме е Петър.
Act 10:6  Той гостува у някой си кожар Симон, чиято къща е край морето, (той ще ти каже що трябва да правиш).
Act 10:7  И като си отиде ангелът, който му говореше, той повика двама от слугите си и един благочестив войник от тия, които редовно му служеха;


Act 10:10  И като огладня, поиска да яде; но докато приготвяха, той дойде в изстъпление,
Act 10:11  И видя небето отворено и някакъв съд, като голяма плащаница, да слиза, спускан чрез четирите ъгъла към земята.
Act 10:12  В него имаше всякакви земни четвероноги и гадини и небесни птици.
Act 10:13  И дойде глас към него: Стани, Петре, заколи и яж.
Act 10:14  А Петър рече: Никак, Господи; защото никога не съм ял нищо мръсно и нечисто.
Act 10:15  И пак дойде към него втори път глас; Което Бог е очистил, ти за мръсно го не считай.
Act 10:16  И това стана три пъти, след което съда се вдигна веднага на небето.
 

Act 10:19  И докато Петър още размишляваше за видението, духът му рече: Ето, трима човека те търсят.
Act 10:20  Стани, слез, та иди с тях; и никак не се съмнявай, защото аз съм ги изпратил.


  Act 12:7  И, ето, един ангел от Господа застана до него, и светлина осия килията; и като побутна Петра по ребрата, разбуди го и рече му: Ставай бърже. И веригите паднаха от ръцете му.
Act 12:8  И ангелът му рече: Опаши се и обуй сандалите си. И той стори така. Тогава му каза: Облечи дрехата си и дойди подир мене.
Act 12:9  И Петър излезе и вървеше изподире, без да знае, че извършеното от ангела е действителност, но си мислеше, че вижда видение.


Act 13:2  И като служеха на Господа и постеха, Светият Дух рече: Отделете ми Варнава и Савла за работата, на която съм ги призвал.
Act 13:3  Тогава, като постиха и се помолиха, положиха ръце на тях и ги изпратиха.


Act 18:9  И Господ каза на Павла нощя във видение: Не не бой се, но говори и не млъквай;
Act 18:10  защото аз съм с тебе, и никой няма да те нападне та да ти стори зло; защото имам много люде в тоя град.


Act 20:22  И сега, ето, аз заставен духом, отивам в Ерусалим, без да зная какво ще ме сполети там,
Act 20:23  освен че Светият Дух ми свидетелствува във всеки град, казвайки, че вързвания и скърби ме очакват.

Act 23:11  И през следващата нощ Господ застана до него и рече: Дерзай, защото както си свидетелствувал за мене в Ерусалим, така трябва да свидетелствуваш и в Рим.

Act 27:22  Но и сега ви съветвам да сте бодри, защото ни една душа от вас няма да се изгуби, но само кораба;
Act 27:23  защото ангел от Бога, чийто съм аз и комуто служа, застана до мене тая нощ и рече,
Act 27:24  Не бой се, Павле, ти трябва да застанеш пред Кесаря; и, ето, Бог ти подари всички, които плуват с тебе
     Tова са стиховете,които намерих само в Деянията.Изобщо,старозаветните и новозаветни писания изобилстват от примери как Бог говори на хората.Следователно би трябвало и в нашето ходене с Бога чуването на неговия глас да е една реалност.
     За съжаление,както писах вече,аз не мога да се похваля с отявлено чуване на гласа Му,освен,може би,един път,но това беше още когато не се бях покаяла,а само търсех Бога.Тогава бях в състояние след сън,но не можех да размърдам нито крак,нито ръка и не можех да отворя очите си.
     Виждаме също,че ако Павел и др. апостоли бяха разчитали само на Писанията,те нямаше как да получат конкретните водителства,които им бяха жизнено необходими.Така че за тях беше много важно да чуват Божия глас,а мисля,че това е също толкова важно и за нас.Има ситуации,които не могат да се решат,ако човек не чуе от Бога точно как трябва да постъпи,т.е.водейки се само от писаното слово.

Най-отгоре

    
05.03.09 14:31 Цитирай
изказвания: 612
има разлика между днес и тогава ,   сувереният Бог , прави нещата както Той реши.
Тогава се е полагала основата , тя е положена  - разпънатият и възкръснал Христос .
Ние имаме днес пророците и апостолите , и слушаме тях , от тяхния живот и думите на Господа се поучаваме , те свидетелстват за Него. В Него е живота , в Него имаме живот.
Той и сега говори , и директно и чрез Писанията . Той решава как , но не мисли че ако не чуваш директен глас , нещо не е наред , Писанията ... са директни , нима като четеш Павловите думи , например не виждаш какво ти казва Бог , чрез Павел??

Блажени са тези , дето не са видяли , и са повярвали!

[ Редактирано 05.03.09 14:31 ]

Най-отгоре

    
09.03.09 12:15 Цитирай
изказвания: 171
Няма разлика. Бог винаги е говорил на хората си. В Деяния има няколко примера Святия Дух да предупреждава хората за различни неща. Това ли е всичко което Бог има да ни каже? Не, по-скоро е да ни даде пример как Бог говори за да имаме увереност и дързост и за днес. Нищо не е отменено. Това са православни измислици. Бог не е като немите идоли, които не могат да говорят.

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF