Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

edinni.com:дневници   божието агне   завладяване на земята   ивайло маринов   маска   на когото простите греховете   образът на исус - образ на вярващи   подземното място   третият храм   ще станете като бога  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Към страница       >>  
Започване на нова тема
    

02.12.08 23:50 Цитирай
изказвания: 4956

(разкл. от Как действат вълците в овчи кожи или как да разпознаем, че сме жертва на култ)

vminev:


eureth:

02.12.2008, 10:46 eureth: 
Не пише Бог да е слагал пастори. Такова нещо няма в новия завет, дори в българските преводи.


Ефесяни 4:11
 И Той даде едни да бъдат апостоли, други пророци, други пък благовестители, а други пастири и учители,...
Това ти как четеш? Една променена буква не ликвидира присъствието на думата, като значение.Не съм сигурен, че след всичко изписано по въпроса има смисъл отново да се пише, но в някои случаи от много глава не боли, а и може и за други да е от полза.


вж:  Говедари и добитък

Тук също има някои неща: Църквата днес1. Дори и в остарелия, и, поне според мен, вече подвеждащ превод, който си цитирал, не съществува дума „пастор“.

2. На остар. български език думата „пастИр“ (която няма нищо общо с „пастор“), означава: говедар/овчар (това означава и гръцката дума в откъса: човек, който пасе дребен добитък, говедар, овчар).

3. А „говедар“ не означава „глава на група вярващи“/„глава на група евангелисти“, нито „евангелистки фирмаджия“ - каквото на практика означава „пастор“.

4. Пише:
ефес 4:11 και αυτος εδωκεν τους μεν αποστολους τους δε προφητας τους δε ευαγγελιστας τους δε ποιμενας και διδασκαλους προς τον καταρτισμον των αγιων εις εργον διακονιας εις οικοδομην του σωματος του χριστου

А ти как четеш това?

Предполагам, че не нужно да казвам, че оригиналният текст е съществувал много преди да се появи един от неговите преводи, който си цитирал, и който превод зависи напълно от това, което всъщност действително Павел е написал в оригинала, а не някой преводач, вероятно под зорко църковно наблюдение.

Може би ще кажеш: Но аз не ползвам гръцки.

Възможно е, но това не променя ни най-малко това, че думата „пастор“ (и като дума, и като дейност) не присъства в Божиите книги, а само в човешките книги и фирми. Нито пък в Божиите книги присъства човешкото учение „5-6-7-ит.н.-кратно служение

5. Да, дори само една буква е достатъчна, за да се промени - и то коренно - значението на дадена и дума и примерно, в резултат на това, дори някой да бъде осъден. 
Например, едно е да кажеш: „Това е оса“,
съвсем друго: „Това е роса“
съвсем трето: „Това е оста“ (от "ос")

(Не случайно се казва, че и една  йота няма да премине от това, което Бог е казал в закона.
Не случайно Павел обръща внимание на буквата, че пише "семе", а не "семена".)

Една буква само...  Примери могат да се дадат много, но не ми се занимава.И именно понеже дори и в цитирания от теб (за мен негоден) превод, не присъства думата „пастор“, то дори само това е достатъчно, за да е вярно това, че именно думата „пастор“ не присъства там...
И това именно "...ликвидира..." претенцията за присъствието на тази евангелистка/протестантска заблуда в п-мото до светите хора в Ефес (което писмо пасторите традиционно волно или неволно изопачават и така заблуждават и членовете на фирмите си - иначе няма как да останат пастори) – ликвидира присъствието й, казвам, и като дума, и като значение, и като дейност.  (в случая не противопоставям някое друго течение, а само уточнявам).

Но не само там. Думата „пастор“ не присъства никъде в цялото Писание – и като понятие, и като дейност
(освен, разбира се, даденият за пример  прото-пастор Диотреф (3Йн.), който не познавал Бога, и на когото ни е казано да не подражаваме).По същия начин в Писанието не присъства примерно и дума/лично име „ Луцифер “, но мнозина папагалски повтарят това, а някои дори говорят за някакъв си „Сатанаил“.
(С това съвсем не казвам, че няма извратило се Божие създание, което Бог нарича: „врагът“ (евр. „satan“), „клеветникът“. А казвам само това, което казвам.)
По същия начин в Писанието не присъства нито „обединяващ апостол“, нито „резединяващ апостол“:
разкл. в Лъжеучението "Апостол" - обединяващ, модериращ и др.

[ Редактирано 16.07.19 18:25 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре
лъжеучение,   лъжеучения,   пастируване,   пастор,   пастори,   петкратно служение,   седемкратно служение,   шесткратно служение
    
03.12.08 08:42 Цитирай
изказвания: 2105
Спокс, де! Какво си се разгорещил толкова?

Просто питам- на теб какво ти е ?!

Имам към теб един- два възникнали въпроса.
-1- какво означава пастИр, или ако щеш "говедар", или "пасящ дребен (рогат, или не?) добитък", според теб, в контекста на Павловото писмо? Благодаря.

-2- според теб как функционира Божията общност, като едно Тяло и кои/какви са тогава служителите на Бога, които Той изпраща до тях? Как те служат?
-3- тъй като и ти видимо, си такъв (тъй като обясняваш истината авторитетно, такава, каквато е според теб), от гледна точка на коя част от писанията правиш това ? Какви са плодовете ти до тук, - питам БЕЗ лоша нотка. Просто можеш да споделиш- и без това си анонимен,- микрофона е твой.

**--++Владимир++--**" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
03.12.08 09:59 Цитирай
изказвания: 1024
ето и мой коментар по темата "пастор".

думата "пастор" е латинска чуждица, внесена в българския език от западни протестантски мисионери, които идват в българия през 19-ти век и създават първите протестантски църкви. тази латинска чуждица означава буквално "пастир" (с ударението на последната сричка).

според мен, думата "пастир" е най-точният превод на български език на съответната гръцка дума "поимен". по-долу ще покажа, че думите "говедар" и "овчар" не са достатъчно точен превод (по тази точка имам някои различия с еурет) от гръцки.

и така, защо твърдя, че думата "пастир" е по-точен превод на български език в сравнение с думите "говедар" и "овчар"? ето защо: гръцката дума "поимен" произлиза от глагола "поимано", което означава "паса" в смисъл на "паса" някакъв добитък, като този добитък може да бъде говеда (тогава съм говедар), овце (тогава съм овчар), кози (тогава съм козар). или с други думи, "пастир" е по-общо понятие от понятията "говедар", "овчар" и "козар", защото всеки един от последните три е пастир, но не всеки пастир е непременно всяко от последните три. така например, всеки козар е пастир доколкото пасе козите, но не всеки пастир е козар или овчар или говедар, защото има пастири, които пасат овце и са овчари, има пастири, които пасат говеда и затова са говедари. и докато думата "говедо" и думата "овца" са в корена на такива български думи като говедар и овчар, то корен на гръцката дума "поимен" не е вид добитък, а глагола "паса" -- точно както е при думата "пас-тир". същото важи не само за гръцката дума "поимен", но и за съответната еврейска дума "рое", която също идва от еврейския глагол за "паса", а не от името на конкретен вид едър или дребен добитък. 

в английския превод на крал джеймс думата "pastor"(пастор) се среща на много места -- както в СЗ, така и в НЗ. в този смисъл, думата "пастор" е неуместна замяна на българската дума "пастир" с една чуждица под влиянието на първите чужди мисионери на протестантството в българия.

по-нататък, както много други библейски думи, така и думите "паса" и "пастир" имат не само едно буквално (в случая скотовъдско) значение, но имат и духовно значение поради приликите, които съществуват между един пастир и животните, които пасе, от една страна, и един ръководител на хора, като например цар, и неговите поданици от друга страна. затова се казва в писанията например за цар давид, че "пасе" израилевия народ. също се казва в откровението на йоан, че  идещият за втори път месия ще "пасе" народите с железен жезъл.

сега, главният проблем според мен не е толкова самата дума "пастор" (макар че и това е сериозен проблем), а това, което се разбира под думата "пастор" в протестантството. последното е твърде далече от онова, което в библията се разбира под "пастир" (поимен, рое) сред учениците на господаря йешуа (исус). но това вече е друга тема.

[ Редактирано 03.12.08 10:05 ]

Най-отгоре

    
03.12.08 10:37 Цитирай
изказвания: 2105

Ученик : сега, главният проблем според мен не е толкова самата дума "пастор" (макар че и това е сериозен проблем), а това, което се разбира под думата "пастор" в протестантството.
- Това е и според мен главният проблем, а не точното прецизиране на съответната дума.
А ти, Ученик, какво разбираш под пастир? С какво се занимава такъв човек и, тъй като говориш за духовно значение (което се избягва, както виждам), - поясни.
Какви са, според теб "апостоли", "пророци",...- като дарове от Бог към вярващите и като специфика на служене.
Има ли такива пет дара, или не?
Господ с вас, благословени от Бога!! Бог да Се прослави чрез вас!
**--++Владимир++--**" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
03.12.08 10:43 Цитирай
изказвания: 1582
ученик:


сега, главният проблем според мен не е толкова самата дума "пастор" (макар че и това е сериозен проблем), а това, което се разбира под думата "пастор" в протестантството. последното е твърде далече от онова, което в библията се разбира под "пастир" (поимен, рое) сред учениците на господаря йешуа (исус). но това вече е друга тема.


Виждам тази "друга тема" като темата за това как се разбира властта - от една страна в Писанието и от друга страна в реалността днес. Прилики просто няма.

Библейската власт на водачите на Божия народ в Новия Завет е ограничена, а не безгранична! От тях се очаква да разбират, че вярващите са Божия нива, Божие здание, а НЕ ТЯХНА СОБСТВЕНОСТ. От тях се очаква да показват преди всичко личен пример, да поучават правилната доктрина, да насърчават, да изобличават, когато е необходимо и да пазят от ереси.

Но те нямат власт над душите! В Новия Завет всеки примирил се с Бога чрез Христа има Светия Дух, Който Единствен има правото на власт над душата! А не сульо и пульо.

Исус каза на учениците си, когато те питаха кой ще е най-голям в Царството Му, че който иска да е най-голям сред тях ще е на всички слуга. Каза им, че светските управници властват като господари над народите, но в Божието царство НЕ Е ТАКА. 

Самата структура на днешните протестантски (в най-широкия смисъл на думата) общества предполага злоупотреби с властта, защото не е изградена по библейски модел. Тя е по-скоро един вид папски модел, където всеки пастор е вид папа - непогрешим и с неограничена власт върху душите и телата на паството.

Ирония на съдбата ли е, че именно едно от нещата, срещу които възстава Лутер, като бумеранг се завръща върху главите на последователите му?
Christus regnat
Най-отгоре

    
03.12.08 12:06 Цитирай
изказвания: 1024
темата за пастирите сред събранието на вярващите в божия син е твърде голяма тема. по нея може да се напише цяла книга. а тук говорихме конкретно за чуждицата "пастор".

що се отнася до така нареченото "пет-кратно служение", а още повече "пет-кратни служители", то това са извън-библейски понятия, базирани на един погрешно разбран стих в новия завет, с който се правят най-големи спекулации. ето защо, такива термини е по-добре изобщо да не се употребяват. тези термини са твърде дискредитирани.

[ Редактирано 03.12.08 12:13 ]

Най-отгоре

    
03.12.08 12:09 Цитирай
изказвания: 2105
Властта, неопорочена от човека, е нещо добро. Власт над цялата сила на врага. Власт да се служи на братята по всякакъв начин, чрез Духа. Власт да се изцеряват болни. Власт за изгонване на демони.

Слава на Божият Син, Който идва!" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
03.12.08 12:48 Цитирай
изказвания: 4956
vminev:

Спокс, де! Какво си се разгорещил толкова?

Просто питам- на теб какво ти е

Имам към теб един- два възникнали въпроса.
-1- какво означава пастИр, или ако щеш "говедар", или "пасящ дребен (рогат, или не?) добитък", според теб, в контекста на Павловото писмо? Благодаря.

-2- според теб как функционира Божията общност, като едно Тяло и кои/какви са тогава служителите на Бога, които Той изпраща до тях? Как те служат?
-3- тъй като и ти видимо, си такъв (тъй като обясняваш истината авторитетно, такава, каквато е според теб), от гледна точка на коя част от писанията правиш това ? Какви са плодовете ти до тук


Аз не съм не-„спокс“, но обяснявам по-подробно (не задължително пишейки само към теб).

Относно 1. Писал съм доста подробно относно това тук: Говедари и добитък.


Вторият ти въпрос (2.) според мен е отделна голяма тема (сега я отворих: Как действа Божията общност ), дори има посветен отделен форум на това (Божията общност ):


Относно 3., не зная, но каквото съм видял в Писанията, ми харесва да го споделям с Божиите хора  с цел тяхната полза. Не съм сигурен какво имаш предвид под „плодовете ми“ в случая. Ако имаш предвид, какво е последвало oт това, че съм споделил какво съм видял в Писанията – не мога да зная, тъй като аз нямам контрол, нито наблюдение над хората, които са прочели тези неща

[ Редактирано 03.12.08 12:51 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
03.12.08 13:10 Цитирай
изказвания: 2105
Влизам да се просвещавам!
ххххххххххххххххххххххххххххххххх
Бог да Бъде удостоен с почит!

**--++Владимир++--**" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

Анонимен
    
03.12.08 14:17 Цитирай
Гост
Нема ли плод -режеме дървото и в огъня!

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF