Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

management engine   πλεονεξια   взаимоотношения   гледачки   джихад   масон   предопределение   седемте царе   сексуални извращения   словото стана плът  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Към страница   <<        >>  
Започване на нова тема
    
03.12.08 15:30 Цитирай
изказвания: 4956

 

Още малко за нелепицата „пастор“.

Думата е влязла сред т.нар. „евангелски“ вярващи като английски феномен, a не като латински (независимо как е попаднала в английския език). На латински думата означава едно, но на съвременен английски, а особено на „евангелистки български“, означава съвсем друго.
А думите при комуникация/учение се използват със значението, което имат в момента и което хората разбират, и чрез което комуникират,
без изобщо да се обръща внимание на етимология и т.н., неща които и без това много малко хора знаят или ги интересува (и в последното няма нищо лошо или изненадващо).

Когато хората по българските градове и села започнат да казват на чобаните, пасящи говеда по полето „пастори“, тогава може би може да се започне дискусия, дали пък в българския език думата "пастор" няма все пак някаква връзка с отглеждане на добитък (за каквото се говори в п-мото да ефесяните буквално). Засега хората не свързват говедари по полето, с пастори на сцена зад амвон, нито обратното.


Засега думата „пастор“ има най-вече общо с нелегитимно упражнявана главатарска власт над група (често незаинтересовани от истината) вярващи в Исус хора (или искрено заблудени),
със събиране от същите на човешки църковен данък ДесятъкЪТ,
с костюми/вратовръзки,
понякога със собствени самолети,
и с други такива известни неща. 

И се употребява само буквално, а не образно
(за разлика от гр дума "poimen", която най-често в НЗ е употребявана образно. Което допълнително показва, че нелепицата "пастор", няма нищо общо с Бога и казаното от него в оригинала на НЗ.).

(Отделно от това, аз лично имам убеждението, че има много случаи на добри вярващи  в Исус хора, които въпрки, че по някакъв начин са попаднали в такова положение, работят за Божието дело и в определена степен допринасят за изграждането на Божия народ. Но това все пак не променя известните факти около дискутирания въпрос/проблем. )


Имайки предвид истинското значение на гръцката дума от ориг. в пасажа,
 
днешното значение на думата „пастор“ в българския език я определя ясно като
фалшив и заблудителен „превод“ на гръцката дума в п-мото до ефесяните,
а и във всички документи на Новото Божие завеяание (или в LXX).

Поради дългогодишното волно или неволно промиване на мозъци в протестантските/евангелските среди с тази заблудителна дума/учение („пастор“), натрапвана неоснователно на текста на писмото до ефесяните 4гл,

и последвалото загубване на смисъла на пасажа сред същите хора – понеже хората вече изобщо не разбират, че там се говори алегорично (а за какво точно се говори алегорично – още по-малко),

то смятам, че е необходимо хората много добре да започнат да разбират, че в текста, буквално погледнато, бегло се споменават хора, които пасат добитък на полето и също са учители.

Поради това мисля, че поне за момента (поне за известно време, докато отмине тази заблуда около Еф 4гл), там трябва да се използва дума/и, които съвсем ясно и недвусмислено показват това. 
(От там нататък вече може да се отиде към това, че това е всъщност алегорично говорене, а не буквално.
И чак от там нататък пък - какво всъщност означава тази алегория, как да се разбира и да има полза от нея за Божиите хора.)

Както вече съм си казал мнението, подходящи за това думи са например. „говедар“ или „овчар“, които са някои от възможните преводи на гр. ποιμην  (букв. „стадар“, или „пасач“),
и които така или иначе вече са използвани в българските преводи на някои други места, които места поради кристално ясния си контекст не биха могли да се използват за изопачаване на писанията с цел упражняване на нелегитимна власт над хората, както се прави с п-мото до еф.4гл.Защо не трябва да се оставя там (до еф.4гл) остарялата бълг. дума „пастИр“ (която така или иначе вече е подменена тихомълком с нелепицата „пАстир“):  

Защото поради споменатото по-горе промиване на мозъци, хората, когато видят в този пасаж тази дума („пастИр“, но написана (вече) двусмислено „пастир“), не я четат „пастИр“, нито я разбират като ост. дума „пастИр (т.е. човек, който пасе/отглежда добитък, примерно на полето, по планините или в гората)“.

А хората четат там: „пАстир“ (И на други места също четат така езиково-извратено. Напр. за Исус казват, че уж казвал: „Аз съм добрият пАстир“. И така направиха Божия син Исус на пастор ...), която дума, „пАстир“, няма нищо общо в значението си с думата „пастИр“.

А тази дума, „пАстир“, всъщност е синоним на нелепицата „пастор“. А думата „пастор“/“пАстир“  освен, че няма нищо общо със значението на спомената гръцка дума,
също така в случая се употребява не образно (като думата в ориг. се употребява),
а напълно буквално,

което е допълнително извращение на ориг. текст и води до още по-голяма заблуда.


И съответно резултатът от това е, че хората се заблуждават най-ефективно, че в пасажа уж пишело за някакви „глави над вярващи хора, които били „женени“ за тях, трябвало да им се подчиняват безпрекословно, да ги наричат помазаник, и т.н. преданията са доста“. (понеже пастор/пАстир означава точно това (буквално), а те вярват, че в писмото пише пАстир (т.е. пастор), както и Владо красноречиво настоява в изказването си)


Затова, въпреки че в по-стари времена в България, когато хората са ползвали онзи вече остарял български език и не са били езиково извратени по отношение на разглеждания въпрос,
и са изговаряли остарялата бълг. дума „пастир“ норамално: [пастИр], и са разбирали под това, именно „човек, който пасе добитък – говедар, овчар, кравар, ... в зависимост от добитъка...“,

то, днес когато ситуацията съвсем не е такава, е наложително ясното значение на гръцкия текст да се посочва ясно и точно - дори изрично ясно и точно - без да се дава никакво място на човешкото главатарско лъжеучение „Пастор“/“Лийдър“/и т.н.
(напр. чрез поставяне за превод на остарялата, и също двузначна и неясна дума "пастир", четяща/разбираща се πогрешно: [пАстир]), подкрепяно чрез изопачаване на п-мото до ефесяните),

за да могат хората да разберат, че там става дума за алегорично говорене,

т.е. става дума за АЛЕГОРИЧНИ "говедари/чобани/пастИри", пасящи АЛЕГОРИЧНИ "овце/добитък"
 
Т.е. тези хора там не са буквални чобани/говедари/пастИри
 
(за разлика от пасторите, които са единствено и само буквални пастори
и така измислицата "пастор/пАстир" няма нищо общо с писмото до еф. и с Божието слово)
 
 
 
 
А след това да се премине и към въпроса:

Тогава,  щом там не става дума за буквални говедари/овчари/пастИри, то всъщност какви „не-образно“ са споменатите хора, които образно са наречени „говедари/овчари (и учители)“? 

(заб.: образно в случая се употребява очеведно само "говедари/овчари",
но употребата на "учители" очевидно е буквална)


 


[ Редактирано 24.09.19 15:24 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре
говедари и учители,   лидери,   лийдъри,   овчари и учители,   пастири и учители,   пастируване,   пастор,   пастори,   петкратно служение,   седемкратно служение,   шесткратно служение
    
03.12.08 18:10 Цитирай
изказвания: 1582
Много е полезно да се разбере, че пумата "пастИр" е употребена алегорично. Иначе се разбира буквално: пастор - лийдър - бос и говеда или овце - хора, които безмозъчно го следват, от които се ОЧАКВА да бъдат клани и стригани, за благоденствието на пастора (бос, лийдър).

Сравнението на Божиите хора с овце също е алегорично, обаче на някои им изнася да се възприема, че буквално сме тъпи като овце. И съответно се възприема овче поведение.

[ Редактирано 03.12.08 18:11 ]Christus regnat
Най-отгоре

    
03.12.08 18:26 Цитирай
изказвания: 1024
проблемът с точното ударение в думата "пастир" може много лесно да се реши в един превод, ако при отпечатването на думата се напечата ударение върху последната сричка на думата. така ще намалее евентуалния риск от недоразумения.

но за да има нов превод, някой трябва да го финансира. а освен това, като чета възгледите на еурет по някои въпроси, разбирам, че само по една част от нещата ще се съглася с неговите преводи. така че, еурет, ако ти много желаеш да се отпечата превод на НЗ 100% по твоя вкус, ще трябва да си осигуриш средствата и времето за това. другият вариант е бавно-бавно да креташ напред и евентуално след 5-10 години да излезе твой превод на НЗ, но едва ли и на СЗ.

[ Редактирано 03.12.08 18:29 ]

Най-отгоре

    
04.12.08 08:41 Цитирай
изказвания: 2105

Еурет каза : .....а те вярват, че в писмото пише пАстир (т.е. пастор),както и Владо красноречиво настоява в изказването си)....
, в контекста на твърде тежкото, пълно с повторения и ненужно сложното, обяснение относно алегоричността при употребата на "пастОр" - "пастИр".

Никъде не съм НАСТОЯВАЛ за употребата на тази дума. Настоявах за нейното съществуване, което е необоримо и неоспоримо.

Ти, Еурет, след побоя на вятърните мелници, така и всъщност не каза какво всъщност е нейното реално, съвременно звучене.

**--++Владимир++--**" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
04.12.08 11:09 Цитирай
изказвания: 1582
Без да съм адвокат на Еурет, смятам че напълно ясно и пределно добре е обяснил всичко.

Господари сред Божия народ няма. Има слуги.

Исус каза: "Който иска да бъде пръв сред вас ще бъде слуга на всички".

Религиозният модел на който днес сме свидетели предразполага към господарстване и разделяне между вярващите на клир (босове) и паство (роби).

Това достатъчно кратко и ясно ли е?Christus regnat
Най-отгоре

    
04.12.08 11:31 Цитирай
изказвания: 1024
Тигър:

Без да съм адвокат на Еурет, смятам че напълно ясно и пределно добре е обяснил всичко.

Господари сред Божия народ няма. Има слуги.

Исус каза: "Който иска да бъде пръв сред вас ще бъде слуга на всички".

Религиозният модел на който днес сме свидетели предразполага към господарстване и разделяне между вярващите на клир (босове) и паство (роби).

Това достатъчно кратко и ясно ли е?


това е достатъчно кратко и ясно и с това съм съгласен и аз.

Най-отгоре

Анонимен
    
04.12.08 11:32 Цитирай
Гост
Е, а кой ще намира косури?
Без шефове не може!
Иначе по какво ще се различаваме от ... света.
Исус сам каза, че при тези, които го следват няма бъде така, да се бутат кой д абъде първи, а после ще се раздава първенството в зависимост от слугинството.
Ама кой да разбира и изпълнява като чете?

Най-отгоре

    
08.12.08 02:14 Цитирай
изказвания: 4956
vminev:

...
Еурет каза : .....а те вярват, че в писмото пише пАстир (т.е. пастор),както и Владо красноречиво настоява в изказването си).... , в контекста на твърде тежкото, пълно с повторения и ненужно сложното, обяснение относно алегоричността при употребата на "пастОр" - "пастИр".

Никъде не съм НАСТОЯВАЛ за употребата на тази дума. Настоявах за нейното съществуване, което е необоримо и неоспоримо.

Ти, Еурет, след побоя на вятърните мелници, така и всъщност не каза какво всъщност е нейното реално, съвременно звучене.


Владо, като чета по-горе и на мен лично ми се струва, че поне засега няма смисъл да ти пиша тук повече подробности, а и като вече писах, съм си написал доста подробно мнението на посочените места, така че ако някой се интересува от мнението ми, може да го види там.


[ Редактирано 08.12.08 13:56 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
08.12.08 14:03 Цитирай
изказвания: 4956
Анонимен:

Е, а кой ще намира косури?
Без шефове не може!
Иначе по какво ще се различаваме от ... света.
Исус сам каза, че при тези, които го следват няма бъде така, да се бутат кой д абъде първи, а после ще се раздава първенството в зависимост от слугинството.
Ама кой да разбира и изпълнява като чете?


Амен, така се казва, че "при вас няма да бъде така". При все това, в кн. новия завет ясно се казва, че сред Божия народ има водачи.
Само уточнявам, че с това, което аз например съм написал, по никакъв начин не искам някой да остане с неправилното впечатление, че едва ли не в Божието царство няма водачи. Определено има, но те нямат нищо общо с разглеждания рецидив. Тук се надявам да пиша повече за това, когато имам възможност: Как действа Божията общност
Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
08.12.08 14:11 Цитирай
изказвания: 581
Исус не беше ли ВОДАЧ, който си сложи престилката, завъртя ръкавите и им изми краката!
А за връх на сладоледа взе че ни понесе и греховете невинен и умря за нас след като Го предадохме ( всички се разбягаха за живота си!)
Това аз му викам слугинство във висша форма!
А после след Него Павел и тима му "работеха с двете си ръце" за да не са в тежест на никого и да не стават препятсвие на благовестието!
Все има какво да научим и точно кои за пример да вземем!george

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<        >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF