Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

2000 г   божия намеса   гайдарски   йейл   не изкушавай сестрите!   помазаният исус от назарет   преливане на кръв   разкриване на тайната на живота   семейство   содом  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Общи теми за вярата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Падналите братя и сърцето на Царя
Към страница   <<        >>  
Започване на нова тема
    
25.11.08 16:12 Цитирай
изказвания: 2105
"...би могъл да защитаваш обсъжданото "велико време", което сам си описал доста красноречиво, но само ако изхвърлиш новия завет на боклука или пък го изгориш на клада."

Ето! Знаех си, че ще стигне до тук Еурет - да ме изкара ревностен католик, който запретнал полите, гори книги !!!! И да- времето си беше "велико" , защото Бог присъстваше в събранията!!! И да- хората се обичаха!!! И да- лидерите бяха високомерни и надути- ДА!!! Какво, Еурет, Петър, като е странял заради обрязаните, от необрязаните братя,- нима Бог го е проклинал?!!! Говоря ПРИНЦИПНО, без никакъв желателен паралел м-у Петър и когото и да било!
ххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххх

"Дали са братя аз не зная, Бог знае - надявам се все още някак си да са. Но че разпространяват заблуда с дело и слово е очевидно. И също, че тяхната заблуда още те преследва (бих казал - успешно) също се вижда."
хххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххх
!angry !angry !angry !angry
Еурееееееет!!! Това, че използвам речник на човешката, омаскарена от теб (а и донякъде- правилно), човешка организация, съвсем не значи, че съм под заблуда!!! Недей, че ей- сегинка ще ти кажа какви демони имаш- !dodge !dodge
!dodge - ааааа!!!
Нима е лошо да се молиш ДОРИ И ЗА ВРАГОВЕТЕ СИ?!!! СЛЪНЦЕТО БОЖИЕ ИЗГРЯВА И НАД ТЯХ, НАЛИ?!!! Нещо да бъркам, като призовавам към молитва за тези паднали/ заблудили се, Божии хора?!! Да, Божии са. Както и земята и ти аз и бъдещето и сегашното... Зная за мнозина, които в началото на "демокрацията" БОГ ИЗДИГНА В СЛАВНИ СЛУЖЕНИЯ, но точно критикаренето (не те обвинявам теб- лично, колкото позицията ти, разбери ме, моля), плюенето и соченето с пръст към младите служители, в съчетание с тяхната неопитност и ЛИПСАТА НА БАЩИ, доведе до масово извращаване на пътят на истината. Т,ва е!!!!!
ххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххх

"Ти лично може тогава и да си правил нещо, което съответства на твоя израз "простотата в Исуса", но цялостният позор, който добре описваш съответства всъщност на израз като иманно „позор за Исус“."


Ха сега де!! Хвана ме натясноооо- !ill !ill !ill , признавам. Ето моето обяснение: да, имало е използвачество и лицемерие, както е имало и такива и по времето на Павел и Тимотей (Критяните са .....- това слово е верно! Затова ги изобличавай остро.), да не е било всред средите на "пратениците", но кой знае как бързо се е вмъкнало и там...това си еплътско нещо, нали?!! Но, обратно пропорционално, е имало, има и ще има люде, които търсят Исус, вярват в Него и Го обичат, защото им е простено МНООООООООГООООО!!!!!!!!!!! Това е , брато.
ххххххххххххххххххххххххххххххххххххххх

"...въпреки тоталното зло и разложение в цялата тази човешка, земна, плътска, заблудителна бъркотия, която си описал ..."

Невинееееен!!! Аз само описах, не исках да злепоставям, моля ти се!!!!! Направо ме караш да се изчервявам, бре, човек!!!
ххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххх

"...но ако искаш да ме убеждаваш в това колко прекрасни били лийдърите и фирмите им – забрави, поне относно мен."

Ааааа- то се не знае, брат- то се не знае!!! Я току- виж и ти си се "олийдърчил" и "офирмърчил" - - ако имаш изгода- защо не, Еурет? Аз ще те пазя от ИНАКОМИСЛЕЩИ- вервай ми!!! Ще си направим едно църкве - ООД " Единни", а?! - Само с проповядването ще видим как ще се разберем, че и аз адет имам да го правя- ХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАА, НЕ НЕ МОГА ПОВЕЧЕ!!! СТИГА...-

Всеки може да се промени и обърне към "ТОЗИ, КОГОТО ПРОБОДОХА" - Господ скърби за тези, които са имали искренност, но примамката за богатството е заглушила словото в тях.
**********----------Владо------------***********" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
25.11.08 17:28 Цитирай
изказвания: 1582
Владо, на горния пост нека ти отговаря Еурет, тъй като е адресиран до него.

Искам да те питам: като как толкова жалиш въпросните мили хорица, а примерно - мен ме изкарваш бунтовна, отпаднала, да внимавам да не падна в ръцетена Бога и други заплахи?

Като как Господ би третирал лийдърите така, а пък мен, примерно - иначе? Защо, Владо толкова ме предупреждаваш да внимавам, да преглеждам сърцето си? Нали "слънцето грее и над злите и над добрите", нали Царят скърби за тях, що не и за мене? Защо не идеш да предупредиш тях да внимават и да прегледат сърцето си?


Ето ти истинско слово за "падналите Божии синове":

Йезекил 34:1. И биде към мене слово Господне:
2. сине човешки! изречи пророчество против Израилевите пастири, изречи пророчество и кажи на тях, на пастирите: тъй казва Господ Бог: горко на Израилевите пастири, които пасоха сами себе си! Нали стадото пастирите трябва да пасат?
3. Вие ядохте тлъстина и се обличахте с вълна, клахте угоени овци, а стадото не пасохте.
4. Слабите не подкрепяхте, болна овца не лекувахте, ранена не превързвахте, прокудена не връщахте и изгубена не дирехте, а ги управлявахте с насилие и жестокост.
5. И пръснаха се те без пастир и, като се пръснаха, станаха плячка на всички полски зверове.
6. Скитат се Моите овци по всички планини и по всеки висок хълм, и по цялото земно лице се пръснаха Моите овци, и никой не попитва за тях, никой не ги дири.


Нима, като улавяте душите на Моя народ, вие ще спасите вашите души? (Йез.13:18)


[ Редактирано 25.11.08 17:37 ]Christus regnat
Най-отгоре

    
25.11.08 18:32 Цитирай
изказвания: 4956
Владо, ами той Бог и днес присъства там, където са се събрали двама (или трима) в името на Исус, както е обещал. Така, че Бог не се е променил. И ако Бог присъства дори ако има само  двама, събрали се в името на Божия син, то какво чудно (по отношение на Божията вярност) има в това, че Бог си е изпълнил обещанието? Както казва и на Лот: „Ако има 10 праведни няма да унищожа града.“ (по памет).

Но нима това, че Бог си изпълнява обещанията означава, че Бог одобрява онези човешки измислени (и представяни като че Божии) неща, които влизат в противоречие с много от нещата, които е заповядал?
Не, разбира се. Така Бог не е одобрил и останалите хора в Содом и Гомора, и, след като е си е взел Лот от града, е изравнил града със земята с огън от небето. Така че Божиите врагове в града да не казват: О, ето Бог остави града недокоснат, значи ние сме бая праведни, добри дървета...


Относно спряганите лийдъри,  мисля, че или някак си не разбираш, или всъщност не искаш да разбереш: Отново ти пиша, че в Божието царство, описано в новия завет няма пастори (лийдъри-те за които говориш). Както няма и бастори, както - и гастори, примерно.
Аналогията ти между лицемерието на Симон и самозванците лийдъри-пастори е неоснователна и подвеждаща, понеже няма нищо аналогично между двете неща:

- Симон се е страхувал от евреите (поради традиции, доколкото разбирам, но това няма значение) и от страх не е общувал тогава с вярващите не-евреи и така е изпаднал в лицемерие, както пише Павел.

- За разлика от него, самозванците-лийдъри-пастори не се страхуват от някого в случая, а заблуждават (или лъжат) хората, че Бог е постановил такава позиция („пастор“) в царството си и също ги заблуждават (или лъжат), че били глава на дадена група хора, и също, че някой им е длъжен да им дава 10% от парите си, и още куп лъжеучения се вихрят там.
Или пък дори ако вземем предвид само твоите преживявания там, то тези самозванци са те използвали като... да не казвам какво – а Симон не е правил нищо подобно.

Поради това е напълно безпредметно да се опитваш да правиш аналогия със Симон, за да защитаваш самозванците-лийдъри-пастори.

А на въпроса ти „нима Бог го е проклинал?!!!“ мога само и аз да те попитам: Нима Бог го е проклинал, Владо?
Ами не го е проклинал. Нито пък има пастори в Божието царство. Нито пък в случая някой проклина някой.
И ако, както и сам казваш, няма никакъв паралел между Симон и известната, описана от теб греховно-заблудителна бъркотия, тогава защо изобщо го пишеш това?...
На мен ми е ясно защо, дано не е само на мен...


Като казваш „омасакрена от теб организация“, това в случая означава, че съм казал неверни злепоставящи неща, относно някаква организация.
А всъщност истината е (както може да се прочете), че аз изобщо не съм говорил за каквато и да е конкретна организация.
Освен това, кое точно не е вярното, което съм казал във връзка с това. Гледам, че добавяш, че е: „донякъде- правилно“. И кое е, според теб, донякъде-правилното, с което съм „омаскарил“ някаква имагинерна организация, и кое е неправилното? Какво точно имаш предвид?


Ами като си започнал така да се заканваш, че ще направиш такива невероятни разкрития относно мен, освен да кажеш според теб какви демони съм бил имал... За всеки случай (заради теб) ти казвам да имаш едно наум като говориш такива неща, знаеш защо...


На въпроса ти „Нима е лошо да се молиш ДОРИ И ЗА ВРАГОВЕТЕ СИ?“  и аз питам: Нима е лошо да се молиш дори и за враговете си, Владо?
Проблемът тук е, че ти така косвено твърдиш, че спряганите лийдъри-пастори са ти врагове (иначе кои са тези ти врагове, за които призоваваш да се молим, и за които и аз бих се молил ако още са Божии?). И ако са ти врагове, и съответно не те обичат, а те мразят, тогава какво излиза? Ти си отговори... А ако не можеш да си отговориш, прочети писмото на Йоан.


И аз също питам: Нещо да бъркаш, като призоваваш към молитва за паднали/заблудили се, Божии хора?
А също и: Аз нещо бъркам ли като се съгласявам с теб да се молим за който и да е брат?
(Дано да са Божии, както казваш, но това че земята е Божие творение, съвсем не означава, че всички хора са Божии деца, както разни лъже учения се разпространяват.)
Зная за мнозина, които в началото на "демокрацията" БОГ ИЗДИГНА В СЛАВНИ СЛУЖЕНИЯ, но точно критикаренето (не те обвинявам теб- лично, колкото позицията ти, разбери ме, моля), плюенето и соченето с пръст към младите служители, в съчетание с тяхната неопитност и ЛИПСАТА НА БАЩИ, доведе до масово извращаване на пътят на истината. Т,ва е!!!!!


Коя моя позиция обвиняваш?
Че в новия завет е записано Божието свидетелство ли?
И че човешките учения (за пастори, десятъкЪТ, и т.н.) са заблуди/лъжеучения ли?
И че това трябва да се казва, когато е уместно ли?
Кое точно й е „виновното на тази позиция“?
И ако няма вина, тогава твоето несправедливо обвинение какво е?

Заблуждаваш се, че някакви несправедливи обвинения и одумвания (предполагам, че това имаш предвид под „критикаренето, плюенето и соченето с пръст“) са довели до извращаване на пътя на истината. Те пратениците на Исус биха били съсипани,  ако това беше така.

Истинският проблем е, че от самото начало, преди 15-ина години, разпространените в България учения, относно земната уредба и взаимоотношенията сред Божията общност си бяха извратени и далеч от новия завет.
И така са и сега, и си ги обичат също толкова както и в началото, че дори талантливо ги доразвиха (като нАучния комунизъм на Ленин) - от (примерно елементарното) „пастори“ взеха да еволюират в „обединяващи пастори“, после в „обедняващи пастори апостоли“ – изобщо кой знае до какви висоти ще стигнат, както са тръгнали.
(А ти като казваш, че си „апостол“, само „апостол“ ли си или нещо по-сложно такова?)

Било е само въпрос на време да се насъберат последствията от тези заблуди и да започне да се вижда и грозното им плътско изражение, от което мнозина тежко се „опариха“ (а някои направо изгоряха) и благоразумно се отделиха и се разграничиха.


vminev:


eureth:

Ти лично може тогава и да си правил нещо, което съответства на твоя израз "простотата в Исуса", но цялостният позор, който добре описваш съответства всъщност на израз като иманно „позор за Исус“

Ха сега де!! Хвана ме натясноооо-  , признавам. Ето моето обяснение: да, имало е използвачество и лицемерие, както е имало и такива и по времето на Павел и Тимотей (Критяните са .....- това слово е верно! Затова ги изобличавай остро.), да не е било всред средите на "пратениците", но кой знае как бързо се е вмъкнало и там...това си еплътско нещо, нали?!! Но, обратно пропорционално, е имало, има и ще има люде, които търсят Исус, вярват в Него и Го обичат, защото им е простено МНООООООООГООООО!!!!!!!!!!! Това е , брато.


Мисля, че не разбираш основната ми мисъл. Самото извратено, не-Божие учение, с което са заквасени споменатите лийдъри-пастори, и с вирусите на което инфектират, когото могат, и на което те са въплътен израз, е една от основните причини за този позор. Зная, че не е само тази причината, но тази я има така или иначе.

А иначе, ето го пасажа, критикуващ критяните (а не „лийдърите“, та да има връзка с нашата дискусия). Този пасаж съвсем не доказва, че дори да се държи Божието учение (а не лъжеучението „Пастор“), то резултатът пак е позорна греховно-заблудителна бъркотия, описана от теб, и за каквото и аз говоря, но ти явно някак не си съгласен и цитиращ този пасаж, който обаче с нищо не променя моето твърдение.

Затова те оставих на Крит, да оправиш недовършенотои и да избереш старейшини във всеки град, както ти поръчах. Ако е някой непорочен, на една жена мъж, и има вярващи деца, които не са обвинени в разпуснат живот или непокорство.

Защото надзорникът трябва да бъде непорочен, като Божий настойник, не своеволен, нито гневлив, нито навикнал на пияни разправии, нито побойник, нито да е лаком за срамна печалба; а гостолюбив, да обича доброто, разбран, праведен, благочестив, самообладан; който да държи вярното слово според както е бил научен, за да може и да увещава със здравото учение, и да опровергава ония, които противоречат

Защото (на Крит) има мнозина непокорни хора, празнословци и измамници, а особено от обрязаните, чиито уста трябва да се затворят, хора, които извращат цели домове, като учат за срамна печалба това, което не трябва да учат.  Един от тях, техен собствен пророк е казал: "Критяните са винаги лъжци, зли зверове, лениви търбуси". Това свидетелство е вярно. По тая причина изобличавай ги строго, за да бъдат здрави във вярата и да не дадат внимание на юдейски басни и на заповеди от човеци, които се отвръщат от истината.Явно, критяните (не „лийдърите“) са били такива, затова избраните от Тит старейшини (които са и надзорниците) за всеки град (не: за всяка фирма) ще да са имали доста работа по това да държат и учат здравото учение, за да бъдат затворени устите на споменатите хора.
Дано Бог да изпрати и в София, и по другите градове по един такъв Тит, за да изберат старейшини/надзроници за града (не: за фирмите), които с добро поведение и истинното учение да затварят устите на лужеучителите, чиито и дела и учения са една проказа, както всички се оплакват.


vminev:


eureth:

...но ако искаш да ме убеждаваш в това колко прекрасни били лийдърите и фирмите им – забрави, поне относно мен.

Ааааа- то се не знае, брат- то се не знае!!! Я току- виж и ти си се "олийдърчил" и "офирмърчил" - ако имаш изгода- защо не, Еурет? Аз ще те пазя от ИНАКОМИСЛЕЩИ- вервай ми!!! Ще си направим едно църкве - ООД " Единни", а?! - Само с проповядването ще видим как ще се разберем, че и аз адет имам да го правя- ХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАА, НЕ НЕ МОГА ПОВЕЧЕ!!! СТИГА...-
Всеки може да се промени и обърне към "ТОЗИ, КОГОТО ПРОБОДОХА" - Господ скърби за тези, които са имали искренност, но примамката за богатството е заглушила словото в тях.


Че не се знае, не се знае (поне от хората), но все пак само ако направя такова нещо, тогава ме обвинявай/изобличавай. Иначе става същото като „ Кожа за кожа, да! все що има човек ще го даде за живота си. Но простри ръката си сега та се допри до костите му и до месата му, и той ще те похули в лице.“.

За съжаление, както пише, истината е, че не всеки може да се обърне към Онзи, когото прободоха, след като вече е бил в определено състояние в царството. Но докато Бог ни дава, ще се обръщаме от греховете си.

Ще се молим ли най-сетне за тези от тези хора, които са братя? - но не защото заслужават някой да се моли за тях, а въпреки че не заслужават, както в една или друга степен е и всеки от нас пред Бога)

Аз бих се молил (сред нещата, за които се сещам) Бог да им даде да дойдат на себе си,
да им открие какво е засвидетелствал в новия завет относно взаимоотношенията сред Божията общност и относно земната й уредба,
евентуално да се откажат от заблудата главатарство/пастор по тяхно си решение,
и от всеки евентуален грях,
Бог да им даде мир и смелост за Него според истината, а не според заблудата,
и, според желанието си, евентуално да напуснат тази човешка система (т.нар. "църква"), и да служат на Бога според Божията воля (дори и да служат на Бога там, където са били преди, вече да не са част от тази човешка система, т.нар. "църква").


[ Редактирано 26.11.08 23:24 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
26.11.08 10:19 Цитирай
изказвания: 2105
Тигър каза (Тигър ,25.11.2008, 17:12): "Искам да те питам: като как толкова жалиш въпросните мили хорица, а примерно - мен ме изкарваш бунтовна,..." - абе, глупости! Въобще не съм те имал теб в предвид- написал съм го общо- и себе си вкарвам в кюпа- какво мислиш,- не ме карай пак да ти се извинявам. А иначе - преглеждай си сърцето, де! Каков лошо съм ти искал?!! Ааааа! Слънцето на правдата ако те огрява-- има надежда и за Тигъра!!! !ill !ill

******************************************

Eурет каза: "Така Бог не е одобрил и останалите хора в Содом и Гомора..." - ех,ех,ех,- сега! Еуреет, стиге, де! Чак пъъък... !amazed - че има заблуда, покрила сърцата им, че ходят само (и то някои, от които Господ не Се Е оттеглил напълно) в своято сила и дарба ( имаме редица такива случаи в църк. и-я, нали? Служителят греши до последно, но дарбите и присъствието на Святият Дух са продължавали да бъдат част от служението му- ще простиш моя милост за терминологията, нали- И-да, Бог не одобрява, и –да, Господа дава шанс и чака,- ТОЧНО ЗА ТОВА И ПИША- ЗА ТОЗИ ПЕРИОД НА МИЛОСТ ,- ТЕ ДА СЕ ОБЪРНАТ И ДА СЕ ПОКАЯТ Н А В Р Е М Е ) – да, така е, но че кръвта за тях е проляна, е факт. Аз казвам: - Милост, Господи, прости на братята ни!! Милост!!!
*******************************

Отново ти пиша , че в Божието царство, описано в новия завет няма пастори (лийдъри-те за които говориш)....” Хихихиии- аз пък – отново си трайкам- !lol !lol - разбира се, че съм съгласен с теб, писал съм го, няма смисъл да го повтаряме. !lol .

***********************************

„Аналогията ти между лицемерието на Симон и самозванците лийдъри-пастори е неоснователна и ...” Ееее- сега, Еурет- лицемерието си е лицемерие, независимо от ситуацията и причината за проявлението. Стига си ги „папал” тия лидери, че месо по тях не остана!

************************************

„...дори ако вземем предвид само твоите преживявания там, то тези самозванци са те използвали като... да не казвам какво – а Симон не е правил нищо подобно.” Ауууу!!! !angry !angry !angry - така не сме се разбирали, брато! Магаре ли съм аз сега- Bo) . Гледай сега, аз и целият бих се раздал (или поне така мисля, де!) за Господа и братството,- да, погледнато отстрани, ситуацията може да се прецени и като използване, но АЗ СЪМ СИ ГО ПРАВИЛ ПРЕД БОГА, а те какви сметки са си правили- ще си отговарят в деня (за милостта и покаянието, спрямо този ден, се и моля).

************************************
 
„....за да защитаваш самозванците-лийдъри-пастори.” Брато, ти си прокурора, но трябва и адвокат да има (само дано не е в контекста, свързан с филма „ Адвокат на...” ). ************************************ „Нито пък има пастори в Божието царство.” Айде сега! Я вземи се почеши в руното, пък размисли- . Да, де- зная, че „пастори”, е образно казано, както и „дякон” е чуждица, в превод означаваща „слуга” – нали?

************************************
 
„И ако, както и сам казваш, няма никакъв паралел между Симон и известната, описана от теб греховно-заблудителна бъркотия, тогава защо изобщо го пишеш това?... На мен ми е ясно защо, дано не е само на мен... ” Виж, брате, сега, не зная какво имаш ТОЧНО впредвид под „ на мен ми е ясно ” (може би, че съм Г-н „Заблудко”, а?!! - ), но общо-взето аз-самият се боря със съвестта си, спрямо гореспряганите хора, от които видях само зло „очи в очи” напоследък (от последните 3-4г-ни), но в които бих искал да видя Господаря- чрез живот и действия, защото инак- лошо. Това е , приятелю. Затова понякога и написаните от мен редове си противоречат- това е истинската причина.

************************************
 
„...това в случая означава, че съм казал неверни злепоставящи неща, относно някаква организация. „ Оневинявам те!!! Прощавам ти- !shy - нали сме интер-приятели и братство?!! А че критикуваш организациите,- критикуваш ги. Донякъде- основателно ( !shy - ха- сега- докъде е основателно,а ? ) ************************************ „...това че земята е Божие творение, съвсем не означава, че всички хора са Божии деца , както разни лъже учения се разпространяват.)” Ами- естествено, че е така. Но Павел в Деяния17 казва :” 28. защото в Него живеем, движим се и съществуваме; както и някои от вашите поети са казали: "Защото дори Негов род сме." 29. И така, като сме Божий род,...” - към вярващи, или невярващи говори Павел? За домашно- Еурет да си прочете цяяялата Деяния17, че ще има наказания - !lol !

************************************
 
„А ти като казваш, че си „апостол“, само „апостол“ ли си или нещо по-сложно такова?)” Охоооо! Какво имаме тука?! Доза язвителност?! Бате Владо веднага ще я пикантира (!) : да, и като апостол ти заповядвам да не високоумничиш, но да мислиш смирено и да си гледаш своята работа и нещата, които Бог ти е дал, защото ще отговаряш за тях в съдният ден! О, чадо мое, Еурете, не следвай безконечните спорове и празни басни и тълкувания, защото, следвайки ги, мнозина се отклониха (от които са горните лийдъри, за които много пъти ти и писах, а сега и с болка!!! !sad ) от Правият Път и отидоха в заблуди, пропилявайки дарбите, които Господаря им е дал в празни интернетни разисквания, които не спомагат за благороден живот, но само отвличат от евангелието и истинското благочестие... Но- истинското благочестие е наистина съкровище за тези, които го намерят и ПАЗЯТ в скромни съдове... - така ли е?!!

************************************
 
„...ето го пасажа, критикуващ критяните (а не „лийдърите“,...” Нещо не сме се разбрали. Приятелю Еурете, би ли казал КАКВА Е ЧОВЕШКАТА РАЗЛИКА между „критяните” и някой друг, освен това, че едните са живяли-живеят в Крит, а другите- в Патагония, да кажем?!!! СТАВА ВЪПРОС ЗА ОБЩОЧОВЕШКИ НЕДЪЗИ, СРЕЩАНИ СРЕД ВЯРВАЩИТЕ, за които Павел каза на Тит да ги изобличава, за да бъдат здрави във вярата. Даже, изброявайки ги точно (без теб едва ли щях да намеря стиха- !cry - благодаря!!!), всъщност ти не описваш ли точно ОБЩОЦЪРКОВНИ И ОБЩОЧОВЕШКИ ГРЕХОВЕ????!!!! Е- това съм имал впредвид. Благодаря.

************************************

„Дано Бог да изпрати и в София, и по другите градове по един такъв Тит,...” Ето ме- ето ме- Bo) Bo) Bo) – защо- бате Владо не е достоен ли - ? Да, амин, наистина, но „преди да изпрати Бог по 1бр. Такъв Тит”, то Той ще трябва да изпрати „по 1бр. Такъв Павел”, си мисля аз,- а?!!!

************************************

„Ще се молим ли най-сетне за тези от тези хора, които са братя? - но не защото заслужават някой да се моли за тях, а въпреки че не заслужават, както в една или друга степен е и всеки от нас пред Бога) „ Много майтапи написах, но това не значи, че гледам несериозно на темата. Да, точно дотук исках да стигнем.

ПРЕГЛЕДАХ НЕЩАТА, ЗА КОИТО ЩЕ СЕ МОЛИШ. СЛАВА НА БОГА. АЗ БИХ ДОПЪЛНИЛ САМО ТЕЗИ : АЗ СЕ МОЛЯ ГОСПОДАРЯ ДА ИМ ДАДЕ СИЛА ЗА ПОКАЯНИЕ ОТ БЕЗУМИЕТО НА ГОРДОСТТА, КОЯТО БЕШЕ В СЪРЦЕТО НА СИНА НА ЗОРАТА, ПРЕДИ ДА ПАДНЕ. МОЛЯ СЕ ДА ЗАГУБЯТ ЖИВОТА СИ, ЗА ДА ГО НАМЕРЯТ В ИСУС. МОЛЯ СЕ ДА СЕ ИЗПЛЮЯТ НА РЕПУТАЦИЯТА СИ В ОБЩЕСТВЕНОТО ПРОСТРАНСТВО С НАЙ- ГОЛЯМАТА ХРАЧКА, ДЕТО Я ИМАТ (образно) И ДА ИЗВИКАТ НЕИСТОВО : „ВСИЧКО СЧИТАМ ЗА ДОЛЕН, ВОНЯЩ БОКЛУК,- САМО НЕ И ТОВА ПРЕКРАСНО НЕЩО- ПОЗНАВАНЕТО НА ГОСПОДАРЯТ ИСУС, ЧРЕЗ КОЙТО АЗ СЪМ РАЗПЪНАТ ЗА СВЕТА И СВЕТА- ЗА МЕН, НО ПРИНАДЛЕЖАЙКИ НА ИСУС АЗ ИСКАМ САМО НЕГО, ДА МУ БЪДА ПОДОБЕН, СЪОБРАЗЕН, ЗА ДА СТАНА СЪОБРАЗЕН НЕМУ И ВЪВ ВЪЗКРЕСЕНИЕТО ...ДАНО!!!” – ВСИЧКО ДРУГО Е СУЕТА И ГОНЕНЕН НА ВЯТЪРА... АМИН.

**--++Благодаря, Еурет. Бог с теб. Твой в разпънатият и прославеният на Третият ден Божий Син: Владо++--**" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
26.11.08 10:39 Цитирай
изказвания: 1582
Ето как Господ е определил въпросните лийдъри, както и съвета Му как да се отнасяме към тях:

Мат. 7:15. Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас в овча кожа, а отвътре са вълци грабители:
16. по плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репей?
17. Тъй, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошо дърво дава лоши плодове:
18. не може добро дърво да дава лоши плодове, нито лошо дърво да дава добри плодове.
19. Всяко дърво, което не дава добър плод, отсичат и хвърлят в огън.
20. И тъй, по плодовете им ще ги познаете.
21. Не всеки, който Ми казва: Господи, Господи! ще влезе в царството небесно, а оня, който изпълнява волята на Моя Отец Небесен.
22. Мнозина ще Ми кажат в оня ден: Господи, Господи! не в Твое ли име пророкувахме? И не в Твое ли име бесове изгонвахме? И не в Твое ли име много чудеса правехме?
23. И тогава ще им кажа открито: никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие.

или в резюме: лийдърите, за които става дума са определени като лъжепророци, вълци и лошо дърво. Исус никога не ги е познавал, те НЕ са Божии хора. Ако бяха - щяха да се спрат по някое време, да отрезнеят към правдата.

А последователите на Исус сме посъветвани да се пазим от тях. Не да се молим за тях.

Съжалявам. Не го казвам аз.

Защо никога не се чува призив да се молим за жертвите им? За тези, чиито души погубиха? За тези, които в момента погубват?

[ Редактирано 26.11.08 10:41 ]Christus regnat
Най-отгоре

Анонимен
    
26.11.08 11:07 Цитирай
Гост
То било страшно положението.
Истина ли е всичко.
Едни погубват и се молим за тях, а за погубенити - ни вопъл ни стон!
Трябва да се ревизира позицията ни и към всеки да се отнасяме според библията!
Кому почитта, кому данъка, кому уважението, кому молитвта!

Най-отгоре

    
26.11.08 11:41 Цитирай
изказвания: 2105

"...а за погубенити - ни вопъл ни стон!"

Как да няма вопъл?!! Как да няма стон?!!! О, Господи! И Еремия е плакал преди хилядолетия: "14. Пророците ти видяха за тебе суетни и глупави видения
и не откриха беззаконието ти, за да те върнат от плен,
а видяха за тебе лъжливо наложени и прелъстителни пророчества.

15. Всички, които заминават по пътя,
изпляскват с ръце против тебе,
подсвиркват и кимват с главите си, поради йерусалимската дъщеря, и казват:
Еремия 2:
14Това ли е градът, който наричаха съвършенство на красотата,
и градът, за който цял свят се радва?"
18. Сърцето им извика към Господа:
Стено на сионовата дъщеря, проливай като поток сълзи денем и нощем;
не си давай почивка; да не изсъхва зеницата на окото ти.
***************************************
"19. Стани, извикай нощем при първото поставяне на стражите;
излей сърцето си като вода пред лицето на Господа;
издигни към Него ръцете си за живота на младенците си,
които примират от глад край всички улици."
************************************
Нека се молим!!!! Нека се молим!!!!!
***---+++Владо+++---***" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
26.11.08 11:54 Цитирай
изказвания: 2105
Тигър каза :

"...или в резюме: лийдърите, за които става дума са определени като лъжепророци, вълци и лошо дърво. Исус никога не ги е познавал, те НЕ са Божии хора."
*****************************************
Павел написа :
"15. Някои наистина проповядват Христос дори от завист и желание за пререкания, а някои и от добра воля.
16. Едните правят това от любов, като знаят, че съм поставен да защитавам благовестието;
17. а другите възвестяват Христос от партизанство, неискрено, като мислят да ми прибавят тъга към моите окови.
18. Тогава какво? Само това, че по всякакъв начин, било престорено или истинно, Христос се проповядва; и затова аз се радвам и ще се радвам.
19. Защото зная, че това ще послужи за моето спасение чрез вашата молитва и даването на мене Духа на Исус Христос,
20. според усърдното ми очакване и надежда, че няма в нищо да се посрамя, но че както винаги, така и сега ще възвелича Христос в тялото си - с пълно дръзновение било чрез живот, или чрез смърт.

21. Защото за мене да живея е Христос, а да умра - придобивка." - ако искаш- моли се- това е добре за тебе. Кога напоследък си имала време да измолваш Божията милост за някой Божий враг (например)?!!! Сега е момента да пледираш за милост и да смириш себе си.
АКО ИСКАШ- МОЛИ СЕ .
**--++Владо++--**

" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
26.11.08 15:10 Цитирай
изказвания: 4956
vminev:

Eурет каза:
eureth:

"Така Бог не е одобрил и останалите хора в Содом и Гомора..."


- ех,ех,ех,- сега! Еуреет, стиге, де! Чак пъъък... !amazed - че има заблуда, покрила сърцата им, че ходят само (и то някои, от които Господ не Се Е оттеглил напълно) в своято сила и дарба ( имаме редица такива случаи в църк. и-я, нали? Служителят греши до последно, но дарбите и присъствието на Святият Дух са продължавали да бъдат част от служението му- ще простиш моя милост за терминологията, нали- И-да, Бог не одобрява, и –да, Господа дава шанс и чака,- ТОЧНО ЗА ТОВА И ПИША- ЗА ТОЗИ ПЕРИОД НА МИЛОСТ ,- ТЕ ДА СЕ ОБЪРНАТ И ДА СЕ ПОКАЯТ Н А В Р Е М Е ) – да, така е, но че кръвта за тях е проляна, е факт. Аз казвам: - Милост, Господи, прости на братята ни!! Милост!!!


Че какво значение за одобрението от Бога има, че Бог е оставил някой да притежава още даден Божий дар/милост? Нима това задължително показва Божие одобрение?... Не, разбира се.
Това че Бог присъства, когато двама негови са събрани в името на Исус, изобщо не означава, че Бог одобрява тези, които не одобрява. Той е там поради своите си, а не поради тези, които не одобрява. И ти не можеш да използваш Божията вярност към двама свои, за да доказваш, че едва ли не Бог одобрява онези, които не одобрява, понеже присъствал поради тези, които одобрява.

Да, амен, милост, но не понеже някой от тях заслужава това, а въпреки, че не го заслужава, както е и всеки пред Бога, но особено те, след големите поразии, които са направили, и които всъщност с убеденост продължават да правят и днес не по-малко от преди, за което ти самият щещ или не щещ  си свидетел, както и потърпевш.

Между другото, както и другите отбелязаха, действително ли само така си се разтъжил за хищниците в тези квази-джунгли, които изпояждат слабите и наивните, понеже и аз не видях и дума за жертвите им?

Колко прав е Павел (най-вече Бог чрез него), като е казал за жертвите (и за теб, в случая) на разни лъжеучители като съвременното явление „лийдър-пастор“: 

Защото вие, като сте разумни, с готовност търпите безумните; понеже търпите, ако някой ви заробва, ако ви изпояжда, ако ви обира, ако се превъзнася, ако ви бие по лицето.

Е, дано с времето някои станат по-разумни... както и Павел, пратеникът на Царя, съветва.
vminev:eureth:

Отново ти пиша , че в Божието царство, описано в новия завет няма пастори (лийдъри-те за които говориш)....”


 Хихихиии- аз пък – отново си трайкам- !lol !lol - разбира се, че съм съгласен с теб, писал съм го, няма смисъл да го повтаряме. !lol .


eureth:

„Аналогията ти между лицемерието на Симон и самозванците лийдъри-пастори е неоснователна и ...”


Ееее- сега, Еурет- лицемерието си е лицемерие, независимо от ситуацията и причината за проявлението. Стига си ги „папал” тия лидери, че месо по тях не остана!


eureth:

„...дори ако вземем предвид само твоите преживявания там, то тези самозванци са те използвали като... да не казвам какво – а Симон не е правил нищо подобно.”


Ауууу!!! !angry !angry !angry - така не сме се разбирали, брато! Магаре ли съм аз сега- Bo) . Гледай сега, аз и целият бих се раздал (или поне така мисля, де!) за Господа и братството,- да, погледнато отстрани, ситуацията може да се прецени и като използване, но АЗ СЪМ СИ ГО ПРАВИЛ ПРЕД БОГА, а те какви сметки са си правили- ще си отговарят в деня (за милостта и покаянието, спрямо този ден, се и моля).


eureth:

„....за да защитаваш самозванците-лийдъри-пастори.”


Брато, ти си прокурора, но трябва и адвокат да има (само дано не е в контекста, свързан с филма „ Адвокат на...” ).eureth:

„Нито пък има пастори в Божието царство.”


Айде сега! Я вземи се почеши в руното, пък размисли- . Да, де- зная, че „пастори”, е образно казано, както и „дякон” е чуждица, в превод означаваща „слуга” – нали?


Значи, относно лъжеучението „пастор“ (че не присъства в Писанието), от една страна казваш:

„Хихихиии- аз пък – отново си трайкам- разбира се, че съм съгласен с теб, писал съм го, няма смисъл да го повтаряме“

Но от друга страна казваш (относно това, че в новия завет няма пастори):


„Айде сега! Я вземи се почеши в руното, пък размисли“


Надявам се, че това е достатъчно за един „апостол“ поне да схване какво сам приказва.

(Струва ми се, че просто няма смисъл отново да навлизам в подробности относно самото лъжеучение, поне засега така ми изглежда, а и има достатъчно информация и без това.)

Отново ти казвам, че аналогията, която се опитваш неуспешно да прокараш в защита на
лъжеучителите лийдъри-пастори-обединяващи-апостоли-и-така-нататък,

като казваш, че това, което правят (и което са правили дори с теб)
и това, което Симон е направил, когато се уплашил от обрязаните, било едно и също

е неоснователна и безпредметна.

Толкова ли не виждаш разликите? Не виждаш ли какво лъжеучителите-пастори правят с хорицата, които са се повлекли по лъжеученията им относно власт и пари, с които мачкат и ограбват невежите хора, които са хванали в примките си?

Това ли е правил Симон? - дори, когато се е уплашил от обрязаните и лицемерно е странял от необрязаните поради страх?

Да приравняваш тези двете за мен означава само едно – че мериш с твърде различен аршин  двете страни.
Не зная защо правиш това, възможно е въпросните лъжеучители толкова да са ти вменили нереално чувство на вина (основано на извънконтекстно цитиране на Писанията или на техните лични измислици), че още да не можеш да се отървеш от това да им следваш вярно манипулациите и едва ли не да защитаваш злините им с каквото можеш, независимо дали е адекватно или не.

Относно останалото (не съм аз, който те прави на магаре, Владо), аз съвсем не упреквам твоето раздаване (напротив), а злоупотребата на някои с него. Иначе лично аз се съмнявам в неговата целесъобразност, чисто практически погледнато, но пред Бога така или иначе, вярвам, че е високо оценено.

И най-вече, споменавайки го, отново казвам, че Симон съвсем не е правил подобни рецидиви, за да опитваш да поставяш инцидента с неговото лицемерие на една везна с дългогодишната целенасочена разрушителна дейност на измислените лийдъри-пастори.

Относно лъжеученията на измислените лийдъри-пастори, не само месо, но и кокали не искам да останат от лъжеученията им (отбележи си, че говоря за лъжеученията им). 

И ако дискутираните учения са лъжеучения, не мисля, че е здравословно за теб (пред Бога) да си им адвокат.
vminev:


eureth:

„И ако, както и сам казваш, няма никакъв паралел между Симон и известната, описана от теб греховно-заблудителна бъркотия, тогава защо изобщо го пишеш това?...


На мен ми е ясно защо, дано не е само на мен... ” Виж, брате, сега, не зная какво имаш ТОЧНО впредвид под „ на мен ми е ясно ” (може би, че съм Г-н „Заблудко”, а?!! - ), но общо-взето аз-самият се боря със съвестта си, спрямо гореспряганите хора, от които видях само зло „очи в очи” напоследък (от последните 3-4г-ни), но в които бих искал да видя Господаря- чрез живот и действия, защото инак- лошо. Това е , приятелю. Затова понякога и написаните от мен редове си противоречат- това е истинската причина.


И у мен се оформя такова впечатление относно причините. Определено те подкрепям в това, че не си тръгнал да мразиш някого (или се бориш да не тръгнеш?) и да воюваш срещу хора, но ми се струва, че въпреки всичко нещо не се получава, нещо се чупи по пътя и някак си си остава онази робска мъгла и тъмнина и безизходност в отношенията (имам предвид твоите с тях), поне каквото аз съм виждал преди.

Според мен един от проблемите е, че се смесва
воюването със заблуди
с воюването с хора,
и така някой може би се чувства виновен, когато не оставя „месо и кокали“ по дадена заблуда (което е част от Божията воля относно вярващите в Исус),
като че ли едва ли не е тръгнал да воюва срещу човек, срещу плът и кръв (което не е Божията воля за вярващите в Исус).

Просто има огромна разлика между едното и другото. И освен това, ако се проследят последствията до край, смятам, че ще се види, че милостта спрямо лъжеучения и заблуди съвсем не действа в полза на онези, за които се молим, в случая, а в тяхна вреда, в крайна сметка.
Далечна аналогия би било онова, което се казва относно детето и пръчката (понякога), в книгата на Соломон, както и онова, което се казва в п-мото до евреите относно това, че някои неща за момента не са никак приятни, но последствията им са повече от приятни.

Има я тази приказка, че който каквото сам си направи никой не може да му го направи. И понякога е вярна. Но е особено "гадно", когато някой е изманипулиран чрез заблуди да си направи каквото си прави...
vminev:


eureth:

„...това в случая означава, че съм казал неверни злепоставящи неща, относно някаква организация.


„ Оневинявам те!!! Прощавам ти- !shy - нали сме интер-приятели и братство?!! А че критикуваш организациите,- критикуваш ги. Донякъде- основателно ( !shy - ха- сега- докъде е основателно,а ? )


Не съм напълно сигурен какво имаш предвид под „критикуваш“ в светлината в Писанието, но определено съм изобличавал разни учения, които смятам за лъжеучения, разпространени по разни организации.
Е, и? Нещо лошо ли виждаш в това?
А ако не е лошо, тогава защо го споменаваш по начин, като че е лошо? Какво точно премълчаваш?

vminev:


eureth:

„...това че земята е Божие творение, съвсем не означава, че всички хора са Божии деца , както разни лъже учения се разпространяват.)”


Ами- естествено, че е така. Но Павел в Деяния17 казва :” 28. защото в Него живеем, движим се и съществуваме; както и някои от вашите поети са казали: "Защото дори Негов род сме." 29. И така, като сме Божий род,...” - към вярващи, или невярващи говори Павел? За домашно- Еурет да си прочете цяяялата Деяния17, че ще има наказания - !lol !


Това че Бог ни е създал по свой образ и подобие съвсем не означава, че след като грехът и смъртта са влезли в света, хората са все още Божии деца в естественото си състояние ако Бог не ги потърси да ги осинови чрез вярата им в единствения му син, Исус от Назарет.

Исус казва, че не всички хора са Божии деца: 
Йесус им каза: Ако бяхте деца на Абраам, делата на Абраам щяхте да вършите. А сега искате да ме убиете - мен, човекът, който ви казах истината, която чух от Бога. Абраам не е правил това. Вие вършите делата на вашия баща.

Тогава му казаха: Ние не сме родени от разврат, имаме един баща - Бога.

Тогава Йесус им каза: Ако Бог беше вашият баща, вие бихте ме обичали, защото аз излязох и дойдох от присъствието на Бога - понеже не съм дошъл от себе си, а той ме изпрати. Защо не разбирате говоренето ми? Защото не можете да слушате моето слово.
Вашият баща е клеветникът, и желаете да вършите желанията на баща си. Той беше убиец на хора от началото и не остана в истината - в него истина няма. Когато изговаря лъжа, говори от своето си, защото е лъжец и баща на всеки лъжец. А понеже аз казвам истината, вие не ми вярвате.

И Йоан също казва:
I Йн, 3:10 По това се разпознават Божиите деца и децата на клеветника: никой, който не върши праведност, не е от Бога, нито онзи, който не обича брат си.

а и не само Йоан.

Така че е напълно вярно това, което съм казал и тези разпространявани лъжеучния, които споменах си остават заблуди – не всички хора са Божии деца.


vminev:


eureth:

„А ти като казваш, че си „апостол“, само „апостол“ ли си или нещо по-сложно такова?)”


Охоооо! Какво имаме тука?! Доза язвителност?! Бате Владо веднага ще я пикантира (!) : да, и като апостол ти заповядвам да не високоумничиш, но да мислиш смирено и да си гледаш своята работа и нещата, които Бог ти е дал, защото ще отговаряш за тях в съдният ден! О, чадо мое, Еурете, не следвай безконечните спорове и празни басни и тълкувания, защото, следвайки ги, мнозина се отклониха (от които са горните лийдъри, за които много пъти ти и писах, а сега и с болка!!! !sad ) от Правият Път и отидоха в заблуди, пропилявайки дарбите, които Господаря им е дал в празни интернетни разисквания, които не спомагат за благороден живот, но само отвличат от евангелието и истинското благочестие... Но- истинското благочестие е наистина съкровище за тези, които го намерят и ПАЗЯТ в скромни съдове... - така ли е?!!  
Зависи. След като донякъде защитаваш ученията им (поне с такова впечталение оставам), мога да очаквам, че след като набързо се нарече „апостол“, може и да не съм разбрал цялостната ти титла досега и искам да се информирам.
И какво сега, само „апостол“ ли си или „апостол-пастор“, щом, като аз трябвало „...да се чеша по руното...“ поне да зная с кого имам честта да говоря. Понеже явно според теб имало пастори в новия завет.Ти не си ми баща, за да ме наричаш „чадо“.

Да го повторя ли още веднъж, за да го осъзнаеш достатъчно добре и повече да няма нужда да говорим за това?Ако аз според теб „високоумнича“ и „следвам безконечни спорове и празни басни и тълкования“ с това, което съм написал, тогава ти какво точно правиш, особено когато си написал куп неоснователни неща? 
Или ти, понеже си „апостол“ или „апостол-нещо друго“, то на теб ти е позволено да „вискоумничиш“ и „следваш безконечни спорове и празни басни и тълкования“, и ти няма да отговаряш пред Бога в деня на съда?


Заблуждаваш се - те съвсем не са се отклонили от истината относно взаимоотношенията сред Божията общност и нейната земна уредба,
защото те никога не са били в истината относно тези неща, засвидетелствана от Бога в новия завет.

И освен това  относно отклоняването, всъщност пратеникът на Божия син, Павел (когото предполагам се опитваш да перифразираш), е казал нещо по-друго:

Tим, I 1:3 Както те молих, когато отивах в Македония да останеш в Ефес, за да заръчаш на някои да не предават друго учение, нито да внимават на басни и безконечни родословия, които спомагат повече за препирни, а не за Божията спасителна наредба чрез вяра, така правя и сега. А целта на това поръчване е чистосърдечна любов от добра съвест и нелицемерна вяра, от които неща някои, като не случиха целта, отклониха се в празнословие, и искат да бъдат законоучители, без да разбират нито що говорят, нито що твърдят.


И щом като за теб разговорите в един интернет форум са грях, описан от теб като „празни интернетни разисквания, които не спомагат за благороден живот, но само отвличат от евангелието и истинското благочестие“,

тогава защо вършиш този според теб грях?


vminev:

eureth:

„...ето го пасажа, критикуващ критяните (а не „лийдърите“,...”

Нещо не сме се разбрали. Приятелю Еурете, би ли казал КАКВА Е ЧОВЕШКАТА РАЗЛИКА между „критяните” и някой друг, освен това, че едните са живяли-живеят в Крит, а другите- в Патагония, да кажем?!!! СТАВА ВЪПРОС ЗА ОБЩОЧОВЕШКИ НЕДЪЗИ, СРЕЩАНИ СРЕД ВЯРВАЩИТЕ, за които Павел каза на Тит да ги изобличава, за да бъдат здрави във вярата. Даже, изброявайки ги точно (без теб едва ли щях да намеря стиха- !cry - благодаря!!!), всъщност ти не описваш ли точно ОБЩОЦЪРКОВНИ И ОБЩОЧОВЕШКИ ГРЕХОВЕ????!!!! Е- това съм имал впредвид. Благодаря.


Ти каза така:
vminev:


eureth:

"Ти лично може тогава и да си правил нещо, което съответства на твоя израз "простотата в Исуса", но цялостният позор, който добре описваш съответства всъщност на израз като иманно „позор за Исус“.


Ха сега де!! Хвана ме натясноооо-    , признавам. Ето моето обяснение: да, имало е използвачество и използваши и лицемериицемерие, както е имало и такива и по времето на Павел и Тимотей (Критяните са .....- това слово е верно! Затова ги изобличавай остро.), да не е било всред средите на "пратениците", но кой знае как бързо се е вмъкнало и там...това си еплътско нещо, нали?!! Но, обратно пропорционално, е имало, има и ще има люде, които търсят Исус, вярват в Него и Го обичат, защото им е простено МНООООООООГООООО!!!!!!!!!!! Това е , брато.Вижда се, че ти за да предизвикаш разбиране от моя страна спрямо това, че твоите лийдъри-пастори са те използвали най-безкрупулно (и изобщо, че те вършели „използвачество и лицемерие“),
се обръщаш към споменаването в новия завет на едно мнение какви са били хората на о.Крит (и то всъщност преди да повярват, както разбирам от пасажа).

Мислех, че цитирането на пасажа от новия завет ще е достатъчно, за да видиш, че аналогията ти отново е неоснователна. Изглежда не е достатъчно.

За да е основателна аналогията ти, то трябва в пасажа да става дума примерно за някакви измислени лийдъри-пастори с техните си лични/дъщерни фирми(църкви) на о.Крит (по няколко фирми във всеки град),
които са били „лицемери и използвачи“ и са злоупотребявали с измамените от тях невежи и често глупави т.нар. „миряни“, които са вярващи в Исус. Изобщо за нещо, което да е, именно, аналогично на това, което днес става.

А всъщност в пасажа става дума за това, че още преди Божият син да прати свой пратеник на Крит, някой си техен собствен поет (т.е. критянин) е казал, че критяните били такива и такива хора (в отриц. смисъл),
и затова Павел казва на Тит как старейшините/надзорниците в даден град трябва да държат здравото учение, за да изобличават такива хора, особено от обрязаните.

Т.е. споменаването на отрицателното изказване на този поет относно (невярващите, мисля) критяни (не пише да са били лийдъри-пастори),
по никакъв начин не предизвика разбиране у мен, относно това, че твоите (твърди се - вярващи) лийдъри-пастори са били „използвачи и лицемери“.


Сега нека да цитирам една адекватна аналогия, в която Йоан говори за един човек, който явно взел да си въобразява (като днешните си внуци лийдъри-пастори), че е някакъв глава над познатите си вярващи, от което последвали куп злини (разбира се тази му заблуда си има своите причини, но, така или иначе, тя е била една плътска изява на тези заблуди и грехове).

Ние, прочее, сме длъжни да посрещаме такива радостно, за да бъдем съработници с истината.
Писах до общността, но Диотрефес, който обича да им първенствува, не ни приема. Затова, ако дойда, ще му напомня за делата, които върши, като бърбори против нас лоши неща. И като не се задоволява с това, той не просто че сам не приема братята, но възпира и тия, които искат да ги приемат и ги изгонва от общността.
Скъпи [братко], не подражавай на злото, а на доброто. Който върши добро, от Бога е. Който върши зло, не е видял Бога.


Кой точно върши зло в контекста, в който Йоан говори?...

Да уточнявам ли, че злото, което Йоан споменава е дори някак си по-неразвихрило се, като това, което сега става?...

Виждаш ли разликата между класифицирането на въпросния прото-лийдър-пастор от Йоан (със сигурност Йоан е пратеник на Божия син) и съответните предприети действия - от една страна,

и твоите разбирания (който казваш, че си „апостол“) - от друга?

Дано да правиш тази разлика.


vminev:


eureth:

„Дано Бог да изпрати и в София, и по другите градове по един такъв Тит,...”

 Ето ме- ето ме- Bo) Bo) Bo) – защо- бате Владо не е достоен ли - ? Да, амин, наистина, но „преди да изпрати Бог по 1бр. Такъв Тит”, то Той ще трябва да изпрати „по 1бр. Такъв Павел”, си мисля аз,- а?!!!


Че никой не е достоен, не е. Но ако е Божията воля за това – амен![ Редактирано 26.11.08 23:45 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре
лидери,   лийдъри,   миряни,   пастируване,   пастор,   пастори,   петкратно служение,   седемкратно служение,   шесткратно служение
    
26.11.08 15:35 Цитирай
изказвания: 2105
!cry !cry !cry - разбихте ме, признавам...сега, за да напиша постинг- отговор на Еурет няма да ми стигнат листата, дето съм си ги подготвил. Уффффф!!!
************************
Не ми остява нищо друго, освен като брат Галилей, да възкликна : " SE PURO EST MUOVE !!!!!!! ".
Малеееей, то страшна работа било интерпренията - !mistrust !!!
Пари да бяхме взимали за този пишман труд, поне!! Ххихихихиххиии!!!! Айде- чао ви, че имам работа, образи такива! Да, не съм ти баща, Еурет, само това да кажа, но мисля, че ясно го написах - три пъти- , което предполага МАЙТАП. Но ако съм те засегнал- извинявай, въпреки, че разнищването на мнението ми може да се възприеме също като задявка. Само не разбрах- веднъж ти каза, че ще се молиш, пък после си изгубил сума-ти време да ме нищиш....
Ай бай!!!
**--++Владо++--**" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<        >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF