Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

60-ти паралел   градината   джеси дюплан   ездра ii   йоан   нарколепсия   пасаж за превод   полза   целомъдрие   ядрени оръжия  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Божията общност << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Пастор Иван и Мария Иванови
Към страница       >>  
Започване на нова тема
    

21.06.08 01:17 Цитирай
изказвания: 4956
Като чета изобличенията/обвиненията на пастор Васил Петров към софиянците, се сещам, че  от известно време наблюдавам едно странно явление: Kогато се обявява директора/собственика на дадена организация от "евангелски" тип се използва една особена форма на изразяване:

"пастор <първото име на пастора> <първото име на жената на пастора> <фамилното име на пастора в мн. число>",

напр.: "пастор Иван и Мария Иванови"

Като оставя настрана това, че в новия завет не се говори за пастори, нито за "четири-, пет-, шест- и-колкото-и-да-е-кратни служения", от чисто комуникативна гледна точка подобен израз ми се струва съвсем чужд на българския език, а откровено казано и на смисленото говорене и изразяване.

От горния израз оставам с впечатление, че пасторът всъщност представлява семейството на Иван, като изключим евентуалните му деца. Т.е. пасторът е Иван и жена му заедно, а не само Иван.
Което изглежда доста странно.

За да стане по-ясно мога да дам следните хипотетични примери:

Доктор Иван и Мария Иванови
Професор Иван и Мария Иванови
Доцент Иван и Мария Иванови
Маестро Иван и Мария Иванови
Президентът Иван и Мария Иванови
Министър председателят Иван и Мария Иванови
Генерал Иван и Мария Иванови

и т.н.  Всички тези звучат не по-малко странно от "Пастор Иван и Мария Иванови"


Чудя се, само аз ли намирам подобно говорене за странно?

Някой знае ли предисторията и причините, породили това тясно "евангелско" явление? Що за феномен е това?

[ Редактирано 21.06.08 03:55 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре
пастируване,   пастор,   пастори,   пасторши,   петкратно служение,   седемкратно служение,   църковнически жаргон,   шесткратно служение
    
21.06.08 20:20 Цитирай
изказвания: 116
Аз подозирам, че знам. Повярвах в църква, чиято пета точка от Mission statement-а е да създава здрави семейства. Съответно постоянно хората биват сватосвани по конференции и подтиквани да се женят. Жената на пастора имаше право да се изказва от амвона. Бяхме задължени да я приемем като част от пастора. Нали са една плът? От тук и решението, че госпожата също е пастор.

Съвсем скоро тази формула на изказване ще отвори път на "пастор Мария Георгиева" и църквите ще бъдат управлявани от жени.
адм.бел.
разкл. в: Съвременни заблудителни учения


Най-отгоре

    
22.06.08 01:00 Цитирай
изказвания: 4956
Мисля си, че ако в новия завет няма пастори (директори/собственици на религ. организации), но въпреки това някои хора са си измислили такива и са си ги сложили на главите си, то и жени-пастори ако си сложат не е кой знае какво... Всъщност аз мисля, че зная за една такава жена-пастор.
Явно положението се възприема както връзката цар-царица. Ако се покоряваш на един цар, какво друго ще направиш и спрямо царицата? Допускам, че по аналогия с тежкото „генералша“ се е появило и евангелисткото „пасторша“ (преди време тук имаше дискусия относно един трагичен случай, в който беше замесена именно една „пасторша“). И като споменаваш за плътта, аз определено си мисля, че това ще да има някаква връзка с нещо плътско.
Но поне кичозното „пасторша“ не звучи така съмнително като неотразимото „пастор Иван и Мария Иванови“

Аз се "дивя" на това, че някои хора са изгубили елементарно чувство и употребяват на сериозно и най-авторитетно този абсурден израз, който е достоен в най-добрия случай, за сценарий на комедия, но за съжаление съвсем не е смешно.Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

Анонимен
    
22.06.08 21:31 Цитирай
Гост
То и сега се "командувата" от "половинките" им, някъде явно, някъде зад...амвонно. А между другото някой да е срещал и заветната новозаветна мечта на мирянина - н.в. АМВОНЪТ!! Ще съм много благодарен ако ми помогнете със староеврейски или старогръцки сведения за това явление. А това, че жената на н.п.с. ПАСТОРЪТ се е именувала "пасторша" и се ползва с всички привилегий на евангелско-протестанския клир е малката беля. Какво ще кажете за децата, внуците и до н-то пколение пасторчетатааааа? Да не говорим срещу помазаниците Божий, че фуу..ще ни анатемосат и отлъчат, ама кой е луд да се лишава от "златната кокошцица" , която си пуска всеки път яйчцето в дискуса. То затова и хомобракове се пръкнаха с "черковната благословия" и много офиси се "осветиха" и ... вие ги виждате и знаете. Парите със сигурност са сила, но: "Който обвинява праведния и кото оправдава нечестивия - и двамата са мерзост пред Господа" А навремето си спомням, че се запознавах с един с много титли към името и когато го попитах как всъщност се казва ми се обиди.

Най-отгоре

    
22.06.08 23:11 Цитирай
изказвания: 116
Такава твърда любов трудно се преглъща. Като станем християни и греховете ни стават християнски. Като станем "лидери" пък вече сме неспособни да грешим. И изобличенията стават най-омразното и неприемливо нещо.

Преди малко убих една щипалка в банята и получих откровение за Божията мощ... Благодарих на Господ че е проявил милост последния път когато съм извършила "християнски" грях и не ме е смачкал.

Най-отгоре

    
23.06.08 01:28 Цитирай
изказвания: 4956

По принцип е ясно, че не е добре пред Бога един мъж да бъде управляван от жена си, но (дори и в много реални случаи евентуално да е станало така) не мисля, че нещата сред определени групи вярващи щаха да станат кой знае колко по-добре, ако пасторите вече не са управлявани от жените си, но все пак си останат пастори (т.е. поставени директори или собственици на религ. организации, за каквито в новия завет и дума не се споменава).

И аз съм на мнение, че феноменалният израз "пастор Иван и Мария Петрови" навява на определени мисли по отношение на съответните съпруги.

За отбелязване е, че дори генералшите не са дръзнали да изискат аналогичното "генерал Иван и Мария Иванови" спрямо себе си, като съпруги. Поне аз не съм чувал никога подобно "чудо"...


[ Редактирано 23.06.08 02:31 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
23.06.08 09:41 Цитирай
изказвания: 1582
eureth:

Но поне кичозното „пасторша“ не звучи така съмнително като неотразимото „пастор Иван и Мария Иванови“ Аз се "дивя" на това, че някои хора са изгубили елементарно чувство и употребяват на сериозно и най-авторитетно този абсурден израз, който е достоен в най-добрия случай, за сценарий на комедия, но за съжаление съвсем не е смешно.


Еурет, приятелю, не се диви чак толкова. Вероотстъпничеството и родоотстъпничеството на българските протестанти ще ги доведе един прекрасен ден до там да се отрекат и от това, че са българи. А от Христос явно отдавна са се отрекли, поне повечето.

Сега ще ти обясня откъде идва феноменът пастор Иван и Мария Георгиеви. В английския език, особено в приеми в  обществото, представянето на гостите е: Mr. and Mrs. John Smith. Не Mr. John Smith and Mrs. Jane Smith например.
Следователно и "българските" евангелисти, по примера на жабата, видяла да коват вола, са приели един англоезичен израз /иначе нормален в английски ез./.

Нека като сме почнали, да довършим. На английски казват prophetical office, и си звучи нормално на техния език. На български се кичат с: пророчески кабинет, апостолски кабинет, пасторски кабинет и не знам още какъв кабинет.

По примера ти как звучи на български "доктор Иван и Мария Георгиеви", "пророчески кабинет" звучи като: ЗЪБОЛЕКАРСКИ КАБИНЕТ, ЛЕКАРСКИ КАБИНЕТ и т.н.

Абе да са живи и здрави, то абсурдите им няма да свършат.Christus regnat
Най-отгоре

    
23.06.08 10:12 Цитирай
изказвания: 4956

А в същото англоезично общество употребяват ли "pastor John and Mary Smith", какъвто е българският уникат? Все пак то е по-различно от "Mr. and Mrs. John Smith", за което казваш.Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
23.06.08 10:32 Цитирай
изказвания: 1582
Срещала съм и пастор Джон и Мери Смит, не помня конкретни имена, затова използвам "Джон" и "Мери". Чела съм подобни примери, но за тях това е нормално. 
Има и лорд и лейди Джон Смит, например.  Christus regnat
Най-отгоре

    
23.06.08 11:15 Цитирай
изказвания: 4956
Като е станало дума за това, се сещам за български изрази от типа:

"Не мога да си чуя мислите от този шум наоколо!"(т.е. поради шума)

или пък подобния: "Нищо не мога да чуя от вас!" (т.е. поради това, че вие вдигате шум)

При което не мога да не си помисля за актуалното (Васил Петров):

...За жалост София не чу от Бог.

или

...Няма църква в София, която чува от Бог!...[ Редактирано 12.03.09 15:18 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре
васил петров
 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF