Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

анти-ционизъм   антитела   бил гейтс   врява в църквата   емил старейшински   изопачаване   образът на исус - образ на вярващи   промяна на времена и закони   ракети   чилтън  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Към страница       >>  
Започване на нова тема
    

16.05.08 16:52 Цитирай
изказвания: 4976
(по повод http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?2059.25)


Според мен по опасни са тези, който НЯМА да отричат, че Исус е Христос, но няма и да го вярват и живеят. Тогава текста, който приведох по-горе би изглеждал така:
"Лука: 21:8 А той каза: Внимавайте да не ви заблудят; защото мнозина ще дойдат в Мое име и ще казват: ЧЕ Аз съм Христос, и, че времето е наближило. Да не отидете подир тях !!!"
Дали има такова "ЧЕ" в оригинала или не?По принцип в Лука букв. има "че" (οτι), но най-често то се използва в гръцкия като въведение в пряка реч и не се превежда.
В съответното място в Мат.24 няма дори въвеждащо пряка реч "че".

Мисля, че това е по-скоро пряка реч, при която се разбира, че всеки един от тези лъже-помазаници ще има претенциите, че той е помазаникът. Това е в съгласие с думите на Исус, че тогава ще се появят много лъже-помазаници. А лъже-помазаник е онзи, който се представя за помазаника, а всъщност не е.


Освен това, ако заблудата в случая, не е че всеки един от тях е помазаникът, тогава коя точно е заблудата, която те ще натрапят на вярващите, за която Исус говори ("...Внимавайте някой да не ви заблуди!")? В какво точно да ги заблуди?

Мисля, че заблудата всъщност е именно, да повярваме, че съответният лъже-помазаник е истинският Божий помазаник. Поне Божият син не споменава друга заблуда там.
Т.е. всеки един от тях ще претендира, че той е помазаникът и мнозина ще се заблудят и ще повярват, че съответният лъжепомазаник е истинският Божий помазаник, цар.


Контекстът е, че последователите на Исус го питат кога ще дойде краят и кои ще бъдат белезите по които да познаят, че краят настъпва. Те явно са си мислели, че краят ще настъпи в техните земни дни.
Исус започва да им разкрива кои ще бъдат белезите за приближаващия се край:


Лука 21:8
ο δε ειπεν βλεπετε μη πλανηθητε πολλοι γαρ ελευσονται επι τω ονοματι μου λεγοντες οτι εγω ειμι και ο καιρος ηγγικεν μη ουν πορευθητε οπισω αυτων

А той каза: Гледайте да не бъдете измамени. Защото мнозина ще дойдат в мое име*, казвайки аз съм и времето наближи. Прочее, да не отидете след тях.Мт 24:4 (тук е казано изрично "помазаникът", и без гр. "че")
και αποκριθεις ο ιησους ειπεν αυτοις βλεπετε μη τις υμας πλανηση πολλοι γαρ ελευσονται επι τω ονοματι μου λεγοντες εγω ειμι ο χριστος και πολλους πλανησουσιν

И отсъдил(т.е. от/за-говорил) Йесу, каза им: Гледайте да не ви измами някой. Защото мнозина ще дойдат в мое име* казващи аз съм помазаникът и мнозина ще бъдат измамени.


* Мисля, че изразът “в мое име” в случая би трябвало да се разбира като:
носейки моето название (т.е. помазаникът)”.
Понеже “име” в евр., а в случая и в гр. има смисъл и на ”название”.
Например за Исус се казва: И името му ще бъде: Чудесен, Съветник, Бог могъщ, Баща на вечността... (Исая 9гл)

[ Редактирано 16.05.08 19:13 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
16.05.08 17:16 Цитирай
изказвания: 581
Ами много днес не отричат, че Исус е и Христос, но с живота си се отричат от това си твърдение и с това водят до заблуда кои всъщност са! И Буш и Клнтън ходят на църква и са ЧЛЕНОВЕ на разни общества едновременно и НЕ ОТРИЧАТ, че Исус е Божия Син и Помазаник, но... сами виждате. Та затова ми е думата!george

Най-отгоре

    
16.05.08 19:00 Цитирай
изказвания: 4976

Да, разбирам и съм съгласен, но мисля, че в този пасаж става дума за друго.

Буш (Клинтън също) не твърди, че той е помазаникът и съответно не заблуждава хора с подобно твърдение, и съответно той не е лъже-помазаник.

Има един луд в сибир, който е завлякъл много народ след пъклените си заблуди, той, мисля, че е такъв, лъуже-помазаник, мисля че дори твърди, че бил Исус.

А и също има един друг, на име Майтрея, още по-зле от сибиреца, (той пък казва, че Исус от Назарет му бил ученик и сега Исус бил чакал в Рим неговия сигнал, за да се появи отново за новата кампания...). Този дори си има нещо като "Йоан предтеча", един писател окултист и той затънал като своя "бог".

Не бих се учудил ако този сатаната си го избере за "сина на гибелта" през последните си дни преди Бог да ги прати и двамата, а и лъжепророка, в огъня, както пише.


Сега дали Буш е лъже-последовател на Божия син е малко по-друг въпрос. Аз лично поне за сега не вярвам Буш да е последовател на помазаника, но все пак Бог има последната дума по този въпрос, а и Бог променя хора и ситуации, така, че "поживём - увидим".


[ Редактирано 16.05.08 19:14 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре
виссарион,   майтрея,   сергей тороп
    
17.05.08 08:47 Цитирай
изказвания: 581
Пак не съм се изразил ясно.
Не става дума, че някои от тези категорий хора е твърдял, че Помазаник, а че те не се конфронтират със становището, че Исус е Христос (поне не го декларират открито), т.е. нямат нищо напреки за пред хората, но с живота си доказват кой кой е и въпреки всичко с тази си заблудителна позиция печелят привърженици, даже президенти стават и то по два пъти. Явно добре знаят, че не трябва да вадят ръжен срещу евентуалния електорат. Ето за това говорех.
А за тях(Буш и Клинтън), а и всички ВИСОКОПСТАВЕНИ - нямаме алтернатива - трябва да се молим за тях, според дадената инструкция:
"1 Тимотея: 2:2- 1 И тъй, увещавам, преди всичко, да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения за всичките човеци, 2 за царе и за всички, които са високопоставени, за да поминем тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност. 3 Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител, 4 Който иска да се спасят всичките човеци и да достигнат до познание на истината" .
Бог наистина го иска, но човеците си ходят в техните пътища!george

Най-отгоре

    
17.05.08 13:00 Цитирай
изказвания: 4976

Съгласен, но все пак искам да кажа, че самият текст не мисля, че говори за тях. Иначе коя точно би била заблудата, за която Исус казва - "и мнозина ще се заблудят" ? Ако това, че онези хора ще казват "аз съм помазаникът" е само едно средство да прокарат някаква друга заблуда, за която Исус говори, то тогава коя е конкретно тази друга заблуда, която заблудените ще повярват?


Иначе да, докато мнозинството в САЩ вярват в Божия син или дори само като културно наследство държат на това, то (предполагаемите) масонски или подобни върхушки трябва да ги успокояват като включват в речите си думата "бог" и дори говорят за молитви към някакъв "бог", но поне лично аз досега не съм чул някой от тях да се моли на Божия син Исус и до го признае за Бог и господар над всичко. А и предполагам, че когото и мнозинството да избере - все тая, защото отзад може да им "дърпат конците" истинските им идеологически и финансови господари. А знаем, че който няма Сина, няма и Бащата.

Докато американските вярващи определят като "християнски" поведението и политиката, които американските управляващи налагат (примерно да избиват талибаните ислямисти), то за последните няма проблем. За това предполагам, че по различни начини управляващите се стремят да ги убедят, че това, което правят е в пълно съгласие с вярата на мнозинството - било то християни, било мюсюлмани или будисти, няма значение, само да гласуват и да са мирни и да вярват, че са свободни.

Но за да не бъда разбран криво, не мисля, че вярващите в Божия син трябва да се стремят към политическа власт - въпреки, че властта сама по себе си не е нещо лошо, защото Бог я е дал – или към това да се противят на или да свалят „лошите власти“ или нещо подобно.

Пример за това е самият Исус през земните си дни –  в контекст на Израел под римско робство Той не е е призовавал никого към въстание или революция или нещо такова. Може дори някои от Израел да са го считали за национален предател, който нехае, че римляните тъпчат израелската земя и обират народа чрез данъци за развратния си император-идолопоклонник и богохулник и за неговата идолопоклонническа империя.

И мисля че това е така, защото целта на Божия син е била съвсем друга, а и господарят Исус няма проблем с липса на власт, понеже е достатъчна една дума от устата му  и цялата земя да се срине или направо да изчезне. Понеже Той както може да създаде земята, така може и да я унищожи, когато поиска. Когато Пилат се надува с властта си, арестуваният Исус му казва спокойно, че той не би имал никаква власт ако не му е даден отгоре, т.е. от Бога. Изобщо не става въпрос за живота на Исус, а за живота на Пилат – и Пилат тогава е пропилял възможността да избегне осъждането в огъня, поради страха си от римския император, но кой знае, Бог може по-късно да го е спасил.

Според каквото разбирам от Божиите думи, основната цел на Бога в момента е да спасява тези, които е избрал и определил за вечен живот, както пише. А когато това определено време от Бога свърши тогава Бог ще се "разплати" с враговете си, както пише, и дори накрая и с тази омърсена от греха земя, а и дори ще унищожи небето (това може да включва дори цялата сегашна вселена, защото, както знаем, за Бога „небе“ е по-широко понятие) – както пише, за предишните неща няма и спомен да остане, от всички безплодни и зли нещата на сатаната и последователите му, и робите му няма да остане и спомен.

Тогава някои антихристи, които им е било дадено временно някаква власт и са мислили, че по времето на тяхното управление е ставали дума за животите на другите, ще разберат че през цялото време на земята, докато сатаната ги е мамел според желанията на греховното им естество, всъщност е ставало въпрос за спасението на техните собствени души.

Понеже ако в момента има някой, чийто живот е сериозно и съдбоносно заплашен, то това са антихристите-безбожници. За техния живот става дума, не за живота на Божиите хора, които вече имат вечен живот и дори да умрат пак ще живеят, защото Бог ще съживи отново телата им, а душите им изобщо няма да умрат така или иначе.


Та както се казва в писмото:

И така, братя мои, усилвайте се в господаря и в мощта на силата му. Облечете се във Божието въоръжение, за да можете устоя против хитростите на клеветника, защото нашата борба не е против кръв и плът, а против началствата, против властите, против светоуправниците на тъмнината от този век, против поднебесните духове на злото. Заради това вземете Божието въоръжение, за да можете да се възпротивите в злия ден и, като надвиете всичко, да устоите.

И така, стойте препасани през кръста с истина и се облечете в бронята на праведността, и обуйте краката си в готовност да благовестите мира. А над всичко вземете щита на вярата, с който ще можете угаси всички огнени стрели на злия. Вземете и шлема на спасението и меча на Духа, който е Божието слово. С всяка молитва и молба молете се в Духа във всяко време и се старайте в същото това с всяко постоянство и молба за всички свети хора; и за мен, така че като отварям уста, да ми се даде слово, смело да оповестявам тайната на радостната вест, заради която съм пратеник в окови, за да я разгласявам смело, както ми приляга.

Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
17.05.08 13:40 Цитирай
изказвания: 581
Прав си, защото на друго място в Писанието се казва, че ако ни кажат: "Тук е Христос" или "Там е Христос", да не им вярваме.
Така че със сигурност се отнася до основната заблуда - самозванството на каквато и да е било основа - дори фалшиви чудеса и знамения!george

Най-отгоре

    
17.05.08 13:58 Цитирай
изказвания: 1582
[quote1211021203=eureth]
Иначе да, докато мнозинството в САЩ вярват в Божия син или дори само като културно наследство държат на това, то (предполагаемите) масонски или подобни върхушки трябва да ги успокояват като включват в речите си думата "бог" и дори говорят за молитви към някакъв "бог", но поне лично аз досега не съм чул някой от тях да се моли на Божия син Исус и до го признае за Бог и господар над всичко. А и предполагам, че когото и мнозинството да избере - все тая, защото отзад може да им "дърпат конците" истинските им идеологически и финансови господари. А знаем, че който няма Сина, няма и Бащата.

Докато американските вярващи определят като "християнски" поведението и политиката, които американските управляващи налагат (примерно да избиват талибаните ислямисти), то за последните няма проблем. За това предполагам, че по различни начини управляващите се стремят да ги убедят, че това, което правят е в пълно съгласие с вярата на мнозинството - било то християни, било мюсюлмани или будисти, няма значение, само да гласуват и да са мирни и да вярват, че са свободни.

Но за да не бъда разбран криво, не мисля, че вярващите в Божия син трябва да се стремят към политическа власт - въпреки, че властта сама по себе си не е нещо лошо, защото Бог я е дал – или към това да се противят на или да свалят „лошите власти“ или нещо подобно.

Пример за това е самият Исус през земните си дни –  в контекст на Израел под римско робство Той не е е призовавал никого към въстание или революция или нещо такова. Може дори някои от Израел да са го считали за национален предател, който нехае, че римляните тъпчат израелската земя и обират народа чрез данъци за развратния си император-идолопоклонник и богохулник и за неговата идолопоклонническа империя.

И мисля че това е така, защото целта на Божия син е била съвсем друга, а и господарят Исус няма проблем с липса на власт, понеже е достатъчна една дума от устата му  и цялата земя да се срине или направо да изчезне. Понеже Той както може да създаде земята, така може и да я унищожи, когато поиска. Когато Пилат се надува с властта си, арестуваният Исус му казва спокойно, че той не би имал никаква власт ако не му е даден отгоре, т.е. от Бога. Изобщо не става въпрос за живота на Исус, а за живота на Пилат – и Пилат тогава е пропилял възможността да избегне осъждането в огъня, поради страха си от римския император, но кой знае, Бог може по-късно да го е спасил.
[/quote1211021203]


Исус каза на Пилат, че Неговото царство не е от този свят. Затова са богопротивни всичките стремежи на разни организации, считащи се за християнски, към светска власт. И към пари, разбира се, а най-вече - към власт над души. Иначе, не смятам, че отделен християнин не може да бъде в някаква позиция на светска власт - примерно кмет, даже и цар/президент, без обаче ЗАД ТОВА ДА СТОИ РЕЛИГИОЗНА ОРГАНИЗАЦИЯ.Масонските и илюминатските върхушки в САЩ са друга тема. Лошото е, че освен властта в света, са завзели и в голяма степен властта в т.нар. им "църква". /условно я наричам така/ Количеството "християнски" църкви в САЩ е направо главозамайващо. Относно лъжепомазаниците, за които говорите - ами вижте изказвания на Кенет Копланд и Бени Хин. Но като цяло в средите на менте-християнството е нормално да се говори за пастора, например, като Божий Помазаник. Такъв според вас, може ли да се приеме за лъжепомазаник? Че трябва да се пазим от такива е ясно, не само да се пазим, но да бягаме колкото ни крака държат, ако сме попаднали в лапите им.
Аз лично съм убедена, че дори и да има временно заблудени Божии деца там, то Бог е верен и истинен и няма да ги остави в заблудата им.

Искам да ви питам какво мислите за лъжепророка, асистент на антихрист? Разбира се, сега е пълно с лъжепророци, но как според вас можем да разпознаем лъжепророкът?

Мисля че лудия Виссарион от Сибир, и другия луд, който Еурет споменава, не са нито антихриста, нито лъжепророка. За последните двама, Исус каза, че ще се опитат да заблудят, ако биха могли, и избраните. Следователно, те би трябвало да произлязат от средите на т.н. "църква", изповядваща правилните доктрини /само на думи/.Christus regnat
Най-отгоре

    
17.05.08 14:44 Цитирай
изказвания: 4976
Да, действително така се наричат, дори когато веднъж оспорвах легитимността им, един техен поддръжник ме заплаши със случката, когато Бог е отворил земята и тези, които са се бунтували против Божия помазаник Моисей са били погълнати. Та така и за мен можело да се случи. (Е, оттогава мина доста време и явно заплахата е била напълно неоснователна)

С бунтовниците против Моисей така е направил Бог, но пак същият Бог никъде не е говорил за „пастори“ (т.е. собственици или директори на религиозни организации с месечен данък 10%).
Още по-малко пък Бог е наричал някакви имагинерни „пастори“: „Божий помазаник“.
Съвсем още по-малко пък Бог е сравнявал Моисей със подобни имагинерни собственици или директори на религиозни организации с месечен данък 10% („пастори“).

Иначе Бог е сравнявал Моисей с Божия син, Исус.
Ако тези самозванци искат да заемат мястото на Исус не е чудно какви ги вършат понякога и че толкова народ е пропищял от тях. (Но предполагам, че сред тях има добри Божии хора, които са попаднали там като деца на системата и се чудят как хем да вършат Божията воля, хем да вършат волята на системата.)

Но все пак не мисля, че Исус говори за хора като Бени Хин.
Павел казва, че синът на гибелта ще претендира да е Бог и очевидно ще изисква поклонение към себе си като на Бог със заплаха от смърт при отказ, както и Йоан описва в даденото му пророчество.

Все пак Бени Хин не казал, че той е помазаникЪТ в този смисъл – т.е. онзи, за когото Бог говорил чрез пророците относно идващото царство и безконечно царуване, и за когото се казва, че е Чудесен, Бог могъщ, Баща на вечността и т.н.

Чувал съм разни хора да говорят заблуди относно гр. дума “χριστιανος” * , че уж била означавала в превод „помазаник“. И съответно всички вярващи били помазаници (христоси).

* χριστιανος [христианос] - последовател на помазаника, (букв. “помазянин” или нещо такова).
Подобно на връзката Лутер - лутеранин, с уговорката, че “Лутер” е лично име, а “помазаник” (χριστος) е наричацателно, звание).
Та колкото лутеранинът е Лутер толкова и последвателят на помазаника е помазаник.

Предполагам че Бени Хин и подобните хора оправдават безсмислените си претенции и напълни с подобни преводни заблуди. Но доколкото зная те твърдят, че всички вярващи в Исус са помазаници („христоси“).

[ Редактирано 17.05.08 15:39 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
17.05.08 16:16 Цитирай
изказвания: 4976

Искам да ви питам какво мислите за лъжепророка, асистент на антихрист? Разбира се, сега е пълно с лъжепророци, но как според вас можем да разпознаем лъжепророкът?Ами за лъжепророка пише:

И видях друг звяр да излиза от земята.
Той имаше два рога като на агне и говореше като змия (или: змей).
И с цялата власт на първия звяр той действаше пред него и караше цялата земя и жителите й да се поклонят на първия звяр, чиято смъртоносна рана бе оздравяла.
И вършеше големи знамения, че дори и огън сваляше от небето на земята пред хората.
И мамеше земните жители земни със знаменията, които му бяха дадени да върши пред звяра, като казваше на земните жители да направят образ (или: статуя/изображение) на звяра, който имаше рана от меч и остана жив.

И даде му се да даде дух на образа на звяра, така че образът на звяра дори да проговори и подейства така, че да бъдат убити онези, които не биха се поклонили на образа на звяра.
И той ще направи, така че на всички - малки и големи, богати и бедни, свободни и роби - да се постави белег на дясната им ръка или на челата им, така че никой да не може нито да купува, нито да продава, освен онзи, който има този белег, или името на звяра, или числото на името му.
Тук е мъдростта. който има ум, нека пресметне числото на звяра, понеже е число на човек, и числото му е шестстотин шейсет и шест.Вижда се, че второто хищно животно („звяр“) във видението, представящо лъжепророка, се появява някак си след първото хищно животно (сина на гибелта).
Това, че има рогове на агне може да означава, че целият му „имидж“ ще бъде на невинен и добър, а може би и някак беззащитен човек.
Но говоренето му все пак ще е като на змия, какъвто е баща му сатаната.

Бог ще допусне той да извърши големи чудеса и знамения, чрез които мнозина ще бъдат измамени.
Дори дотам - да даде дух на някаква статуя на онзи псевдо-Бог, сина на гибелта, и тази статуя да говори.
И тогава ще бъдат насилвани всички да се покланят на тази статуя, а които откажат ще бъдат убивани.

Явно той ще е главната фигура в кампанията с белязването на антихристките  поклонници с онзи известен знак/белег, който ще дава право да купуваш/продаваш, и явно които нямат дова "удостоврение" няма да могат нито да купуват, нито да продават.
Това няма да е никак леко време за никого. Някои хора, които имат големи бизнеси ще бъдат изправени пред голяма дилема, но и без бизнес, земният живот на всеки вярващ в Исус човек ще бъде заплашен със смърт.Мисля че лудия Виссарион от Сибир, и другия луд, който Еурет споменава, не са нито антихриста, нито лъжепророка. За последните двама, Исус каза, че ще се опитат да заблудят, ако биха могли, и избраните. Следователно, те би трябвало да произлязат от средите на т.н. "църква", изповядваща правилните доктрини /само на думи/.


Ами този Майтрея идеално подхожда според мен. Доколкото разбрах, той правел някакви магии, появявал се отникъде сред много хора (например обществени молитви към Божия син Исус, в Африка) и съответните хора го възприемали като Исус, а на другите места като съответния им главен обект на поклонение или следване. Той учи, че е чаканият от всички  - всеки когото си чака: „Христос“   за християните, имам не-знам-си-кой - за мюсюлманите, и т.н.

Той не бил "религиозен" учител (не, изобщо...), само сега бил слязъл на земята да научи всички народи на божествената мъдрост (между другото бил наблюдавал отгоре земята от няколко хиляди години, а Исус му бил ученик...) и да им покаже път как да оцелеят.
Смята се за Бог, нарича хората „мои деца“ и т н – просто да повърнеш.
Скоро (абе май минаха доста години вече де, ама знае ли човек) щял да се появи на международната сцена и да обиколи земята, разнасяйки добрата вест на новата епоха...
Не виждам никакъв проблем „да спечели конкурса“ за син на гибелта.


Той може да заблуди и без непременно да произлиза от някаква църква. Ако примерно сатаната използва някакъв момент на световна криза, в който хората се чудят как да оцелеят физически и нямат надежда по човешки, а вярващите в Божия син са отхвърлили светския модел наречен „църква“, но пък мнозина не са утвърдени във вярата, тогава не мисля, че е нужда да произлиза от църква.

Висарион като че ли не се натрапва толкова. Този ми се струва доста по-агресивен и арогантен.
Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
17.05.08 18:37 Цитирай
изказвания: 4976

... а и го има това, че синът на гибелта ще заблуди най-вече невярващите в Исус, а не вярващите.
Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF