Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

антихристът   бракосъчетаване   глаксо   големият рестарт   дългове   йоан дамаскин   морис серуло   религиозни робовладелци   римл   църквиянство  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Започване на нова тема
    

16.05.08 12:33 Цитирай
изказвания: 4956
(разкл. от: Клонове / деноминации - легалност и последствия върху Божиите хора)


Eureth, какъв е резултатът от тези дълги дискусии? Защо точно Откр. 18 не се отнася за обединената институция "църква"?


SparedByMercy, според мен като се разгледа това място внимателно и зе вземе предвид и контекста, не излиза, че онази "жена" там представлява сборен образ на вярващите в днешно време, или на разнообразните институции/организации/фирми.


вж.: Развратницата Вавилон - градът, който царува над земните царе - Разкр. 17

[ Редактирано 29.03.10 12:48 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре
вавилон,   градът владеещ над земните царе,   развратница
    
16.05.08 13:49 Цитирай
изказвания: 4956

Eureth, според теб не излиза така, но защо? Трябва да имаш причини да мислиш така.

Аз не говоря за сборен образ на вярващите, а за идейно и физическо обединение на деноминациите. Един ден Рим ще се помири с православната църква, Бени Хин ще ги прегърне, същото ще направят и всички светски организации, които претендират, че проповядват благата вест. Дори Били Греъм каза по телевизията, че божията милост била широка и човек нямало нужда да знае името на Христос, за да се спаси.

http://www.youtube.com/watch?v=axxlXy6bLH0&feature=related
Тъй като това изисква по-подробно разглеждане на пасажа и това вече до някаква степен стана на тези три места, ги посочих, за да не трябва да копирам дълги текстове тук. Бог там обяснява всяко действащо лице от видението показано на Йоан, какво представлява в реалността – напр какво всъщност са онези рогове, или какво всъщност е онзи звяр, или какво е всъщност онази жена-развратница.

Не зная дали различните клонове/деноминации ще се обединят идейно и физически. Ако се обединят „идейно“ и идеите им са в пълно съгласие с Божието слово, тогава лошо няма. Божият син се моли да сме едно, както той е едно с баща си (Йн 17гл). На друго място се казва всички да сме единодушни (в истината, естествено).
Ако обаче направят договор със сатаната, за да бъдат пощадени по плът, тогава нещата ще свършат фатално за мнозина.


И тук има един важен момент. Бог казва на своя народ да излезе от онази „жена“ непосредствено преди Бог да я унищожи

– т.е. преди да дойде този момент няма никакъв проблем Божият народ да е вътре в тази „жена“.


Ако тази „жена“ е грях (широко казано), тогава Бог би поискал неговият народ да излезе от греха веднага - сега на секундата - а не да чака последния момент преди Бог да унищожи „жената“. Бог още преди хиляди години ни е заповядал да нямаме нищо общо с греха, да не вършим грях, да не участваме в греха, да не одобряваме греха и т.н. А и ние самите знаем това и без да ни се казва слово, това е поради новото естество, което Бог ни е дал и така ни е направил по образа на сина си (засега поне вътрешно).

Но всъщност Бог казва на своя народ да излезе от тази „жена“ чак непосредствено преди да я унищожи (но не и преди това) – очевидно, за да не унищожи и своя народ покрай „жената-развратница“. С Лот е било същото...
Т.е. целта на излизането на Божия народ от жената не е, за да не участва вече Божия народ в греховете на тази жена (т.е. да върши и той грях),
а за да не пострада от наказанието и унищожението, което Бог ще стовари върху „жената“.

След това наказание и унищожение „жената“ ще стане обиталище на нечисти духове,
и също - на нечисти птици.

адм.бел.
разкл. в: Създадени от ордена на т.нар. "илюминати" ( т.е. "осветлени")?За Били Греъм бих казал, че говори малко „по тъч линията“, както казват, и не е много ясно какво точно има предвид. На същата страница се появява и друго видео, където той казва, че онези (televangelists), които казват по телевизията, че който не приеме Божият син (той го нарича „Christ“, де) ще отиде в ада, такива имат право в това, което казват (но Бог него не го е призовал за такава дейност). Т.е. той смята, че който не приеме Божия син ще отиде в ада.
Моето усещане е, че той се стреми да не отблъсне например някои сегашни мюсюлмани от вярата в Божия син, като говори „неща не на място“, с които по принцип той иначе е съгласен, но смята, че от тях точно в този момент не би имало полза.

Разбира се, ако Били някъде казва ясно и открито, че пътят към Бащата не е единствено чрез Неговия син, помазаникът Исус от Назарет, тогава Били е лъже-учител и аз лично не вярвам Бог да го приеме. Понеже Божият син ясно казва „Никой не идва при Баща ми освен (ако не дойде) чрез мен“. Т.е. това евентуално лъжеучение на Били би довело до смъртта и осъждането във вечния огън на мнозина, чрез заблудата си.

Но така или иначе Бог си знае много добре кой какво говори и учи и Той ще съди справедливо според волята си.


[ Редактирано 17.07.09 03:09 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре
били греъм,   вавилон
    
12.07.09 18:41 Цитирай
изказвания: 1582
както го разбирам, "блудницата" е събирателен образ на отстъпническото "християнство", без значение от деноминацията. това отстъпническо християнство флиртува със земните управници, защото се стреми към светската власт.Christus regnat
Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF