Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

digital angel   kekko manna   истанбулска конвенция   майка земя   назарейство   старият по дни   стефан главчев   трети пол   универсализъм   хирургическа операция  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Започване на нова тема
    

03.04.21 03:01 Цитирай
изказвания: 4922

(разкл. от: Святото място, където ще застане/бъде поставена "запустяващата мерзост" - Мт.24:15)

small axe:

В откровение се казва, че звярът ще води война със светиите и ЩЕ ГИ ПОБЕДИ! Какво значи това? че ще ги убива ли? Не мисля. Той винаги ги е убивал в цялата история, но това не е победа над тях.

Според мен, звярът ще ги победи, като победи в кавички доктрините им и седне като бог в нечии сърца, там където не подобава той да бъде, като се представя за бог. Това е победа, но тя е временна, понеже когато дойде истинският Месия, фалшивият ще бъде погубен..


small axe:

В Откровението на Йоан пише, че звярът ще води война със святиите и .. ще ги победи! какво значи това? Това значи, че не само ще ги убие, той ги е убивал през цялата история, но победата му не ще се корени в това, според мен, а той ще им победи доктрините, разбира се за кратко, ще ги обясни пред света по друг начин и така ще направи всеки който ги убие да смята , че принася служба на Бога. Това е победа над святиите, но тя е илюзорна и временно позволена от Бога. Вероятно тогава и брат ще предава брата и родители децата..

Относно "да ги победи":

"И (на "животното/звяра") му бе дадено да воюва със светите [хора] и да ги победи" /Разкр.13/,като опитам да намеря в описанието в Мт.24 или Мк.13, или Лк.21 конкретно Божие (за да е сигурно) обяснение или смислов еквивалент на горното /Разкр.13/, стигам до следното (вж текста с червен цвят по-долу):Мт. 24Мк. 13Лк. 21
Пазете се да не ви подмами някой,
защото мнозина ще дойдат в Мое Име, казвайки: Аз съм Помазаникът-Цар; и ще подмамят мнозина.
А Иисус започна да им казва: Пазете се да не ви подмами някой.
6Защото мнозина ще дойдат в Мое Име и ще кажат: Аз съм Помазаникът-Цар; и ще подмамят мнозина.
А Той каза: Внимавайте да не ви подмамят; защото мнозина ще дойдат в Мое Име и ще казват: Аз съм Помазаникът-Цар и времето наближи. Да не отидете след тях.
...
...
...
Тогава ще ви предават на скръб и ще ви убиват.Защото ще ви предадат на съдилища, и на съборища ще ви бият, и пред военачалници и царе ще ви изкарват заради мене, за тяхно свидетелство. А преди всичко това[т.е. преди потъмняването на слънцето] ще сложат ръце на вас и ще ви преследват, като ви предават в синагоги и по затвори, и ви водят пред царе и управници, заради името ми.
  А това ще стане за ваше свидетелство.
И ще бъдете мразени от всички народи заради моето име.  
 А когато ви поведат на предаване, не грижете предварително какво ще кажете, нито мислете предварително, а каквото ви се даде в онзи час, това говорете. Защото не сте вие които ще говорите, а Светият дух. И така, сложете си на сърце да не обмисляте предварително, какво да отговаряте.
Понеже аз ще ви дам уста и премъдрост, на която не ще могат да противоречат, нито противостоят никои ваши противници.
И тогава мнозина ще се изкусят към грях и един друг ще се предават, и един друг ще се мразят.И ще предаде брат брата на смърт, и баща дете,
Ще бъдете предавани също и от родители и от братя, и от роднини и приятели,
 и ще се подигнат деца срещу родители и ще ги умъртвят.и някои от вас ще умъртвят.
  И ще бъдете мразени от всички, заради моето име. 
И много лъжепророци ще се повдигнат, и ще измамят мнозина.   
И понеже беззаконието ще се умножи, у мнозина любовта ще изстине.
  
Но който издържи докрай, той ще бъде спасен.  С търпението си спасявайте душите си.
Има ли в текстовете друго или по-подробно чисто Божие обяснение на това "да ги победи"?


[ Редактирано 05.04.21 02:11 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
03.04.21 11:18 Цитирай
изказвания: 4922

В този смисъл на мен тук победата на този сатанински цар над светите Божии хора (Божия народ) ми изглежда да е това, че


повярвалите в Божия син,
под натиска на това наближаващо Голямо страдание/Голяма скръб,

ще се подмамят към грях и ще започнат ДА ВЪРШАТ ГРЯХ, ЗЛО пред Бога
,
напр. нарушавайки двете Божии заповеди, дадени към хората, приели Новото Божие завещание /1Йн 3.23/
-
т.е.

да вярват в лъжлив "Божий" помазаник-цар и
да се отричат от истинския Божий син и помазаник-цар Исус от Назарет

(както пише, лъжепророците ще измамят мнозина относно кой е истинският Божий Помазаник-Цар)

и - вместо да се обичат един друг - да се мразят един друг и дори да се убиват
(както пише, любовта им ще изстине, един друг ще се мразят, ще се предават на сатанинската власт да бъдат убити, вкл. най-близки роднини, дори сами ще убиват други вярващи).


"Но който издържи докрай, той ще бъде спасен."
Тук допълнителни примери за победени и за побеждаващи (в подобни контексти):
Но един от старейшините ми каза: Не плачи; ето, Лъвът, който е от юдовото племе, Давидовият корен, Той победи, за да отвори книгата и да разпечата нейните седем печата.
/Разкр. 5.5/

И видях нещо като стъклено море, размесено с огън; и тези, които бяха победили звяра и неговото изображение/фигура, и числото на неговото име, стояха при стъкленото море, като държаха Божии арфи.
/Разкр. 15.2/

Който победи, ще наследи всичко това и Аз ще му бъда Бог, и той ще Ми бъде син.
/Разкр. 21.7/


...
Но имам това против теб, че си оставил първоначалната си любов. И така, спомни си откъде си паднал и се откажи от сегашното си мислене, и върши предишните си дела. И ако не [направиш това], скоро ще дойда при теб и ще отместя светилника ти от мястото му, ако не се откажеш от сегашното си мислене.  ...
На онзи, който побеждава, ще дам да яде от дървото на живота, което е всред Божията градина.

...
Ето, клеветникът ще хвърли някои от вас в затвор, за да бъдете изпитани. И ще страдате десет дни. Бъди [ми] верен до смърт и ще ти дам короната на живота. ...
който побеждава, няма да бъде повреден от втората смърт.

...
Но имам малко нещо против теб, затова че имаш там някои, които държат учението на Валаама, който учеше Валака да вкара в грях синовете на Израел, за да ядат жертвано на изображения/фигури и да вършат разврат. Така и ти имаш някои, които държат учението на николаитите, което мразя. Откажи се [от този грях]. Ако ли не, скоро ще дойда при теб и ще вляза в бой против тях с меча на устата си. ...
на онзи, който побеждава, ще дам да яде от скритата манна, и ще му дам бяло камъче, и на камъчето написано ново име, което никой не знае, освен онзи, който го получава.

...
Но имам малко нещо против теб, затова че допускаш жената Иезавѐл, която нарича себе си пророчица, да учи и примамва слугите ми да вършат разврат и да ядат жертвано на изображения
/фигури.  ...
И който побеждава и (T.E.) пази делата ми докрай, на него ще дам власт над хората от [другите] народи, и ще ги пасе с жезъл железен; като глинени съдове ще се строшат, както и аз получих власт от баща си; и ще му дам утринната звезда.

...
носиш име, че си жив, а си мъртъв. Буден бъди и укрепявай останалото, което е на умиране; защото не намерих делата ти съвършени пред моя Бог.   ... Но в Са̀рдейс имаш няколко души, които не са осквернили дрехите си  ...
Който побеждава, той ще се облече с бели дрехи, и няма да залича името му от книгата на живота, а ще изповядам името му пред моя баща и пред неговите вестоносци.
...

... ти имаш малка сила и запази словото ми и не се отрече от името ми.  ...  Понеже ти запази словото на търпението ми, и аз ще те запазя от часа на изпитанието, който има да дойде върху цялия свят  ... Ето, ида скоро. Дръж, каквото имаш, за да не ти отнеме никой короната.
Онзи, който побеждава, ще го направя стълб в дома на моя Бог та [той] никак да не излезе вън. И ще напиша на него името на моя Бог и името на града на моя Бог, [който град е] новият Йерусалим, който слиза от небето от моя Бог, и моето ново име.
...

Зная делата ти — че си нито студен, нито горещ. Да беше студен или горещ! Но така, понеже си хладък, а не горещ, нито студен, ще те повърна от устата си. Понеже казваш: “Богат съм, забогатях и нямам нужда от нищо”, а не знаеш, че ти си окаян, жалък, беден, сляп, и гол. Съветвам те да си купиш от мен злато, пречистено чрез огън, за да забогатееш, и бяло облекло, за да се облечеш и да не се вижда срама на голотата ти, и намажи очите си с мелхлем, за да виждаш.  ...
На онзи, който побеждава, ще дам да седне с мен на моя престол, както и аз победих и седнах с баща си на неговия престол.
...
/Разкр. 2, и 3/
Т.е.


Побеждаваме, когато:


Не сме оставили първоначалната си любов.

Верни сме на Божия син до смърт

Отхвърляме учения, като учението на Валаам, който е учил Валак да вкара в грях синовете на Израел, за да ядат жертвано на изображения/фигури и да вършат разврат.

Отхвърляме учения, като учението на николаитите, което Божият син мрази

Не допускаме личности като жената Иезавѐл, която се нарича пророчица, да учи и примамва слугите на Божия Помазаник-Цар Исус да вършат разврат и да ядат жертвано на изображения
/фигури.  ...

Пазим да вършим докрай делата на Божия Син Исус (т.е. които той ни е заповядал да вършим)

Не сме живи само на име (и всъщност сме мъртви)

Божият Помазаник-Цар Исус счита делата ни за съвършени пред неговия Бог

Не сме осквернили "дрехите" си

Пазим словото на Помазаника-Цар
относно търпението ("на търпението ми") и търпим ако се наложи да страдаме за името му, и не се отричаме от името му


Не сме "хладки" ("нито студен, нито горещ"),
т.е. не казваме: “Богат съм, забогатях и нямам нужда от нищо”, бидейки всъщност окаяни, жалки, бедни, слепи, и голи. А ако е така, тогава: "Съветвам те да си купиш от мен злато, пречистено чрез огън, за да забогатееш, и бяло облекло, за да се облечеш и да не се вижда срама на голотата ти, и намажи очите си с мелхлем, за да виждаш.  ... "
Победени сме, когато:


Оставили сме първоначалната си любов.

Не сме верни на Божия син до смърт

Приемаме учения като учението на Валаам, който е учил Валак да вкара в грях синовете на Израел, за да ядат жертвано на изображения/фигури и да вършат разврат.

Приемаме
учения като учението на николаитите, което Божият син мрази

Допускаме личности като жената Иезавѐл, която се нарича пророчица, да учи и примамва слугите на Божия Помазаник-Цар Исус да вършат разврат и да ядат жертвано на изображения/фигури.  ...

Не пазим да вършим докрай делата на Божия Син Исус (т.е. които той ни е заповядал да вършим)

Имаме име, че сме живи, а всъщност сме мъртви

Божият Помазаник-Цар Исус не счита делата ни за съвършени пред неговия Бог

Осквернили сме "дрехите" си

Не пазим словото на Помазаника-Цар относно търпението ("на търпението ми") и не търпим ако се наложи да страдаме за името му, и се отричаме от името му


"Хладки" сме ("нито студен, нито горещ"), т.е. казваме: “Богат съм, забогатях и нямам нужда от нищо”, бидейки всъщност окаяни, жалки, бедни, слепи, и голи.


Йесу̀с им отговори: "Сега вече вярвате? Ето идва времето — и вече е дошло — да се пръснете, всеки в своето си и да ме оставите сам. Но не съм сам, защото Баща ми е с мен. Говорих ви това, за да имате [душевен] мир в мен. В света имате скръб, но - кураж! - аз победих света.
/Йн., 16/

Облечете се в пълното Божие снаряжение, за да можете да устоите против методите на клеветника. Защото нашата борба/война не е против кръв и плът, а против началствата, властите, светските власти на тъмнината от тази епоха, против духовете на злото в небесата. Заради това вземете пълното Божие снаряжение, за да можете се възпротивите в злия ден и, като надвиете/победите над всичко, да устоите.

И така, стойте, препасали кръста си с истина
и облечени в бронята на праведността,
и краката ви обути в готовност за радостната вест на мира,
и над всичко взели щита на вярата, с който ще можете да угасите всички огнени стрели на злия.
И вземете шлема на спасението,
и сабята на Духа, тоест Божието слово,
молейки [Бога] с всяка молба и просба, по всяко време в Духа и стараейки се в същото това с всяко постоянство и просба относно всичките свети [хора], и за мен...
/п-мо до еф. 6/


Т.е.:
Побеждаваме, когато
:
стоим в истината,
и в праведността (а не в греха),
готови сме да споделим добрата вест,
държим вярата,
спасението (което е "не-заслужаем" безценен дар от Бога и чрез което никой не може да ни грабне от ръката на Бога, нашия Баща),
утвърждаваме истината и унищожаваме тъмнината чрез Божието слово,
отправяме всякакви молби и молитви към Бога в Духа, вкл. и за всички Божии хора

Победени сме, когато:
НЕ стоим в истината (а сме
в заблудата)
и в праведността (а стоим в греха),
НЕ сме готови да споделим добрата вест,
НЕ държим вярата (чрез която побеждаваме всички лъжи на сатаната, насочени срещу нас)
и спасението (което е "не-заслужаем" безценен дар от Бога и чрез което никой не може да ни грабне от ръката на Бога, нашия Баща),
НЕ утвърждаваме истината и НЕ унищожаваме тъмнината чрез Божието слово,
НЕ отправяме всякакви молби и молитви към Бога в Духа, вкл. и за всички Божии хора

Пиша на вас, бащи, защото познахте Този, който е от началото. Пиша на вас, младежи, защото победихте злия. Писах на вас, дечица, защото познахте Отца.
...
Писах на вас, бащи, защото познахте Този, който е от началото. Писах на вас, младежи, защото сте силни и Божието слово стои във вас, и
победихте злия.
...
Вие сте от Бога, дечица, и сте ги победили, защото Този, който е във вас, е по-велик от онзи, който е в света.
...
Защото всичко, което е родено от Бога, побеждава света; и това е победата, която е победила света - нашата вяра.

/1Йн
2.13-14, 4:4,4:5/


И всички тези победи пред Бога (а не в очите на света), който може да роди човек наново, и да му даде слава, почест и безсмъртие според преценката си,
са възможни единствено и само ако познаваме и вярваме в Божия син и помазаник-цар Исус от Назарет.[ Редактирано 04.04.21 23:44 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
28.04.21 11:43 Цитирай
изказвания: 611

Здрасти, Еурет !

Прочетох какво си написал, и в тези стихове се говори за победата на святиите. Победа над греха, победа над злото.. чрез вярата им. 

В Откровението 13 глава стихът казва- ""И (на "животното/звяра") му бе дадено да воюва със светите [хора] и да ги победи" /Разкр.13/,"

А в 1 во Йоаново се казва: "Защото всичко, което е родено от Богапобеждава света"

 

Според мен победите и загубите могат и са най- различни. Например един християнин може да бъде победен в дебат. Тогава победата над него няма да касае неговото морално падение, а ще касае победа над него касаеща хората наблюдаващи дебата. Това визирах , когато заключих , че победата на тн антхрист може да е победа над доктрините на святиите и съответно това би довело до гонение над тях, уж под предтекст , че така се служи на Бога..А всъщност ще се служи на друг дух..

Да победиш светиите като ги подмамиш да вършат грях и зло пред Бога , според мен не е възможно. Така мисля в момента.. Грях и зло пред Бога може да подмамиш да вършат тези които не са родени от Бога , според 1 во Йоаново, но се пишат част от святиите и Църквата. И именно те, а и външните, ще гонят и преследват реалните святии. Това е засега моето мнение по този въпрос , Еурет

 


Най-отгоре

    
29.04.21 00:00 Цитирай
изказвания: 4922

small axe:

Да победиш светиите като ги подмамиш да вършат грях и зло пред Бога , според мен не е възможно. Така мисля в момента.. Грях и зло пред Бога може да подмамиш да вършат тези които не са родени от Бога , според 1 во Йоаново, но се пишат част от святиите и Църквата. И именно те, а и външните, ще гонят и преследват реалните святии. Това е засега моето мнение по този въпрос , Еурет


Здрасти!

Аз за това потърсих паралелно място (на Разкр. 13), което говори за същото време, когато Бог ще допусне сатанинския цар да царува известно време. И това е именно времето на Голямата скърб - Мт. 24, Мк. 13, Лк. 21 (т.е. времето преди  Божия гняв).

И там (Мт. 24, Мк. 13, Лк. 21) съвсем ясно е описано падението на някои от Божиите хора (напр. "И тогава мнозина ще се изкусят към грях и един друг ще се предават, и един друг ще се мразят.").
вж таблицата в началото по-горе: http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?18560.post


Така те ще бъдат победени, и няма да победят, и няма да се вместят в призива на Божия Син:
"Който побеждава ... няма да залича името му от книгата на живота".
Т.е. на някои, които са били в Божия списък/свитък на живота, имената им ще бъдат изличени от там.

Или
Спомни си какво си получил и чул, и пази [го] и се покай. Ако не останеш буден, тогава ще те намеря като крадец и няма да знаеш по кое време ще те намеря. Имаш обаче няколко души в Сардис, които не са осквернили дрехите си и ще ходят с Мен в бели дрехи, защото  са достойни"

Т.е. те са били Божии хора с "изпрани бели дрехи" (т.е с опростени грехове, и с праведност, чрез безценната саможертва на Господаря), но са ги осквернили, и съответно "няма да ходят с Него в бели дрехи, защото  са недостойни".И явно в този смисъл ще бъде победата на този човек над (някои) Божиите свети хора.
Но - както пише - "който устои докрай (в контекста на страданията през Голямата скърб), той ще бъде спасен". 
Само който устои до край, другите - не.
Естествено това устояване не може да стане с човешки усилия, а само с Божията сила и милост.


Явно това разбиране за п-мото от Йн (1Йн), което предлагаш, не е онова, което Бог е имал предвид.[ Редактирано 29.04.21 00:03 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
29.04.21 10:23 Цитирай
изказвания: 611

възможно е и да е така както казваш. При мен вероятно е от това разбиране което имам, че роденият от Бога винаги побеждава света. И винаги съм считал, че сред Божиите хора има и неродени, ако и просветени от словото. Доста съм виждал примери за такива хора което е много тъжно. Иначе ако е уж роден от Бога а спре да вярва, отпадне и съответно е победен в този смисъл който ти обясняваш, то аз приемам и това за вероятно и за възможно обяснение на стиха, просто бих счел такъв тип хора за никога неродени от Бога . Това не променя факта, че всеки от нас трябва всеки ден да вярва и да стои във вярата и да се покайва ако стори грехове ( да не дава Бог). В общи линии дори и двете неща могат да са верни и моето и твоето обяснение. Понеже със сигурност антихристът изкривява доктрините и именно така мами хората, освен всички други мамения, и уж знамения и чудесии.. И те, измамени и съответно подведени към поклонение на идол, ще вършат грях и ще преследват онези които той не е успял да измами. Така, че се съгласявам с теб, макар и малко по моя начин на разбиране, който ти не си длъжен да споделяш. Може би е малко философско това ми разбиране, но то не накърнява стоенето и устояването във вярата. Който не стои в Христос , считам за нероден, ако и да си е мислел дори цял живот ,че е роден от Бога. Това важи и за мен. Ако аз взема да спра да вярвам, значи съм се заблуждавал, че съм роден от Бога. Иначе доста кардинално е написано сега като пак чета стиха в Откровение.- Води война и ГИ победи.. Звучи някак си като пълна победа, не като да речем 30- 40 70 процента. Ако е възможно роден от Бога да спре да е роден и да се обърне в Божи враг, това значи че в стиха става дума, че са Победени и съотвено загубени. Имам предвид твоето мнение, за мен е важно, и все още обмислям всчики тези варианти. Засега съм на мнението което по горе описах в постинга си. Бог да те пази!

 

 


[ Редактирано 29.04.21 10:36 ]

Най-отгоре

    
30.04.21 10:00 Цитирай
изказвания: 611

И още нещо се сетих, двамата свидетели които са описани в Откровение, също са победени водейки война с него, труповете и падат и лежат на земята, а хората си разменят подаръци и се радват, докато те не оживяват пак..

Тук имаме един пример на победа над светии, само, че временна. Победа която не касае непременно тяхно падение в грях. Победа именно във война. в тази война има и доктрини, има други неща, има и физическо убиване, има и тържествуващи врагове около победените имаме и възкръсване и обрат. Именно по тази причина считам, че относно тези стихове с победа и война трябва да погледнем под повече възможни ъгли, освен този ъгъл който ти предлагаш и който също е вероятен ( макар и с определени условности от мен , които посочих горе) Поздрав!!


Най-отгоре

    
01.05.21 14:39 Цитирай
изказвания: 4922

small axe:

И още нещо се сетих, двамата свидетели които са описани в Откровение, също са победени водейки война с него, труповете и падат и лежат на земята, а хората си разменят подаръци и се радват, докато те не оживяват пак..

 

Тук имаме един пример на победа над светии, само, че временна. Победа която не касае непременно тяхно падение в грях. Победа именно във война. в тази война има и доктрини, има други неща, има и физическо убиване, има и тържествуващи врагове около победените имаме и възкръсване и обрат. Именно по тази причина считам, че относно тези стихове с победа и война трябва да погледнем под повече възможни ъгли, освен този ъгъл който ти предлагаш и който също е вероятен ( макар и с определени условности от мен , които посочих горе) Поздрав!!
Да, вярно, че и за тези пише така.

Тези двамата конкретно, както са описани в дела и действия, не мисля, че може да ги победи в учения (както казваш) - това не са ни някакви "протестанти", "право-мненийни"/"orthodoxe", "католици" и подобни човешки/църквени (само-)дейности.

Както и иудейският политически и религиозен светски елит не е могъл да победи в учения Господаря и Царя, Исус. Затова и накрая са прибягнали до заговор за убийството му, манипулиране и използване на населението за издаването му, залавянето му и напълно демократистическото му осъждане и убийство, и т.н. каквото и днес злите хора по земята не са спрели да вършат.
Мисля, че спокойно може да се каже същото и за неговата ситуация - иудейските първенци са воювали по плът срещу Него и са го победили.

Точно според забелжителната пророческа случка с Якоб/Израел, когато той се е борил с Бога  по плът (предполагам, че това е бил самият той, Божието Слово, преди да се роди от жена и да стане син на Бога и Божий помазаник-цар) и Яков/Израел го е победил (както пише),
и след това, след като Бог го е поставил под телесна скръб, накрая Якоб/Израел е достигнал и до Божие благословение, но по Божия милост и благосклонност...
От това което чета за тези двамата велики Божии пророци, с дадена им от Бога голяма сила и власт, по-скоро разбирам, че този начин на изразяване от страна на Бога ("воюва ... победи ... убие"), просто означава, че

световният сатанински цар ще ги преследва, търсейки "законен" /по човешки демократистически закони/ начин да ги убие, и накрая Бог ше допусне той също и да ги убие (въпреки, че очевидно Бог им е дал достатъчно сила и власт не само този окаян сатанински "цар", а и цялата земя да опустошат, ако Бог така би поискал).И това съвпада и с това, което пише, че ще се случи и с Божия народ - родените от Бога, чрез вярата в Божия син - по времето на Голямата скръб. Т.е. че ще бъдат преследвани и убивани от напълно сатанизираните земни власти, управлявани от световния сатанински цар.В този смисъл не съм сигурен, дали изрично описаното катастрофално падение в грях (Мт. 24, Мк. 13, Лк. 21) на много Божии (повярвали в Божия син Исус) хора поради страданията по времето на Голямата скърб е задължително да се включва към това, което пише за "победени", т.е. че той "ще ги победи".
Възможно е конкретно в този случай да се включва.
Но така или иначе преследването и убиването им излиза, да е същността на това, че той "ще воюва против тях и ще ги победи".[ Редактирано 02.05.21 21:47 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
01.05.21 23:34 Цитирай
изказвания: 611

да, така е,  май наистина, убиването им е част от тази тн. победа..

 

Все пак изкривяването на доктрините винаги го има и имало, и външните могат да бъдат заблудени, че вярващите са злодеи, и така  да ги нарочат за гонения. Нали така ще мислят че принасят служба Богу. Победата вероятно ще има различни аспекти..


[ Редактирано 01.05.21 23:37 ]

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF