Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

id2020   ахмадинеджад   вестоносци до общности   водачи сред божията общност   голямата скръб   лесбийство   от любов ли даде сина си бог   пастори   праведност чрез вяра   преводи  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Започване на нова тема
    
01.04.21 20:56 Цитирай
bratoliubie
изказвания: 147

(разкл. от: Свидетелства)


Още едно свидетелство, което считам за нужно да се разбере от всички християни!

 

https://www.youtube.com/watch?v=WRZ8D2KcUew
И същото свидетелство като разказ, който лесно може да бъде преведен с гугъл на български.

 

https://iscelen.org/626-vityuk-igor-ivanovich.html

[ Редактирано 02.04.21 11:23 ]Възлюбени, да се любим един друг, защото любовта е от Бога и всеки, който люби, е роден от Бога и познава Бога.
/1 Йоаново 4:7/
Най-отгоре
витюк игор иванович,   витюк игорь иванович,   свидетелства
    
02.04.21 09:12 Цитирай
изказвания: 4922

По-долу бърз превод на кратка част от началото на текста от горната връзка:


"Ще проведа много сериозен разговор, скъпи приятели. Ние, вярващите в Исус Христос, понякога не осъзнаваме или [пък] подценяваме това, което казваме, какво правим и какво мислим. А това са сериозни неща, за които ще отговаряме [пред Бога].

 

Бих искал да прочета от Откровение на Йоан 3:3-4
Спомни си какво си получил и чул, и пази [го] и се покай. Ако не останеш буден, тогава ще те намеря като крадец и няма да знаеш по кое време ще те намеря. Имаш обаче няколко души в Сардис, които не са осквернили дрехите си и ще ходят с Мен в бели дрехи, защото  са достойни"

Интересно, цялата църква от хора, всички се покланят на Господа и всички служат на Бога и всички искат от Бога милост, любов, помощ, състрадание, подкрепа, здраве и т.н. Всички искаме да получим добро от Бога. Но само няколко от тези хора ще бъдат достойни да ходят в бели дрехи.

Къде са всички останали хора? Какво - не са служили на Бога? Какво - не са чули Божието Слово? И са слушали, и са служили, но така както (или: доколкото)  могат.
Не, не както (или: доколкото) мога, а както Бог иска - ето така служим на Господа. Ако е така, както (или: доколкото) мога, казвам ви това с пълна отговорност, въпреки факта, че сме кръстени със Светия Дух, ще бъдем в ада. Истина и амин.

Не искам да намалявам строгостта на Божието Слово, защото в Одеса я намалих и Бог ме опердаши. Не искам да украсявам това, което ни очаква нас, вярващите, ако не сме свети.

Бог казва ясно и точно: „Бъдете свети, защото Аз съм свят.“
А как трябва да сме свети? Да вършим свети дела, да постъпваме свято, да мислим свято. Помислете какво е казано в Божието Слово - “[това] което е чисто, което е свято, което е добродетел, което е похвала - за това мислете”. Мислете за нещата горе, а не за земните неща.

Много хора искат от Бог тук на земята да имат всичко: блага, здраве, богатство, успех и т.н.
А какво казва Божието Слово по този въпрос? (грешно цитиране в ориг. руски текст: «Кто только в этой жизни надеется на Христа тот счастливый человек»)  „Ако само въ този животъ се надеемъ на Христа, то сме най окаяни отъ всичкитѣ человѣци.“ Амин, амин и отново амин.

Пътят ни е към небето и не бива да се зацикляме на тази земя. Бих искал да ви кажа много интересни думи, които апостол Павел говори на любимия си ученик Тимотей. Той му е казал най-голямата истина и аз искам да я доведа до вашето съзнание и до сърцата ви. „За тези, които са служили добре, подготвят за себе си най-високата степен и голяма смелост във вярата в Христос Исус“ (1 Тимотей 3:13)

Какво това “степен”? Какво е степен по математика? Има много големи числа не [повдигнати] на степен, а има и малки числа [но повдигнати] на голяма степен. И често голямото число е само с нищожно малко по-голямо пред  малкото число, което е [повдигнато] на степен.

Задачата на врага на човешката душа е да ни издигне като основно число, да ни издигне по значимост,  авторитетa ни, уважение, благосклонност към нас, нашата праведност, достойнство. Всичко това - казва апостол Павел: „Счетох всичко за нищо/суета.“ Суетата е “нищо”.

Защо [е направил това Павел]? "Заради преимуществото да познавам моя Господ." Ето затова.

И по-нататък в същия стих 13 се казва: И тези хора, които се издигат не по основно число, а по степен на познание на Господ Исус Христос - какво имат? Те имат голяма смелост във вярата в Христос Исус, нашия Господ. Те имат голяма смелост във вярата си.

... "

 

 


[ Редактирано 02.04.21 20:41 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF