Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

7-ца   благодарност   доказателства за бога   евангелизация   йезавел   отрова за мишки   противникът на помазаника   свинско месо   юдеин   יהוה  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Краят на епохата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Йерусалим - столица на държавата Израел, обяви ОАД("САЩ")
Контрол за достъп в тази тема определен от автора или администрацията:
анонимнипубликуване блокирано
Към страница   <<        >>  
Започване на нова тема
    
20.10.18 06:35 Цитирай
изказвания: 4976Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
24.02.19 18:54 Цитирай
изказвания: 4976

Нетаняху и Тръмп щели да създават палестинска държава и да разделят Йерусалим... Но плановете (за "създаване на Палестина на 90% от територията, включително и разделяне на Йерусалим") щели да започнат чак след изборите в Израел на 9 април, за да се избегнели допълнителни затруднения за Нетаняху.

 

Предполагам, че премълчават много важна "подправка", присъстваща в цялия този пореден "мирен процес" - иудеинът Джаред Къшнър (много подходящ "неутрален" участник...), зетят на Тръмп, за който Тръмп смята, че ако някой можел да договори мир в близкия Изток, то това било Дж. Кушнър. Предолагам, че ще го въведат във всичко това много внимателно и постепенно, както "Прозорецът на Овертон" учи учениците си как да мамят и манипулират най-ефективно и най-ефикасно.

 

Ако изобщо се стигне до нещо подобно, то предполагам, че евентулният "мир" ще бъде от рода на въображаеми "мир и безопасност" като там, където пише:

А за годините и врѣмената, братие, немате нужда да ви се пише; защото вие знаете извѣстно че денътъ Господенъ както крадецъ прѣзъ нощъ, така ще дойде; понеже когато казватъ: Миръ и безопасностъ, тогазь ще нападне на тѣхъ внезапна погибель както болезните на непраздна жена; и нема да избегнатъ. Но вие, братие, не сте въ тъмнина та да ви постигне денътъ като крадецъ.

 

 

Имайки предвид вече съвсем ясно изразената позиция на Нетаняху и поддръжниците му по този въпрос - и на думи, и на красноречиви дела (напр. доста убити и ранени протестиращи палестинци, които искат да се върнат по домовете си, от които иудеите, събаряйки къщите им, са ги изселили и прогонили насилствено - около 7 милиона изселени и прогонени палестинци-бежанци само до 2009) - лично на мен ми е трудно да погледна сериозно на подобни предизборни бълнувания.

 

Предполагам, че целта на подобни приказки е да се увеличат гласовете за съотв. партия на идващите избори, ако някой наивно се хване на подобно предизборно послание.

 

А и Тръмп едва ли е най-подходящият гарант за осъществяването на такива абсурдни и "еретични" идеи, като напр. "разделяне на Йерусалим", имайки предвид действията му през 2018.

 

Тежко е да се гледа толкова много страдание на хората по тези места, но и не само там по тази греховна земя.

 

 

news.bg, 24.02.2019

Тръмп и Нетаняху създават палестинска държава след вота в Израел?

 

 


[ Редактирано 03.05.19 20:27 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
01.03.19 12:57 Цитирай
изказвания: 4976

Това вече е много по-реалистично...

 

rt.com, 01.03.2019

Israeli govt not interested in long-lasting peace with Palestinians, fmr Israeli navy chief tells RT

Израелското правителство не се интересува от дълготраен мир с палестинците - бивш израелски военномарски командир разказва за РТ.

 

 


[ Редактирано 01.03.19 12:57 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
22.03.19 11:12 Цитирай
изказвания: 4976

В колеж King’s College London (KCL) в ОЦ В.Британия и С.Ирландия, в деня на посещение на англ. царица, спират достъпа до сградата на някои от колежаните, които явно са били следени и профилирани, че поддръжат палестинците в противопоставянето между палестинци и израелци в Близкия Изток.

 

news.bg, 22.03.2020

"‘It’s outrageous’ to ban UK pro-Palestinian students for Queen’s visit, barred activist tells RT"


[ Редактирано 24.03.19 18:16 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
24.03.19 18:27 Цитирай
изказвания: 4976Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
30.03.19 13:22 Цитирай
изказвания: 4976

Протестът "Great March of Return"/"Великият Марш на Завръщане" на палестинците продължава. Те настояват, че имат право да се завърнат в земята, която те разглеждат като отечество.

Днешният протест отбелязва една година от началото на протестите, 30.03.2018, когато започна 6-седмична протестна кампания в Газа до границата, с изискването прогонените от властта на д-вата "Израел" плестински бежанци - около 7 милиона - и техните наследници да им бъде разрешено да се завърнат в предишните им земи, каквото сега е д-вата "Израел".

 

 

rt.com, 30.03.2019

New protests as ‘Great March of Return’ reaches one year

 

 

rt.com, 30.03.2019

Palestinians mark 1 year of ‘Great March of Return’ protests with massive rallies

Палестинците отбелязват с големи събирания 1 година от протестите, нар. "Великият Марш на Завръщане"

 

 

 


[ Редактирано 06.04.19 22:42 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
06.04.19 22:37 Цитирай
изказвания: 4976

 

След като наскоро Нетаняху се опитваше да убеждава някои хора, че след изборите на 9-ти април  щял да осъществява решение на Израелско-Палестинския конфликт чрез две държави - т.е. чрез създаване на държава Палестина - и дори щял да разделя Йерусалим на две,

 

сега, три дни преди изборите,

и след наскоро обявените от Израел и ОАД("САЩ") Голанските Възвишенния за Израелска територия (считани обаче за окупирани територии от почти всички държави и ООН),

 

той говори всъщност за по-нататъшни анексирания на територии от Западния Бряг.

 

Дали това ще му помогне да спечели или да загуби изборите ще се разбере след няколко дни - понеже всички тези ходове и декларации изглежда да са свързани най-вече с предстоящите избори, очевидно с очакването на мнозинството от поданиците на д-вата "Израел" всичко това да им се хареса.

Но и в двата случая едва ли нещо ще се промени принципно в Близкия Изток.

 

 

rt.com, 6.04.2019

Israel could annex parts of West Bank in coming years – Netanyahu

(Д-вата) "Израел" би могла да анексира части от Западния Бряг през следващите години - Нетаняху

 

 

 


[ Редактирано 07.04.19 02:10 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
08.04.19 15:02 Цитирай
изказвания: 4976

Иглежда, че създаването на Палестинска държава от Нетаняху и Тръмп и разделяне на Йерусалим, всъщност нямало да се случи:

 

news.bg, 07.04.2019

Нетаняху: Няма да бъде създадена палестинска държава

 

"Няма да се случи"

Нетаняху

 

 

 

news.bg, 07.04.2019
"Нетаняху се закани на Западния бряг"


[ Редактирано 08.04.19 20:16 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
14.04.19 16:33 Цитирай
изказвания: 4976

rt.com, 2019.04.14
Palestinian family attacked with stones as Israeli settlers storm village in West Bank
Палестинско семейство бива нападнато с камъни, когато израелски колонизатори щурмуват село в Западния Бряг

 

Израелски групи за човешки права - Yesh Din и B’Tselem - са разпространили информация за случая. Според новината, във видеото се вижда как палестинско семейство е принудено да бяга под масивен обстрел с камъни, когато разгневена тълпа от израелски колонизатори щурмува селото им по време на обтегнати отношения в Западния Бряг. Колонизаторите са обвинили палестинците, че са хвърляли камъни и са ударили един от колонизаторите.

 


[ Редактирано 15.04.19 15:27 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
03.05.19 17:31 Цитирай
изказвания: 4976

news.bg, 03.05.2019

Джаред Къшнър разкри част от мирния план за Близкия изток

 

Съвсем закономерно, Джаред Къшнър бе въведен в темата "Мирният" процес в Близкия Изток.  По-точно - във връзка с изказванията на Нетаняху преди изборите, че уж той щял да прави държава "Палестина" и щял да "разделя Йерусалим".

 

Но според новината, неизненадващо, всъщност щяло да се прекрати споменаването на евентуално решение на проблема в Близкия Изток посредством "две държави" и щяло да се приеме, че Йерусалим е столица (само) на д-вата "Израел".

 

Палестинското ръководство е заявило, че няма да приеме посредничество на Тръмп.

 

В контекста на т.нар. "мирен процес" Джаред Къшнър всъщност не очаква мир в Близкия Изток.

 


[ Редактирано 03.05.19 20:35 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<        >>  
 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF