Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

1000000 спасени   yaron reuven   боговдъхновени   еразмус   николай кокончев   поклонение на изображения   последни времена   сатана   сексуална експоатация   синдром на внезапна детска смърт  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Започване на нова тема
Хари
    
29.08.16 20:39 Цитирай
Гост

Може ли някои по сведущ да даде дословен превод от гръцки на Римл. 13 глава?

Опитах се да го напрая с преводачът в саита , но не стана.
Поне до 8 стих.

Ако се приемат тия стихове като абсолютна догма, според Бълг превод, не влизат ли в противоречие с " Подобава да се покоряваме на Бога, а не на човеците" от Делата на апостолите.

И второ, ясно е, че Антихристът ще бъде човек. ще има власт - това ще е човешка власт.
Но всеки които се подчинни на Антихристта и приеме белега на звяра, за него повече връщане няма да има, ще бъде хвърлен в огненото езеро.
Как да примирим това с Римл. 13 глава и дали Дявола няма да използва тези стихове за да излъже, които може.

Най-отгоре

    
30.08.16 04:41 Цитирай
изказвания: 4976
Започнах превод на п-мо до римл. 13гл, ще продължа когато мога.

Както ясно пише в Н.З. като цяло, според Божията наредба хората от Божия народ (т.е. вярващите в помазаника-цар Исус от Назарет, Божият син) трябва да се подчиняват на текущите човешки власти, за да не бъде обиждана и злословена вярата в Божия син,

като Бог също казва, че все пак когато Божия наредба влезе в противоречие с човешка наредба,
в такъв специален случай
Божият народ трябва да слуша Бога и съответно  да не се подчинява на човешките власти.  Както и пише:

        Де. 5:29
29И отговори Петръ и апостолите и рекохѫ: Подобава да се покоряваме повече Богу, нежели на человеците.
Цариградски превод (1912)        Де. 5:29
29И отговори Петръ и апостолите и рекохѫ: Подобава да се покоряваме повече Богу, нежели на человеците.
Цариградски превод (1912)http://edinni.com/p/translation/index.php?b=44&c=5&t=1,7,6#29


Напр. ако властите заповядат неща като:
- да се отричаме от помазаника-цар Божия син Исус или
- да се покланяме като на Бог на някое Божие творение, напр. земя, звезди, слънце, кукумявката-лъжебог в Бохемската Горичка, наближаващия враг на помазаника-цар Исус (antichristos) и т.н., или
- да вършим каквито и да било грехове
- и т.н.,

в такива и подобни случаи трябва да слушаме Бога и да вършим това, което Божият син ни е казал и ни е показал, и да не се подчиняваме на човешките власти в такива случаи.

[ Редактирано 30.08.16 10:13 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

Хари
    
30.08.16 22:27 Цитирай
Гост


Всъщност, мене ми се изясни вече и без превод, но е добре да има и превод.

Ключа е в 4 стих: "понеже владетелят е Божий служител за твоя полза. Но ако вършиш зло, да се боиш; защото той не носи напразно сабята, понеже е Божий служител, мъздовъздател за докарване гняв, върху ( Гръцки: за гнева спрямо ) този, който върши зло. "

Да, обаче, ако не прави това, а обратното - нечестив и корумпиран е!

Е, тогава автоматично отпада и необходимостта да му се подчиняваш!
Свободата в Духа е наи-важна.Най-отгоре

    
31.08.16 02:19 Цитирай
изказвания: 4976
Поне за момента не виждам Бог да премахва подчинението спрямо текущата човешка власт, дори и да е корумпирана. Това подчинение приключва само ако властта започне да кара Божиите хора да вършат грях, напр. като примерите, които дадох по-горе.


Донякъде пример за това е как помазаникът Исус казва на повярвалите в него юдеи да правят и пазаят каквото писарите и фарисеите им кажат. Както той казва - те са седели на престола на Моисей, т.е. са имали някаква човешка власт в контекста юдеите/Юдея.

А Исус е изобличил същите тези книжовници и фарисеи за техните тежки грехове и дори накрая те организират заговора за убийството му и го убиват чрез ръцете на римляните, както пише.
Т.е. както пише, те са били дори повече от корумпирани
.

Но въпреки това той казва на повярвлите в него юдеи да им се подичняват.
С едно важно уточнение:  Да не постъпват според злите им дела.


А и по принцип едва ли е често срещано явление човешката власт да не е корумпирана...Т.е. вярващите в помазаника Исус трябва да се подичняват на човешката власт, дори и когато е корумпирана,
но все пак не трябва да се подчиняват на човешката власт, ако хората на власт ги карат да вършат грях.


        Мт. 23:1-7
1Тогазь Иисусъ продума на народа и на учениците си,
2и рече: На седалището Моисеево седнахѫ книжниците и Фарисеите:
3всичко прочее което ви рекатъ да пазите, пазете и правѣте; но по делата имъ не правѣте; понеже говорятъ, а не правятъ.
4Защото свързватъ бремена тежки и мъчни за носене, и турятъ ги на человеците на плещите; а пакъ, не рачатъ нито съ пръста си да ги повдигнатъ.
5И правятъ всичкитѣ си дела, за да бъдатъ видени отъ человеците. И разширяватъ пазилките си и правятъ големи полите на дрехите си,
6и обичатъ прьвото мѣсто на вечерянията, и предните седалища въ съборищата,
7и поздравленията по пазаря, и да имъ викатъ человеците: Учителю! Учителю!
Цариградски превод (1912)


ПП
А за свободата от греха, която Бог ни дава чрез Сина си и чрез Духа си, пише напр. в п-мото до римляните. Но тази свобода от греха няма нищо общо с неподчинение на човешката власт, дори и когато властта е корумпирана, при условие, че властта не кара вярващите в Исус да вършат грях.

Вж тук: до римл., 8гл

[ Редактирано 09.11.16 00:19 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

Хари
    
02.03.17 16:43 Цитирай
Гост
[quote]<div>Започнах превод на п-мо до римл. 13гл, ще продължа когато мога.


Дали стана нещо с превода?

Най-отгоре

    
04.03.17 01:32 Цитирай
изказвания: 4976
Да, донякъде е готов. Можеш да погледнеш там, дали ще ти е от помощ.Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF