Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

35 години   edinni.com:дневници   близкия изток   богаташ   ездра iii   иисус от назарет   йейл   конкубинки   светото причастие   царе  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Светите текстове :: ..в Солун, II << Предишна тема | Следваща тема >>
 
като Бог да седне в Божия дом, показвайки относно себе си, че е Бог - 2 до сол., 2:4
Започване на нова тема
    

10.06.16 13:38 Цитирай
изказвания: 4922
Как разбирате 2-то п-мо до сол., 2:4? (с плъзгача може да се види целия откъс)

Защо Павел отеблязва това: "като Бог да седне в Божия дом, показвайки относно себе си, че е Бог"?        2Сол. 2:1-12
1А колкото за пришествието на Господа нашего Иисуса Христа, и за нашето съ него събиране, молимъ ви, братие,
2да се не поколебавате скоро отъ ума си, нито да се смущавате, ни духомъ, ни словомъ, нито съ писмо като отъ насъ проводено, ужъ че настана денътъ Христовъ.
3Да ви не прелъсти никой никакъ; защото онзи денъ нема да дойде ако прьво не дойде отъ стѫплението, и се не открие человекътъ на грѣхѫ, синътъ на погибелта,
4който се противи и превъзнося се повече отъ всекиго който се нарича Богъ, или нещо което за свето се почита, така щото да седне въ храма Божий както Богъ, и да показва себе си че е Богъ.
5Не помните ли че когато бехъ още при васъ казвахъ ви това?
6А сега знаете онова което го възпира за да се яви въ своето си врѣме.
7Защото тайната на беззаконието действува вече; само да се отмахне отсредъ който я възпира сега;
8и тогазь ще се яви беззаконниятъ, когото Господъ ще убие съ духѫ на устата си, и ще изтреби съ явлението на пришествието си,
9тогозъ на когото идването е по действието на Сатана, съ всека сила и знамения и чудеса лъжовни
10и съ всека измама на неправдата, между тѣзи които погинватъ; защото не приехѫ любовта на истината за да се спасятъ.
11И за това Богъ ще имъ проводи действие на заблуждение за да поверватъ въ лъжата;
12за да бъдатъ осъдени всички които не сѫ повервали въ истината, но сѫ благоволили въ неправдата.
Цариградски превод (1912)

[ Редактирано 10.06.16 15:49 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре
антихрист,   божият дом,   краят на епохата,   краят на света,   последни времена,   синът на гибелта,   трети храм,   храм
    
10.06.16 17:30 Цитирай
изказвания: 611
Според мен на въпросът в заглавието, най- добре може да се отговори, ако се изяснят следните два въпроса:
1. Кой е Божият дом днес?
2.Може ли Бог да нарича Божи дом, нещо което не е Божи дом? Ако Бог чрез устата на Павел, който ни казва едно пророчество, та ако Бог чрез Павел нарича някакъв фиктивен храм, в който Бог не обитава- Божи дом, имайки предвид именно всъщност дом който не е Божи, това не би ли било подвеждащо за четящите?

В писанията на Новия завет, на две места най- малко се споменава че ние сме Божи дом и ние - християните като тяло, събрание, църква сме Божи храм.. Смятам, че с това са били наясно ранни християни, понеже Петър и Павел пишат до тях първо.

 Въобще в писанието някъде вижда ли се наставление на Бога, хората да му дигат нов храм от тухли след като е съборен вторият Соломонов храм? Аз лично виждам че писанието казва, че Исус Христос ще съгради Божият дом!!

[ Редактирано 10.06.16 17:35 ]

Най-отгоре

Elesar
    
02.02.18 13:53 Цитирай
Гост
Божият дом е там, където обитава Бог. Къде обитава Бог днес?
Йоан 14 гл.
16 И Аз ще поискам от Отца, и Той ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас до века.
17 Духът на истината, когото светът не може да приеме, защото го не вижда нито го познава. Вие го познавате, защото той пребъдва във вас, и във вас ще бъде.
18 Няма да ви оставя сираци; ще дойда при вас.
19 Още малко, и светът няма вече да Ме вижда, а вие Ме виждате; понеже Аз живея и вие ще живеете.
20 В оня ден ще познаете, че Аз съм в Отца Си, и вие в Мене, и Аз във вас.
21 Който има Моите заповеди и ги пази, той Ме люби; а който Ме люби ще бъде възлюбен от Отца Ми, и Аз ще го възлюбя, и ще явя Себе Си нему.
22 Юда (не Искариотски) му казва: Господи, по коя причина ще явиш Себе Си на нас, а не на света?
23 Исус в отговор му рече: Ако Ме люби някой, ще пази учението Ми; и Отец Ми ще го възлюби, и Ние ще дойдем при него и ще направим обиталище у него.

Деяния 17:24
Бог, Който е направил света и всичко що е в него, като е Господар на небето и на земята, не обитава в ръкотворени храмове,

Този, за който говори Павел в Солунци, е Антихриста, който ще излез от средите на Божиите хора.

1 Йоан 2
18 Дечица, последно време е; защото както сте чули, че иде Антихрист, и понеже сега има много антихристи, от това знаем, че е последно време.
19 От нас излязоха, но не бяха от нас; защото ако бяха били от нас, щяха да си останат с нас; но излязоха, за да стане явно, че те всички не са от нас.Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF