Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

blue marble   бедни и богати   лъже-пратеници   общи теми за вярата   писано е   питър вагнер   покорство и любов към бог   сънят на навуходоносор   тайни служби   християнство  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Светите текстове :: Матей << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Святото място, където ще застане/бъде поставена "запустяващата мерзост" - Мт.24:15
Започване на нова тема
    

10.06.16 13:08 Цитирай
изказвания: 4976
Как разбирате Мт.24:15?

Къде точно ще застане/бъде поставена тази "мерзост на запустение" или "запустяваща мерзост", която ще видят, за която говори пр. Даниел, и която поставя началото на Голямата скръб/страдание? Какво е това "святото място"?

Какво евентуално преставлява тя, мерзостта?

И къде и как пр. Даниел говори за това?        Мт. 24:15-22
15И тъй, когато видите мерзостта на запустението, речената отъ пророка Данаила, че стои на светото место (който чете нека разумева):
16тогазь, които сѫ въ Юдея, да бегатъ по горите;
17който се намѣри на покрива, да не слезва за да вземе нещо отъ къщата си.
18и който се намѣри на нива да се не връща назадъ да вземе дрехите си.
19А горко на непразните и на доещите прѣзъ онези дни.
20И молете се да се не случи бегането въ зима, или въ съботенъ денъ;
21защото тогазь ще бъде скръбъ голема, каквато не е била отъ начало на света до нине, нито ще да бъде.
22И ако да се не скратехѫ онези дни, ни една плътъ не би се избавила; но зарадъ избраните, онези дни ще се скратятъ.
Цариградски превод (1912)

[ Редактирано 10.06.16 20:54 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре
голямата скръб,   краят на епохата,   краят на света,   мерзостта на запустението,   последни времена
    
10.06.16 17:43 Цитирай
изказвания: 612
 В първи век още е имало земен храм, но е бил безвъзвратно унищожен, а накрая има храм, който Месията гради, който сме ние- християните. Църквата. Мерзостта на запустението стои на СВЯТО място! Кое място е свято? мястото където Бог обитава.. Къде обитава днес Бог? Не е ли в сърцата на вярващите. Там той си е направил жилище. Нима ако се дигне сграда от тухли, дигната от човеци, не по заповед от Бога, това място ще стане свято и Бог ще почне да го обитава?

В откровение се казва, че звярът ще води война със светиите и ЩЕ ГИ ПОБЕДИ! Какво значи това? че ще ги убива ли? Не мисля. Той винаги ги е убивал в цялата история, но това не е победа над тях.

Според мен, звярът ще ги победи, като победи в кавички доктрините им и седне като бог в нечии сърца, там където не подобава той да бъде, като се представя за бог. Това е победа, но тя е временна, понеже когато дойде истинският Месия, фалшивият ще бъде погубен..

Това си е моето мнение по тази тема, нека другите изследват и пишат кой до какъв извод стига, за да разсъждаваме..

[ Редактирано 10.06.16 17:45 ]

Най-отгоре

    
05.07.16 19:11 Цитирай
изказвания: 612
Еурет, когато можеш, моля те провери точната дума която се изполдва в оригиналните текстове когато се говори за храма. Каква дума се използва когато например Господ Исус говори за това че за 3 дена ще издигне храма, и каква дума се използва когато недвусмислено се говори за буквалният храм. Също така в книгата откровение доста начесто се споменава думата храм. Когато можеш виж думата използвана в откровение дали е същата дума за - храм- която Господ Исус използва когато говори за храмът на своето тяло.

аз проверих в този сайт- scripture4all.org, доколкото мога и във 2 ро солунци наистина е използвана тази дума гръцка - NAOU за храм..
http://www.scripture4all.org/OnlineInterlinear/NTpdf/2th2.pdf

и на доста места е използвана другата дума когато става дума за буквален храм -hierou
но относно завесата на храма която се раздира, като проверих, думата в гръцкият текст  е отново NAOU - Което е странно, защото би трябвало да се използва другата дума за буквалният храм.
Може би завесата се раздира и буквално в храма и преносно в храма на тялото и  няма вече нищо което да ни отделя от Бога.. Може би затова е ползвана думата за небуквален храм / ако приемем, че това е тази дума -naou)

Също видях че в Йоан 2 :15, където гони търговците от храма, думата е -hierou, а малко по- надолу в Йоан 2:21, където говори за храма на тялото си, думата е вече naou. Това наистина е доста интересно..

А гледам в откровение 3:12 е използвана друга дума от тези двете, когато се говори за Храма на Бога в небесата- NAO /транскрипция/
naw
Попаднах на интересно аудио, което съвпада с това което си говорим тук отдавна, и искам да проверя дали е така както казва човека, затова и написах горните неща.
Ето аудиото-
https://www.youtube.com/watch?v=JiuCBUcdh0M

[ Редактирано 05.07.16 20:52 ]

Най-отгоре

    
07.07.16 15:01 Цитирай
изказвания: 4976

Да, ок. Можеш ли да напишеш списък с точните места, които да проверя?

Тук също може директно да се провери в ориг текст: http://edinni.com/p/translation/index.php?b=43&c=1&t=1,7,6#1


[ Редактирано 20.02.21 03:12 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
08.07.16 17:00 Цитирай
изказвания: 612
Ами проверих ги местата сам, само ето това място- в откровение 3:12 - ме интересува думата там за храм според теб дали е някакъв трети вариант, или е пак NAOU ?

Най-отгоре

    
08.07.16 20:32 Цитирай
изказвания: 4976

Да, и там е ναός (обиталище, дом).


[ Редактирано 08.07.16 20:34 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
21.08.16 12:04 Цитирай
изказвания: 612
[html]
Искам и още малко да напиша като допълнение към последният си постинг. Доста премислях по този въпрос и забелязах няколко интересни неща в книгата Даниил глава 8 и 12, неща които пропуснахмея а са страшно съществено за тази тема..
Досега това което написах като констатации (мое мнение) е, че:
1. 6 те точки, описани в 9 глава се изпълняват от Господ Исус.
2. Новият и съответно - Вечен завет беше сключен в 1 ви век с остатък избран и предузнат от плътските потомци на Авраам и със повярвалите от езичниците до днес и към него предстои да се присъединят още тези от естествените но отсечени клони, които НЕ останат в неверие. Тогава ще се спаси и тн. Цял Израил - всички повярвали в Месията независимо от етносът им ( посл. към Римляните), и тогава ще стане 1 то възкресение.
3. Този който сключва завет с мнозина и прекратява жертвата и приноса в 9 глава на Даниил е Господ Исус, който прави това като обезмисля тези жертви, принасяйки себе си веднъж завинаги
4. Божият храм е Църквата (няма 2 Божи храма едновременно). Този храм е изграден от Господ и вярващите са живите камъни в него. Това тяло от живи камъни расте като свят храм на Господа. Исус е главата на това тяло и това тяло от вярващи- храм Божи е невястата, жената на Агнето, наречена също Новият град Йерусалим. В нея влизат всички повярвали и на нейните порти са описани, че са написани имената на 12 племена на Израил, а градската стена имаше дванадесет основни камъка с дванадесет имена на тях, имената на дванадесетте апостоли на Агнето...(откр. 21).. Това е Божият Израил/Невястата- всички вярващи в Месията.
-----------------------------------------------------------------------горните твърдения, според мен са базови, на тяхна база мога да мисля по останалите съпътстващи текстове и подтеми. Защото е очевидно, че ако рамката наистина е футуристична, както вярвам, тоест голямата скръб предстои, а не е станал в 1 век, то има доста интересни неша които изникват като въпроси относно дейността, личността и измамите на антихриста и блудницата вавилон..
Какво четем в Даниил 8 глава:
Най- същественото е, че описаното там видение е ясно обяснено в основната си част. Овенът и Козелът са посочени кои са. Персия, и двата рога на овена са царете на Мидия и Персия, а Козелът е Гръцкият цар- Александър Македонски. Но когато Ал. Македонски, наречен - големият рог на Козела се счупва, тоест умира, след него се издигат 4 ма бележити рога- царе, от неговото царство, но не със неговата сила и те отиват към 4 те небесни ветрища.. (тоест по цялата земя)
И тук интересното е- Малкият рог! Виждаме, че той излиза от един от тези 4 ма царе, дошли от гръцкото царство. Този малък рог се възцарява в края на времената на царуването на тези царе, когато беззаконниците стигнат до върха на беззаконието си ( стих 23). Този цар е с жестоко лице и вещ в измами. Силата му е голяма, но не е като силата на другия (вероятно се визира Александър), в превода на Крал Джеймс стихът е преведен различно, че "силата му е голяма, но не е негова собствена сила.."Този малък рог, ще погубва чудесно, ще успява и върши по волята си, и ще победи силните и светите люде.
стих25- Чрез коварството си ще направи да успява измамата в ръката му, ще се надигне в сърцето си, и ще погуби мнозина в спокойствието им; ще въстане и против Началника на началниците; но ще бъде смазан, не с ръка.
Този малък рог, в стих 9, пише , че порасна твърде много към юг, към изток и към славната земя, възвеличава се дори до началника на небесната войска и хвърля на земята част от множеството на небесата ( Host of Heaven) и от звездите и ги стъпка..!
"12 И множеството биде предадено нему заедно с всегдашната /жертва?/, поради престъплението им; и той тръшна на земята истината, стори по волята си, и успя. ( тук думата всегдашната, на английски , превод от еврейски е -the·continually, като думата жертва липсва навсякъде в оригинала..)13 Тогава чух един свет да говори; и друг свет рече на този, който говореше: До кога се простира видението за всегдашната *жертва*, и за престъплението, което докара запустение, когато светилището и множеството ще бъдат потъпквани?
Тук трябва да цитирам буквалният превод на 13 ти стих от еврейски на английски , от който става видно, че някои от думите които са дадени на български в оригиналът липсват-
"Then I heard one saint speaking, and another saint said unto that certain which spake, How long the vision the daily ,and the transgression of desolation, to give both the sanctuary and the host to be trodden under foot?"
14 И каза ми: До две хиляди и триста денонощия; тогава светилището ще се очисти."
Това видение горе, Даниил не разбира естествено, и Гавриил му го обяснява, от стих 14 надолу, до самият край.. От обясненията, обаче ние разбираме, че първо видението е за ОПРЕДЕЛЕНОТО ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ!
19 И рече: Ето, аз ще те науча що има да се случи в последните гневни времена; защото видението се отнася до определеното последно време.
Също така разбираме, че малкият рог е именно царят с жестоко лице и вещ в лукавщини и ще победи силните и светите люде.. /говори се вероятно за едни и същи люде, не за две групи, това са светиите/ 26 стих казва, че видение за денонощията е вярно!, но все пак видението трябва да се запечата, защото се отнася до далечни дни.. ( какво означава това - да се запечата?, вероятно нещо като забулване и затваряне, тоест да не е напълно ясно..) Понеже виждаме, че в последният стих на главата си пише, че никой не е разбирал видението, което значи че и сам Даниил не го е разбирал напълно, вероятно е разбирал само тази част с това кой образ на кого отговаря, но не е бил наясно нито какво значи мерзостта на запустението, нито потъпкването на светилището, нито как така малкият рог ще се възвеличи до началника на началниците в небесата, че и ще свали звезди..
С тези неща днес и ние се борим да разберем, също както древните, но ние имаме и на наша страна миналата вече история, както и писанията на Новият завет и доктриналните изявления на апостолите. Тоест днес ние можем да проумеем от Писанието повече относно това видение, отколкото са можели хората тогава, имайки също само писанията на Старият завет.
И така на база онези 4 ри точки базови за мен, които написах в началото, аз мога да се опитам да разсъждавам над тази глава от книгата..
Имаме уникален образ на сцената който изниква от 4 те царе дошли от царството на Александър Македонски. Този уникален играч е тн. малък рог. Описаното за него е такова и от такова странно естество, че той не се побира в рамките на обикновен цар, а тук имаме претенции за нещо много повече, за човек или обсебен от самият дявол, или въплътяване на паднала ангелска личност в човешко тяло, или за реално ангелско същество от силите на мрака, което царува в някакъв момент във времето на края..
Която и от трите възможности да сметнем за вярна, това няма как да не бъде в главите ни ясният образ и личност на тн. Антихрист! Малкият рог е именно Антихристът, Безаконият, Човекът на греха описан в Новият завет. И така, какво прави той, според думите на това пророчество:
1. Той е цар и има царство
2. има свирепо лице и вещ в имамата
3.Наречен е малък рог, но не защото е нисък, а защото е уж дребен и незначителен в света, вероятно политически, икономически и въобще на пръв поглед- малък във видимият свят..
4. Той царува в определеното последно време, за което се отнася и видението хронологически.. * това е въпрос над който трябва да мислят както претеристите, така и футуристите. Тоест какво следва, ако едните са прави, или другите са прави..*
5. Малкият рог ще погубва чудесно, превъзходно забележително, ще успява и върши по волята си, и ще победи и надделее над силните и светите люде / за кратко/.
6. Измамата ще успява в ръката му чрез - коварството. Той ще бъде коварен и измамлив и също така ще успява и ще побеждава..
7. Ще се надигне в СЪРЦЕТО си и ще погуби мнозина в.. Спокойствието им!!
8. Ще възстане против Началника на началниците, възвеличава се дори до Началника на небесната войска и хвърля на земята част от множеството на небесата ( Host of Heaven) и от звездите и ги стъпква..
9. Ще порасне твърде много към юг, към изток и към славната земя
10. Множеството биде предадено нему заедно с всегдашната жертва, поради престъплението им..
11. Малкият рог тръшва на земята истината, сторва по волята си, и успява..
12. Той спира всегдашната *жертва*, и докарва запустение, като потъпква светилището и множеството за - две хиляди и триста денонощия! След това светилището ще се очисти.. / тези све хиляди е под въпрос дали пише в текста цифрата 2, но освен това ако са две хиляди, то това не визира дни, а сутрини и вечери.. тук не е ясно за мен дни или се визира нещо друго..
13. Малкият рог ще бъде смазан, не с ръка.
-------------------------------------------------------------------------------------Въпроси които изникват от горните твърдения извлечени от 8 ма глава на книгата на пророк Даниил:
- Кой е малкият рог? / вече мисля стана ясно../
- кога царува ?/ в определеното последно време, каквото и да значи това/
- кое е царството му?
- в какво се състоят измамите и коварствата му?
- кои са тези "мнозина" които ще погуби в тяхното спокойствие.
- кои са тези силни и святи люде, които той ще поквари, и/ или погуби чудесно / текста казва не поквари , а думата преведена от еврейски е на английски-" ruin "????
- Кой е началникът на началниците и Началника на небесната войска???
- Каква е тази - част от множеството на небесата и от звездите, как са хвърлени на земята от този малък рог и как са стъпкани???
- Какво означава, че той пораства твърде много към - юг, към изток и към славната земя?
- Какво означава това, че- Множеството е предадено в ръката му, заедно с всегдашната/ежедневната *жертва*, поради престъплението им???
-кое е това множество, каква е тази ежедневна/всегдашна *жертва* и какво е престъплението им?????
- как той спира тази всегдашна *жертва*,как докарва запустение/ вероятно тук е свързано именно с мерзостта на запустението, която той издига в Божия храм/ който и да е този храм, според мен е църквата/
- как той потъпква светилището и кое е това светилище?
- как се очиства и какво, кое очиства светилището след това?
- какво са тези 2300 денонощия / между другото в текстът на еврейски, доколкото видях не пише 2300, там думата 2 пред хилядата липсва, тоест може и да са 1300 денонощия, което е 3,5 години..? Кога стартират те?
Ясно е само, че свършват накрая, когато светилището се очиства..
-Кой смазва малкият Рог?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Кратък отговор на въпросите /мое, лично мнение, като по някои от тях мнението ми не е напълно твърдо/;
- Малкият рог е тн. антихрист, човекът на греха, безаконият..
- той царува в определеното последно време, това е времето пред възкресението на мъртвите, както виждаме и от Даниил 12 глава, когато мнозина от спящите в пръстта ще се събудят, както ясно е записано. Това време още не е настъпило, ако и да има много християни, които вярват, че това било вече в миналото?!? Като те според мен произволно решават че нещата описани навсякъде са символични, че тн грабване, възкресение на мъртвите, антихрист и тн са станали и те са символни в голямата си част.. Тези твърдения за мен са произволни..
- Царството му е свързано с 4 тата империя. както виждаме той произлиза от един от 4 те наследници на Ал. Македонски, и то доста поколения след това от това царство, което е формирал този наследник на Гръцкият цар, се появява и този тн. малък рог. Един от наследниците на Александър е Лусимах, който завладява Европейският континент, друг има царство в Азия и тн.. този въпрос е интересен и трябва да се проследи исторически. Царството му е свързано както с световната религиозна истема, зад която той може да мимикрира, така и със политическата ситема която той някак управлява, вероятно подмолно и тайно. Царството му е сякаш подмолно и невидимо, но реално и в края на времето ще стане видно и мощно за учудване на всички..
- Измамите и коварствата му се състоят в знамения, чудеса и всякаква измама на неправдата. Това може да включва освен трансцедентални измами, огън от небето и тн, така и технологични измами, какъвто може и да тн. белег на звяра, той може ида се опитва да промени днк молекулата на тези които изберат да го следват чрез технологии, измамите ще включват и промяна на времена и закон(закони), ще има намеса в доктрините на Църквата, ще се опита да изкриви вярата предадена ни от апостолите, за да се представи сам себе си за Месия и Бог..
- Тези мнозина които ще погуби в спокойствието им, може да са както невярващите в Исус хора, който нехаят и са спокойни в своя живот на грешници, така и тези които са в църквите и вярват, но са слепи, заспали, голи и самодоволни. Такива вярващи според мен са неразумни и вярата им реално е външна, на думи , но без променено от Бога сърце и без плод на Духа в живота им. Такива също ще паднат в примката на този изманик.
!- Тези силни и святи люде, които малкият рог ще погуби ( думата е погуби и унищожи, а не поквари, както са превели някои преводи неправилно), та тези са Божии избрани и верни святии, които се изправят против този малък рог и търпят мъченичество и смърт. В Откровението на Йоан пише, че звярът ще води война със святиите и .. ще ги победи! какво значи това? Това значи, че не само ще ги убие, той ги е убивал през цялата история, но победата му не ще се корени в това, според мен, а той ще им победи доктрините, разбира се за кратко, ще ги обясни пред света по друг начин и така ще направи всеки който ги убие да смята , че принася служба на Бога. Това е победа над святиите, но тя е илюзорна и временно позволена от Бога. Вероятно тогава и брат ще предава брата и родители децата.. Това вероятно има връзка и с "множеството предадено в ръката му, заедно с ежедневната.." Аз смятам, че малкият рог ще седне в Божият храм - Църквата и ще се представя за Бог. Той може и да дигне отделно и храм от камъни и да седне и там, но реалната мерзост която ще стори не е в тази имитация, а в реалната му претенция да е Бог и да стои в истинският храм на Бога- Тялото на Месията! Това е мерзост, която води до запустяване, защото ще има претензиите да прощава грехове... Мердоста не е някакви си земни храмове и свински глави в тях, или статуи.. тези работи връщат всичко пак към сенките на старият завет, които сенки нямат реална стойност но само сочат към истинската духовна реалност. Тоест измамата с материален храм и буквално прекратяване на някакви фиктивни жертви в подобен храм от тухли е само една маскировка на истинската измама и мерзост! Претенциите на този самозванец за Месия и Бог и опитът, дори временно успешен, за сядането му в истинският храм на Бога. Това и ще е описаното велико отстъпление от вярата и съответно голяма скръб, за тези които не приемат този фалшив месия. Тогава и той ще се позове на текстовете от писанието които са написани за Господ Исус, където пипе- доведте тези които не искат да царувам над тях и ги посечете пред мен", това той ще припише на себе си като право и така ще убива вярващите, като промени времена и години и закони и се въздигне над всичко като бог.
- Началникът на началниците и на небесната войска е сам Господ. Над него ще се опита да се въздигне ,малкият рог. Тук говорим за описаното в гл. 12 на Даниил- където пише- " И стана война на небето...." Змеят губи тази война и е хвърлен на земята, тук преследва вярващите и се въздига Малкият рог в очите на света като уж- бог и приема поклонение като такъв, което е мерзост само по себе си, която води до духовна пустота, запустение.. Също е важно да се види и това което говори Даниил за малкият рог в глава 7. Там се казва, че малкият рог идва от 4 тият звяр. Тоест 4 тият звяр е един от наследниците на империята на А. Македонски. Този 4 ти звяр има 10 рога(царе) и измежду тях излиза именно този малък рог. Той имаше очи и уста, които говореха надменно, и който наглед бе по-як от другарите си. За него в глава 7ма се казва , че:
* Гледах същия рог като воюваше със светиите и превъзмогваше против тях
*Той ще говори думи против Всевишния, ще изтощава светиите на Всевишния, и ще замисли да промени времена и закони; и те ще бъдат предадени в ръката му до време и времена и половина време.
26 Но когато съдилището ще заседава, ще му отнемат владичеството, за да го изтребят и погубят до край.
От тук разбираме, че воюва със светиите и ги превъзмогва, побеждава, както и Откровение ни казва, че говори думи против Всевишния, променя времена и закони и владее за време и времена и половин време.. Владичеството му се отнема след заседаване на съдилище , което не е земно съдилище.. Надменните думи и богохулствата против Всевишния са нещо съществено което малкият рог прави. Виждаме в Новият завет, че под богохулство, фарисеите са визирали, претенциите на някой който не е Бог да прощава грехове. Вероятно малкият рог , претендирайки, че е Бог ще претендира че прощава грехове.
Моето разбиране е , че той ще използва именно жертвената система на старозаветният храм, за своите цели и ще претендира, че така върши правда, позовавайки се и на заблудите които днес мнозина приемат, че жертвената система ще съществува в милениума. Сетне той ще я спре като по някакъв начин ще измисли начин да претендира за правото той да прощава греховете и ще се възвеличи над Бог и ще иска поклонение. Това е и реалното прекатяване временно на ежедневната, според мен става дма за духовни жертви.. Така той индиректно ще богохулства, ще стъпче истината за истинският Месия, ще прекрати измамно, в очите на света вероятно, за определено време истинската ежедневна * която е вечното първосвещеническо застъпване и жертва на месията, като претендира той да е този който е Бог и прощава греховете. Това е наистина мерзост водеща до запустение, когато поиска да му се кланят като на бог, не само в земен измислен от него храм, но по важното е че ще се седне за кратко и в самата Църква, Божият храм, представяйки се за Бог! !
- множеството на небесата и звездите, според мен са две отделни групи на небесата или имат различен ранг. Това че малкият рог ги хвърля на земята, може да визира описаното в Откровение, за змеят, който завлича с опашката си една трета част от небесните звезди и ги хвърли на земята.. (откр 12) Какво означава това и какво значи че ги стъпква, не мога в момента да кажа и разбера. Дали тук не става дума за битка между ангели и демони.. не знам.. Знам че в откровение пише, че змеят, древаната змия беше свален на земята и неговите ангели с него.. Но това са паднали ангели и няма причина той да ги стъпква.. Така, че кои е визирам под звезди и множество на небето, които са стъпкани на земята, все още не разбирам..
- Това, че малкият рог пораства много към юг, към изток и към славната земя, ми говори, че той иде или от запад, или от север и расте там където не е владял до него момент.. Славната земя вероятно визира земята между Тигър и Ефрат, мястото където Господ ще се върне при своето пришествие..
-Това , че Множеството е предадено в ръката му, заедно с всегдашната/ежедневната *жертва?*, поради престъплението им ,и той тръшна на земята истината, стори по волята си, и успя.
а) може да визира по предишното множество което е на небето, в него случай, би ставало дума за едната трета ангели които змеят завлича на земята, а престъплението им е че са последвали дявола, а не Бог.
б) Множеството може и да визира множество на земята, множество, което е било на думи вярващи хора и в църквите, но са сторили престъплението на отстъпление и са се отрекли от Месията Исус, затова и са предадени в ръката на змея, чиито лице на земята е малкият рог.
в) Множеството може и да визира, святиите които са предадени в ръката на звяра, малкият рог, за определно време на страдание, но в този случай не би било ясно какво е престъплението им.
г) Множеството може и да визира също остатъкът от плътските потомци на Авраам, които са предадени в ръката на звяра за гонения, пораде престъплението им, поради което и са били отсечени от маслината, но ако не останат в неверие а повярват в Месията Бог отново ще ги присади на маслината, която е Христос, тоест ще се присъединят към Църквата, както пише в посл. към римляните.
Нека видим и буквалният превод на 12 ти стих от еврейски на английски:
"And an host was given against the daily by reason of transgression, and it cast down the truth to the ground; and it practised, and prospered."
Този буквален превод ме кара да не мога да заключа конкретно нищо от този стих
Но се появява още една възможност , освен горните които изброих:
д) Това, че малкият рог хвърля на земята истината и успява, че побеждава святиите, че променя времена и закон, че отменя с измама за определено време истинската ежедневна жертва, ме кара да смятам, че има възможност тук престъплението да е и неговото престъпление, на малкият рог, и поради това престъпление, което изброих, множеството ( светиите) са дадени в ръката му поради това престъпление, и това е именно тръшнатата на земята истина за известно време и победата над святиите..
-----------по нататък с въпросите:
- как той потъпква светилището и кое е това светилище?
- как се очиства и какво, кое очиства светилището след това?
- какво са тези 2300 денонощия / между другото в текстът на еврейски, доколкото видях не пише 2300, там думата 2 пред хилядата липсва, тоест може и да са 1300 денонощия, което е 3,5 години..? Кога стартират те?
-Може да е светилището, което е свързано с Божият храм- църквата.
-Може да е земно светилище , което е свързано с храм от тухли..
Аз смятам , че става дума за вариант 1. Става дума за църквата, над която малкият рог ще се опита и ще вземе победа за кратко, представяйки се за Бог и преследвайки тези от вярващите, които не го признаят и му се възпротивят. Това е потъпкване на светилището, според мен..
- Очистването на светилището, ще стане, когато този малък рог бива изобличен и победен от Господ Исус.
Относно денонощията, може би става дума за 1300 денонощия, или време, времена и половин време, което е 3,5 години, тоест годините на голяма скръб.
Това е втората половиина от последната 70 та седмИца от години, описани в 9 та глава. Половината от нея е в земното служение на Господ Исус когато Той изпълнява всички 6 точки изброени в Даниил 9 и прави нов завет с вярващите, а втората половина от нея е в периода на голямата скръб, когато тялото Христово на земята се бори със звяра. Победено е , както и сам Господ беше също убит в своето служение , но както Той победи и оживя, това и ще стане със вярващите, макар и убити, те ще победят и ще оживеят поради вярата си, която не са предали и тогава ще е края на 70 седмИца, ще е възкресението на мъртвите и съответно очистването на светилището и смазването на малкият рог..
Най-отгоре

    
04.12.16 12:21 Цитирай
изказвания: 612
..
адм.бел.
разкл. в: да ги победи...


Най-отгоре

    
20.05.21 00:27 Цитирай
изказвания: 4976

(разкл. от: да ги победи... - Разкр., 13)

small axe:

да, така е,  май наистина, убиването им е част от тази тн. победа.

Все пак изкривяването на доктрините винаги го има и имало, и външните могат да бъдат заблудени, че вярващите са злодеи, и така  да ги нарочат за гонения. Нали така ще мислят че принасят служба Богу. Победата вероятно ще има различни аспекти..В този смисъл (аз затова я отворих темата "да ги победи...", понеже разбирането на това "ще ги победи" изглежда, че е ключово за разбирането на ситуацията описана в II п-мо до сол., 2:4)

ако главното в неговата победа над Божия народ (родените от Бога чрез вярата в Божия син и цар Исус) не е побеждаване в учения, а е преследване и убиване на Божиите хора,

тогава как би могъл той да бъде приет от Божиите хора като техния Бог??Конкретно ситуацията със седенето или стоенето в Божия дом (II п-мо до сол., 2:4),
пише, че той ще показва и претендира, че е Бог чрез собственото си волево действие - да седи или стои в Божия дом.


Това седене и стоене зависи от най-вече от самия него, от неговите действия - той отива и той сяда или застава, където не подобава да стои и така показва на другите хора греховната си и лъжлива претенция.

Ако това е буквално заставане и сядане, това технически е напълно тривиално и възможно.

Но ако опитаме да го обясним алегорично - т.е. напр. че Божиите е хора са се заблудили и са се отрекли официално от Божия Син и помазаник-Цар Исус от Назарет и са приели друг, лъжлив помазаник-Цар - 

тогава този човек не може да направи това по своя воля, независимо от другите,
а трябва самите Божии хора да го направят.


И това някак си не ми съвпада с описанието в текста -
т.е. там пише, че самият ТОЙ ГО ПРАВИ и с това ТОЙ ПОКАЗВА, че уж бил Бог,
а не пише, че Божиите хора го правят.
Също, това по-долу би било много, много странен начин на изразяване от Божия страна:

"А когато видите опустошяващата мерзост, за която се говори от пророка Даниел,
че стои, където не подобава (който чете, нека разбира),
тогава онези, които са в Иуда̀я, да бягатъ по планините;
"
/из Мк. 13/

което би трябвало да се разбира евентуално:

"А когато видите опустошяващата мерзост, за която се говори от пророка Даниел,
че
е била сложена от БИВШИТЕ Божии хора да заеме мястото на Бога в сърцата им - но не и във вашите сърца -
тогава онези, които са в Иуда̀я, да бягатъ по планините;"
И за мен този момент не е напълно ясен ("който чете, нека разбира"... ),

но вариантът при който вече бившите Божии хора евентуално са се отрекли от Царя Исус и са приели друг помазаник-цар и съответно те са го сложили той да "седи на Божия престол в сърцата им (които вече не са Божии)"

ми изглежда само още повече да усложнява и затруднява разбирането.


Освен това, щом те вече не са Божии хора, тогава те няма как да са и Божий дом,
и отново имаме трудността да обясним, че сатанинският цар ... "като Бог да седне в Божия дом".
Понеже щом те не са Божии хора, то те няма как да са и Божий дом.
А там пише, че той ще седне именно в Божия дом - т.е. не в тези, НЕ-БОЖИИ отрекли се от Царя Исус хора, за които ти споменаваш в такъв вариант...[ Редактирано 21.05.21 17:40 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
20.05.21 11:37 Цитирай
изказвания: 612

Разбирам каква е дилемата в общи линии. Има неясноти, да. Те може и да се дължат отчасти и на нашият буквализъм който в някои случаи е нужен , в други може и да ни попречи да разберем идеята. Струва ми се, че вариантът с реален храм от тухли в който да седне представящият се за месия е ясен. Той е един вариант и е напълно осъществим. Само дето няма как Бог да нарича такъв храм - Божи дом след като е разрушил храма в 70 г.

Друг вариант е този който посочват някои тн постмилениалисти, че тук се говори основно за храма преди разрушаването/ Това е друг въпрос вече касаещ есхатологичните възгледи на други групи християни. 

Ние се концентрираме около виждането, че тук говорим за предстоящи събития. Та лично според мен, по принцип човекЪТ е създаден за да бъде храм Божи. Помним как Павел беше ревностен и гонеше вярващите поради своето невежество. Много е вероятно да има хора в края както и пише , които да гонят вярващите, именно понеже мислят, че така служат на Бога. Знам че сравнението куца в доста аспекти, само искам да онагледя един вариант на разбиране. Възможно е тн. антихрист да седне именно там - в човешките сърца , да се представи за Бог! И истински вярващите да разберат и да не приемат това. Но остана;ите нищо няма да разберат , освен ако не се покаят... 

Но така или иначе, аз не съм на 100 процента сигурен в това. Само давам варианти на разбиране, като за мен въпросът е отворен. Едно е ясно със сигурност. Той ще води война със светиите и ще ги победи в някакъв аспект. Тази победа според мен не касае непременно вечната им участ, а касае земна победа.. Това мисля засега..


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF