Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

amazon   κοσμος   в началото словото съществуваше   демократизъм   децата и вярата в божия син   за еремия   повторно потапяне   поезия   прилагане на дисциплина   щтефан ланка  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Краят на епохата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Помазаникът през Божия гняв
Започване на нова тема
    

01.03.15 13:20 Цитирай
изказвания: 4922
Според каквото сте чели в Писанията, къде ще е Божият син по време на Божия гняв, който ще се излее върху живеещите на земята в края на епохата?Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре
божият гняв,   гневът на агнето,   помазаникът
    
03.03.15 20:14 Цитирай
изказвания: 4922
Тъй като в края на Божия гняв помазаникът, който е поставен да седне отдясно на Бога, неговия баща, излиза от Божиите небеса и се връща на тази земя, за да съди живите и да царува с вярващите, които са били убити от звяра, но които Божият син ще съживи от мъртвите,

то това означава, че Божият син по време на Божия гняв (също:  гневът на Агнето) ще продължи да бъде в Божиите небеса, където седи отдясно на Бога неговия баща, където е и днес.


Ще ми е интересно да прочета оспорване на горното.


[ Редактирано 03.03.15 21:46 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
03.03.15 23:49 Цитирай
изказвания: 181
Исус е Бог и е всеприсъстващ.

Най-отгоре

    
04.03.15 08:45 Цитирай
изказвания: 135
ferko
eureth, не е необходимо Исус да е в небесата както и тези, които е възкресил от мъртвите при първото възкресение за да може Бог да излее гнева си. 
Ако се вгледаме, как Бог е спасявал своите си когато е нанасял гняв на определено място ще видим, че Той винаги е имал идея как неговия народ да остане непокътнат. Примери: 
1.Ной беше в средата на изпитанието или гнева но се измъкна невредим, както и тези, които му повярваха. 2.Чудесата които Бог извърши чрез Моисей в Египет. 
Прегледай ги и виж как нещо лошо се случваше в цял Египет но не и с Божиите хора там. Дано тези два примера са достатъчни за да докажат, че Бог може да избавя своите си без непременно да е необходима евакуация. 
Има разбира се и такъв случай в който човек трябваше да се махне от мястото на което Бог щеше да нанася осъждение за да спаси живота си: Лот избяга от Содом. Когато обаче, Бог обнови тази земя, чрез огън и всичко изгори няма да е необходимо нито Исус нито светиите да ги няма тъй като както Исус така и светиите ще са безсмъртни. 
Ще засегне ли Божия наказателен огън та дори тези които имат вечен живот? Не мисля! Тъй като този огън не е предназначен за тях а пък и Бог ги е направил вече безсмъртни. Тези които са осъдени на смърт не изгарят от осъдителния огън в огненото езеро (според гръцката идея за съдбата н нечистивите-чужда на Библията идея), колко повече няма да изгорят или бъдат повредени тези които са оправдани и определени за вечен живот.
Огън е имало и в живота на Седрах, Мисах и Авденаго но какво го е грижа човек когато до него е Исус. Имаше ли повреда при тия трима младежи? Не! И накрая един пасаж, който ще оставя на теб ти да го изтълкуваш: 
2Петр.3:7-14
7. Така, със същото слово, са съхранени и днешните небе и земя, пазени за огън до деня на съда и погибелта на нечестивите хора . 8. Но това да не бъде скрито от вас, възлюбени, че за Господа един ден е като хиляда години и хиляда години – като един ден . 9. Господ не забавя това, което е обещал, както някои смятат това за забавяне , а дълго ни търпи; понеже не иска да погинат някои, а всички да достигнат до покаяние. 10. Но Господният Ден ще дойде като крадец , когато небесата ще отминат с бучене и елементите нажежени ще се разпаднат, и земята и делата по нея ще изгорят . 11. И така, понеже всичко това ще се разпадне, какви трябва да сте вие в своя свят живот и благочестие , 12. като очаквате и ускорявате идването на Божия Ден , за който небето възпламенено ще се разпадне и нажежените елементи ще се стопят ? 13. Но ние според обещанието Му очакваме нови небеса и нова земя , в които обитава правда . 14. Затова, възлюбени, като очаквате тези неща, старайте се да бъдете намерени от Него в мир, чисти и непорочни . 

Оставя ли те този пасаж по някакъв начин с впечатлението, че светиите няма да ги има тук?

[ Редактирано 04.03.15 09:14 ]

Най-отгоре

    
05.03.15 19:55 Цитирай
изказвания: 4922
Julian:

Исус е Бог и е всеприсъстващ.


Какво по-точно имаш предвид, във връзка с конкрения обсъждан въпрос? Как точно оспорваш това, което съм написал по-горе - защо то не е вярно, евентуално?

Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
05.03.15 20:26 Цитирай
изказвания: 4922
Ферко, в случая става дума къде ще е Божият син по време на Божия гняв.

Не става дума какво не е необходимо или какво Бог може, а какво Бог е казал, че ще направи и какво ще стане, незавсимо, че Бог може всичко. Предполагам, че си забелязал, че независимо, че Бог може всичко, то той съвсем не прави всичко, независимо, че може.

На мен ми е пределно ясно, че за Бога нищо не е невъзможно и, ако иска, той може да направи така, че примерно ние по цял ден да се къпем в огън с голямо удоволствие и приятни усещания или пък да ядем за закуска черни дупки, квазари, или пък най-малко - луната.

Забележи контекста в случката със Седрах и т.н. Няма нищо общо с контекст, в който Божиите хора, съживени в нетление, вече са извън каквато и да заплаха за живота им. Т.е. примерът ти не е свързан с предмета на темата.


Но да се върна на темата:
В тази тема става дума  къде ще е Божият син по време на Божия гняв. (Не става дума за Божия народ, а за помазаника, Божия син.)


ПП
Относно написаното от Симон, което си цитирал, ще отворя отделна тема

[ Редактирано 05.03.15 20:50 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
06.03.15 00:05 Цитирай
изказвания: 611
Щом е казано, че синът Божи седи отдясно на Отца, то тогава няма какво да се каже повече. Отдясно на Отца!

Най-отгоре

    
06.03.15 10:37 Цитирай
изказвания: 135
ferko
Прав си eureth, отклоних се от темата. Относно къде ще бъде Исус по време на изливането на Божия гняв мога да кажа че е ясно от писанията че ще е на небето. Тъй като Божи гняв ще се излее преди завръщането на Исус. Така виждам нещата аз.

Най-отгоре

    
08.03.15 20:49 Цитирай
изказвания: 181
Euret, Изглежда не съм разбрал същноста на въпроса. Препрочетох за да се ориентирам.

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF