Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

апостолско-пророческа реформация   изцеление дадено от бога   коледна елха   мечът на духа   осуетяване на човешкия избор   първи плодове   събиране за изграждане   съдебна система   съживяването на праведните   творение  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Започване на нова тема
    

24.02.15 08:06 Цитирай
изказвания: 4922

Като продължение от разискванията, в темата Кой град точно е развратницата - Разкр.17, 18 ?,
искам да продължа с това, че, според мен,

коренът на спора около това, дали Вавилон се местил по земята и действал през цялата история,

е липсата на съгласие относно времевата перспектива при прочита на царуването на буквалните 7 царе, от които ще се издигне осмият буквален цар, който и ще бъде самият буквален син на гибелта, "звярът" - Разкр.17:9-11Както пише, Бог изобразява тези царе във видението, което е дал на Йоан,
чрез 7-те глави на образния "звяр", върху който седи образната развратница "Вавилон".
 
Както пише, образната развратница "Вавилон", е един буквален земен град (последният неразрушен град, след като Бог разрушава "градовете язически", вж предишната тема по-горе), който Бог ще разруши ва края на гнева си, непосредствено преди Божият помазаник-цар да слезе на тази земя, за да съди живите и да царува с убитите от "звяра" вярващи, които той ще съживи от мървите.


Пише също, че 7-те (образни) глави на (образния) "звяр" са седем (буквални) хълма и са седем (буквални) царе, които царуват последователно един след друг (а не например едновременно).


Ако последователните царувания на тези 7 царе се простират през цялата човешка история, тогава е разбираемо да се изследва възможността:

1. (образният) звяр, чийто са тези 7 (образни) глави, също да съществува през цялата човешка история

2. както и (образната) развратница "Вавилон", която седи на (образния) звяр също да съществува през цялата човешка история - от там се получава и обширния спор в горепосочената тема.


Тъй като съществуват твърде много варианти на обяснение на взаимоотношенията и взаимодействията на горните субекти,
и както съм видял от Божиите обяснения, човек далеч не винаги може да предположи какво точно Бог е имал предвид с даден символ от дадено пророчество, според мен е най-добре:


1. първо да се опрем на това, което Бог еднозначно и ясно е посочил относно горните неща,

2. и чак след това да се опитаме, с Божия помощ, да донаредим останалите части от ребуса, който се получава.[ Редактирано 24.02.15 08:50 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре
главите на звяра,   осмият цар,   седемте глави на звяра,   седемте царе
    
24.02.15 19:52 Цитирай
изказвания: 181
До колкото съм чел,

Седемте хълма са на Рим, но има и седем царе или императори. Пет са паднали. Август царувал от 27 пр Христос до 13 след Христос. Тибериус (14-37), Калигула (37-41), Клавдий (41-54) и Нерон (54-68) после има борба за трона на Галба, Отто и Вителиус (68-69) и Веспасиан (69-79) (Незнам дали на Български са точно така имената)

и след него идва Титус (79-81)  Осмият е Домициан императора. който заточва Йоан и въвежда култ към себе си.
Той е император, като предишните...

Изглежда тогавашният Рим е блудницата... 

Най-отгоре

    
27.02.15 00:51 Цитирай
изказвания: 4922
Предполагам, че нямаш предвид, че си го чел в Писанията това.Ето какво казва Бог относно образния "звяр", сина на гибелта, врага на помазаника(гр. antichristos):

¶ И застанах на морския пясък и видях от морето да се издига [хищно] животно1(звяр)  със седем глави и десет рога2. На роговете му имаше десет корони, а на главите му — хулни имена.
1 или: хищник, звяр
2 вероятно разположени на гърба му
И животното (звярът), което видях, приличаше на пантера, краката му бяха като на мечка, а устата му — като уста на лъв. И змията му даде силата си, и престола си, и голяма власт. 
И видях една от главите му, като че смъртоносно1 заклана.
Но смъртоносната му рана бе излекувана и по цялата земя удивени последваха2 животното.
/Разкр.13/
1 т.е. би трябвало да умре
2 оставам с впечатление, че не всички са последвали това "животно", ако и мнозина да са го последвали

...

¶ Животното (звярът), което видя, го имаше и [сега] го няма, и предстои да излезе от бездната и да отиде в гибел. И онези земни жители, чиито имена не са записани в книгата на живота от създанието на света, ще се почудят, гледайки животното — защото го имаше и [сега] го няма, ако и [всъщност] да го има. 
Тук е [нужен] умът, който има мъдрост.

Седемте глави1 са седем планини/хълмове, на които жената седи

[те ] са [също] и седем царе2.

- [1, 2, 3, 4, 5] Петте паднаха,
- [6-ми  ] единият е [сега],
- [7-ми ] а другият още не е дошъл, а когато дойде, трябва да остане малко.


- [8-ми ] И животното("звярът"), което го имаше и [сега] го няматой е осми [-ят цар], и е [един] от седемте [царе], и отива към гибел. 


1 т.е. 7-те глави на животното(звяра), вж Разкр.,13гл.
2 тези седем царе — идващи царуващи един след друг, са различни от десетте царе, които царуват заедно и предават властта си на осмия, който е един от седемте (не от десетте)
/Разкр.17:8-/


В края на Божия гняв
, помазаникът, Божият син, слизайки, но все пак    ПРЕДИ     да съди, и да царува с убитите от звяра вярващи, които той ще съживи от мъртвите:


¶ И видях небето отворено, и ето, кон бял. оня, който яздеше на него, се нарича Верен и Истинен, и той праведно съди и воюва; 
....
А небесните воинства, облечени в бял и чист висон, следваха след него на бели коне. 
От устата му излизаше остър меч, за да поразява с него народите; той ще ги пасе с железен жезъл и ще тъпче винения лин на яростта и гнева на Бога Вседържителя. 
¶ След това видях един вестоносец да стои на слънцето; той извика с висок глас и каза на всички птици, хвърчащи сред небето: Долетете и се съберете на великата вечеря Божия, 
за да ядете плът на царе, плът на хилядоначалници, плът на юнаци, плът на коне и на ездачите им, и плът на всички — свободници и роби, малки и големи. 
Тогава видях звяра и царете земни и техните войнства, събрани, за да воюват против Седналия на коня и воинството му. 
Звярът беше хванат, а с него заедно и лъжепророкът, който бе вършил знамения пред него, и заблуди онези, които бяха приели белега на звяра и се кланяха на образа му: и двамата бяха живи хвърлени в огненото езеро със запалена сяра; 
останалите пък бяха убити с меча, излизащ от устата на онзи, който седеше на коня; и всички птици се наситиха от плътта им. 
/Разкр.19/

Видях, че от небето слизаше вестоносец, който имаше ключа от бездната и голяма верига в ръката си. 
И хвана змея, древната змия, която е клеветник и сатана1, и го върза за хиляда години,

1 от евр.: "враг", "противник"

и го хвърли в бездната, и го заключи, и запечата над него, за да не примамва вече народите, докато се свършат хилядата години. И след това той трябва да бъде пуснат за малко време. 

И видях престоли, и [някои] насядаха на тях, и на тях бе даден съд1. [Видях] и душите на обезглавените заради свидетелството на Йесус и заради Божието слово, и видях онези, които не се поклониха на звяра, нито на образа му, и не приеха белега [му] на челото си и на ръката си. И [те] оживяха и царуваха с помазаника през хилядата години. 

Останалите от мъртвите не оживяха, докато не се свършиха хилядата години. Това е първото съживяване [от мъртвите]. 
А когато се свършат хилядата години, сатаната ще бъде пуснат от затвора си. 
И ще излезе да примамва народите, които са по четирите краища на земята, Гог и Магог, за да ги събере за война. Броят им е колкото морския пясък. 
И се изкачиха по ширината земна, и заобиколиха лагера на светите [хора] и скъпия град. И падна от Бога огън от небето и ги погълна. 
А клеветникът, който ги подмамваше, беше хвърлен в езерото от огън и сяра, където са хищното животно("звярът") и лъжепророка. И ще бъдат мъчени денем и нощем във вечните векове. 
...
И видях мъртвите, малки и велики1, да стоят пред Бога. И отвориха се свитъци. И друг свитък бе отворен, който е [свитъкът] на живота. И мъртвите бяха съдени по записаното в свитъците, според делата им.
И морето предаде мъртвите, които бяха в него. И смъртта и подземното място предадоха мъртвите, които бяха в тях. И всички бяха съдени според делата си. 
И смъртта, и подземното място бяха хвърлени в огненото езеро. Това е втората смърт. 
И ако някой не бе намерен записан в свитъка на живота, бе хвърлен в огненото езеро. 
/Разкр.20/


Т.е.:

1. Имаме 7 царе, които царуват последователно

2. След тях се издига и 8-ми цар

3. 8-мият цар - който е Звярът -  е един от 7-те  царе.
Т.е. преди да се възцари като 8-мия цар, той вече ще е царувал, като един от 7-те царе, които са царували последователно, но царуването им вече е свършило

4. Преди да се възцари като 8-мият цар, той (един от 7-те) ще бъде ранен смъртносно - т.е. би трябвало да умре

5. Но по силата на някакво "чудо" (лъжливо), той ще бъде върнат от смъртта ("излезе от бездната").
И поради това лъжливо чудо, мнозина сред народите ще го последват и съответно ще му се поклонят, както и на сатаната, който му е дал власт.
И по този начин, той ще стане 8-мият цар
, и Бог ще допусне той да царува 42 месеца (3 и 1/2 год.) над всички народи (през Голямата скърб, и, след това, през Божия гняв).

6. Но 8-мият цар, след като излезе от бездната, му предстои гибел. Ето как е описана гибелта му:

7. В края на Божия гняв (това е много СЛЕД като Исус е бил съживен от мървите и взет в Божиите небеса),
  ПРЕДИ  Божият син да съди живите и да съживи от мъртвите убитите от звяра вярващи,
Божият син, връщайки се и слизайки на земята със войските си, хвърля "звяра" жив в огненото езеро.
Това е гибелта на звяра - Втората смърт, където, както пише, той ще бъде мъчен за вечни векове.

8. И след това завърналият се с дадената му царска власт  помазаник-цар, Божият син Исус,  слизайки на тази земя,
- ще хвърли сатаната окован в подземния затвор и той няма да може да мами народите (не вярващите в Исус) да нападат вярващите в Исус, Божия народ, както сега народите правят, понеже сега сатаната е на свобода и не е в затвора и мами народите да нападат Божиите хора
- ще съди живите,
- ще съживи от мъртвите онези хора, които са били убити от звяра  ПРЕДИ Божият син да се върне, защото са вярвали в Божия син Исус - затова са били убити заради вярата им в Исус, а не са умрели от естествена смърт,
и след това ще царува с тях 1000 години.

Julian:

Осмият е Домициан императора. който заточва Йоан и въвежда култ към себе си.


Ти казваш, че Домициан (81 СП – 96 СП) е звярът, 8-мият цар,
от което също следвало, че "тогавашният Рим е блудницата"... 


Нека да видим дали Домициан и това, което се е случило около него, се вписва в това, което Бог по-горе в цитатите в големи подробности е описал, че ще се случи -

както в Разкр.4 пише: "какво ще стане СЛЕД ТОВА" -
т.е. най-малко СЛЕД като Исус е бил съживен от мъртвите и взет в Божиите небеса,
но дори и СЛЕД времето, когато Йоан е получил разкриването на бъдещето от Господаря -
т.е. СЛЕД края на 1-ви век; не преди това
.


Да започнем с римските императори...


 ИмеЦаруванеВреме на власт
1Augustus
IMPERATOR CAESAR DIVI FILIVS AVGVSTVS
Jan 16, 27 BC – Aug 19, 14 AD40 Years, 7 Months and 3 days
2Tiberius
TIBERIVS IVLIVS CAESAR AVGVSTVS
Sep 18, 14 AD – Mar 16, 37 AD22 Years, 5 Months and 27 days
3Caligula
GAIVS IVLIVS CAESAR AVGVSTVS GERMANICVS
Mar 18, 37 AD – Jan 24, 41 AD3 Years, 10 Months and 6 days
4Claudius
TIBERIVS CLAVDIVS CAESAR AVGVSTVS GERMANICVS
Jan 25/26, 41 AD – Oct 13, 54 AD13 Years, 9 Months
5Nero
NERO CLAVDIVS CAESAR AVGVSTVS GERMANICVS
Oct 13, 54 AD – Jun 9, 68 AD13 Years, 8 Months
6Galba
SERVIVS SVLPICIVS GALBA CAESAR AVGVSTVS
Jun 8, 68 AD – Jan 15, 69 AD7 months and 7 days
7Otho
MARCVS SALVIVS OTHO CAESAR AVGVSTVS
Jan 15, 69 AD – Apr 16, 69 AD3 months 1 day (91 days)
8Vitellius
AVLVS VITELLIVS GERMANICVS AVGVSTVS
Apr 17, 69 AD – Dec 20, 69 AD8 Months
9Vespasian
TITVS FLAVIVS CAESAR VESPASIANVS AVGVSTVS
Dec 21, 69 AD – Jun 24, 79 AD10 years
10Titus
TITVS FLAVIVS CAESAR VESPASIANVS AVGVSTVS
Jun 24, 79 AD – Sep 13, 81 AD2 years, 3 months
11Domitian
TITVS FLAVIVS CAESAR DOMITIANVS AVGVSTVS
Sep 14, 81 AD – Sep 18, 96 AD15 years
12Nerva
MARCVS COCCEIVS NERVA CAESAR AVGVSTVS
Sep 18, 96 AD – Jan 27, 98 AD1 year, 4 months
13Trajan
CAESAR MARCVS VLPIVS NERVA TRAIANVS AVGVSTVS
Jan 28, 98 AD – Aug 7, 117 AD19 years, 7 months
14Hadrian
CAESAR PVBLIVS AELIVS TRAIANVS HADRIANVS AVGVSTVS
Aug 11, 117 AD – Jul 10, 138 AD21 years
15Antoninus Pius
CAESAR TITVS AELIVS HADRIANVS ANTONINVS AVGVSTVS PIVS
Jul 10, 138 AD – Mar 7, 161 AD22 years, 7 months
16Marcus Aurelius
CAESAR MARCVS AVRELIVS ANTONINVS AVGVSTVS
Mar 7, 161 AD – Mar 17, 180 AD19 years
17Lucius Verus
CAESAR LVCIVS AVRELIVS VERVS AVGVSTVS
Mar 7, 161 AD – ? Mar 169 AD8 years
18Commodus
CAESAR MARCVS AVRELIVS COMMODVS ANTONINVS AVGVSTVS
177 AD – Dec 31, 192 AD15 years
19Pertinax
CAESAR PVBLIVS HELVIVS PERTINAX AVGVSTVS
Jan 1, 193 AD – Mar 28, 193 AD3 months
20Didius Julianus
CAESAR MARCVS DIDIVS SEVERVS IVLIANVS AVGVSTVS
Mar 28, 193 AD – Jun 1, 193 AD2 months, 4 days (65 days)
 Septimius Severus
CAESAR LVCIVS SEPTIMIVS SEVERVS PERTINAX AVGVSTVS
Apr 9, 193 AD – Feb 4, 211 AD17 years, 10 months
 Caracalla
CAESAR MARCVS AVRELIVS SEVERVS ANTONINVS PIVS AVGVSTVS
198 AD – Apr 8, 217 AD19 years
 Geta
CAESAR PVBLIVS SEPTIMIVS GETA AVGVSTUS
209 AD – Dec 26, 211 AD3 years
 Macrinus
MARCVS OPELLIVS SEVERVS MACRINVS AVGVSTVS PIVS FELIX

with
Diadumenian
MARCVS OPELLIVS ANTONINVS DIADUMENIANVS
Apr 11, 217 AD – Jun 8, 218 AD1 year, 2 months
 Elagabalus
MARCVS AVRELIVS ANTONINVS AVGVSTVS
Jun 8, 218 AD – Mar 11, 222 AD3 years, 9 months
 Severus Alexander
CAESAR MARCVS AVRELIVS SEVERVS ALEXANDER AVGVSTVS
Mar 13, 222 AD – Mar 18, 235 AD13 years
 Maximinus I
CAESAR GAIVS IVLIVS VERVS MAXIMINVS AVGVSTVS
Mar 20, 235 AD – Jun 238 AD3 years, 3 months
 Gordian I
CAESAR MARCVS ANTONIVS GORDIANVS SEMPRONIANVS AFRICANVS AVGVSTVS
Mar 22, 238 AD – Apr 12, 238 AD21 days
 Gordian II
CAESAR MARCVS ANTONIVS GORDIANVS SEMPRONIANVS ROMANVS AFRICANVS AVGVSTVS
Mar 22, 238 AD – Apr 12, 238 AD21 days
 Pupienus
CAESAR MARCVS CLODIVS PVPIENVS MAXIMVS AVGVSTVS
Apr 22, 238 AD – Jul 29, 238 AD3 months
 Balbinus
CAESAR DECIMVS CAELIVS CALVINVS BALBINVS PIVS AVGVSTVS
Apr 22, 238 AD – Jul 29, 238 AD3 Months
 Gordian III
CAESAR MARCVS ANTONIVS GORDIANVS AVGVSTVS
Apr 22, 238 AD – Feb 11, 244 AD6 Years
 Philip I
CAESAR MARCVS IVLIVS PHILIPPVS AVGVSTVS

with Philip II
Feb 244 AD – Sep/Oct 249 AD5 Years
 Trajan Decius
CAESAR GAIVS MESSIVS QVINTVS TRAIANVS DECIVS AVGVSTVS

with Herennius Etruscus
Sep/ Oct 249 AD – Jun 251 AD2 Years
 Hostilian
CAESAR CAIVS VALENS HOSTILIANVS MESSIVS QVINTVS AVGVSTVS
Jun 251 AD – late 251 AD4-5 Months
 Trebonianus Gallus
CAESAR GAIVS VIBIVS TREBONIANVS GALLVS AVGVSTVS

with
Volusianus
Jun 251 AD – Aug 253 AD2 Years
 Aemilian
CAESAR MARCVS AEMILIVS AEMILIANVS AVGVSTVS
Aug 253 AD – Oct 253 AD2 Months
 Valerian
CAESAR PVBLIVS LICINIVS VALERIANVS AVGVSTVS
Oct 253 AD – 260 AD7 Years
 Gallienus
CAESAR PVBLIVS LICINIVS EGNATIVS GALLIENVS AVGVSTVS

with Saloninus
Oct 253 AD – Sep 268 AD15 Years
 Claudius Gothicus
CAESAR MARCVS AVRELIVS CLAVDIVS AVGVSTVS
Sep 268 AD – Jan 270 AD1 Year, 4 Months
 Quintillus
CAESAR MARCVS AVRELIVS CLAVDIVS QVINTILLVS AVGVSTVS
Jan 270 AD – 270 ADUnknown
 Aurelian
CAESAR LVCIVS DOMITIVS AVRELIANVS AVGVSTVS
Sep(?) 270 AD – Sep 275 AD5 Years
 Tacitus
CAESAR MARCVS CLAVDIVS TACITVS AVGVSTVS
Sep 25, 275 AD – Jun 276 AD9 Months
 Florian
CAESAR MARCVS ANNIVS FLORIANVS AVGVSTVS
Jun 276 AD – Sep? 276 AD3 Months
 Probus
CAESAR MARCVS AVRELIVS PROBVS AVGVSTVS
Sep? 276 AD – Sep/ Oct 282 AD6 Years
 Carus
CAESAR MARCVS AVRELIVS CARVS AVGVSTVS
Sep/ Oct 282 AD – late Jul/ early Aug 283 AD10-11 Months
 Numerian
CAESAR MARCVS AVRELIVS NVMERIVS NVMERIANVS AVGVSTVS
Late Jul/early Aug 283 AD – 284 AD?1 Year
 48Carinus
CAESAR MARCVS AVRELIVS CARINVS AVGVSTVS
Late Jul/early Aug 283 AD – 285 AD2 Years

Продължават и още...


[ Редактирано 27.02.15 23:08 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
16.03.15 00:12 Цитирай
изказвания: 4922
Julian, във връзка с посочените по-горе неща, смяташ ли още,

че тогава (т.е. около 1-вите векове грубо, в контекста на римската империя) царуват (са царували) последователно 7-те царе от Разкр.17:9

и че Домициан (11-ят римски император)   е "звярът" (8-ят цар от Разкр.17)?[ Редактирано 16.03.15 16:58 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
16.03.15 00:16 Цитирай
изказвания: 4922

Други възможни последователни царувания на 7 царе, които да бъдат съпоствени с написаното в Разкр.17 относно 7-те царе и последният 8-ми цар, който е един от седемте?

Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
17.03.15 18:52 Цитирай
изказвания: 181
 
Предложеното тълкуване е писано от образовани хора, на които им е ясно историческото съпоставяне. Предполагам, че имат в предвид, че първите четящи ученици веднага след написването са живеели в есхатологично очакване и за тях това тълкувание е било релевантно. Няма как да се прострат във времето древните събратя по вяра и да достигнат до комунистуческо време или напред, кой знае точно до кога, докато дойде края. Така изпълняващо се циклично вероятно ще се достигне до колуминацията от вчерашните и днешни антихристи до последният изявен в пълнота. Римските тирани, Сталин и Хитлер са доста пълноцени образи заедно с техните Богопротивни режими...
Дали това е така? Засега не се наемам да взема категорична позиция. По-скоро да го предложа за размисъл...

Най-отгоре

    
18.03.15 08:19 Цитирай
изказвания: 4922
Julian:

 Предложеното тълкуване е писано от образовани хора, на които им е ясно историческото съпоставяне. Предполагам, че имат в предвид, че първите четящи ученици веднага след написването са живеели в есхатологично очакване и за тях това тълкувание е било релевантно. Няма как да се прострат във времето древните събратя по вяра и да достигнат до комунистуческо време или напред, кой знае точно до кога, докато дойде края. Така изпълняващо се циклично вероятно ще се достигне до колуминацията от вчерашните и днешни антихристи до последният изявен в пълнота. Римските тирани, Сталин и Хитлер са доста пълноцени образи заедно с техните Богопротивни режими...
Дали това е така? Засега не се наемам да взема категорична позиция. По-скоро да го предложа за размисъл...


Тъй като в случая Бог изобщо не е поставил ограничение описаното от него бъдещо последователно царуване на онези 7 царе - и на 8-мият след тях, който е един от тях - да се е случило във (или до) времето, когато Йоан е живял,

то историческо съпоставяне не е необходимо.


Нито пък е необходимо вярващите от времето на Йоан да могат "да се прострат във времето древните събратя по вяра и да достигнат до комунистуческо време или напред, кой знае точно до кога, докато дойде края",

за да могат разберат, че става дума за (примерно) бъдещи на тяхното време събития.

Понеже Бог и преди това много пъти е говорил на много хора относно бъдещи на тяхното време събития
и никой е нямало нужда да може да съчетае Божиите разкрити бъдещи неща с неговото време или неговия исторически опит.


Вземи напр. Божия пророк Данел - човекът е бил напълно НЕ-наясно исторически с доста от нещата (най-вече бъдещите), които Бог му е открил. И в това няма никакъв проблем.

И не само че няма проблем, а това е напълно в реда на нещата.
Тъй като Бог му открива (и) бъдещи неща, за които той нито има как да има исторически опит, нито пък това е нужно. Понеже Бог му открива именно бъдещи неща, които още не са се случили, и за които - много ясно - той няма как да има исторически опит, понеже историческият опит е свързан с минали неща, а Бог му открива именно бъдещи неща -
напр., че след бъдещото небивало Голямо страдание("скръб") (поне: след началото му) Бог ще съживи мъртвите.Но това, че Даниел не може да наложи разкритите му бъдещи неща  на своя исторически опит  изобщо не прави тези бъдещи неща минали или сегашни на неговото време,

и съответно по никакъв начин това изобщо не означава, че нещата които Бог е открил на Йоан не са бъдещи, а са примерно минали или в съвремието на Йоан (напр. имп. Домициан).

Поради това "историческо съпоставяне" изобщо не е необходимо в случая.

И изобщо не е нужно  "да се прострат във времето древните събратя по вяра и да достигнат до комунистуческо време или напред, кой знае точно до кога, докато дойде края"
,

за да могат да разберат, че става дума за бъдещи събития.
То иначе Бог нямаше да ни открива бъдещето, ако не ни беше направил да можем да схващаме, когато става дума за бъдещи неща. А Бог изрично ни казва, че ни открива бъдещето.

Вж най-долу под линия повече относно това, че Бог ни е направил да можем да схващаме, когато ни говори за бъдещи неща.Също, забележи, че обясненията не са от Йоан, а са най-вече цитат на онзи, който му обяснява.
Т.е. разбиранията на Йоан нямат (съществено) влияние тук.


По-конкретно:
Случилото се с имп. Домициан и царувалите преди него римски императори изобщо не изпълнява разкритото от Бога относно последователното царуване на 7-те царе и на 8-мият след тях, който е един от тези 7-те царе.
Вж по-горе цитираното Божие подробно разкриване на тези (според мен: бъдещи за Йоановото време) събития.


Ако опитаме да съпоставим разкритото от Бога с Домициан, ще се получи следното:

¶ И застанах на морския пясък и видях от морето да се издига [хищно] животно1(звяр)  със седем глави и десет рога2. На роговете му имаше десет корони, а на главите му — хулни имена.
1 или: хищник, звяр
2 вероятно разположени на гърба му
И животното (звярът), което видях, приличаше на пантера, краката му бяха като на мечка, а устата му — като уста на лъв. И змията му даде силата си, и престола си, и голяма власт. 
И видях една от главите му, като че смъртоносно1 заклана.
Но смъртоносната му рана бе излекувана и по цялата земя удивени последваха2 животното.
/Разкр.13/


¶ Животното (звярът), което видя,
го имаше
и
[сега] го няма, и
предстои да излезе от бездната и да отиде в гибел.
И онези земни жители, чиито имена не са записани в книгата на живота от създанието на света, ще се почудят, гледайки животното — защото
го имаше и
[сега]
го няма
,
ако и [всъщност] да го има. 


Тук е [нужен] умът, който има мъдрост.

Седемте глави с
а седем планини/хълмове, на които жената седи
[те ] са [също] и седем царе2:

- [1, 2, 3, 4, 5] Август, Тиберий, Калигула, Клавдий, Нерон паднаха
- [6-ми  ] Галба е сега,
- [7-ми ] а Ото още не е дошъл, а когато дойде, трябва да остане малко.


- [8-ми ] И Вителий-животното("звярът"),
което го
имаше и
[сега]
го няма

той е осми [-ят цар],

и е [един] от седемте [царе],
и отива към гибел. 
(продължава за Домициан...)

В края на описанието на Божия гняв, помазаникът, Божият син, слизайки, но все пак
>>    ПРЕДИ    <<  да съди, и да царува с убитите от звяра вярващи, които той ще съживи от мъртвите

(Т.е. той вече слизана земята НЕ ЗА ИЗКУПВАНЕ НА ГРЕХОВЕ, а за СЪД и (след това) ЦАРУВАНЕ /не страдане/.
 Той, разбира се,  отдавна е помазан за цар от Бога, неговия баща, и това специфично 1000-год. царуване на тази земя изобщо не ограничава неговото вечно царуване, което след това ще продължи на новата земя, след като Бог унищожи тази земя преди съда на мъртвите, и никога няма да има край.):


¶ И видях небето отворено, и ето, кон бял. оня, който яздеше на него, се нарича Верен и Истинен, и той праведно съди и воюва; 
....
А небесните воинства, облечени в бял и чист висон, следваха след него на бели коне. 
От устата му излизаше остър меч, за да поразява с него народите; той ще ги пасе с железен жезъл и ще тъпче винения лин на яростта и гнева на Бога Вседържителя. 

¶ След това видях един вестоносец да стои на слънцето; той извика с висок глас и каза на всички птици, хвърчащи сред небето: Долетете и се съберете на великата вечеря Божия, 
за да ядете плът на царе, плът на хилядоначалници, плът на юнаци, плът на коне и на ездачите им, и плът на всички — свободници и роби, малки и големи. 


Тогава видях Вителий-звяра и царете земни и техните войнства (??? - какви са тези земни царе?), събрани, за да воюват против Седналия на коня и воинството му. 
Вителий-звярът беше хванат, а с него заедно и лъжепророкът (??? - какъв и кой е този лъжепророк?), който бе вършил знамения пред него, и заблуди онези, които бяха приели белега на звяра и се кланяха на образа му: 

и двамата
(-- т.е. Вителий-звярът и лъжепророкът) бяха живи хвърлени в огненото езеро със запалена сяра; 

(??? - т.е.? как точно?)


останалите пък бяха убити с меча, излизащ от устата на онзи, който седеше на коня; и всички птици се наситиха от плътта им. (??? - т.е.?) 
/Разкр.19/


Видях, че от небето слизаше вестоносец, който имаше ключа от бездната и голяма верига в ръката си. 
И хвана змея, древната змия, която е клеветник и сатана1, и го върза за хиляда години,

1 от евр.: "враг", "противник"

и го хвърли в бездната, и го заключи, и запечата над него, за да не примамва вече народите, докато се свършат хилядата години. И след това той трябва да бъде пуснат за малко време. 


(??? - т.е. след имп. Вителий-звяра Бог е оковал сатаната и го е затворил , за да не мами повече народите (това не са Божиите хора) и народите да не нападат Божиите хора?)


И видях престоли, и [някои] насядаха на тях, и на тях бе даден съд1. [Видях] и душите на обезглавените заради свидетелството на Йесус и заради Божието слово, и видях онези, които не се поклониха на звяра, нито на образа му, и не приеха белега [му] на челото си и на ръката си. И [те] оживяха и царуваха с помазаника през хилядата години. 

(??? - т.е.

1. имп. Вителий-звярът е убил много вярващи в Божия син Исус,

2. но след като в края на Божия гняв Божият син слиза на земята за съд (да "троши" народите, а не да им изкупва греховете) и царуване
3. и хвърля Вителий-звяра и лъжепророка живи в огненото езеро
4. и след като оковава сатаната за да не мами повече народите да нападат Божиите хора

5. то Божият син тогава е съживил от мъртвите тези убити от Вителий-звяра вярващи хора
6. и те са започнали да царуват с него

Така ли е?
)


Останалите от мъртвите не оживяха
, докато не се свършиха хилядата години. Това е първото съживяване [от мъртвите]. 
(??? - Кои точно са тези други мъртви, които по-късно СЪЩО ЩЕ ОЖИВЕЯТ?)


А когато се свършат хилядата години, сатаната ще бъде пуснат от затвора си. 

(??? - какво точно означава това?)


И ще излезе да примамва народите, които са по четирите краища на земята, Гог и Магог, за да ги събере за война. Броят им е колкото морския пясък. 

И се изкачиха по ширината земна, и заобиколиха лагера на светите [хора] и скъпия град. И падна от Бога огън от небето и ги погълна. 
(??? - какво точно означава това?)А клеветникът, който ги подмамваше, беше хвърлен в езерото от огън и сяра, където са Вителий-хищното животно("звярът") и лъжепророка. И ще бъдат мъчени денем и нощем във вечните векове. 
...
(??? - това какво точно означава?)И видях мъртвите, малки и велики1, да стоят пред Бога. И отвориха се свитъци. И друг свитък бе отворен, който е [свитъкът] на живота. И мъртвите бяха съдени по записаното в свитъците, според делата им.

И морето предаде мъртвите, които бяха в него. И смъртта и подземното място предадоха мъртвите, които бяха в тях. И всички бяха съдени според делата си. 

(??? - това какво точно означава?)

И смъртта, и подземното място бяха хвърлени в огненото езеро. Това е втората смърт. 
И ако някой не бе намерен записан в свитъка на живота, бе хвърлен в огненото езеро. 

(??? - това какво точно означава? Огненото езеро някаква алегория ли е?)

/Разкр.20/


Наистина ли смяташ, че имп. Вителий (8-мият римски император) се вписва в описаното от Бога относно 8-ят цар, който е един от 7-те последователно царуващи царе Ракр.17/18?

Питам за Вителий, понеже до Домициан (11-ят рим. имп.) изобщо не може да се стигне...За да остана в обхвата на темата:

Според каквото виждам от съпоставката,
опитът да се постави имп. Вителий и предшастващите го римски императори в контекста на описаното от Бога относно последователното царуване на 7-те царе и, след това, на 8-мия цар, който е един от седемте,
води до пълен абсурд...


Според мен това означава, че 7-те царе и 8-мият (звярът) след тях НЕ са царували около 1-ве век в контекста на римската империя.

За момента моята позиция е, че тези царе ЩЕ царуват в бъдещето.


--------------
ПП

Още малко относно това, че Бог ни е направил да можем да схващаме, когато той ни говори за бъдещи неща:


Още повече, след като Божият син дава слово за съвременните на Йоан Божии общности в онези седем града в Асия /Разкр. 2 - 3 /,
Бог казва на Йоан /Разкр.4/: "Изкачи се тук, и ще ти покажа, какво трябва да стане СЛЕД ТОВА"
И след това Бог започва хронологично да излага:

- 1. Началото на страданията

- 2. Същинските страдания  - Голямото страдание("скръб"), а след края на Голямата скръб

- 3. Потъмняването на слънцето и луната

- 4. (съживяването от мъртвите и) Вземането на Божиите свети хора в Божиите небеса пред Божия престол, за да бъдат там, където е Божият син,

- 5. Подробно описание на Божия гняв
(в описанието на Божия гнявима два "вмъкнати" в хронологията пасажи, които изясняват по добре два момента от Божия гняв. Не-различаването им води до объркване и "загубване" в хронологията.
След края на Божия гняв,

- 6. Слизането на помазаника-цар на тази земя - НЕ за изкупване на грехове и страдание и спасение на грешниците, а вече за съд и царуване:
И от устата му излизаше остър меч, за да поразява с него народите. И той ще ги пасе с желязна тояга и ще тъпче винения лин на яростта и гнева на всемогъщия Бог. /Разкр.19:15/

- 7. Оковаването и затварянето на сатаната - за да не мами повече народите и те да не нападат Божиите хора, както е сега когато сатаната е на свобода и мами народите да правят това и обикаля като ръмжащ лъв, търсещ кого да погълне.

- 8. Съживяването от мъртвите на убитите от звяра повярвали в Исус хора, понеже са отказали да се поклнят на звяра

 -8. Царуването на помазаника със светите, на тази земя

- 9. Пускането от затвора на сатаната за малко - бидейки отново на свобода, той ще подмами народите и те да нападнат Божиите хора,
но този път Бог ще ги избие и ще хвърли сатаната в огненото езеро, където все още, от 1000 години, вътре биват мъчени звярът и лъжепророка (и не изгарят - "огънят им не изгасва и червеят им не умира") и Бог казва, че това ще бъде за вечни векове.

- 10. Унищожаването на тези земя и небе с огън, описано също от Симон и на други места

- 11. Съживяването на останалите умрели хора

- 12. Божият съд на мъртвите (с вечни последствия). И който не бъде намерен в Божията книга на живота, то:

- 13. Вечно наказание в огненото езеро, което гори с огън и сяра - това е Втората смърт.

- 15. Бог завежда своя народ на новата земя и в новия Йерусалим, който Бог е построил и поставил там. Там удостоените с Божията безценна милост ще имат отново (като Адам и жена му в началото) възможност да ядат от дърветата на живота и съответно - да живеят вечно, в праведност, мир и пълно щастие заедно и във видимото присъствие на Бога и Агнето, за вечните векове.


вж и: Краят на епохата - хронологична таблица с последователни цитати 

[ Редактирано 21.03.15 08:21 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF