Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

дореа   икони   ислямизиране   краят на света   македонска молитва   отпадане на семейството   робърт кенеди   светци   титли   църковна служба  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Краят на епохата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Смисълът и ползата от знаенето и разбирането на събитията в края на епохата
Започване на нова тема
    

23.02.15 07:48 Цитирай
изказвания: 4956
Както е известно, няма почти никакво съгласие между различните страни в споровете около събитията в края на епохата (вкл. и това, че някои казват, че Божият син вече може и да се е върнал с дадената му царска си власт...),

относно които бъдещи (и свързани с тях) събития Бог е изговорил много, много неща и е благовоил да ни ги даде в писмен вид.

Но независимо какво точно Бог е заявил с всички тези пророчества и по всички свързани с това теми,
той ни е дал всички тези свои слова относно тези неща с някаква цел, дал ги е да са от определена полза за нас, както и пише:
 "Така говори Господъ Изкупителятъ ти, Светий Израилевъ: Азъ съмъ Господъ Богъ твой Който те уча за ползата  Който те водя въ пътя въ който трябва да ходишъ." /Ис.48/Каква е тази полза?Повдигам този "тривиален" въпрос, защото ни най-малко не вярвам, че целта относно всички тези Божии слова и пророчества е Божиите хора да спорят "до посиняване", а вярвам, че Бог ни ги е дал за наша голяма полза.
Поради това, назависимо от непримиримите спорове, които са от много години и дори векове, ми се иска да се говори и за това, какво Бог е казал относно ползата ни от цялото това, разкриващо бъдещето, безценно слово, което ни е дал.Ето една полза:
Щастливец е онзи, който чете и онези, които слушат думите на това пророчество, и пазят нещата написани в него, защото моментът е близо. 
/Разкр. 1:3/Ето друга:
И ми каза: Не запечатвай думите на пророчеството в този свитък, понеже времето е близо. Неправедният нека върши още неправедност; нечистият нека се скверни още, праведният нека върши още праведност, и светият нека още се освещава. 
Ето, идвам скоро, и отплатата ми е с мен, за да отплатя на всеки според делата му. Аз съм А и Я, началото и краят, първият и последният.

Щастливци са онези, които изпълняват заповедите му, за да имат право да ядат от дървото на живота и да влязат в града през портите. А отвън са кучетата, магьосниците, развратниците, убийците, служителите на изображения и всеки, който обича и върши лъжа.
Aз, Йесус, изпратих своя вестоносец да ви засвидетелства това в общностите. Аз съм коренът и родът Давидов, утринната и светла звезда. 
/Разкр. 22:10/


И друга:
Защото през онези дни ще има такова страдание каквото не е имало от началото на създанието, което създаде Бог до сега, нито ще има. И ако Бог не би съкратил онези дни, не би се избавила ни една плътъ; но заради избраните, които избра съкратил е дните.
И тогава ако ви каже някой: "Ето тук е помазаникът", или "там", не вярвайте. Защото ще се издигнат лъже-помазаници и лъжепророци и ще покажат знамения и чудеса, за да измамят, ако е възможно, и избраните.
А вие внимавайте. Ето предсказах ви всичко. 
/Мк.13:19/
От това аз разбирам, че, давайки ни да знаем и разбираме тези бъдещи неща,
Бог ни помага
да стоим в истината на вярата в Божия син и в праведността, която ни е подарил,

което има пряка връзка с това, дали Бог ще ни приеме при Него и ще живеем вечно с Него в щастие, радост и праведност,
или ще ни отхвърли и погуби поради това, че не приемаме на истината, която Той е засвидетелствал, и поради греховете ни -

"защото моментът е близо" и след този момент вече няма да имаме възможност да избираме
дали да поемем по пътя, който води в живота
или по път, който води към вечна гибел (т.е. Втората смърт - вечни мъчения в езеро с огън и сяра, където мъчените не изгарят и не изчезват в "небитието", "огънят им не угасва и червеят им не умира".).


Понеже ако не знаехме бъдещето много по-лесно сатаната би ни подмамил към гибелни заблуди и грехове.
Но сега, когато Бог ни предупреждава какво предстои да стане, той ни подготвя и помага да стоим в истината и праведността му, за да имаме вечен живот с Него и да не се погубим.

[ Редактирано 24.02.15 08:54 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре
апокалипсис,   божият гняв,   божият съд,   голямата скръб,   грабването,   звярът,   идването на исус,   краят на епохата,   краят на света,   откровение,   полза,   последни времена,   пришествие,   свършек,   съживяването на праведните
    
08.03.15 21:03 Цитирай
изказвания: 4956
Ако смятате, че Бог наистина е целил гореспоменатите евентуални ползи за нас с всички тези пророчества за края,
тогава виждате ли съвместимост на тази ползи с всички известни ви виждания за разбирането на тези пророчества за края, вкл т.нар. "претеризъм"?
В този смисъл, мислите ли, че наличието (или съотв. не-наличието) на такива ползи в дадено разбиране за пророчествата за края може да помогне в определянето дали съответното разбиране е истинно или заблуда?


Ако пък мислите, че няма полза, тогава защо Бог ни е открил бъдещето?


Ако пък смятате, че всичко описано в Писанията вече е станало, и Бог не ни е открил бъдещето, и ние не знаем бъдещето чрез тези пророчества за края, тогава каква е житейската ви "философия" по отношение на бъдещето и какво бихте предположили, че ще се случи в бъдещето и има ли това някакво значение изобщо?

[ Редактирано 08.03.15 21:07 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
08.03.15 22:56 Цитирай
изказвания: 181
Хареса ми един цитат от книга по въпроса:

Прочитайки Откровението, ние трябва да си зададем въпроса, “сега какво?”. Книгата Откровение не бе дадена на Църквата като умствено упражнение или просто като поучителна ранна християнска версия на Междузвездни войни. То бе дадено да ни благослови (сравнете предложеното благословението от 1:3). С други думи, то бе дадено да ни промени. Как ние приемаме това благословение, така че ние да имаме власт да ядеме от “Дървото на живота” (22:14)? 
Има само един път в християнската вяра да получим благословенията на Бога. И това е да бъдем святи, да живеем като истински ученици на Исус Христос.    Това е описано по много различни начини. Самият Господар го описва като да бъдем в света, но “не от света” (Йоан 17:16). Свети Павел го описва като “не се съобразявайте с този век”, но бъдете “преобразени от обновяването на вашия ум” (Римляни 12:2). Свети Яков го описва като оказване да бъдем “приятел на света” и така “врагове на Бога” (Яков 4:4). Свети Петър ни увещава “като пришълци и странници, да се въздържате от плътски страсти … пазейки нашето поведение отлично между езичниците” (1 Петр 2:11-12). В неговото кратко послание казва “пазете себе си в любовта на Бога, чакайки нетърпеливо милостите на Господаря Исус Христос за вечен живот (Юда ст.21). И самият Свети Йоан в едно от своите послания ни казва “не обичайте светa, нито нещата на светa” (1Йоан 2:15).   Всички писатели в Новия завет всъщност ни казват едно и също нещо и описват същото отношение, което трябва да бъде наше, ако желаем да получим божието благословение. Това отношение и призив за ученичество звучи също в Откровението. В отговор на практичния въпрос “сега какво?” се казват три неща: 
1/ То казва да бъдем пророчески критични към света. Светът с всичките си ценности, радости, мъки и трудности има коварен и смъртоносен начин да плени сърцата и да ни направи да вярваме, че ако целият свят мисли нещо, то трябва да е така. Какъв е големият проблем с изгарянето на малко благоухание пред образа на твоят император и просто да кажеш “Цезар е Господар”? Всеки го прави! Не е голяма работа. Всеки казва че e правилно: кой си ти да кажеш на целия свят, че греши?Срещу такова убеждение Откровението разкрива, че целия свят може да бъде в грешка. Беше погрешно, когато той разпъна Господаря на славата. Грешно е сега, когато той казва и държи крайните си ценности. Ако бихме желали да бъдем верни и благословени, ние трябва да се научим да разпознаваме и да не приемаме това, което света ни предлага. Някои неща, от това, което предлага са добри. Някои от тях са смъртоносни и ако се приемат, ще ни доведат да бъдем мъчени с огън и сяра от векове до векове (14:1—11).     
2/ Откровението казва, че трябва да бъдем готови да умрем за нашия Господар. Тук ние трябва да бъдем много внимателни и прецизни. На нас не ни е казвано да бъдем или да се усещаме смели. (За щастие, тъй като чувстватa са почти невъзможни да се симулират или да се произвеждат сами по себе си). Ние не трябва да уповаем на  себе си, и да мислим, че ако света ни заплашва да ни убие за нашата вяра, ние ще устоим. Онова, което се изисква, не е психологическо състояние, а решение. Господарят ще ни даде нужната смелост, когато ние се нуждаеме от нея. (и може би не преди това). Ние трябва да решим предварително в сегашната тишина и мир преди полицията или армиите на антихриста да дойдат и почукат на вратите ни, че ние никога няма да се отречем от Господаря. Ние ще умрем за Него, ако трябва. Ние предлагаме това решение на него и като действие на жертвоготовност. От него е да ни даде сила да издържим в подходящото време.    
3/. Трето и последно книгата Откровение казва: ние трябва винаги да гледаме напред към Второто идване. Ето защо е поставено на видно място в началото на книгата 1:7 (“Ето Той идва с облаците”) и на края в 22:12 (“Ето, аз идвам скоро”). Това е на което ни фокусира Откровението – радостта от “благословената надежда и откриване на славата на нашия велик Бог и Спасител Исус Христос” (Тит 2:13). Ние трябва да имаме викът на Maranatha винаги в нашите сърца. Това е, което ни спасява от това, да бъдем хладки и незаинтересовани.  Амин. Ела, Господи Исусе.  

Най-отгоре

odolam
    
09.03.15 19:34 Цитирай
Гост
Юли, всички тези неща можем да ги извлечем и от други текстове. Не обезателно от Откровение. Иначе по темата - "За ползата от есхатологията" на odolam.eu

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF