Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

ubuntu   υποστασις   вяра в еволюция   двамата пророци   ддс   мт.28:19   наследствени проклятия   неземни езици   организации   свобода на религията  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Израел << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Евреите и Божият народ, Израел
Към страница       >>  
Започване на нова тема
    

10.04.14 02:48 Цитирай
изказвания: 4956
(разкл. от: църквата)

Владо:

Лъжливото лъжеучение, че т.н. "църква" се е родила на "Петдесятница" и че езичниците съставляват новият Божи народ, а Бог напълно, или половинчато се Бил отказал от Аврамовите потомци допълня само бреме и зло върху главите на последователите на тези течения.

Писанията ясно ни показват, че добрата вест (гр.ез. : "евангелие") е сила за спасение - ПЪРВО на евреина, после на езичника. Според мен хубав повод да се види какви мнения има относно това, в какво конкретно и точно се изразява това "първо" от следния пасаж:

Οὐ γὰρ ἐπαισχύνομαι τὸ εὐαγγέλιον τοῦ Χριστοῦ·, δύναμις γὰρ θεοῦ ἐστιν εἰς σωτηρίαν παντὶ τῷ πιστεύοντι Ἰουδαίῳ τε πρῶτον καὶ Ἕλληνι
Защото не се срамувам от радостната вест на помазаника. Защото тя е Божия сила за спасение на всеки, който я вярва - както на юдеина, първо, така и на гръка. (или: и на юдеина, първо, и на гръка).
/п-мо до римл., 1.16/

Напр. ако един юдеин и един грък застанат едновременно пред Божия син с вяра в него и устно признание Кой е Той, то, според горния пасаж, господарят какво точно и конкретно ще направи?

- ще спаси юдеина и няма да спаси гръка?
- ще спаси първо юдеина и чак след това ще спаси гръка?
- нещо друго... ?
- или пък изобщо трябва да се погледне по малко по-друг начин?

Та, какво е това "първо"?...

За всеки случай да спомена, че очевидно в случая Бог използва националността "грък" като препратка към хората от всички други народи.

В ориг. на Закона и Пророците се използва евр. дума за "народ,-и" ("goi", мн.ч. "goim"),
като същата дума ("goi") се използва и за евреите
, плътските потомци на Авраам.

В гр. текст на Н.З. на практика е същото - "ethnos".

Но, незнайно защо, в българските преводи за горните евр. и гр. думи се "мъдри" нелепицата "езичник, -ци", която има различна конотация от думата "народ" и съответно води след себе си поредните заблуди на светската система "църква".Отделно от това вярвам, че (би трябвало да) е излишно да се посочва, че Божият Дух изрично декларира, че Божията спасителна вест ползва единствено и само онези юдеи и гърци, които вярват в Божия син и в неговите думи.

Т.е. това, че някой е юдеин не го ползва ни най-малко Божието спасение, ако не повярва в Божия син. Така и гръка. Но очевидно, Бог би приел в своя народ и за свое дете както юдеин, който повярва в Божия син, така и грък който повярва в него.

Както изрично пише, юдеите които не вярват в помазаника, Божия син Исус от Назарет, не са част от Божия народ, Израел, нито съответно Божии деца. /п-мо до римл., 9/
Както, разбира се, също се посочва и това, че такива, ако повярват в Исус, могат да станат част от Божия народ, Израел.

Както Бог е обещал писмено, той е имал милостта да даде даром спасение от греха и смъртта за всички народи ("и чрез твоя потомък ще бъдат благословени всички земни народи") -  т.е.
и за плътските потомци на Авраам,
и за другите народи,
понеже всички народи (евр. goi,-m) - вкл. еврейският народ (евр. goi) - имат нужда от спасение от греха и смъртта.

И това безценно спасение и принадлежност към Божия народ, Израел, може да се приеме единствено и само

чрез вяра в Божиите обещания, а особено, това за прошка на греховете ни и получаване на вечен живот и осиновяване от Бога чрез вярата в, и признаването на помазаника, Божия син, Исус от Назарет, и неговите думи,

и тази принадлежност не може да се наследи автоматично, напр. като следствие от принадлежност към даден плътски народ, напр. народа(-ите) на плътските потомците на Авраам,
било по линията на първородния му плътски син Исмаил/Ишмаел
или на втория му плътски син Исаак,
за които два плътски народа може да се каже, и че и двата са "еврейски", понеже Авраам е бил евреин, а те и двамата са му плътски синове .

Дори, както пише, Божият син нарича едни невярващи в него юдеи: "сатанинско събрание (или: сборище)" /Разкр. 3.9/,
а на други невярващи в него юдеи казва: "вашият баща е клеветникът (гр., o diabolos)" /Йн./

Поради всичко това, това което е определящо за спасението от греха и смъртта, и съответно - за принадлежността към Божия народ, Израел, е вярата в Божиите обещания, а особено в обещанията му в новото завещание, които са чрез вярата в помазаника му, Божия единствен син, Исус от Назарет. Както пише, "Който няма Сина, няма и Бащата." (т.е. Който човек не вярва и не признава Божия син, такъв не е приет и от баща му, Бога и съответно не е част от Божия народ.)

[ Редактирано 18.04.14 13:03 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре
божий народ,   божият народ,   евреи,   евреин,   израел,   юдеи,   юдеин
    
12.04.14 00:54 Цитирай
изказвания: 2105
Скъпи еурет, може би трябва да отидем в по-далечни дни, за да кажем : "Заповедите, закона и пророците, заедно с обещанието бяха дадени на евреите". Само на тях.

Това - най-основно и първо.

После ще трябва да кажем, че Йешуа, Божият Помазаник, се роди по плът от рода на Давид.

А после ще трябва да признаем, че Йешуа Бе изпратен и се откри основно на Неговият народ - Израел.

След това ще трябва да признаем, че първите вярващи в Него бяха от народа на Бог - Израел. Първите пратеници - от същият народ.

Колкото до последователността (първо и второ и тн) - мисля че тя не е спрямо явяването пред трона на Бога, а спрямо Неговото намерение - именно - добрата вест първом се изпрати до Неговият народ, а отпосле, по милост - до езическият свят.

Това толкова бе несходно с разбиранията на първите ученици, че те смъмриха Симон Канарата, че бил ходил и дори ял с езичници (за тях - нечисти хора).

Та така с първото и второто- ." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
14.04.14 23:03 Цитирай
изказвания: 4956
Владо:

:) Скъпи еурет, може би трябва да отидем в по-далечни дни, за да кажем : "Заповедите, закона и пророците, заедно с обещанието бяха дадени на евреите". Само на тях.

Това - най-основно и първо.

После ще трябва да кажем, че Йешуа, Божият Помазаник, се роди по плът от рода на Давид.

А после ще трябва да признаем, че Йешуа Бе изпратен и се откри основно на Неговият народ - Израел.

След това ще трябва да признаем, че първите вярващи в Него бяха от народа на Бог - Израел. Първите пратеници - от същият народ.


Не съм сигурен, че разбирам каква точно теза застъпваш с горните твърдения. Какво точно искаш да кажеш с всичко това?

По принцип би ми било интересно да се дискутират и някои от самите твърдения, но първо искам да разбера основната ти мисъл.Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
14.04.14 23:54 Цитирай
изказвания: 181
Божият народ са всички вярващи в Исус Христос (Помазаният)

Както ства ясно и относно валидноста на закона и Старият завет, както и за града Ерусалим от писмото на Павел къ Галатяни 4:22 Защото е писано, че Авраам имаше двама сина, един от слугинята и един от свободната; 23 но тоя, който бе от слугинята, се роди по плът, а оня, който бе от свободната, по обещание. 24 И това е иносказание, защото тия жени представляват два завета, единият от Синайската планина, който ражда чада за робство, и той е Агар. 25 А тая Агар представлява планината Синай в Арабия и съответствува на днешния Ерусалим, защото тя е в робство с чадата си. 26 А горният Ерусалим е свободен, който е [на всички] майка; 27 защото е писано: "Весели се, неплодна, която не раждаш; Възгласи и извикай, ти, която не си била в родилни болки, Защото повече са чадата на самотната, нежели чадата на омъжената". 28 А ние, братя, както Исаак, сме чада на обещание. 29 Но, както тогава роденият, по плът гонеше родения по Дух, така е и сега. 30 Обаче, що казва писанието? "Изпъди слугинята и сина й; защото синът на слугинята няма да наследи със сина на свободната". 31 За туй, братя, ние не сме чада на слугиня, а на свободната.

Най-отгоре

    
18.04.14 18:40 Цитирай
изказвания: 2105
 Братя, това, което искам да кажа е част от договора в кръвта на Единородния - нищо друго.  :)  Според записаното ние, които сме другоезични, сме сънаследници с евреите, на обещанията и спасението.  Ние сме присадени към Лозата, която Лоза бе с народа Си векове преди земите не иноговорещите да чуят вестта за спасението.  
  Всред църковните среди има разпространено лъжеучение, което твърди следното :

  •  "Църквата е се е родила на "Петдесятница" и че езичниците съставляват новият Божи народ, а Бог напълно, или половинчато се Бил отказал от Аврамовите потомци допълня само бреме и зло върху главите на последователите на тези течения."
Писанията ясно показват, че :
1. Бог НЕ СЕ Е отказал от Своят народ, нито пък е вярно че 
2. "Църквата" (демек - неделните събрания на вярващите по различните клонове ОБЦ-та, ББЦ-та и тнтн Ц-та) е родена на Петдесятница, което поставя осъзнаването на днешните вярващи, ако мога така да се изразя, спрямо структурата на "Църквата", а не спрямо обещанието, дадено на Авраам, а не спрямо Йешраил, Божият народ. 
Нищо ново няма притурено. 
ПП : разбира се, благата, добрата вест бе дадена ПЪРВО на евреите. 

[ Редактирано 18.04.14 18:41 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
18.04.14 19:14 Цитирай
изказвания: 4956
Владо:

а Бог напълно, или половинчато се Бил отказал от Аврамовите потомци


В случая какво се има предвид под "отказал"?
Каква точно е разликата между това Бог

да се е отказал

и това, да не се е отказал от плътските потомци на Авраам?Владо:

1. Бог НЕ СЕ Е отказал от Своят народ


Бих казал, че е много странна идеята Бог да се отказва от своя народ. Че защо ще се отказва от своя народ? Много ясно, че не се отказва и никога няма да се откаже от своя народ, понеже Бог е верен.

Според мен важното в случая е не дали Бог се е отказал от своя народ, а

кои точно хора са част от Божия народ.


Когато Божият син на всеослушание казва на невярващите в него плътски потомци на Авраам, евреи: "вашият баща е клеветникът (o diabolos)",

както също по-късно нарича други такива:
"сатанинско събрание (или: сборище)", както има и други подобни случаи,

то той ясно декларира, че тези плътски потомци на Авраам, евреи, не са Божии деца и не са част от Божия народ.

Павел, неговият пратеник, също потвърждава това с други думи (п-мо до римл., 9).


С всичко това Бог пределно ясно показва, че Бог не определя кой е негов син или дъщеря, и кой е част от Божия народ, Израел, по това дали някой е плътски потомък на Авраам, евреин.

Съответно да си плътски потомък на Авраам, евреин, съвсем не те прави част от Божия народ, Израел.


В този смисъл горната точка 1. според мен просто няма вътрешна логика и, съответно, - смисъл.
В точка 2. не мога да разбера какво точно искаш да кажеш.


[ Редактирано 18.04.14 19:37 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
19.04.14 11:21 Цитирай
изказвания: 2105

eureth ... Когато Божият син на всеослушание казва на невярващите в него плътски потомци на Авраам, евреи: "вашият баща е клеветникът (o diabolos)"


Здравей. Не съм сигурен, но мисля, че става на въпрос за различни неща. Далеч не всички потомци на Авраам са от баща дявола, както някак си излиза от написаното от теб.

Така, нека отпървом поясним кои са евреи - от Евер (Ебер) : Битие 10:24. И Арфаксад роди Сала, а Сала роди Евера.

Кои са израелтяни - от Яков, който бе наречен от Бога Израел (Божи воин).

Сега, относно тук :


Владо ....1. Бог НЕ СЕ Е отказал от Своят народ...


Имам впредвид завета с Давид и въобще контекста на цялото спасение. Години изследвания ми отвориха очите за нещо, което се проповядва масово по църквите - проповядва се една независимост и презрение към израелтяните, които биват наричани общо "невярващи", "отхвърлили Месията", "наскърбили Бог".

Да, немалко от тях направиха това, ЗА ДА СЕ ИЗПЪЛНЯТ ПИСАНИЯТА. Но мнозина по времето на Помазаника и отпосле, повярваха.

Това, което се отхвърля по църквите, е че вярата ни в Исус идва от Божият народ, пророците и обещанията бяха дадени НА ТЯХ, Исус се роди по плът като потомък на Давид, първи чуха добрата вест земите на Божият народ, според записаното, първите пратеници бяха от народа на Бога, отпосле ; ОТПОСЛЕ се прибавиха към вярата и езичниците.

И няма такова нещо - че "църквата се е родила на Петдесятница", както и че езичниците са новият народ на Бога.

Църквите, в днешната си философия и структура, първо да поясня, са лъжливо представяне на цалта на писанията - тук, мисля, имаме единство.

След това - "църквите", като начало, не са от денят на "Петдесятница", когато Симон Канарата говори и слезе Духа на Бог върху учениците, всичките - евреи.

Някак си, ако мога да съм искрен, аз не съм възприемал изконно нещата от Израел, а от "Църквата". Надявам се да съм ясен. И това е било проблем за мен. А и не само.

Сега, понеже еурет е написал това :


Съответно да си плътски потомък на Авраам, евреин, съвсем не те прави част от Божия народ, Израел.
, искам да подчертая, че Сам Исус ясно постанови, че има разлика между ИСТИНСКИТЕ Авраамови потомци и неистинските такива. Той казва така :


... Ако бяхте Авраамови чада, Авраамовите дела щяхте да вършите.

- Това е ясно казано - тези, които са потомци на Авраам, вършат неговите дела, също така и както не всеки, който се нарича "християнин" (последовател на Помазаника), е истински такъв, а този, който върши това, което Помазаника е казал - ЛОГИКАТА Е ВИДНА И ЯСНА.

Покорна на този закон, на това неписано, но велико правило, Сам Исус казва, че не върши нищо друго, освен това, което Баща Му Му е казал.

И всичко сочи към едно нещо - този, който върши това, което Бог Е заповядал, подобно на Авраам, подобно на Господ Исус, той ще бъде спасен.

Авраам повярва и затова бе спасен. Йешуа, Синът, Бе и Е олицетворение на ПЪЛНОТО ПОКОРСТВО И СИНОВСТВО.

И пак - има разлика и то - огромна, между израелтянин и езичник. И документите на новият договор ясно показват това.

Смирение ли е да признаем, че спасението идва от Божият народ Израил, а не от "Църквата"?

Смирение ли е да приемем, че спасението на езичниците, на нас, е да подбуди към ревност Божият Израел?
11. Тогава казвам: Спънаха ли се, та да паднат? Да не бъде! Но ЧРЕЗ тяхното отклонение дойде спасението на езичниците, ЗА ДА ГИ ВЪЗБУДИ КЪМ РЕВНИВОСТ.
...
17. Но, ако някои клони са били отрязани, и ти, бидейки ДИВА МАСЛИНА, си бил присаден между тях, и си станал съучастник с тях в тлъстия корен на маслината,
...
24. Понеже, ако ти си бил отсечен от маслина по ЕСТЕСТВО ДИВА, и, ПРОТИВ ЕСТЕСТВОТО СИ, си бил присаден на питомна маслина, то колко повече ония, които са ЕСТЕСТВЕНИ КЛОНИ, естествени клони, ще се присадят на СВОЯТА МАСЛИНА!

25. Защото, братя, за да не се мислите за мъдри, искам да знаете тая тайна, че частично закоравяване сполетя Израиля, само докато влезе пълното число на езичниците.

26. И така ЦЕЛИЯТ ИЗРАИЛ ЩЕ СЕ СПАСИ, както е писано: - "Избавител ще дойде от Сион; Той ще отвърне нечестията от Якова;

27. И ето завета от Мене към тях: Когато отнема греховете им".

28. Колкото за благовестието, те са неприятели, което е за ваша полза, а колкото за избора, те са ВЪЗЛЮБЕНИ заради бащите.

- римл.11гл.

Това са реални факти.

Нека не забравяме, че Божият Единороден ще дойде в ЙЕРУСАЛИМ, ще седне на Давидовият престол.

Бог избра Авраам и неговите потомци, с които напави завет. Истинските Авраамови деца са тези, които вярват в Месията.

Според записаното спасението дойде към езичниците, за да подбуди към ревнивост Божият Израел, който Израел ще бъде спасен целият.

Благовестието отпървом дойде до Израел, отпосле, след смъртта на Исус, посредством Симон Канарата и след него - Павел от о-в Тарс - бяха създадени първите подобни на народа на Бога, общини.

Това са основни истини от писанията.

Църквите претендират, че са наследници на Божият завет.

Наследници на Божият завет, ако може така да се каже, или - продължители на Божият завет, или - стоящи в същият завет, са хората, които трябва да съставляват Тялото на Исус, Неговата нива - и това далеч НЕ Е църковната организация.

Това Тяло на Исус НЕ Е еднозначно с днешните формирования, църквите.

Тялото на Исус, общността на вярващите е по подобие на БОЖИЯТ НАРОД, комуто бяха дадени закона, пророците и обещанията. Жив, единен народ, а не църковни структури, организации и течения, пълни с лъжливи учения и неправилни неща.

До някое време същите църкви могат да изиграят ролята на Божи народ, но отпосле най-често те огорчават сърцата на учениците и нерядко те спомагат те да бъдат събаряни и съблазнявани - от лъжеучения, до лъжливи образи на Исус, до друг "Святи Дух".

Пиша не като "огорчен" (любимото дамгосване от църковните среди), а от смирено сърце.

Това е, надявам се да съм го обяснил правилно.

Поздрави." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
19.04.14 11:29 Цитирай
изказвания: 2105
http://edinni.com/p/blogs/?blog.251 - относно лъжепревода на думата [еклесия] в [църква]. За съжаление днес мнозина вярващи идентифицират вярата в Исус, Господарят, с ходенето "на църква"." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
20.04.14 17:55 Цитирай
изказвания: 181
"Имам впредвид завета с Давид и въобще контекста на цялото спасение. Години изследвания ми отвориха очите за нещо, което се проповядва масово по църквите - проповядва се една независимост и презрение към израелтяните, които биват наричани общо "невярващи", "отхвърлили Месията", "наскърбили Бог"."

За съжаление и до ден днешен официалната позиция на Израелската вяра е че Исус е измамник...
В Исус няма израелтянин и от други народи. Всеки който вярва е от Божият народ.

http://en.wikipedia.org/wiki/Judaism's_view_of_Jesus

Малко дълга реч на бивш обърнал се юдеин към христос, който правилно заклеймява мисионерските опити за обръщане към християнството, но показва неверие и отпадане от вярата...
https://www.youtube.com/watch?v=on7lFICOnqE

Най-отгоре

    
21.04.14 20:07 Цитирай
изказвания: 2105
Здравей, Julian. Да, още преди време четох една книжка, в която авторът осмиваше "християнските" опити на езичниците да "обърнат към Исус" невярващи в Него евреи. Общо взето дебатът с евреи се оказва трудна, доста трудна кауза.  :)  Но това е друга тема. 
Искам да сложа една важна част от писаниятанамираща се в книгата "Откровение", откриваща подпечатаните от Бога и идващите от голямата скръб : 
 
""  4. И чух броя на подпечатаните – сто четиридесет и четири хиляди подпечатани от всичките племена на израилевите синове:   
5. от юдовото племе – дванадесет хиляди подпечатани; от рувимовото племе – дванадесет хиляди; от гадовото племе – дванадесет хиляди;   
6. от асировото племе – дванадесет хиляди; от нефталимовото племе – дванадесет хиляди; от манасиевото племе – дванадесет хиляди;   
7. от симеоновото племе – дванадесет хиляди; от левиевото племе – дванадесет хиляди; от исахаровото племе – дванадесет хиляди;   
8. от завулоновото племе – дванадесет хиляди; от йосифовото племе – дванадесет хиляди; от вениаминовото племе – дванадесет хиляди подпечатани.   
9. След това видях, и ето, голямо множество, което никой не можеше да изброи, от всяка нация и от всички племена, народи и езици (а тук сме и ние - другоезичните, доп.-мое), стояха пред престола и пред Агнето, облечени в бели дрехи, с палмови клони в ръцете си,   
10. и викаха с висок глас, казвайки: Спасение на нашия Бог, който седи на престола, и на Агнето!   
11. И всичките ангели стояха около престола и старейшините, и четирите живи същества; и паднаха на лицата си пред престола и се поклониха на Бога, и казаха:   
12. Амин! Благословение и слава, и мъдрост, и благодарение, и почит, и сила, и могъщество на нашия Бог за вечни векове! Амин.  ""  
Някак си, специално за мен, е видно, че ПЪРВОМ Бог показва чрез вестителя Си на Йоан подпечатаните, които  са от потомците на Авраам, определена бройка от Бога за спасение, а пък ПОСЛЕ Йоан вижда голямо множество от другоезичници, които са пред престола на Всевишния. 
Поздрави на Божиите хора.

[ Редактирано 21.04.14 20:25 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF