Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

богаташи   виктор орбан   георги бакалов   еволюционна   личен спасител   народи   прозорец на овертон   служене на изображения   тайни грехове   шпиониращ софтуер  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Краят на епохата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
666 / χξς - числото на звяра / хищното животно
Започване на нова тема
    

11.06.13 18:15 Цитирай
изказвания: 611
(разкл. от: Белегът на звяра / хищното животно)

Доколкото разбирам, като проследих превода ти, накрая видях, че на гръцки изписано 666- (χξς) прилича, както се посочва и в онова видео на емблемата на исляма/ две кръстосани саби, някаква завъртулка и една права сабя , леко извита нагоре. Има разлика в посоките на вторият символ, на гръцки е вертикален , а ислямският знак е хоризонтално разположен, също и за третият символ е нужно малко въображение за да го оприличи на гръцкият, но да , в общи линии интересно е това предположение. Доколкото знам откровението на Исус Христос дадено на Йоан е написано на гръцки и това 666 което Йоан е написал е възможно да е видял във видението всъщност ислямските символи и да ги е оприличил на гръцкото 666. Дали е така, кой знае, малко ме се струва странно, понеже ислямските знаци реално не са същите като гръцкото изписване на цифрите. Отделно е казон че това е число на човек. Не знаци, символи или букви, но число, което може да се пресметне. Ако е просто подобие символи с числа, това е непонятно и не се връзва, поне според мен. Ако все пак е така, то тогава какво, излиза че зад тези символи в исляма , седи човекът мохамед, или що?

[ Редактирано 11.06.13 18:19 ]

Най-отгоре
666,   χξς,   белегът на звяра,   ислям,   мохамеданство,   числото на антихриста,   числото на звяра
    
12.06.13 14:29 Цитирай
изказвания: 4922

Още веднъж връзката към превода: http://edinni.com/p/translation/index.php?b=66&c=13


Не мога да бъда сигурен, дали точно това е правилното разбиране, което Бог е имал предвид, относно това число (или поне на Йоан му е изглеждало като число изписано на гръцки).

Но все пак съвпаденията са поразителни, поне за мен... Както прочетох, мюсюлманите дори изписват втория символ понякога вертикално, при което, тази ислямска джихадитска емблема, която те и днес носят на челото си или на ръката си, става почти идентична с това, което изглежда Йоан е видял. И ако действително това "животно"/"звяр" от Божието пророчество ще бъде мохамеданин, то асоциацията между този знак/гръцко число и него не ми изглежда толкова трудна.


Както стана дума в предишната тема относно белега на този цар, сам по себе си белегът ще е напълно неприемлив и приемането му и носенето му (дори и независимо от изрично поклонение на онзи сатанински цар) ще е еквивалентно на най-тежък грях пред Бога и отричане от истинския Бог.
Засега оставам с впечатлние, че не само с белега, но и с числото на "животното"/"звяра" ще бъде същото. Това може да означава, че това число ще е може би по-особено...


Бог знае какво ще е...

[ Редактирано 13.01.15 01:00 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
13.06.13 14:28 Цитирай
изказвания: 611
Здр, Еурет
Вчера потърсих и намерих някои интересни неща още.. ето нещо по темата за която говорим един линк. Не казвам, че е вярно това, но е едно предположение, над което може да се разсъди. http://www.youtube.com/watch?v=MD9U9LNUQEY
 
Също е интересно, за незапознатите да разгледат прословутият куб /кааба/ в Мека, където се кланят мюсюлманите. Този куб си има крайъгълен камък, някакъв си черен камък /метеорит/, който в началото" бил бял но почернял понеже поглъщал хорските грехове", сложен в някаква сребърна обшивка и закрепен на единият ъгъл. /Камъкът в тази обшивка изглежда супер странно, вижте го в гугъл/
 Тоя камък бил паднал, или донесен от небето, според мюсулманите, незнам мохамед има ли нещо общо с това, но е странно и тн. просветление на мохамед, през 610 година след Христос, хоризонтът бил затъмнен от нещо огромно с "600 крила" и от него с целия си блясък и внушителна фигура, пред мохамед слязъл лично ангел Гавраил... /това не се нуждае от коментар, много сатанинско звучи/

След това събитие Мохамед станал нещо като губернатор на Медина - по това време във военен конфликт с Мека. След победата пророкът, започнал похода към обединяването на разпокъсаните земи по Арабския полуостров.
 
Въобще цялата тая ислямска работа е пределно съмнителна и май не е лишено от логика предположението за знака на ислямистите на ръката и приликата му с гръцкото изписване на 666.
 
Ето също нещо любопитно което очакват мюсулманите, поне според един от тяхните там днешни учители:
 
Пророкът Мохамед (с.а.с.) ни благовестява с Второто пришествие на Исус (м.н.)Кълна се в Този, който държи душата ми в ръцете си, че синът на Мария [Исус] скоро ще се появи сред вас като справедлив
съдия. Той ще унищожи кръста, ще убие свинята и ще премахне данъка джизия
(данък заплащан от свободните немюсюлмани по време на Мюсюлманско

владичество). (Сахих ал-Букхари и Сахих Муслим)

Няма да има нито един пророк в периода между мен
[Mохамед] и Исус. Исус ще слезне. Когато го видите, го познайте: Той е със
среден ръст и бяла, биеща на червено кожа. Той ще бъде облечен в облекло от две
части с жълт цвят. Дори и да не вали, косата му ще бъде сякаш капе вода от нея.
Той ще се бори в името на Исляма... И Исус ще убие Антихриста [Даджал]. Той ще
живее на Земята за около 40 години и в края на този период ще умре. Мюсюлманите
ще извършат погребалните молитви за Исус [м.н.]. (Абу Давуд)

Ще дойде време за молитва и тогава Исус (мир нему),

синът на Мария, ще слезне и ще ги предводи в молитвата. Когато Божият враг го
види, той ще (изчезне) точно както сол се разтваря във вода. (Сахих Муслим)Светът ще бъде в краката му… Очите му ще виждат
надалеч… Той ще види замъците и селата на неверниците… (Мухаммад ибн 'Aбд
aл-Расул Барзанджи, Aл-Иша'aх ли Aшрат aс-Сa`aх, стр. 244)

Когато техният [на вярващите] Имам излезне напред,

за да ги предводи в сутрешната молитва, Пророкът Исус (мир нему), синът на
Мария, ще слезне при тях на сутринта. В следствие на това, Имамът ще се
оттегли назад, така че Пророкът Исус (мир нему) да излезне напред и да
предводи хората в молитвата. Но той ще постави ръце на раменете му и ще каже:
"Излезни напред и предвождай молитвата, защото това е установено за теб". (Сунан
Ибн Маджах)

Когато Даджал [Антихриста] се срещне с него [Исус],

той [Даджал] ще започне да се топи като сол във вода. Той [Исус] ще му каже:
"Имам удър, който трябва да ти нанеса, не можеш да избягаш". Ето така Исус ще го
убие на вратата на Лудд, и той там ще умре. (Сунан Ибн Маджах)

Тогава Пророкът Исус ще дойде при един народ, който

Бог ще бъде защитил от Даджал [Антихриста]. Той тогава ще избърше [следите от
страдание от] лицата им и ще им съобщи за мястото им в Рая. (Сунан Ибн Маджах)
 
-------------
Той ще управлява 40 години с Божията книга и моята Сунна, и
след това ще умре. (Сахих Муслим)

Исус [мир нему] няма да дойде при народа на Мохамед като
пророк, а за да приложи религиозните закони на Мохамед... (Ибн Хаджар
aл-Хайтами, Aл-Каул aл-Мукхтасар фи `Aламат aл-Mехди aл-Mунтазар, стр. 68)

Исус [м.н.] ще слезне и ще приложи закона на Пророка Мохамед
(с.а.с.). (Имам Раббани, Писма на Раббани, том. 2, стр. 1309)

Той ще отсъжда според закона на Мохамед, въпреки че самият той
е пророк, той ще се подчини на Пророка и ще спада към хората на Мохамед... Той
ще бъде от народа на Пророка Мохамед и ще бъде най-отдаденият сред тях...
(Мухаммад ибн 'Aбд aл-Расул Барзанджи, Aл-Иша'aх ли-ашарат aл-Шa'aх, стр. 243)


Няма да има нито един пророк в периода между мен [Mохамед] и
Исус (мир нему). Исус [м.н.] със сигурност ще слезне. Когато го видите, го
познайте: Той е със среден ръст и бяла, биеща на червено кожа. Той ще бъде
облечен в облекло от две части с жълт цвят. Дори и да не вали, косата му ще бъде
сякаш капе вода от нея. Той ще се бори в името на Исляма... И Исус (мир нему) ще
убие Антихриста [Даджал]. Той ще живее на Земята за около 40 години и в края на
този период ще умре. Мюсюлманите ще извършат погребалните молитви за Исус
[м.н.]. (Ибн Ахмад Ханбал, Mуснад

[ Редактирано 13.06.13 21:41 ]

Най-отгоре
666,   антихрист,   белегът на звяра,   ислям,   мохамед
    
13.06.13 23:28 Цитирай
изказвания: 181
За Уалид Шабат съм чел и слушал доста отдавна и той въведе този опит за тълкуване на 666. Една кратка статия обясняваща, че това което предлага като тълкуване и с което прави пари нает за мотивиране на американската полиция и войскови части в борбата им с мусюлманските терористи не е учението на писанието...Отделно има съмнения, че твърди че е обърнал се терорист, но всъщност никога не е бил такъв... http://www.raptureforums.com/FeaturedCommentary/thefalseteachingofwalidshoebat.cfm

[ Редактирано 13.06.13 23:30 ]

Най-отгоре
666,   χξς,   белегът на звяра,   уалид шабат,   числото на антихриста,   числото на звяра
    
13.06.13 23:42 Цитирай
изказвания: 611
Да, гледах го, напълно е възможно и да е така както казваш. Но все пак може да се помисли върху това, а и върху други хипотези, но категорично мнение човек трябва да има, след пълна хармония с писаното в писанието. Засега има интересни съвпадения но има и текстове в откровение и на други места , където вариантът за исляма ще срещне трудности. Примерно откровение 18 глава.

Най-отгоре

    
15.06.13 15:11 Цитирай
изказвания: 181
Ето още хипотези: http://www.youtube.com/watch?v=6DbXVf61uuw

Докато не започне за съботата звучи донякъде убедително... 

[ Редактирано 15.06.13 15:19 ]

Най-отгоре

    
02.11.18 19:36 Цитирай
изказвания: 4922

Въпреки горните съвпадения и доводи, все пак не трябва да се забравя доста ясната рамка за (края на) земната история, дадена от Бога чрез неговия пророк Даниел (вж кн. на Даниел). Поне за момента, разбирането ми е, че от споменатите там 4 поредни царства, последното е Римската империя.

 

 

Както са описани там, тези царства обхващат земната история от Навуходносор до самото славното завръщане на Божия помазаник цар от Божиите небеса обратно на тази земя, да царува над цялата земя (а не да страда, като през 1-ви век), когато той ще разруши земните човешки царства и ще установи политически и видимо своето, т.е. Божие царство, върху цялата тази земя (за разлика от ситуацията в момента).

 

 

Това очевидно означава, че именно Римската империя трябва да е последната земна империя (от споменатите) по някакъв (за мен, не съвсем ясен) начин.

Очевидно разбирането на това е проблематично на пръв погед, понеже, поне официално, в момента Римската империя я няма...

 

 

 

А това според мен като цяло по-скоро противоречи на идеята, че разискваното гръцко число, χξς (Разкр. 13) има нещо общо с мохамеданството.

 

И съответно, би трябвало това число χξς (600 + 60 + 6) да има нещо общо най-вече с Римската империя (т.е. напр. нея самата, неин цар, ...)

 

 

 

Възможно е известното пророчество, дадено на Йоан (Разкр. 17), да има връзка с всичко това: 

 

Животното, което видя, го имаше и [сега] го няма, и предстои да излезе от бездната и да отиде на гибел.

...

И животното, което го имаше и [сега] го няма — той е осми [-ят цар], и е [един] от седемте [царе], и отива към гибел.

 

/из Разкр. 17гл/

 

Това животно/звяр ми изглежда да представя ту царство, ту конкретен негов цар...

 

 

 


[ Редактирано 03.11.18 07:39 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

small
    
07.11.18 09:52 Цитирай
Гост

Звездата.. на ремфан, също е много съмнителна, изобщо нещата са сложни и именно затова и е казано, че знанието за тези неща в последните дни ще се умножава и мнозина ще изследват тия работи. Казано е и - който е разумен нека сметне числото, и че е число на човек. ( това в смисъл, че ще е човек, идещият, а не бог)
Значи трябва разум, тоест знание и не само.. за да сметне човек числото. Означава и че това е възможно, не химера да се разбере. Или сега днес не сме достатъчно знаещи и разумни, или не е дошло времето когато това число да може да се сметне. Според мен второто не е вярно, а по- скоро първото.
А относно римската империя, е добре да мислим , кой, кои сили стояха зад първата голяма империя по времето на Тиберий, и то не само земни, иа и незмни сили на злото. Днес ситуацията в света каква е? Имам Римски клуб и тн, имаме тайни елити, които управляват задкуслисно, а на кого се кланят и кой ги ръководи? 4 тата империя е и днес, тя е последнатаи днес е обхванала земята. В близкият изток виждаме как се мъчи да подчини и последните места където среща съпротива. За руснаците не коментирам. Възможно е те и китай да са извън системата и да са царете от изток, които смущават северния цар. Просто хипотези засега и така..

 

 

 

 

 

 

адм.бел.
разкл. в: Европейска ИМПЕРИЯ - възстановяване на Римската империя?

 

 

 

 

 

 


[ Редактирано 14.11.18 23:40 ]

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF