Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

1000-годишно царуване   7-те общности   hristiani.com   божията общност   вулгата   дякони   евреин   кол. 1.15   морнинг стар   операция  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Краят на епохата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Систематични библейски уроци
Към страница       >>  
Започване на нова тема
    
31.12.07 02:08 Цитирай
изказвания: 126

Euret  каза:

Нямам достатъчно време за пълен анализ на този материал, само искам да обърна внимание върху една-две заблуди (според мен), разпространени особено широко сред т.нар. "евангелисти"/"петдесятници" (но не само), които съвсем очаквано присъстват и в настоящия материал:
цитат:
Римл. 11 : 25 Защото, братя, за да не се мислите за мъдри, искам да знаете тая тайна, че частично закоравяване сполетя Израиля, само докато влезе пълното число на езичниците.. Този период от близо 2000 години Бог работи чрез църквата Христова за спасение на хора чрез вяра в Христа и ще се прекрати, когато евреите се приберат в Палестина, което стана през 1948 год. Бог ще грабне църквата – 1 Кор. 15 : 50-54
50 А това казвам, братя, че плът и кръв не могат да наследят Божието царство, нито тленното наследява нетленното.
51 Ето, една тайна ви казвам: Не всички ще починем, но всички ще се изменим,
52 в една минута, в миг на око, при последната тръба; защото тя ще затръби, и мъртвите ще възкръснат нетленни, и ние ще се изменим.
53 Защото това тленното трябва да се облече в нетление, и това смъртното да се облече в безсмъртие.
54 А когато това тленното се облече в безсмъртие, тогава ще се сбъдне писаното слово: "Погълната биде смъртта победоносно".. И Бог ще започне отново да работи с евреите, които са прибрани в Палестина вече. Тогава ще започне последната – 70-та Данаилова седмица от седем години.
Това ще е периодът на голямата скръб от седем години, когато ще действува Антихрист – Който е описан в Откр. 13 глава и 17 глава. Като минат тези седем години, ще стане Второто видимо идване на Христа тук на земята, за да основе отново своето царство и неговите светии – Дан. 2 : 44-45
Eureth  каза:

Виждаме, че Стоян Буков казва, че голямата скръб щяла да продължи „...седем години...“ и посочва пасаж, в който това би трябвало да е описано – „Откр. 13 глава и 17 глава“. Но когато прочетем Откр. 13гл и 17гл виждаме, че всъщност там никъде не пише, че голямата скръб ще продължи седем години. Защо тогава Стоян Буков вярва това?

Друга подобна заблуда в материала е следната: цитат:
„..Грабването на църквата и възкресението на мъртвите в Христа ще стане преди голямата скръб – 1 Сол. 4 : 16-17...„

Eureth  каза:

Когато прочетем посочения от Стоян Буков пасаж виждаме, че там никъде не пише това, което той твърди, т.е. че възкресението на мъртвите и т.нар. „грабване“ щели да станат преди голямата скръб. Същото се отнася и за другия цитирани пасажи, 1 Кор. 15 : 51-52, Мат. 25 : 31-32, Тогава защо Стоян Буков вярва това?
Моето предположение е, че Стоян Буков вярва това, просто защото той иска това да е така или вероятно понеже е чул, че и други вярват подобни неща, нямащи нищи общо с написаното в Св. Писания.
Интересно е, че Стоян Буков цитира и един пасаж, който не само, че не подкрепя неговите твърдения, а дори съвсем ясно посочва, че ще стане точно обратното на това, което Стоян Буков твърди.
Това е 2-то п-мо до солунците. Ето го целият пасаж: из 2-то п-мо до солунците, 2 гл.:
1 А колкото за пришествието на Господа нашего Исуса Христа, и за нашето с него събиране, молим ви, братие, 2 да се не поколебавате скоро от ума си, нито да се смущавате, ни духом, ни словом, нито с писмо като от нас проводено, уж че настана денът Христов. 3 Да ви не прелъсти никой никак; защото онзи ден нема да дойде
ако първо не дойде отстъплението, и се не открие человекът на греха, синът на погибелта, 4 който се противи и превъзнося се повече от всекиго който се нарича Бог, или нещо което за свето се почита, така щото да седне в храма Божий както Бог, и да показва себе си че е Бог. 5 Не помните ли че когато бех още при вас казвах ви това? 6 А сега знаете онова което го възпира за да се яви в своето си време. 7Защото тайната на беззаконието действува вече; само да се отмахне отсред който я възпира сега; 8 и тогаз ще се яви беззаконният, когото Господ ще убие с духа на устата си, и ще изтреби с явлението на пришествието си, 9тогоз на когото идването е по действието на Сатана, с всека сила и знамения и чудеса лъжовни 10 и с всека измама на неправдата, между тези които погинват; защото не приеха любовта на истината за да се спасят. 11 И за това Бог ще им проводи действие на заблуждение за да поверват в лъжата; 12 за да бъдат осъдени всички които не са повервали в истината, но са благоволили в неправдата.

Eureth  каза:

В заключение: Пасажите, които Стоян Буков посочва, съвсем не доказват, че голямата скръб щяла да продължи „...седем години...“ , че „..Грабването на църквата и възкресението на мъртвите в Христа ще стане преди голямата скръб...„.
Също така, един от пасажите доказва точно противното на това, което Стоян Буков твърди. В този пасаж Бог ни открива, че събирането на Божиите хора с Божия син, няма да стане преди да се изяви синът на гибелта, който ще прави на Бог и съответно ще изисква от народите поклонение към себе си и ще измами огромни маси от хора да му се поклонят и така да бъдат осъдени от Бога и хвърлени във вечния огън определен от Бога за наказание на враговете на сина му.
Тези неща не са само въпрос на любопитни маловажни подробности от бъдещето, а могат да застрашат животите на много вярващи в Божия син хора.
Понеже ако и Писанието да казва точно обратното, все пак мнозина вярващи в Божия син Исус очакват Бог да ги „грабне“ преди голямата скръб. И когато времето на голямата скръб дойде и човекът на греха и гибелта се яви, и започне да се прави на Бог и да изисква поклонение със заплаха от смъртно наказани при отказ, тогава на мнозина вярата може да бъде съборена и да загубят вечния живот, който Бог им е подарил. Понеже те не са били подготвени за това, което ще дойде, а са повярвали човешки учения, като по-горе споменатите заблуди.
Ето един кратък материал, който хронологично представя в паралелни колони пасажи, описващи някои от събитията, които ще се случат в края на тази епоха, когато Божият син ще се върне отново за да царува видимо на земята:

Хронология на събитията в края на епохата

.

[ Редактирано 31.12.07 02:12 ]Ако жадува душата ти за живот. Ако си,търсиш истинската любов, потърси я в
моя Бог
http://www.greatcom.org/bulgarian/whois.htm
Tой на кръста се разпъна, греховете ти отне и срама Хистос е моя Бог Ис.53:3-9...
Най-отгоре

    
31.12.07 05:08 Цитирай
изказвания: 126
Приятели, това преведох от английски набързо. Мисля че дава добър отговор на налудничавите книги в милионни екземпляри, които и Нов Човек разбира се не пропуска да преведе и отпечата, щом се продава ... добро е, или ?

 Един internet site, който рекламира бестселъра Left Behind заявява : "В момент на хаос, милиони хора по света внезапно изчезват като оставят дрехите си, халките си, очилата си и обувките си в смачкани купчини. Настъпва пълно объркване, когато превозни средства са внезапно без управление и се носят без контрол, избухват пожари и настъпва истерия докато живите гледат с неверие и страх в пустотата, която оставят зад себе си техните любими, седяли там едва преди няколко секунди. Това е грабването, което Бог е предначертал като първи знак, че започва отброяването на последното време." Големите заглавия на вестниците се предполага, че ще пишат: "Милиони изчезват мистериозно!" "Всички деца изчезват!" "Огромни задръствания заради липсващи шофьори!" "Самолети се разбиват, Влакове дерайлират заради изчезнали пилоти и машинисти!" Съобщават, че някои от American Airlines са притеснени и изискват поне един пилот не-християнин на борда на всеки полет – за всеки случай! 0 Библията със сигурност учи чудесната истина, че Исус Христос ще се върне за своите хора. Самият Исус е казал, "Ще дойда и ще ви взема при Себе Си" (Йоан 14:3). Напълно съм убеден в тези думи и ожидам да съм готов за този велик ден. Без съмнение, най-цитираният пасаж от Библията, който се използва за да се подкрепи идеята за Грабването, се намира в 1 Солунци 4:17. Безброй християни го знаят наизуст и той е цитиран и във филма LEFT BEHIND: The Movie. Павел пише, че вярващите в Исус Христос ще бъдат един ден "грабнати ... в облаците да посрещнем Господа във въздуха " (1 Солунци 4:17). Колко чудесно! Това няма да е някакво измислено, “мащабно светлинно увеселение”, като в Star Trek. Напротив ще бъде съвсем реално и няма да има нужда от скафандри или кислородни маски. При все, че вярвам в завръщането на Исус и в това, че вярващите ще бъдат един ден "грабнати" все пак има някои основни проблеми в тълкуването, които искам да разгледаме. Първият касае времето по което ще бъдем "грабнати" и вторият касае естеството на самото събитие. 0 Нека обясня. Съгласно Left Behind, завръщането на Исус Христос става в две различни фази. Първо, се връща тихо и тайно, незабелязан от света. Тогава християните биват "взети" или “грабнати”, което се разглежда като внезапното изпаряване на милиони хора по цялото земно кълбо. Остатъка от човечеството, които са останали, се озовава пред "седем годишен период неречен Голямата Скръб" (The Tribulation Force, втора книга от поредицата на Left Behind series – не знам Нов Човек как са го превели). По време на Голямата Скръб Антихристът идва на власт и налага своя смъртоносен знак. В края на седемте години, Исус се връща видимо пред очите на всички, което събитие е наречено Второто Пришествие на Христос или "Славното Явление". И така според Left Behind, Исус първо идва тайно за да грабне истинските вярващи, и 7 години по-късно, идва видимо в самия край на света. С някои малки вариации, тази последователност сега се приема от милиони вярващи в Библията Християни като правилно представяне на събитията в края на света. 0 Има три основни стълба които се открояват в тов аучение и би било правилно ако кажем, че цялата Left Behind почива солидно на всеки един от тях. 0 Стълб 1 – Грабването, когато църквата е “грабната” (1 Солунци 4:17), не става при видимото Второ Пришествие на Исус Христос, но седем години преди това. 0 Стълб 2 – Тези които не бъдат грабнати при Грабването ще имат 2 шанс през тези седем години за да бъдат спасени 0 Стълб 3 – Днешната истинска Църква ще избегне Голямата Скръб и няма да се изправи пред Антихриста и номера на звяра. 0 Преди да продължим, позволете ми да предложа три логични алтернативи, като по този начин изясня същността на спора. 0 Алтернатива 1 - Грабването, когато църквата е “грабната” (1 Солунци 4:17), става при видимото Второ Пришествие на Исус Христос, в края на света. 0 Alternative 2 – Тези които не са готови при грабването на истинските вярващи, при пришествието на Исус Христос, нама да имат втори шанс да се спасят. 0 Alternative 3 – Днешната Църква ще мине през последната земна Скръб и ще трябва да победи Антихриста и неговия Знак за да се приготви за Второто Христово Пришествие. 0 Усещате ли колко сериозни са тези спорове? Което виждане е правилно – Трите стълба на Left Behind, или тези 3 логични алтернативи? Какво наистина казва Библията? 0 Нека почнем със Стълб 1 – Грабването не се състои при Второто Пришествие на Исус Христос. Както вече споменах, най-цитираният пасаж за Грабването е 1 Солунци 4:17. Там Павел пише, " ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати." Едно просто сравнение на стих 17 и стих 15, който казва, " ние, които останем живи до Господното пришествие," показва ясно, че вярващите ще бъдат “грабнати”при " Господното пришествие". Тук е разковничето – при кое Господно пришествие? Ще бъдат ли вярващите грабнати при едно безмълвно и невидимо идване на Господа, преди Голямата Скръб, както учи Left Behind; или ще бъдат грабнати при силно видимото "Слявно Явление" на Исус Христос в края на света? Преди да прочетем целия контекст, е важно да осъзнаем че Павел използва много особена гръцка дума за "идване" в стих 15. Думата е "parousia," която можете да намерите във всеки конкорданс. Може да ви се стори трудно да повярвате, но доста неща се основават на тази едничка дума. Ако сте high-tech човек, кликнете "Save," и запазете тази дума в ума си, защото ще се върнем на нея. 0 Карали ли сте по магистрала без да осъзнавате колко бързо карате и когато най-сетне погледнете на километража си казвате "Много бързам, трябва да намаля!"? Това трябва да сторим захванем ли се с 1 Солунци 4. Трябва да намалим и да обхванем всичко. Ако го направим, ще открием истина, която е не само ясна, но и шокираща. В действителност последствията от нея са катастрофални. Точно между 15 и 17 стохове, Павел пише, " Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на арахангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще въскръснат по-напред " (1 Солунци 4:16). Left Behind описва това явление като тихо и невидимо, но не изглежда ли то по-скоро шумно и видимо? Има вик, има глас, има тръба. Вие за тиха тръба да сте чували? Някои хора дори наричат 1 Солунци 4:16 най-шумния стих в Библията! 0 Сега нека съединим стихове 16 и 17: "Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на арахангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще въскръснат по-напред; после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа." Ама честно! Вие виждате ли нещо в тия думи, което да намеква за изчезващи Християни преди Голямата Скръб? Дали "грабнати" задължително означава "изчезнал безследно"? В края на земния Си живот, Исус Христос също беше "възнесен" (Деяния 1:9), но това не значи че Той изчезна, оставяйки си дрехите на земята. Напротив това стана пред очите а смаяните му ученици ", и те го гледаха, той се възнесе, и облак го прие от погледа им " (Деяния 1:9). Както Христовото възнесение беше силно очевидно, така и Павловите думи относно вик, глас, тръба, възкресение, и вярващи които са "грабнати" в облаците изглеждат много видими. Така е ако ги приемем буквално. Нека се върнем на 1 Солунци и погледнем на целия контекст: " Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на арахангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще въскръснат по-напред; после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа. И тъй, насърчавайте се един друг с тия думи. А за годините и времената братя, няма нужда да се пише; защото вие добре знаете, че Господният ден ще дойде като крадец нощем. Когато казват: Мир и безопасност! тогава ще ги постигне внезапно погубление, като болките на непразна жена, и никак няма да избягнат.." (4:16-5:3,). 0 Павел казва, че този страшен "ден Господен" ще дойде накрая като "крадец нощем." Продуцентите на Left Behind считат че това означава че Исус ще дойде като потаен крадец да открадне вярващите от този свят преди 7-те години на Скръбта – тогава коли без шофьори ще катастрофират, безпилотни самолети ще падат и бебета се оказва че липсват от креватчетата им. След това се въздига Антихриста, идва белега на Звяра и хората ще имат още един шанс да се спасят. Популярният християнски филм, A Thief in the Night, който прилича на LEFT BEHIND: The Movie, също споделя тази перспектива. И все пак, това ли наистина казва Павел? 0 Нека пак намалим оборотите и се взрем по-отблизо в Библейския си километраж. Павел пише, "защото вие добре знаете, че Господният ден ще дойде като крадец нощем. Когато казват: Мир и безопасност! тогава ще ги постигне внезапно погубление, като болките на непразна жена, и никак няма да избягнат" (1 Солунци 5:2, 3). Съзирате ли какво наистина казва Павел? Исусовото идване като "крадец нощем" не означава, че Той ще дойде спокойно и невидимо да открадне вярващите от този свят, както учи Left Behind. По-скоро означава, че Той ще дойде неочаквано, донасяйки "внезапно погубление" за невярващите. Т.е. това не е тайно идване, но внезапно такова. А какво става с неподготвените – имат ли 2-ри шанс да се спасят? Павел ясно е отговорил на този въпрос когато е написал "няма да избягнат" (стих 3). 0 Т.е. при по-обстойно разглеждане, най-цитираният пасаж в Библията използван за да се подкрепи версията на Left Behind за тихо завръщане на Исус Христос, за изчезващи християни и за хора, на които им се дава втори шанс през следващия период на Скръб съвсем не казва това! Павел буквално казва, че Исус ще дойде от небето с шумен вик, глас, и надуване на тръба. Този страшен и величествен "ден Господен" ще дойде внезапно над всички загубени, като крадец нощем, и ще предивика " внезапно погубление." Апостол Петър същи пише за това завръщане на Исус Христос като крадец: " А Господният ден ще дойде като крадец, когато небето ще премине с бучение, а стихиите нажежени ще се стопят, и земята и каквото се е вършило по нея ще изчезнат " (2 Петрово 3:10). Според Петър, връщането на Исус като крадец определено не е тихо и невидимо събитие преди всякакъв 7-годишен период на Скръб. По-скоро този ден идва "с бучение" и е ясно свързан с края на света! Сериозна пукнатина се появява в Стълб 1. 0 Сега нека се върнем на мистериозната гръцка дума "parousia." Няма никакво съмнение че Павел е използвал именно тази дума за да опише идването на Исус при което вярващите са "грабнати" (1 Солунци 4:15-17). Същата тази гръцка дума е използвана при пронизителната апокалиптична реч на самия Исус Христос в Матей 24, за това трябва да погледнем там. В един съдбовен ден, " И когато седеше на Елеонския хълм, учениците дойдоха при Него насаме и рекоха: Кажи ни, кога ще бъде това? И какъв ще бъде белегът на Твоето пришествие и за свършека на века?" (Матей 24:3). Гръцката дума тук в стих 3 за "пришествие" е "parousia." Учениците свързвали това "пришествие" т.е. "parousia" със " свършека на века" и били притеснени да знаят повече за това. 0 Незабавният отговор на Исус бил: " Пазете се да ви не заблуди някой " (Матей 24:4). Мощта на тази мисъл трябва да ни удари като буря! Защо? Защото тя ясно посочва, че когато дойде до този именно проблем - "пришествието" или "parousia" на Исус Христос и края на света, ще има огромна доза измама навсякъде по света. И по-драматичното е че Исус развява този флаг "Да не ви измами някой" четири пъти само в тази проповед (матей 24: 4, 5, 11, 24). Човек остава с впечатлението че измамата в последните дни ще се носи по Земята като цунами. Единственият начин да не те отвлече това бушуващо море от лъжа е да внимаваш сериозно на думите на Исус Христос. 0 Нашия Господ продължи " защото ще се появят лъжехристи, и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така щото да заблудят, ако е възможно, и избраните " (Матей 24:24). Тук Исус казва, че лъжите на Сатана ще станат толкова лукави и мощни че само "избраните" ще преминат невредими. Но кои са "избраните"? Ако се позовем на контекста, те ще да са група хора които познават Исус Христос и Библията толкова добре, че дяволът няма да може да ги заблуди. 0 Веднага след като предупреждава за лъжепророци и измама, Исус Христос казва "Прочее, ако ви кажат: Ето, Той е в пустинята; не излизайте; или: Ето Той е във вътрешните стаи; не вярвайте. Защото както светкавицата излиза от изток и се вижда дори до запад, така ще бъде пришествието на Човешкия Син" (Матей 24:26, 27). Контрастът който ни очертава тук Исус е остър като бръснач – фалшивите разбирания за Неговото връщане и от друга страна истината. Като говорим за погрешни разборания не пропускайте тази думичка " вътрешните стаи" исус ясно е предупредил, че хората погрешно ще "казват" че Неговото връщане ще стане във “вътрешните стаи" В действителност ако се опрем на контекста, откриваме, че това ще бъде една от тези силни измами които само Божиите верни избрани ще избегнат. Добре, как да отвърнем когато ни кажат, че връщането на Исус щало да стане в тайно? Христовият отговор е слисващ. Исус каза "Не вярвайте"! Защо? Защото "както светкавицата излиза от изток и се вижда дори до запад, така ще бъде пришествието на Човешкия Син." 0 Наместо да бъде тайно събитие, връщането на Исус Христос ще бъде като едновременното чудесно изригване на милиони светкавици в небето. Можете ли да познате която страшна гръцка дума използва Матей за "пришествие" в стих 27? "parousia" и тази свръхважна дума е абсолютно същата която павел използва в 1 Солунци 4:15-17 в своето описание на това пришествие на Исус при което вярващите ще бъдат "грабнати"! В много Холивудски екшъни, някои досиета носят надпис "Top Secret" но когато стане въпрос за Библейската Истина относно "пришествието" или "parousia" на Исус Христос, разбираме, че то ще е всико друго но не и тайно. Пукнатината в Стълб 1 става още по-голяма. Павел ясно казва, че Грабването ще стане при "пришествието" или "parousia" на Исус Христос (1 Солунци 4:15-17). Самият Исус каза, че Неговото "пришествие" или "parousia" ще бъде като ярката светкавица в небето. Учениците свързвали това страшно "пришествие" или "parousia" със " свършека на века" и питали Исус какъв ще е основният " белег" на това "пришествие" (Матей 24:3). След като предупреждава срещу идеи за "тайно" пришествие и измама, Исус най-накрая отговаря точно на този въпрос вдигайки завесата над световната история и напълно разкривайки какво ще бъде Неговото славно и катастрофално "пришествие" или "parousia": "Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена като видят Човешкия Син идещ на небесните облаци със сила и голяма слава. Ще изпрати Своите ангели със силен тръбен глас; и те ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от единия край на небето до другия" (Матей 24:30, 31). Това потрисащо описание на Христовото връщане съдържащи дори по-силен Голям Взрив отколкото еволюционните спекулации и теории за Големия Взрив. "Пришествието" или "parousia" на Исус Христос, при което вярващите са "грабнати" ще бъде със сигурност видимо за "всички земни племена." Смаяните човешки тълпи ще видят буквално " Човешкия Син идещ на небесните облаци със сила и голяма слава." Сигурно е че никой няма да проспи това и няма да се събуди на сутринта чудейки се къде са се дянали християните. В този велик ден всички неспасени ще " заплачат." Защо? Не защото любимите им са се изпарили, но защото Исус Христос е дошъл внезапно и сега живота на грях и партита е свършил. И още веднъж – това ще е много шумно и осезаемо събитие, което ще включва " силен тръбен глас" в небето. Когато този величествен сигнал се чуе, милиони светли ангели ще окръжат Земята за да " съберат избраните Му от четирите ветрища." И тогава истинските вярващи ще бъдат "грабнати" във въздуха. И сега внимание! Това са абсолютно същите детайли за които пише Павел в 1 Солунци 4:17! Както в Матей 24:30, 31 така и в 1 Солунци 4:16, 17, четем за облаци, шум, тръба, събиране, и вярващи които са възнесени в небето. Всеки конкорданс ще ви покаже, че и двата пасажа говорят за “пришествието” или "parousia" на Исус Христос. В Матей 24:27, 30, 31, това "пришествие" или "parousia" безпогрешно се отнася до Христово "Славно Явление." Тъй като ни предстои да бъдем "грабнати" нека съберем тези учудващи парчета наедно. Не можем да избягаме от извода, той е непроменим и неопровержим. Истинските вярващи ще бъдат "взети" или "грабнати" при шумното, катастрофално, определено видимо, и преславно Второ Пришествие на Исус Христос!

[ Редактирано 31.12.07 05:10 ]Ако жадува душата ти за живот. Ако си,търсиш истинската любов, потърси я в
моя Бог
http://www.greatcom.org/bulgarian/whois.htm
Tой на кръста се разпъна, греховете ти отне и срама Хистос е моя Бог Ис.53:3-9...
Най-отгоре

    
31.12.07 17:29 Цитирай
изказвания: 4956
Първо да поясня предисторията на тази тема.
Агапе публикува материал в Уикитека (тук), в който авторът му, Стоян Буков, твърди, че голямото страдание/скръб щяло да продължи седем години, и също така, че т.нар. "грабване" на Божиите избрани щяло да се състои преди това голямо страдание.

В дискусията към материала (тук), аз оспорих твърденията на Стоян Буков като посочих, че в приведените от него пасажи няма никакви доказателства относно твърденията му, че голямото страдание/скръб щяла да продължи седем години, и също така, че грабването на Божиите хора щяло да се състои преди това голямо страдание.

Както може да се види в онази дискусия, в резултат на това Агапе отправи към мен доста упреци и обвинения, най-важните от които може би - че съм бил противоречал на Божието слово и че съм бил заблуждавал хората, и съм бил пречил на тяхното спасение. Аз, разбира се, я приканих да приведе някакви доказателства за тези й упреци/обвинения към мен.

Във връзка с това Агапе копира от Уикитека моя първи коментар (на онзи материал) тук в тази тема и след него пусна тук друг материал (от неизвестен за мен автор), който явно би трябвало да обори моя коментар или нещо такова.


Сега относно публикувания тук материал от Агапе:

Виждаме, че авторът посочва добри доводи, че идването на Божия син и събирането на неговите (както и съответно съживяването на праведните умрели) ако и да е изненадващо (подобно на един грабещ крадец през нощта), съвсем няма да бъде безшумно и невидимо след като започне, а напротив явно и шумно, и всички народи ще видят тези неща.

Но това не противоречи с нищо на моя коментар.


Авторът също представя една важна за него дилема:
„...Ще бъдат ли вярващите грабнати при едно безмълвно и невидимо идване на Господа, преди Голямата Скръб, както учи Left Behind;
или ще бъдат грабнати при силно видимото "Слявно Явление" на Исус Христос в края на света?...“ (т.е. след голямата скръб)

Т.е. кога ще бъде съживяването на мъртвите и грабването - преди голямата скръб или след голямата скръб?

Какво смята авторът по този въпрос?

От текста се вижда, че този автор, за разлика от Стоян Буков, смята, че съживяването на мъртвите и грабването на Божиите избрани няма да бъде преди голямата скръб, а ще бъде СЛЕД нея и след това никой няма да има втори шанс за спасение (какъвто „шанс“ има във версията за края на света на филма Left Behind).


Очевидно е, че това мнение на този автор е в пълно противоречие с мнението на Стоян Буков, който всъщност смята, че съживяването на мъртвите и грабването на Божиите избрани ще стане ПРЕДИ голямото страдание (а не след него, като този автор).

Съответно мнението на този автор (от тази тема) по този въпрос не противоречи генерално на моя коментар. С изключение на това, че този автор твърди, че голямото страдание щяло да продължи седем години, но с нищо не доказва това си твърдение, поради което аз смятам, че той няма основание да твърди, че голямото страдание щяло да продължи седем години, и че това е заблуда.


Агапе, ти изобщо прочете ли този материал, който публикува тук в тази тема? И ако си го прочела разбра ли го? Разбра ли, че този материал твърди точно обратното на материала от Стоян Буков, който си публикувала в Уикитека?

Ако не разбираш какво публикуваш бих си обяснил защо публикуваш взаимно отхвърлящи се материали, но ако разбираш тогава би ли обяснила защо правиш това?


И тъй като публикуваш взаимно отхвърлящи се материали трябва да те попитам:

Агапе, ти всъщност като кого от тези противоречащи си автори вярваш?

Като Стоян Буков ли вярваш, който вярва, че съживяването на мъртвите и грабването на Божиите избрани ще стане ПРЕДИ голямото страдание?

Или вярваш като авторът от тази тема, който вярва, че съживяването на мъртвите и грабването на Божиите избрани ще стане СЛЕД голямото страдание?


Да не говорим за това, че когато аз противореча на Стоян Буков
ти ме упрекваш/обвиняваш, че съм бил противоречал на Бога,
но когато ти чрез този материал (в тази тема) противоречиш на Стоян Буков
защо не казваш, че ти и този автор противоречите на Бога?...
Понеже ти казваш, че който противоречи на Стоян Буков противоречи на Бога,
то ти по същество казваш, че ти и този автор (от тази тема) също противоречите на Бога,
и така осъждаш себе си, а и този автор също (понеже този автор отхвърля твърденията на Стоян Буков относно това, кога точно ще дойде голямато страдание).


Моето предположение е, че ти всъщност изобщо не разбираш какво публикуваш, защото принципно никой не обича да осъжда сам себе си, нито да се излага и да разрушава това, което преди малко е построил, каквото всъщност ти волно или неволно правиш тук пред всички.


Съветът към теб е: „намали скоростта“, както авторът от тази тема казва и с Божия помощ опитай да се абстрахираш донякъде от всичко, което си приемала безрезервно на сляпа вяра, просто защото било „евангелистко“ или „петдесятно“, или нещо такова. Вярвай в Божия син и в неговите думи, а не в разни човешки учения. Малко се съмнявам, че ще ме послушаш, но съм длъжен да ти го кажа.


[ Редактирано 01.01.08 16:32 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре
божият гняв,   голямата скръб,   грабването,   есхатология,   краят на епохата,   постмилениализъм,   премилениализъм
    
31.12.07 22:56 Цитирай
изказвания: 277
Агапе кога най-после ще пораснеш? Ти определено си много труден случай.

Най-отгоре

    
03.01.08 23:45 Цитирай
изказвания: 126
userchee не мисля да раста брат, тъй си ми е добре, като глезена куличка на Небесния ми Баща, Бог-9тец и на най-добър Приятел и Брат Исус Христос!

Мога тук открито да ти го кажа да не се заблуждаваш в разсъжденията на euret не са движими от Св.Божи Дух и това ясно се исеща от всеки един, които ежедневно борави над БС-во или с други думи казано чрез БС-во умее да изпитва духовите!Ако жадува душата ти за живот. Ако си,търсиш истинската любов, потърси я в
моя Бог
http://www.greatcom.org/bulgarian/whois.htm
Tой на кръста се разпъна, греховете ти отне и срама Хистос е моя Бог Ис.53:3-9...
Най-отгоре

    
04.01.08 00:02 Цитирай
изказвания: 126
еурет sorry приятел, че ти го казвам тук на обществено място, но аз не чувствам вина за да ти се извинявам спрямо словото т.е темата Нарочно ти публикувах цялата тая тема за да видеш текстовите, колко вариана за пример дава автора й.  отново казвам ти не тълкуваш Библията чрез Светия Дух, затова и не може да усетиш дълбочината й и не може да разбираш стиховете й - те се разбират, разкриват само чрез Св.Дух неуния АВТОР!

С уважение! Дона

[ Редактирано 04.01.08 00:16 ]Ако жадува душата ти за живот. Ако си,търсиш истинската любов, потърси я в
моя Бог
http://www.greatcom.org/bulgarian/whois.htm
Tой на кръста се разпъна, греховете ти отне и срама Хистос е моя Бог Ис.53:3-9...
Най-отгоре

    
04.01.08 11:24 Цитирай
изказвания: 277
Откакто си в този сайт и форум Агапе ти нито едно свое твърдение не си защитила и доказала. Само голи подмятания и копирани текстове от интернет това съм видял само от теб.
Докато не докажеш думите си те ще са просто "празни приказки".
Така и не разбрах как разбираш дали Еурет е воден от Светия Дух или не?
Всъщност нищо не разбрах от твоите твърдения възоснова на какво го пишеш.
Едно със сигурност разбрах обаче, умееш прекрасно да копираш екстове от интернет и да ги пускаш тука дори без да обмислиш добре съдържанието им.
Никъде не прочетох обре обоснован отговор от твоя страна защо в дадена ситуация мислиш по определен начин.
Кажи ми сега как да вярвам на написаното от теб?

Най-отгоре

    
04.01.08 17:24 Цитирай
изказвания: 126
Усерче чао приятел!Ако жадува душата ти за живот. Ако си,търсиш истинската любов, потърси я в
моя Бог
http://www.greatcom.org/bulgarian/whois.htm
Tой на кръста се разпъна, греховете ти отне и срама Хистос е моя Бог Ис.53:3-9...
Най-отгоре

    
04.01.08 18:59 Цитирай
изказвания: 277
И какво очакваш да ти кажа? "Не моля те остани" ли?
Е ще ти кажа, щом така си решила прав ти път!

Най-отгоре

    
04.01.08 19:17 Цитирай
изказвания: 126

User каза:

Едно със сигурност разбрах обаче, умееш прекрасно да копираш екстове от интернет и да ги пускаш ...


Ами точно тук е офертата, да умеш чрез Божия Дух (БС-во), да разпознаваш кое е Божието и кое Кесаревото!

хахаха Усерче споко миличак най-културно казвам чао, въпреки всичко. Никои не е казал да ме вързваш с вериги! Но аз пак ще се върна Бог да бъде с вас!

[ Редактирано 04.01.08 19:53 ]Ако жадува душата ти за живот. Ако си,търсиш истинската любов, потърси я в
моя Бог
http://www.greatcom.org/bulgarian/whois.htm
Tой на кръста се разпъна, греховете ти отне и срама Хистос е моя Бог Ис.53:3-9...
Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF