Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

1 до кор. 11   адренохром   атанасиос   девици   елха   изповедници   отравяне с алуминий   папа франциск   покорство и любов към бог   стефан георгиев гайдарски  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Общи теми за вярата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Разкриване на тайната на живота
Започване на нова тема
    

16.07.10 15:13 Цитирай
изказвания: 4956

Попаднах на интересен филм. По-късно ще го преместя в Уикитека.
актуализация:

Вече е тук:  Разкриване на тайната на живота
[ Редактирано 21.07.10 23:02 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре
божието създание,   божието творение,   дарвинизъм,   еволюционизъм,   интелигентен дизайн,   креационизъм,   разкриване на тайната на живота,   разумен създател,   създаване на света,   филми
    
21.07.10 09:21 Цитирай
изказвания: 2105
Да, филма е много добър." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
21.07.10 22:09 Цитирай
изказвания: 4956

Като гледах филма ми направи впечатление вярата на вярващите само-поява и само-Развитие ("Evolution") на Божието творение/я (а и в това, че са бивши маймуни, прасета, амеби, бульон, "нищо", и прочее)

постоянно отнасяща се към някакъв евентуален всъщност смислен (съответно: замислен, плануван) механизъм, който евентуално действал в живите творения в посока тяхното самосъхранение - т.нар. "естествен подбор" (по-скоро: "естествен избор"), на практика придобил позицията на вид специално божество в пантеона на само-развитийната ("еволюционната") религия.


По мое мнение, дори подобен евентуален механизъм да е вложен от Бога в творенията му, за да действа в ограничени контексти (напр. адаптация към дадени географски особености), то - ако такъв механизъм съществува - той отново би "говорил" за премъдрия Творец стоящ зад евентуален подобен механизъм и зад всички свои творения, които всекидневно виждаме (но не и зад греха, заради който идва неговият гняв върху земните жители).


Че какво му е "естественото" на т.нар. евентуален "естествен отбор/избор"...
Или откъде накъде ще се пръкне ей така от нищото механизъм за самосъхранение чрез адаптации или пък (ако и да е друга тема) инстинкт за самосъхранение...

Ако някой се опита - напр. чрез компютърна програма, да пресъздаде адаптационен алгоритъм/механизъм, действащ в контекста на създадени променливи агенти в създадена компютърна виртуална реалност, ще види, че няма нищо "естествено" в подобна обработка и трансформация на вече създадена преди това информация и определено трябва доста мислене и труд, за да постигне дори и минимални успехи, които успехи разбира се ще бъдат на светлинни години от това, което Бог е сътворил наоколо и което всеки ден гледаме (може би без да виждаме...).

Подобно усилие, разбира се, може да завърши с награди, известност, земна слава и прочее, поради добри творчески успехи на компютърния програмист,

а онова, което Бог е създал, и което е несравнимо по-сложно, по-велико, по-красиво, по-страхотно, по-...   и от най-големите земни успехи на Божиите творения – хора, в момента се „радва“ на всякакви опити от група вярващи в съмнителни хипотези, да бъде отречен неговия Създател – Богът.


В глупостта си и пагубната за тях гордост  религиозните с религията „(само-)Развитие" (Evolution) оспорват очевидността на Божията сила и божественост (и на съществуването на Бога, Твореца), които ясно се виждат в творенията му по цялата земя, че и далеч извън земята и приказват така:

Боговете бяха отговорни за светкавиците, докато ние не изнамерихме естествените причини за светкавиците, също - за инфекциозните болести, докато ние не разкрихме бактериите и вирусите, също - за умствените заболявания, докато ние не открихме био-химичните причини за тях.

Бог е ограничен единствено до онези части на вселената, за които ние не знаем и те все повече намаляват.Като че ли когато човек разбере, че птицата лети, понеже има вграден невероятен механизъм с криле и опашка, използващ феноменално специфичните характеристики на въздуха,
то това едва ли не означавало, че Създателят й, дал й този удивителен механизъм, не съществувал... 
И защо не съществувал и не й е творец? Ами понеже хората били разбрали защо тя лети...


Като че ли когато детето разбере, че колата се движи, понеже инжинерите са й сложили колела и двигател,
то това едва ли не означавало, че създателите й, вградили й тези механизми, не съществували...

И защо? Ами понеже детето било разбрало защо колата се движи... 

и от това разбиране (по горната "логика") следвало, че колата се била само-проектирала и само-създала, и само-сглобила...  Без леяри в завод за отливане на метални/пластмасови части, без инжинери, без мисъл, без мъдрост, без труд...

Понеже детето било разбрало защо колата се движи... то инжинерите и останалите специалисти, и работници едва ли не били ограничени като явление единствено до онези области от земните производства, за които детето все още не знаело Защо и Как.

И тези производства все повече намалявали... 
Така, че в бленуваното само-развитийно ("еволюционно") светло бъдеще, всички би трябвало да вярват, че колите, самолетите, компютрите, щипките за пране т.н. ще да са се появили от нищото - нищото гръмнало и Бум!, едно "Волво" се пръква ей така от никъде, пардон, не - от еволюционния бог наречен "естествен подбор" или някое друго такова божество...
"Казваше още на народа: Когато видите облакът да се издига от запад, веднага казвате: Задава се дъжд. И така става.  И когато духа южен вятър казвате: Ще стане жега. И става.

Лицемери! Лицето на земята и на небето знаете да разпознаете, а това време как не разпознахте?
...
"

Исус от Назарет - помазаният цар, Божият син


Той е спасителят от греха и смъртта. Той е хлябът на живота и който човек яде от този хляб, той има вечен живот и не отива пред Божия престол за да бъде осъден, а е преминал от смъртта в живота.

"Защото словото за [спасение чрез мъченическия] стълб [на Йесус от Назарет] е глупост за онези, които се погубват; а за нас, които се спасяваме, то е Божия сила. Понеже пише:

"Ще унищожа мъдростта на мъдрите,
и ще отхвърля разума на разумните
".

Къде е мъдрият? Къде е книжовникът? Къде е изследователят от тази епоха? Не обърна ли Бог в глупост мъдростта на света!

Защото, понеже чрез Божията мъдрост светът чрез мъдростта не позна Бога, Бог благоволи  чрез "глупостта" на това, което се разгласява*1 да спаси вярващите
*2.

Понеже юдеите искат знамения, а гърците търсят мъдрост, а ние разгласяваме прикования на стълб помазаник - за юдеите примамка за грях, а за другите народи - глупост. Но за самите повикани*3, и юдеи и гърци - помазаникът, Божия сила и Божия премъдрост.

Защото Божието "глупаво" е по-мъдро от хората и Божието "слабо" е по-силно от хората."

Павел от Тарс, пратеник на помазания цар


-----
*1 - т.е. вестта за спасение от греха и смъртта чрез вярата в Исус от Назарет, който е помазаният цар, Божият син
*2 - т.е. вярващите в тази Божия спасителна вест
*3 - т.е. повикани от Бога за спасение чрез вярата в Божия син


[ Редактирано 23.07.10 01:16 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF