Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

божието агне   болести   витюк игор иванович   етилен диоксид   изпитание   илчо ефтимов   ириней   локална църква   творение   хамас  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Започване на нова тема
    
05.10.09 14:46 Цитирай
изказвания: 2105
Тъй като започнахме с изобличения на някои лъжеучения помежду ни, искам да повдигна и този въпрос, който ме смути твърде много.

Авторите твърдят, че спасението е само и единствено относно тези, които са част от Тялото (разбирай-  според тях - събрания на вярващи), т.е.- ако не си част (напр.- аз и редица хора в момента не се събираме редовно с други вярващи...) от дадено събрание (подтекстово - тяхното), то ти не може да си част от Невястата и, съответно, ти не си спасен и ще бъдеш хвърлен в огненият ад.

******************************** 

-1- спасението единствено за събиращи се вярващи ли е;  като не можеш да намериш никого на един дух с теб и не можеш, въпреки желанието си, да се събираш с други, то това означава, че ти си изгубил спасението (?!), не си в/ под благодатта на Святият Дух

-2- кой е част от Тялото

-3- кога всъщност се губи спасението, дадено от Бог на тези, които, които са се отвърнали от греха и са станали Негови деца 


Само дето Бога на Библията не мисли като американците. Бог е спасител на тялото, а не личен спасител.

Исус идва за невяста без петно и бръчка, която е корпоративно многоличностно тяло, а не идва за всеки един индивидуално.

Християнинът не е лично спасен, но той е спасен бидейки част от изкупеното тяло. Но за да го схване това човек трябва да изтрезнее от американското вино, и да започне да чете Писанията такива каквито са а не през кваса на американската религиозна култура. С който е заквасено християнството в целия свят включително и в България.  Благодатта се дава на Тялото и се разпределя на частите според както Духа дава и както Бог благоволи според суверенния си избор. Извън Тялото няма никаква благодат за никого, именно защото спасението не е на индивидуална основа.  Що се отнася до децата, разбира се че всеки баща си има любимци. Авраам предпочиташе Исаак, Исаак предпочиташе Исав, Яков предпочиташе Йосиф. Никой човек не може да има еднакво благоволение към двама души, пък били те и децата му, нито Бог има еднакво благоволение към децата Си. Да не говорим, че благоволението е нещо в което се израства (Лука 2:52) и някой може просто да не израстват в Божието благоволение.  Това, че определен човек участва в Тялото и се спасява ЧРЕЗ спасението на тялото, не означава, че цялото внимание на Христос е да угоди нечия прищявка, за да се спаси ЧОВЕКЪТ, но да има Господ ТЯЛО или Невяста, която да е чиста, свята (отделена) и непорочна.   Проблемът в днешното християнство, че всичко се върти около човека, което е сатанизъм. За мнозина това е съвсем малко отклонение, но последиците са му пагубни.

Това, че Господ преглежда всеки човек и знае броя на космите на главата на всеки човек и очите му са върху всеки човек, не означава, че всичко е, заради човека. Това, че Господ знае броя на космите на главата на всеки човек, не означава, че Господ се върти около въпросния човек, защото е (човекът) много специален и му брои космите. Това означава, че Бог си преглежда творенията и знае всичко за всеки.
  
   
(Подчертано и оцветено от мен, Владо)
Сега, разбира се, че трябва да сме част от събрания и е добро да си служим един на друг, но да се твърди, че спасението и благодатта са дадени само и единствено, когато си част от Тялото (като за въпросните хора "част" е явно човек, който се събира с ...тях?). Т.е.- човек може да е спасен и да е част от Тялото, според както чета и през периоди на отделеност и трудности (напр.- Павел и редица други служители имаха такива периоди, в които не смятам, чеса губели спасението си ).

Взето от  :   http://www.fellowshipbg.org/index.php?topic=491.0
адм. бел.
разкл. в: Личен спасител[ Редактирано 05.10.09 16:05 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре
благодат единствено в тялото,   лъжеучители,   спасение,   спасение единствено в тялото,   тялото,   тялото на помазаника,   фелоушип
    
05.10.09 15:41 Цитирай
изказвания: 4976

И какво е това "тялото"? Не е много ясно казано.
Иначе какво представлява тялото на помазаника, за което пише в новиия завет?

И как човек става част от тялото на помазаника?

[ Редактирано 05.10.09 15:42 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
05.10.09 16:00 Цитирай
изказвания: 2105

Ами това тяло е (постоянно внушавана от тях подтекстова идея), са, техните събирания. Попитай тях за повече информация, ако решиш да се кандидатираш.... мога да те свържа.

Тялото на Исус в новият завет? Ами - то е от вярващите в Сина , намиращи се в различни места. Исус казва, че ангела ще му ги събере от четирите краища на земята. Явно не са на едно място. Също казва, че двама ще са на нивата, също и на леглото, но въпреки това ще се вземе единият, а другият - не, което ме навежда на мисълта, че ще има СИЛНО ПРЕСЯВАНЕ отсред вярващите.

Също така, тялото, знаем че пише, че е духовно, в което взимат участие учениците, последователите на Исус. Например Павел не беше заедно с коринтяните, но пак разбра неща относно тях и ги порица.

В това духовно тяло имат дял не всички, които казват : Господи, Господи!, както и редица, които се наричат "братя", но са в грях (блудство, кражба, лъжа, тнт).

Както аз лично чета - в началото е било страшно по-различно (и относно "ставане част" и относно "тялото") от това, което е сега.

За съжаление това, което виждам е че се появяват редица лъжеучители, които започват да грабят тези, които не са "част" от различни .....традиционни събрания (ОБЦ, ЕПЦ, ББЦ, АРЦ, ТНТ-Ц...) и използвайки фалшива авторитетност и фалшива ревност, примамват душите на редица в своите про-юдейски "покои".

На хората им е писнало то игри на "неделното шоу на супер-хироу пасторЪТ" и , търсейки нещо истинско, могат да се подмамят от такива лъжливи учители.

Самият аз също се бях подмамил, но редица показатели ви светнаха на червено и се възпротивих, бях "отлъчен" временно, после започнах да се конфронтирам с тях и бях заплашен че ще ми спрат достъпа и сега предпочитам "дистанционна битка" - ето така, на неутрална територия, да разбивам лъжите им.

Аз - лично не знам какъв ще е изходът от цялото това нещо, но лично ми прилича на Павловото "....бил съм в опасност от бедствия, от разбойници, в опасност между лъжебратя, в опасност от езичници..." (по памет).

Не зная, еурет, не зная....." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
05.10.09 16:04 Цитирай
изказвания: 2105
ПП - забеляза ли отметката за "любимците на бащата"? Не си и мисли, че е неволна грешка..." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
05.10.09 16:14 Цитирай
изказвания: 4976

Тъй като чрез промяна на смисъла на дадени думи/изрази би могло да се достигне до най-разнообразни идеи и схващания, то е ясно, че трябва първо да се посочи написаното относно тялото на помазаника в новия завет, за да се знае какво точно казва Бог.

Понеже е важно какво Бог казва за тези неща. А какво хората казват няма значение, особено ако противоречи на казаното от Бога.
И ако Бог казва, че само който "ходи еди-къде-си", само той ще бъде спасен,

тогава човек е добре да се замисли и веднага да започне да "ходи еди-къде-си", за да бъде спасен.Но пък ако Бог казва други неща, тогава също е добре човек да се замисли и веднага да започне да вярва/прави нещата, които Бог казва, за да бъде спасен,
и да не дава ухо на заблуди, а по-добре да ги изобличава.Когато имам повече време мисля да извадя местата от новия завет, където пише за тялото на помазаника, и особено ако пише нещо за спасението във връзка с това.

[ Редактирано 05.10.09 16:15 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
05.10.09 16:23 Цитирай
изказвания: 4976

Между другото, тази тема от меню "Сродни материали" (най-горе в дясно) може да е от полза донякъде,
въпреки, че не мисля, че става дума за същото:   Ти от кое тяло си?


Това може би също:    Едно тяло

[ Редактирано 05.10.09 16:32 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF