Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

cdc   saveway international   безценното за исус   божие снаряжение   божията общност   мамон   основаване на написаното   пр. 13:24   проповядвам   страдания и вяра  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Бог - кой е той? :: Помазаникът-цар Исус << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Върнал ли се е на земята Божият единствен син, Исус от Назарет?
Към страница   <<      
Започване на нова тема
    
06.10.09 15:00 Цитирай
изказвания: 4922
Stanka:

Върнал ли се е Божият Син на Земята? Ако сме предубедени няма как да разберем! Да мислим,че ще дойде от облаците като светкавица е детско и наивно.ТА не обикалят ли днес вестите БЪРЗО сато светкавица?Да мислим, че ние повече знаем от единствения Божий син, Исус от Назарет как той ще се върне, би могло да се окачестви като „детски и наивно”,

но да му имаме доверие е зряло и разумно.


Той казва така:

И тъй, ако ви рекатъ: Ето го, въ пустинята е; не излезвайте; Ето го въ вътрешните стаи; не вервайте.
Защото както светкавицата излезва отъ истокъ, и светнува до западъ, така ще бъде и  пришествието на Сина Человеческаго.
Защото дето бъде мършата, тамъ ще се събератъ и орлите.

И тутакси слѣдъ скръбта на онези дни, слънцето ще потъмнее, и луната нема да даде светенето си; и звездите ще паднатъ отъ небето, и силите небесни ще се поколебаятъ.
И тогазь ще се яви знамението на Сина Человечески на небето, и тогазь ще заплачатъ всичкитѣ племена земни, и ще видятъ Сина Человеческаго че иде на облаците небесни съсъ сила и слава голема.
И ще проводи ангелите си съ големъ гласъ отъ тръба; и ще събератъ избраните негови отъ четирите ветрове, отъ край до край на небесата.
/из свид. на Матей, 24/


И като ви рекатъ: Ето, тука е, или: Ето, тамъ е, да не отидете, нито да тичате подире му.
Защото както светкавицата, която блеска отъ единиятъ край на поднебесната, така ще бъде и Синъ Человечески въ своятъ си денъ.
Но прьвомъ требва той да пострада много, и да бъде отхвърленъ отъ този родъ.

И както въ дните Ноеви така ще бъде и въ дните на Сина человеческаго. Ядехѫ, пихѫ, женехѫ се и задомявахѫ се до деньтъ въ който Ное влезе въ ковчегътъ; и дойде потопътъ и погуби всичкитѣ.

Подобно, както станѫ и въ дните Лотови: ядехѫ, пиехѫ, купувахѫ, продавахѫ, садехѫ, и градехѫ.
И въ който денъ излезе Лотъ изъ Содомъ навале огънъ и жупель отъ небето, и погуби
на това подобно ще бъде и въ деньтъ въ който Синъ Человечески ще се яви.
[…]

Казвамъ ви: В оная нощъ ще бъдатъ двама на едно легло: единиятъ ще се вземе, а другиятъ ще се остави.
Две жени ще наедно да мелятъ: едната ще бъде взета, а другата ще се остави.
Двама ще бъдатъ на нива: единиятъ ще се вземе, а другиятъ ще се остави.
Отговарятъ и казватъ му: Къде, Господи? А той имъ рече: Дето е трупътъ, тамъ ще и орлите да се събератъ.
/из свид. на Лука, 17/

И ще бъдатъ знамения въ слънцето и въ луната и въ звездите, и по земята тъга на народите въ недоумието имъ, и ще шуми морето и вълните. Человеците ще издъхватъ отъ страхъ и отъ очакване на бедствията които ще постигнатъ вселенната, защото силите небесни ще се поколебаятъ.
И тогазь ще видятъ Сина Человеческаго че иде въ облакъ съсъ сила и слава голема.

И когато начне да става това, възправете се и подигнете си главите, защото наближава избавлението ви.
/Лк. 21/Т.е. Той ясно  казва, че при неговото завръщане всички народи ще го видят, понеже Той – самият Той – ще бъде... „както светкавицата, която блеска отъ единиятъ край на поднебесната, така ще бъде и Синъ Человечески въ своятъ си денъ” .

Поради това, че славно и видимо от всички народи ще бъде неговото идване за своите му,
то Той изрично казва Божиите хора да се пазят от лъже-помазаниците :

И тъй, ако ви рекатъ: Ето го, въ пустинята е; не излезвайте; Ето го въ вътрешните стаи; не вервайте.” / „И като ви рекатъ: Ето, тука е, или: Ето, тамъ е, да не отидете, нито да тичате подире му.”.
Stanka обаче не слуша истинския Божий помазаник и син, Исус от Назарет,
и вярва на лъжепомазаниците и отива след тях. И не само това но заблуждава и другите и те да  погубят душите си след сатанински слуги като С.Тороп („Виссарион”).


 
И ще бъдатъ знамения въ слънцето и въ луната и въ звездите, и по земята тъга на народите въ недоумието имъ, и ще шуми морето и вълните.
Человеците ще издъхватъ отъ страхъ и отъ очакване на бедствията които ще постигнатъ вселенната, защото силите небесни ще се поколебаятъ.
И тогазь ще видятъ Сина Человеческаго че иде въ облакъ съсъ сила и слава голема.
И когато начне да става това, възправете се и подигнете си главите, защото наближава избавлението ви.

/Лк. 21/
Нищо от тези неща не е станало още.Разбира се, сатанинските слуги лъже-помазаниците (като напр. С.Тороп („Виссарион”) ) не могат да направят (а дори и да из-имитират убедително) това, което истинският Божий помазаник и син ще направи, когато се завърне на земята.
Това, което биха могли да направят (както и техните заблудени последователи) е да отрекат думите на единствения Божий син Исус от Назарет, и да кажат, че това, което Божият син е казал не е вярно.


Това красноречиво се вижда от поредният ялов опит на висарионистката Stanka да отрече или изопачи Божиите думи и сатаната чрез нея да заблуди още свои жертви и да погуби техните души.

Но който желае да приеме  думите на Божия помазаник и единствен син, Исус от Назарет, записани в книгите на новия завет, нека ги приеме и така да спаси душата си с Божията милост.

А който пък иска да отхвърли думите на Божия син и да погуби душата си...Бог е дал и тази възможност. Но ако и да има такава възможност Бог по един или друг начин призовава всеки ден хората и ги приканва да приемат неговия безценен дар и да спасят душите си и да имат живот чрез вярата в Божия помазаник и единствен син, Исус от Назарет, който предстои скоро да се завърне на земята по начина, който е описал ясно.

 

Но не беше ли казал Христос,че ще дойде отначало като КРАДЕЦ в ноща? Или може би чакате разни свърхестественни събития? 


След като Божият единствен син, Исус от Назарет, описва как ще се завърне и учи учениците си как да не се заблудят след лъже-помазаниците си,
Той продължава да им говори и да ги увещава да бдят и да внимават относно себе си, за да не бъде неговото идване наказание за тях, а да бъде за радост и спасение:

За то, будни бъдете, защото не знаете въ кой часъ ще дойде Господъ вашъ.
Но това знайте, че ако да знаеше стопанинътъ на къщата, въ кой часъ ще дойде крадецътъ, бдель би, и не би оставиль да подкопаятъ къщата му.
За то и вие бъдете готови; защото въ който часъ не мислите, Синъ Человечески ще дойде.
/Мат.24гл/

Да бъдатъ чреслата ви опасани, и светилниците ви запалени;
и вие бъдете подобни на человѣци които чакатъ господаря си кога ще се върне отъ свадбата, да му отворятъ тозъ часъ щомъ дойде и похлопа.


Блажени тѣзи раби които, кога дойде господарътъ имъ, ги намѣри будни: истина ви казвамъ че ще се опаше, и ще ги тури да седнатъ на трапезата, и ще мине да имъ послугува.
И ако дойде въ втората стража, или въ третата стража дойде, и ги намѣри така, блажени сѫ онези раби.

И това още знайте, че ако би знаяль стопанинътъ на къщата въ кой часъ ще дойде крадецътъ, буденъ би стояль и не би оставиль да му подкопаятъ къщата.
Бъдете прочее и вие готови; защото въ който часъ не мислите Синъ Человеческий ще дойде.
/Лк.12/

Т.е. никой няма да знае точно времето кагато ще се случат описаните преди това глобални разтърсващи събития, видими от всички народи.

Както един крадец идва ненадейно през нощта,
така и Божият син ще дойде ненадейно, когато не го очакват,  и тогава всички народи ще го видят в облаците с небесната му слава и ще заплачат.


Разбира се, Stanka, като изявена антихристка (противничка на Божия помазаник и единствен син Исус от Назарет) се опитва отново да изопачи думите на Божия син

и казва, че тук уж пишело, че Исус от Назарет щял бил да се завърне тайно, т.е. така че никой нямало да разбере, че той се е завърнал (освен, разбира се, Stanka и някои други „зрящи”  хора).


Но думите на истинския Божий син Исус от Назарет (когато споменава, че ще дойде ненадейно, както един крадец ненадейно идва) са ясни: „защото въ който часъ не мислите Синъ Человеческий ще дойде”.

А какво тчоно ще стане като се яви:

И ще бъдатъ знамения въ слънцето и въ луната и въ звездите, и по земята тъга на народите въ недоумието имъ, и ще шуми морето и вълните.
Человеците ще издъхватъ отъ страхъ и отъ очакване на бедствията които ще постигнатъ вселенната, защото силите небесни ще се поколебаятъ.
И тогазь ще видятъ Сина Человеческаго че иде въ облакъ съсъ сила и слава голема


И тогазь ще се яви знамението на Сина Человечески на небето, и тогазь ще заплачатъ всичкитѣ племена земни, и ще видятъ Сина Человеческаго че иде на облаците небесни съсъ сила и слава голема.
И ще проводи ангелите си съ големъ гласъ отъ тръба; и ще събератъ избраните негови отъ четирите ветрове, отъ край до край на небесата.


 

Защото Христос е казал,че чудеса повече НЯМА да ви се дадът! САМО ПО СЛОВОТО ЩЕ ГО ПОЗНАЕТЕ.


Поредната висарионска заблуда.  Ясно се видя какво Божият син казва относно своето завръщане, както е записано в книгите на новия Божий завет.

Без никой да го очаква (подобно на крадец) Божият син ще се яви в слава в небесните облаци
и тогава всички народи ще го видят,
ще изпрати своите вестоносци и те ще съберат неговите избрани от цялата земя.
Който желае, нека приеме словото на Божия син, записано в новия завет.

А който не желае, да не приема. Но по-добре да се обръне от заблудата си и да признае Божият помазан цар и единствен син, Исус от Назарет и да спаси душата си. Понеже човек няма какво да даде в замяна на душата си, както пише.


За всеки случай да уточня. Има едно място в новия завет, където евреите от онова поколение (в превода: „род”) искат знамение от Божия син, Исус от Назарет, за да докаже Той чрез него че наистина Той, Исус от Назарет, е помазаникът, Божият син.

Божият син им отговаря, че (освни всички знамения дотогава) на това зло и прелюбодейно поколение евреи ще бъде дадено още едно знамение, ако желае да повярва в Божия помазаник,
и че повече знамения няма да бъдат даден на онова поколение евреи: Ето го описанието на това знамение за онова поколение евреи.


Тогазь отговорихѫ некои отъ книжниците и Фарисеите и казахѫ: Учителю, искаме да видимъ знамение отъ тебе.

А той отговори и рече имъ: Родъ лукавъ и прелюбодеенъ знамение иска, и знамение нема да се даде нему, освенъ знамението на пророкъ Иона.
Защото както Иона бѣ въ утробата китова три дни и три нощи, така Синъ человечески ще бъде въ сърцето на земята три дни и три нощи.

Мъжете Ниневияне ще въстанатъ на съдътъ съ този родъ, и ще го осъдятъ; защото те се покаяхѫ съ Ионовата Проповѣдъ; и ето, тука е повече отъ Иона.

Царицата Южна ще възстане на съда съ този родъ, и ще го осъди; защото отъ краищата на земята дойде да чуе мъдростта Соломонова; и ето тука е повече отъ Соломона.
/Мат. 12/

Вероятно това е мястото, което висарионистката Stanka визира, когато иска да изопачи Божието слово и да заблуди хората, че Бог уж нямало да прави никакви други чудеса от този момент нататък.

Всичко това, поради нечестивото й желаение да изкара истинен и Божий един сатанински служител лъже-помазаник и антихрист С.Тороп („Виссарион”), който отрича единственият Божий син, Исус от Назарет и се опитва да седне на място, на което не подобава да седи, и което ще го изгори като от поглъщащ огън, ако не се обърне от тежките си грехове и не поиска прошка от единствения Божий син и помазаник, Исус от Назарет, който му е създал духа, душата, костите и плътта, и който ще го съди.

Самото място по принцип е достатъчно ясно,
но и останалата огромна часто от новия завет също свидетелства за много много чудеса и знамения, 
които Божият син е правил СЛЕД това свое изказване спрямо онова поколение евреи.

А и днес също Божият единствен син, Исус от Назарет продължава да прави чудеса и знамения и има безброй свидетели по цялата земя, благодарящи на Божия син за милостта му в техния живот, не само за безценното му спасение, но и за изцеление от болести, за чудотворна помощ в тежки ситуации, и т.н..Това ясно изобличава висарионската заблуда, пропагандирана от Stanka,
и ясно показва, че казаното в Мат. 12 от Божия син изобщо не означава, че Той няма да дойде по начина по който е описал – славно и видимо от всички народи,а ще дойде именно така, както е описал ( вж. по-долу цитата ).


Та, Stanka,

нито е вярно, че Божият син, Исус от Назарет уж бил казал, че повече няма да прави знамения от чудеса от онзи момент по принцип (а само е казал, че за онова поколение евреи няма да им повече Божии чудеса за свидетелство)

нито е вярно, че Божият син, Исус от Назарет, уж щял бил да дойде тайно, така че никой да не разбере,

нито пък словото на Божия единствен син, Исус от Назарет е в съгласие със заблудите на лъже-помазаника С.Тороп ("Виссарион").
Най-добре се обърни от заблудите си и признай Божият помазан цар и единствен син, Исус от Назарет, който още не се е върнал на земята, за да ти даде Той живот и прошка на греховете ти.

Да, Бог е любов - жертвал е сина си за света (поробените под грях хора, отделени от Бога), така че който признава единствения Божий син, Исус от назарет, помазаният цар, и вярва в Него, и върши праведност, такъв да има вечен живот и праведност, и вечно щастие с Бога.

Но Бог няма нищо общо със заблудите на сатанинския служител С.Тороп (който няма нищо общо с Божията любов), в които си оплетена поради собствените ти греховни желания и които като послушна сатанинска робиня пропагандираш.


И тъй, ако ви рекатъ: Ето го, въ пустинята е; не излезвайте; Ето го въ вътрешните стаи; не вервайте.
Защото както светкавицата излезва отъ истокъ, и светнува до западъ, така ще бъде и пришествието на Сина Человеческаго.
Защото дето бъде мършата, тамъ ще се събератъ и орлите.
И тутакси слѣдъ скръбта на онези дни, слънцето ще потъмнее, и луната нема да даде светенето си; и звездите ще паднатъ отъ небето, и силите небесни ще се поколебаятъ.
И тогазь ще се яви знамението на Сина Человечески на небето, и тогазь ще заплачатъ всичкитѣ племена земни, и ще видятъ Сина Человеческаго че иде на облаците небесни съсъ сила и слава голема.
И ще проводи ангелите си съ големъ гласъ отъ тръба; и ще събератъ избраните негови отъ четирите ветрове, отъ край до край на небесата.
/из свид. на Матей, 24/


И като ви рекатъ: Ето, тука е, или: Ето, тамъ е, да не отидете, нито да тичате подире му.
Защото както светкавицата, която блеска отъ единиятъ край на поднебесната, така ще бъде и Синъ Человечески въ своятъ си денъ.
Но прьвомъ требва той да пострада много, и да бъде отхвърленъ отъ този родъ.
И както въ дните Ноеви така ще бъде и въ дните на Сина человеческаго.
Ядехѫ, пихѫ, женехѫ се и задомявахѫ се до деньтъ въ който Ное влезе въ ковчегътъ; и дойде потопътъ и погуби всичкитѣ.
Подобно, както станѫ и въ дните Лотови: ядехѫ, пиехѫ, купувахѫ, продавахѫ, садехѫ, и градехѫ.
И въ който денъ излезе Лотъ изъ Содомъ навале огънъ и жупель отъ небето, и погуби
на това подобно ще бъде и въ деньтъ въ който Синъ Человечески ще се яви.
[…]
Казвамъ ви: В оная нощъ ще бъдатъ двама на едно легло: единиятъ ще се вземе, а другиятъ ще се остави.
Две жени ще наедно да мелятъ: едната ще бъде взета, а другата ще се остави.
Двама ще бъдатъ на нива: единиятъ ще се вземе, а другиятъ ще се остави.
Отговарятъ и казватъ му: Къде, Господи? А той имъ рече: Дето е трупътъ, тамъ ще и орлите да се събератъ.
/из свид. на Лука, 17/

„И ще бъдатъ знамения въ слънцето и въ луната и въ звездите, и по земята тъга на народите въ недоумието имъ, и ще шуми морето и вълните.
Человеците ще издъхватъ отъ страхъ и отъ очакване на бедствията които ще постигнатъ вселенната, защото силите небесни ще се поколебаятъ.
И тогазь ще видятъ Сина Человеческаго че иде въ облакъ съсъ сила и слава голема.
И когато начне да става това, възправете се и подигнете си главите, защото наближава избавлението ви.”
/Лк. 21/

[ Редактирано 06.10.09 16:58 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре
антихристът,   виссарион,   лъжепомазаници,   лъжепророци,   сергей тороп
 
Започване на нова тема
Към страница   <<      
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF