Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

intel me   илюминати   канонизиране   македонска молитва   откр.20   петдесетият ден   прошка   седмия ден   съживяването на праведните   увреждане на черния дроб  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Други вери и разни религии << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Лъжепомазаникът Сергей Тороп - Висарион и неговите заблуди
Към страница       >>  
Започване на нова тема
    
28.09.09 13:24 Цитирай
изказвания: 18

(разкл. от: Без тема...)

P.S.      Писах за Бог Отец - наричан в източните религии Единният Абсолют , Бог Син и Святия Дух . А "Помазанника"както го наричаш ти,а аз го наричам Слово Божие и Спасител - вече е дошъл ! Но ще имаш ли очи да ГО видиш и уши да ГО чуеш!!!Понеже си задълбал яко в "твоята си Свещенна Вяра"?

[ Редактирано 23.09.20 20:26 ]

Най-отгоре
висарион,   виссарион,   лъжепомазаници,   лъжепророци,   сергей тороп
    
28.09.09 13:39 Цитирай
изказвания: 2105
Стана ми интересно . И къде е помазаника сега, Станке, щом казваш, че вече е дошъл ? Кой е той?

[ Редактирано 06.10.09 17:30 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
28.09.09 14:29 Цитирай
изказвания: 4976

Stanka:

Владимир, ...


Stanka,

Както се вижда от изказването ми, не съм Владимир. Щом казваш, че ме обичаш, не трябваше ли поне да видиш с кого си пишеш...


Stanka:

И уж и аз и ти вярваме в Спасителя,а като че ли говорим на различни езици!
Нужно ли е да ме питаш тогава какво значели "...много различни лъжливи разбирания..."

По-важно е дали човек говори на един и същи „език” с  това, което Божият Син (който още не се е върнал на земята) учи.
Той например не учи за нещо наречено „...първо Осъществяване...” (а дори и за „...кръщаване в православна църква...”) .

Питам те, какво имаш предвид под това (за т.нар "първото Осъществяване"), понеже не е ясно от написаното от теб, какво имаш предвид.
А под "...първото Осъществяване..." разбирай го буквално каквото пише.

В новия завет не пише подобни неща, така че може би най-добре е ти самата да изясниш това твое чуждо на новия завет учение.С раждането на Исус Христос и донасянето от Него на Благата Вест за Небесният Отец и Учението за Любовта.Освен в Новият Завет да си го срещал другаде? Това е Учението на Бога Син и Неговото Слово!


Какво точно е това „Учение за любовта”? Какво конкретно и точно гласи?

А да си спомняш в Старият Завет такова Учение за Любовта? Там закона е"Зъб за зъб", а не "Обичай ближния си" Аз мисля така: Само от незнание са събрали на едно място Стария и Новия Завет. Те са от различни източници!


Кои според теб са различните източници на Новия завет и, съответно, на Стария Завет?Боже мой! Ти наистина ли вярваш,че е достатъчно да повярваш и си вече спасен?И като ти казвам,че трябва усилие и самоотвержен труд ще рече труд да надмогнеш вътрешния си свят!Този вътрешен свят ,който уверявам те всеки от нас дори и не подозира какво носи. АКО ТИ СИ ЗАТВАРЯШ ОЧИТЕ ПРЕД НОВА И СЕ МИСЛИШ ЗА МНОГО ЧИСТ И НЯМАШ КАКВО ДА ИЗПРАВЯШ- ЛЪЖЕШ СЕ !


Може би трябва да прочетеш по-внимателно какво съм писал във връзка с това.

Станке, вярно  е, че наближава описаното в пророчеството дадено на Йоан, но то още не е дошло и Божият Син още не се е завърнал,

както в пророчеството пише, че в края на Божия гняв Божият син ще се завърне, ще избие вражеските армии, които са отишли да воюват срещу Него, ще хвълри сатаната в подземната бездна (за да не мами народите и да не нападат Божиите хора) и ще съди живите на земята, и ще царува на тази земя със своите си 1000 години, преди да дойде съда на мъртвите и осъждането в огненото езеро на Божиите врагове, и след това идва и времето на новите небе и земя.


Има мнозина, които днес подмамени от сатаната се самозаблуждават и заблуждават и други, че уж те били Божият син и Божието слово

и мнозина наивни хора, които търсят нещо по-добро от този зъл свят се подмамват по тях лъже-помазаниците и така отиват към гибел,

понеже не вярват в истинския Божий помазаник, който още не се е върнал на земята, а в лъже-помазаници, които на външен вид изглеждат много свети и истинни, но всъщност са пълни със заблуда

и така тези лъжепомазаници отвличат хората от истинския Божий помазаник и син, Исус от Назарет, който се е предал на смърт, но след това е бил съживен от мъртвите и пред очите на своите пратеници е бил взет в Божиите небеса и предстои скоро да се завърне на земята, но още не се е върнал.Ако искаш, можем да разгледаме някои неща от новия завет, за да утвърдиш своята вяра в истинския Бог и в истинския му помазаник и син, Исус от Назарет (който още не се е върнал на земята), чийто е новия Божий завет и по-старите свети Писания и завети също.

[ Редактирано 28.09.09 16:23 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
29.09.09 17:54 Цитирай
изказвания: 18
"Чухте как ви рекох,отивам си , и пак ще дойда при вас."- Йоан 14:28   ;   " А за оня ден и час никой не знае, нито небесните ангели, нито Синът, а само Отец." - Матей 24: 36       ................... ... Първото Осъществяване/ ИЗВЪРШВАНЕ/ -ще рече Първото Идване/ПРИШЕСТВИЕ/ на Словото Божие в ПЛЪТ.Учениено на Исус Назарянина е Учение  за любовта - целият Нов Завет и заповедите.Благата вест е Благовещението за Небесният Отец и,че Той обича всички по равно.                       още за Отец и Сина-виж в дневника

Най-отгоре

    
29.09.09 18:12 Цитирай
изказвания: 4976
Но пише също и:


И когато седеше на Елеонската планина, дойдоха учениците му при него насаме и казаха: Кажи ни, кога ще бъде това, и какъв ще е белегът за твоето идване и за края на епохата?

А Йесус им отговори и рече: Пазете се да не ви измами някой. Защото мнозина ще дойдат в мое име, говорейки: Аз съм помазаникът (гр. "christos") и ще измамят мнозина.

[...]

Тогава, ако някой ви каже: ето, тук е помазаникът (гр. "christos"), или там е - не вярвайте. Защото ще се появят лъже-помазаници и лъжепророци и ще покажат големи знамения и чудеса, за да измамят, ако е възможно, и избраните. Ето, казах ви [го] предварително.

И така, ако ви кажат: Ето, в пустинята е, не излизайте. Ето, в скришните стаи е, не вярвайте.
Защото, както светкавицата излиза от изток и се вижда дори до запад, тъй ще бъде идването на човешкия син. Защото, дето бъде трупът, там ще се съберат орлите.

И веднага след скръбта на онези дни, слънцето ще потъмнее, и луната не ще даде светлината си, и звездите ще изпадат от небето, и силите небесни ще се разклатят.
Тогава ще се яви на небето знамението на човешкия син и тогава ще се разплачат всички земни племена и ще видят човешкия син да иде на небесните облаци със сила и слава голяма. И ще изпрати вестителите си със силна тръба, и те ще съберат избраните му от четирите вятъра, от единия до другия край на небесата.

/из свид. на Матей, 24/

Така, че никой не знае кога точно ще стане това, но когато то стане, тогава вече всички ще знаят, че станало.

Неговот завръщане все още не е станало и истинският Божий помазаник и син, Исус от Назарет не се е върнал на земята все още.(повече виж в Новия завет и в Закона и пророците)

[ Редактирано 30.09.09 15:04 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
29.09.09 18:16 Цитирай
изказвания: 4976
Stanka:

Първото Осъществяване/ ИЗВЪРШВАНЕ/ -ще рече Първото Идване/ПРИШЕСТВИЕ/ на Словото Божие в ПЛЪТ.


Бог не нарича идването на Своето слово на земята (въплътило се в човека Йесус от Назарет и все още въплътено в Него, който седи от дясно на Бога и не се е върнал още на земята

нито "осъществяване", нито "първото осъществяване", нито "извършване".Учениено на Исус Назарянина е Учение  за любовта - целият Нов Завет и заповедите.


Какво точно  и конкретно гласи това т.нар. "Учение за любовта"?
Благата вест е Благовещението за Небесният Отец и,че Той обича всички по равно.        Какво точно и конкретно гласи това т.нар. "Благовещение за Небесният Отец "?И къде точно пише, че бащата на Йесус от Назарет "обича всички по равно"?


[ Редактирано 29.09.09 18:30 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
30.09.09 00:01 Цитирай
изказвания: 18
Йоан 6:39 " И  ето волята на  Тогова, който ме е  изпратил: ОТ ВСИЧКО,КОЕТО МИ Е ДАЛ, ДА НЕ ИЗГУБЯ  Н И Щ О, НО ДА ГО ВЪЗКРЕСЯ В ПОСЛЕДНИЯ ДЕН."   Йоан 4:10 " В ТОВА  СЕ СЪСТОИ ЛЮБОВТА, НЕ ЧЕ НИЕСМЕ ВЪЗЛЮБИЛИ БОГА, НО ЧЕ  Т О Й ВЪЗЛЮБИ НАС и прати Сина Си като умилостивение за греховете ни" .   Ако забелязваш аз не съм писала в кавички Исус от назарет обича всички ни по-равно,което значи,че цитирам по памет и смисъл.Ако почна да чета сега подробно, сигурно ще извадя още много ,но нямам време. Няма да си бъда в къщи няколко дена. Еурет,моля те оправи ми дневника.Така както е, коментара не е за Антихриста,а за Отеца и Сина.

Най-отгоре

    
30.09.09 01:47 Цитирай
изказвания: 4976
Stanka:

Йоан 6:39 " И  ето волята на  Тогова, който ме е  изпратил: ОТ ВСИЧКО,КОЕТО МИ Е ДАЛ, ДА НЕ ИЗГУБЯ  Н И Щ О, НО ДА ГО ВЪЗКРЕСЯ В ПОСЛЕДНИЯ ДЕН."   Йоан 4:10 " В ТОВА  СЕ СЪСТОИ ЛЮБОВТА, НЕ ЧЕ НИЕСМЕ ВЪЗЛЮБИЛИ БОГА, НО ЧЕ  Т О Й ВЪЗЛЮБИ НАС и прати Сина Си като умилостивение за греховете ни" .   Ако забелязваш аз не съм писала в кавички Исус от назарет обича всички ни по-равно,което значи,че цитирам по памет и смисъл.Ако почна да чета сега подробно, сигурно ще извадя още много ,но нямам време. Няма да си бъда в къщи няколко дена. Еурет,моля те оправи ми дневника.Така както е, коментара не е за Антихриста,а за Отеца и Сина.Този цитат съвсем не доказва твоето твърдение, че бащата на Йесус от Назарет "... обича всички по равно...".

А освен това твърдение, ти изписа и куп още подобни неоснователни твърдения.
А какво точно да му оправям на дневника ти? Какъв точно проблем имаш с дневника си?

[ Редактирано 30.09.09 01:48 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
30.09.09 13:43 Цитирай
изказвания: 2105
(разкл. от: Без тема...)

Проблема явно не е толкова с дневника....

Интересно, като писах относно завръщането на Йесус, т.н. второ идване, аз не бях прочел какви ги е писала Станка и как Виссарион и сам дявола, който е баща на лъжата, я е заблудил, но съпругата ми беше прочела и ме осведоми.

Странно бързо рикаещият лъв поглъща тези, които не са се укрепили във вярата си в Божият Месия.

Затова нека се препашем през слабостите на нашите мисли и чувства и да стоим твърдо в спасението си и вярата си.

Такъв отвратителен лъжец! Сам в заблуда хванат, но и как подмамва и как тълкува произволно словото на Бога! Наистина, огненото езеро е готово да приеме несмъртните тела на такива, които извращават пътят на истината и добавят и отнемат, за да представят учението СИ достатъчно удобно , за ползване от сам сатана. И наиситна, сатана не устоя в истината, защото в него няма НИКАКВА истина, но като говори от своите си лъжи говори, защото е лъжец и баща на лъжата. Отвратително!


10. После ми каза: „Не пази в тайна пророческите думи в тази книга, защото близо е времето, когато всичко това ще се сбъдне.

11. Нека злодеят продължава да върши зло; мръсният продължава да върши мръсни неща; праведникът продължава да постъпва праведно; святият продължава да бъде свят!“

12. „Чуй, аз скоро ще дойда! Ще донеса със себе си награда за всеки – всеки ще получи отплата за делата си.

13. Аз съм Алфата и Омегата, Първият и Последният, Началото и Краят.

14. Благословени са онези, които изпраха робите си. Те ще имат право да ядат от дървото на живота, да минат през портите и да влязат в града.

15. Отвън ще останат псетата и магьосниците, блудстващите и убийците, идолопоклонниците и всеки, който обича лъжата и лъже.

16. Аз, Исус, изпратих своя ангел да ви даде това свидетелство за църквите. Аз съм потомъкът от рода на Давид. Аз съм светлата Зорница.“

17. Духът и невестата казват: «Ела!» И нека всеки, който чуе, каже: «Ела!» И жадният нека дойде и който иска, нека вземе даром от животворната вода.

18. Предупреждавам всеки, който слуша пророческите думи в тази книга: ако някой добави нещо към тях, на него Бог ще добави напастите, описани в тази книга.

19. Ако някой отнеме някои от думите на пророчеството в тази книга, Бог ще отнеме неговия дял от дървото на живота и от святия град, които са описани в тази книга.

20. Този, който свидетелства за всичко това, казва: „Да, аз скоро ще дойда.“
Амин! Ела, Господи Исусе!

21. Благодатта на Господ Исус да бъде с всички.Отделно от това съм убеден, че разискваният В-исса-рион живее сексуално неморално спрямо стандартите на писанията, както и има редица показатели, които разумните и тези, които имат очи, за да видят, биха видяли и определили като ЛОШИ ПЛОДОВЕ.

ЗАЩОТО ПО ПЛОДА НА ЧОВЕКА НИЕ РАЗБИРАМЕ ДАЛИ Е ОТ БОГ, ИЛИ НЕ.

Владо." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
30.09.09 13:56 Цитирай
изказвания: 2105
Отделно от лъжеучението на Виссарион, лъжехристът и сатанинският пратеник, що е хванат жив от дявола в мрежа, бих допълнил, че т.нар. "УЧЕНИЕ ЗА ЛЮБОВТА" , което самият лъжехрист представя, е скверно, зло , бесовско учение от човек с прегоряла съвест, чийто живот се е превърнал в нарицателност за Божиите хора и буди отвращение и Божият гняв и съд.

Бог явно го чака в милостта си, но той да не се съмнява, че ще приеме подобаваща "награда" от Бога спрямо сатанинското си служение и заблуда.

В-исса-рион, покай се, иначе Бог ще те хвърли в огненият ад! Учението ти за любовта е една гнусна и отвратителна сатанинска заблуда за хора, отдаващи се на разврат и нечистота.

Бог Е Свят и е заповядал последователите Му да живеят чисто, свято и праведно. Мараната." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF