Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

bayer   lxx   заклеване   наследствени грехове   почитане на образи   развързване   свещеници   спасение за мъртвите   уважение   химически дири  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Божията общност << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Църквите - доктринални затворнически лагери за християни
Към страница       >>  
Започване на нова тема
    
09.07.09 18:57 Цитирай
изказвания: 134
Зная, че не сме свикнали да мислим с подобни категории. Повечето християни в един или друг период от живота си са били или все още са активни членове на някоя религиозна организация.

Дори когато сме напуснали някоя църква у нас остава да стои мисленето, че с едно или друго тези църкви са ни помогнали да познаем Помазаника и Бога и да се утвърдим във вярата.


Затова, когато някой (в случая аз) каже, че това са концлагери или каквото и да било в което врагът (Сатана) е командващия, по-скоро искате да ме накарате да млъкна с изречения от рода: лъжепророк, лъжеучител, лъжепратеник((сега е модерно) или просто "този не знае какво говори".


Но за тези, които въпреки първоначалния шок, са готови да прочетат и следващите изречения, преди да си направят изводи тип "еретика на кладата", ще докажа от писанията, че това е едно съвсем резонно твърдение, което много добре описва окръжаващата ни действителност.


И така, какво представляват църквите днес?


Те, макар да твърдят, че са различни, и че точно тази, в която си сега е истинската, на практика твърде много си приличат в стил, управление, отношение към хората и още неща.


Винаги, първото нещо, което е подканян всеки новодошъл е да си избере църква, "място на посвещение", където от него се очаква лоялност повече отколкото към която и да е друга група християни. Като му се казва, че различните доктрини, които се проповядват, са важни и всеки д а... да постъпи, както го води сърцето му. Така на практика лидера, на което и да е общество, се интересува да го направи сектант преди всичко останало. Дори православни, католици, независими, надденоминационни правят същото, което и големите протестантски деноминации.


Веднъж "посветен"(което често включва молби за членство, карти, регистри) хората биват насърчавани да влагат всичките си усилия за "делото на Господа". Същевременно те не ви обясняват, че често това са действия, които нямат никакво потвърждение от писанията, а са си ги измислили за да изглежда, че вършат дела на правда, когато  не е така.


Друго съществено изискване е и нашата централна тема. Лоялността към "местната църква" изисква и 100% лоялност към доктрините, които пастора и неговата деноминация проповядват в момента. Понякога на някой шеф му хрумва някоя "перестройка" и тогава пак всички са длъжни да проявяват 100% лоялност и покорство, но ако някой друг дръзне да вярва друга доктрина( тук въобще нямам предвид части от основата, която е Исус Христос) той бива принуден със всички средства да "се покори" на лидера или да напусне и "да си намери друга църква", или "да си направи" такава, което са ми предлагали не веднъж и не два пъти.


Но какво е това, което кара всички тези "лидери" да се държат по този начин? Какво е толкова важно в доктрината, която е различна от тази в съседната църква и същевременно не толкова важно, щом усърдно ти предлагат да си избереш църква по твой вкус?


Ако ти имаш нещо , което аз нямам и ти си Божи слуга, не е ли нормално и естествено да дойдеш и да ме научиш на даденото ти от Бога, а не да си направиш твоя църква и да обясняваш гордо и надуто, че Бог ти бил дал това и това откровение. Точно така, ако Бог ти е дал откровение, той ти го е дал за тялото на Помазания, а не за твоя приятелски кръг. Ако ти си верен на Бога, няма да оставиш твоите братя и сестри в неведение, относно даденото ти от небето.

После, когато ти си "направиш твоя църква" към това, което считаш, че Бог ти е дал се налага да прибавиш и всичко останало, което всички останали проповядват по целия свят. Затова отиваш и завършваш същото библейско училище или институт, както и останалите пастори и попове. Проповядваш Исус и възкресението и към него прибавяш я свещи и килимявки, или местни църкви и десятъци(най-любимата проповед), или "Аз, пасторът" (и още има).

Но какво стои зад всичко това? От писмата на Павел знаем, че дори една "съвсем невинна доктрина", като забраняване на някои храни е наречена демонично учение. Пак ще го кажа: Абсолютно "невинната " доктрина да не ядеш това или онова, е демонично учение. Писанието дори не дава опции, че би могло да бъде демонично, а твърди, че е демонично.

За храни и женене писанието ни предупреждава и уж ни е ясно. Но писанието ни предупреждава и за всички онези, които правят разцепления. Пасторите са шампиони по дисциплината. Но ние знаем, че това е фалшиво учение. Как така става, че се съгласяваме? Защото измамата и заблудата на Сатана вече е заблудила собственото ни сърце и ние не виждаме ясно какво казва писанието, и сме склонни да омаловажим иначе отвратителния пасторски грях разделенията, за който грях всеки един пастор на земята ще отговаря пред Бога.


Ако някой се разведе с жена си всички сме категорични, че го чака съд, ако не се покае. Ако някой раздели тялото на Исус Помазания го чака още по-суров съд. Само поради неразпознаване на тялото на Исус:  " защото, който яде и пие без да разпознае Господното тяло, той яде и пие осъждане на себе си.30 По тая причина мнозина между вас са слаби и болнави, а доста и са починали.31 Но, ако разпознавахме сами себе си, не щяхме да бъдем съдени.32 А когато биваме съдени от Господа, с това се наказваме, за да не бъдем осъдени заедно със света.."  А какво ще е за тези, които умишлено го разделят на секти и фракции? Те къде ще се явят?


Затова, ако някой попита, защо тогава не виждаме много пастори болнави или умрели, бих отговорил, че това е още по-опасно, понеже може да означава, че Бог се е отказал да ги наказва като синове и ще бъдат наказани заедно със света.


Нека да уточня, че не злорадствам, нито се удоволствам, когато  говоря тези неща. Напротив, моето сърдечно желание е всичко това да приключи, ако може утре или дори днес.


И така, тези хора поставят рамки, които Бог не е поставил, изискват неща, които Бог не изисква, търсят посвещения, където Бог не търси. Какво постигат с тези методи?

Постигат омраза, завист, злоба, конкуренция между християните, а за себе си "първите места в  синагогата". Цената е една, две или повече фалшиви доктрини, които те са задължени от демоните да проповядват. Когато се покорят на демоните да проповядват фалшивите си доктрини(както е писано) на тях им се дават земните царства.

Плода от това е едно немощно, плътско християнство, поробено от разни страсти и учения на демони.
Най-отгоре
вероизповедания,   говедари и учители,   концлагери,   овчари и учители,   организации,   пастири и учители,   пастор,   пастори,   секти,   фирми,   цъкрви
    
09.07.09 20:11 Цитирай
изказвания: 612
Всички тези неща които говориш , ги виждаме на много места.Всеки се е сблъсквал с тях или в момента се сблъсква.Въпросът е какво е нужно да се прави.
В Християнството са навлезли много гибелни ереси , както ни пророкува и апостол петър в посланието си.Пътят на Истината се е похулил.
Въпреки това , верните стоят в Христос .Стоят чрез Неговата сила.Постоянстват в учението на апостолите , общуването , разчупването на хляба и молитвите.
Това е , което можем да правим , и което трябва да правим.Божията воля е нашето освещение.Това е процес , през целият ни живот , кулминацията ще е Христовото пришествие.Верните ще бъдат с Него завинаги .

Не виждам какво друго да се прави освен горното.Ако то е налице , Бог ще се прославя чрез нас , пред хората.И тези които са отредени за вечният живот , ще повярват.Понеже ние сме благоуханието на Христос , за едни сме смъртоносно ухание , за други животворно ухание , носещо живот.
И кой е способем на това?Никой друг освен Господ Исус чрез Духа си.

Всеки ще получи своята си награда , в зависимост от това на каква основа е градил и с какви материали е градил.Писано е.
Така , че не се тревожи за чуждият слуга , пред своя си Господар той стои или пада.Важното кое му е Господар.Ако е Господ Исус , той е силен да го направи да стои.
Ако господарят е друг , лошо.

[ Редактирано 09.07.09 20:12 ]

Най-отгоре

    
10.07.09 10:03 Цитирай
изказвания: 2105
Едибот, а твоята алтернатива и добър пример?

Освен писанията (виждам, че ги използваш умело) . имаш ли някаква алтернатива, работил ли си с хора (много сме, които знаем нещата, за които пишеш, а и те са били така векове) , или просто размишляваш по темата (не че и размишленията са без значение) ?

Просто ми е интересно." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
10.07.09 12:36 Цитирай
изказвания: 134
Започнах тази тема не като някакво ново откровение, което съм получил от небето и искам да проверя или споделя. По-скоро я приемам като някакво обобщение на много други теми, които са били обсъждани както на единни, така и по всички форуми, където е имало свобода да се обсъжда истината и не е имало цензура. В това отношение е "нищо ново под слънцето".

Но все пак когато има обобщения, това говори, че вече има натрупан опит и би могло да се потърсят пътища за реализация на всички истини, които днес са арестувани или забранени.

 

Затова на първо място ще се съглася напълно със small axe, че описаното от него е това, което писанията ни казват, че е добро и правилно да вярваме и практикуваме(ако мога така да се изразя).

 

Бих добавил само,  че освен личната отговорност на всеки от нас в царството на Бога виждам и една "публична" такава.  Искам да кажа, че има много неща които писанието ни заповядва относно нашия ближен, а не само за себе си. Като започнем с главната "обичай ближния си" и "да правим добро на всички", и "ако знаем да правим добро, а не го правим е грях" и още много, много подобни. Ако Павел или Петър, или Юда не бяха имали тази отговорност никога не биха писали писма, за да учат, изобличават, подпомагат, насърчават и пр.  Тази отговорност и днес не се е променила. Ако знаем истината и си я пазим за себе си няма ли да бъдем като онези четирима прокажени, които като научили истината за избягалия враг, първо взели да грабят стана, но после се сетили, че вършат зло и отишли да съобщят за изпълнените пророчества на Елисей и да разберат "братята", че не са вече под обсада?

После и двамата с vladimir ме питате какво предлагам. Предлагам да търсим Бога да разберем какво са правели древните в такива ситуации и дали техния пример е валиден и за нас. След което да се заемем със самото изпълнение. Това за някой може да е едно, за друг друго, но така или иначе едва ли Бог не се е сетил, че ще има такъв тип проблеми и да не ни е оставил инструкции. Ако пък не е оставил в писанията, ще трябва да се намеси пророческото служение, както е било в Деяния. Откъде ще го намерим е отделен въпрос.

 

И последно относно добрия пример, за който vladimir говори. В средата в която съм, се старая да практикувам всичко, което говорим тук и което вярвам, но не сме говорили за него. Не учатсвам в секти. Не разделям братя от братя по доктрини, не подклаждам разделения, а винаги посочвам единството ни(и го практикувам, доколкото зависи от мене). Когато падам, гледам бъзо да ставам и да не се помотвам, и съм помолил Бога да използва всички средста, за да ме връща в истината и свидетелствам, че той го прави. Не казвам, че съм стигнал, но вървя. На един форум това са само думи, но те могат да бъдат проверени в реалния живот.Старая се заедно със всички, които искат да живеят този живот да вървя напред. Понякога няма много желаещи, понякога са повече. Имало е периоди в къщи да се събират много хора от разни деноминации или "независими", друг път няма никой. Доколкото зависи от мене съм "на линия".

 

Все пак виждам, че това съвсем не е достатъчно. Виждам, че Бог е огорчен и наскърбен, но също и загрижен за всяко едно от своите деца, които са в робството на доктрините и греховете.. Знам, че той никога няма да спре да работи докато и последното (не по ценност) негово дете не бъде освободено и прославено.

 

Предлагам да не спираме дотам да знаем, какво не е наред с днешното християнство, но и да продължем нататък, към съвършенство и то заедно със всички наши братя и сестри, а не само стотината-двеста души, които всеки от нас би могъл да изброи, че по един или друг начин пазят истината.

Предполагам, че когато го прочетете ще ви се стори прекалено тежко за носене. Но за себе си не съм наменил алтернатива, как да се "отърва" от този товар.

 

 

 

 


Най-отгоре

    
12.07.09 18:50 Цитирай
изказвания: 1582
Едибот, Църквата е само тази, чиято глава е Иисус Христос. Това, което си описал е точно така, но се отнася само и единствено до протестантите. Сори. Лутер направи най-голямата беля на християнството, която не успяха да направят и най-върлите му преследвачи, а именно да го разцепи и да унищожи реалната връзка на хората с Христос чрез евхаристията. Светото причастие е това, което най-дълбоко ни свързва с Христос, а протестантите не признават, че това са Тяло и Кръв Господни. Как смеят да отричат нещо, установено от Самия Господ? Наричайки хляба и виното "символи" те се и спасяват ей така, символично, защото се лишават от благодатта. А християнство, лишено от благодат се превръща или в светска игра, или в сурово и студено законничество. Само чрез Божията благодат, давана чрез Неговото Тяло и Кръв можем да се осветим реално. Очаквам да ме баннат заради този пост. Но съм длъжна да говоря истината според съвестта си.

Христовата Църква е тази, която признава св. евхаристия, тоест - Православната. При католиците също има благодат, но само отчасти, заради лъжеучения.

[ Редактирано 12.07.09 18:53 ]Christus regnat
Най-отгоре

    
12.07.09 19:22 Цитирай
изказвания: 2105
Тигър, за теб ще е полезно да прочетеш това : http://www.fellowshipbg.org/index.php?topic=313.new#new - по повод иконите е, но може да донесе полза и за друго.
 
Идеите ти относно чистотата на посланието на кръста и тн "Православна църква" интелигентно и праведно са разискани тук : http://www.fellowshipbg.org/index.php?topic=286.0  -  можеш да прочетеш.

А иначе не смятам, че тенденциозното и упорито представяне на т.н. "протестанти" (които днес нямат нищо общо с идеите на М.Лутер и сие) в отрицателна светлина е нещо, което е добро и угодно на Бога.

[ Редактирано 12.07.09 19:26 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

Анонимен
    
12.07.09 19:32 Цитирай
Гост
митничарю, митничарю, относно духовното ти състояние на прелъстеност, за теб е полезно да прочетеш това: http://www.pravoslavie.domainbg.com/04/as-mystica.htm

Жан Клод Дай Бан

Най-отгоре

    
12.07.09 20:10 Цитирай
изказвания: 2105
Няма нищо общо с Духа и словото на моят Бог, Живият, Единствен Бог. Докато предаваш и съветваш другите към тази зараза и ерес искам да ти кажа, че служиш по свой, уникален и неразбираем за теб начин на съвременнат "Мегали идея", която никога не е стихвала и никога не е угасвала, но е чакала своите незнаещи и ревностни проповедници да се родят.

Така, апропо, ти по своеобразен начин служиш точно като "еничар"-ка спрямо истинността и Духа на Бога и царството Му, ако някога си ги познавала.

Това, което през късното възраждане гърците не успяха да направят днес неосведомени като теб хора, от неправилна ревност и друг дух довършват. Защото православието, тигър, е изконно гръцко поклонение на демони.
15. И така, внимавайте добре за себе си (защото в деня, когато Господ ви говори на Хорив изсред огъня, вие не видяхте никакъв образ),

16. да не би да се отклоните и си направите идол, подобие на някой образ, подобие на мъж или на жена,

17. подобие на някое животно, което е на земята, подобие на някоя крилата птица, която лети на небето,

18. подобие на нещо, което пълзи по земята, подобие на някоя риба, която е във водите под земята;

19. и да не би, като погледнеш към небето и видиш слънцето и луната, звездите и цялото небесно множество, да се заблуждаваш, за да им се кланяш и да служиш на тях, които Господ, твоят Бог, разпредели на всички народи под цялото небе.


Без друго такива като теб в последните дни или ще се извратят в крайност с несмислено говорене, или ще отидат и по- далеч.

Добре е човек да държи словото на Идващият Господар, у Когото няма нито сянка от промяна. Той е родил Своите Си чрез словото на Своята благодат като един вид пръв плод .....както е написал брат ни Яков :

Яков 1:18
18. От собствената Си воля ни е родил чрез словото на истината, за да бъдем един вид пръв плод на Неговите създания.

Аргументирай се със словото, а не с човешки заблудително- бесовски учения." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
12.07.09 20:15 Цитирай
изказвания: 1582
Ти си гледай митниците и не ме учи мене на история. Нямаш грам понятие от Мегали идеята, говориш без да знаеш и разбираш и за пореден път се излагаш. Каква Мегали идея видя в думите на Иисус и апостол Павел за светото причастие? Ще се аргументирам в отделна тема, само по Sola scripturа, която за протестантите уж е висш авторитет, но реално не е.

[ Редактирано 12.07.09 20:15 ]Christus regnat
Най-отгоре

    
12.07.09 20:32 Цитирай
изказвания: 2105
Защо да не те уча ? Така и така я уча в момента.

Това е гордост. Размисли, потърси и изследвай . Въобще не се излагам - гърчеенето е било много силно през средното и късното възраждане.

Повечето думи в православната лексика са заемки от гръцки, защото самата "вяра", или идея за такава, е дошла "готов пакет" и с етикета и с жаргоизма.

Отделно, тълкуването на писанията е в духа на техните философии и е препелетено с техните дотогава езически, богове. Замисли се, не бързай да пишеш.

А може би писанията не са това, което си въобразяваш? А може би Исус и вярата в Него не е това, което ти следваш?

ПП: не е нужно да се аргументирам спрямо протестантството, защото не съм протестант.

Можеш да пишеш без лични нападки и язвителност - нещо , което е зло в очите на Господарят, но явно не и в твоите." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF