Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

solomon network   богатство   еврейски   европейска империя   земни цели за божиите хора   йоел   овертон   олигокрация   сексуални извращения   синът на бога  

виж всички тематики

Всички записки / Записки на eureth
 
24.01.10 05:25


Торук Макто - ще обедини ли армиите срещу злите небесни нашествеци?

 


„Аватар“ - невероятно триизмерно епично фантастично зрелище, шестващо по всички кина на земята и приемано въодушевено от мало и голямо, въпреки че не липсват и много критики. 

Футуристична „землянска“ техника, която освен всичко друго, може да пренася човека от неговото тяло в друго тяло („аватар“), изкуствено-създадено от ДНК на човек и на тяло от местните за луната Пандора човеко-подобни жители, наречени „Нави“ - триметрови синкави котко-човеци, ала-индианци, които „не се дават“ как да е, особено ако имат лък под ръка; спиращи дъха приключения, опасности и смелост; споделена любов; ревност;

а сред пандорианската био-мистика, тип „далечният изток“ и „индианският запад“ - фауна и флора със „стандартизирани“ външни невро-“интерфейси“ позволяващи всеобща флоро-фауно-комуникация,
и особено – „Ейуа“, майката-богиня-флуоресциращо-дърво/-ета (тип плачуща върба, с иначе крехка „физика“) на Нави, имаща „философски“ нещо общо със „Силата“ от „Звездни-те войни“ на Лукас както и с пропагандирната сега "Гея-религия на околната среда" (да сте чували израза "Майката Земя"?...), освен всичко друго и правеща забележителни духо-копи-пейст чудеса (от едно тяло в друго) под транс-молитвите на местните, и управляваща цялата флора и фауна на луната Пандора, особено по време на война;

живописни левитиращи във въздуха комплекси от свързани планински отломъци;
страховита флора, впечатляващо живописна, но също и не-пестяща остри зъби и отровни жила...
Изобщо цяла изфантазирана вселена в големи детайли, вкл. и специално създаден език от професор лингвист, който актьорите са учили с месеци...

Според волята на световно известния режисьор и сценарист, накрая „доброто“ побеждава „злото“ (или поне биват приведени в Ейуа-„баланс“) и всички са горе-долу щастливи и горе-долу добре. Но се задава и следващ епизод, който би трябвало да е още по-по, но може би в посока „Империята отвръща на удара“, а след това - и друг епизод, който пък може би ще възстанови евентуално нарушения Ейуа-„баланс“ във втория - но това са само догадки...

Кой е Торук Макто


В зашеметяващия „екшън“ се откроява особената роля на т.н. „Торук Макто“ или, на пандориански: „Ездач на „Торук““, или по точно: „Ездач на Последната сянка“.
„Торук“,  в превод от пандориански букв. е: “последната сянка“, но на практика е: Голям червен змей, при това хвърчащ (очаквано, често гладен), а по землянско-научному: „леоноптерикс“. Срещата с него обикновено е последна, от тук и наименованието му, понеже последното, което жертвата му вижда е сянката му, когато той връхлита отгоре.

Торук, големият червен змей, заема централна роля в културата и фолклора на Нави. Той е прославян с танци, песни и в негова чест се изработват тотеми, които символизират страхът и уважението, които му се отдават. Той има много голямо значение за съзнанието за предопределеност и взаимосвързаност на Нави.


В културата на Нави, онзи, който успее да осъществи „Цахайло“ („Връзката“, чрез стандартния невроно-интерфейс) с Торук и да го обязди, получава високо-почитната титла „Торук Макто“ - „ездач на Последната сянка“.

За Нави, онзи, който е Торук Макто, е митичен герой, който във времена на голяма скърб извежда народа към победа.
Всички Нави са запознати с позицията и значението на Торук Макто. В историята на Нави само пет души са успели да обяздят Торук. Главният герой на филма, Джейк Съли, става шестият Торук Макто.Как добрият Торук Макто, яздещ големия червен змей, обединява и повежда клановете на Нави срещу злите небесни нашественици


Във филма има много неща - и в сюжета и във визия-решенията - които всъщност съвсем не са нови като кино-идеи, но фокусът тук съвсем не е върху това, дали филмът е "хубав" или не.

Ако случайно някой не е запознат със сюжета... Противопоставянето между земляни и пандорианци във филма е резултат от нашествието на „небесните хора“ (т.е. земляните) на Нави, целящи да добиват от там т.нар. „унобтаниум“ - много ценен за земляните минерал, който е ключов за земната цивилизация в съответната космическо-икономическа ситуация – без да се съобразяват с жителите на Пандора, Нави, и дори позволявайки си избиването им, когато те пречат на добива на унобтаниум от земляните.

Джейк Съли, землянин обитаващ ежедневно в аватар с вид и естество на местен жител, има стратегическата задача да се внедри в народа на Нави и по дипломатически път да накара посочения клан да се оттегли от мястото, където обитава (гигантско дърво, растящо над голямо находище на унобтаниум), за да могат земляните да изкопаят минерала и да го вземат.
Минералът трябва да бъде придобит на всяка цена. При неуспех на дипломацията, следва унищожение на Нави-клана чрез военните сили на земляните.

Оказва се, че Нави не биха напуснали земята си при никакви условия. А Джейк (който на Нави-церемония е приет за член на клана) обиква народа на Нави, (а особено дъщерята на вожда, която го обучава) и постепенно минава на тяхна страна, и започва да защитава техните интереси.
Джейк е обявен за враг от главнокомандващия на земляните – поради предателството му и земляните предприемат атака срещу клана.
Преди атаката, Джейк безуспешно опитва да убеди Нави да напуснат мястото, където живеят, за да не бъдат избити от „небесните хора“, като дори им разкрива истината за своята дипломатическа мисия сред тях. В резултат на признанието му той е отхвърлен и от народа на Нави, и за малко не бива убит.

При последвалата землянска атака гигантското дърво-село на Нави-клана е унищожено, мнозина Нави са избити, а останалите се оттеглят при тяхната богиня-дърво Ейуа, като последно убежище. Земляните решават да унищожат и Ейуа, за да сломят окончателно Нави.


И тогава Джейк с безумна смелост и риск успява да възседне един Торук, така ставайки Торук Макто. Възседнал големия червен змей, той долита при племето, което в отчаяние се моли на своята майка-богиня-дърво. Поради съзнанието за Торук Макто, племето, виждайки Джейк долитащ на Торук, отново го приема, считайки го вече и за водач, обединител и спасител.

В това време на голяма скръб, ездачът на големия червен змей, Торук Макто, Джейк, започва да събира и обединява всички кланове на Нави и става техен общ водач и главнокомандващ във войната им срещу „небесните хора“.
Торук Макто Джейк отправя и молитва към Ейуа, майката-богиня-дърво на Нави, правейки връзка със светещите й клони, посредством био-интерфейса в края на опашката на косата си.

Следва нова атака на „небесните хора“, в която, след изчерпване на силите на войските на Нави, решаваща роля изиграва Ейуа, майката-богиня-дърво. В съгласие с молитвата на Джейк, тя мобилизира фауната на Пандора срещу тежко въоръжената летяща армия на атакуващите „небесни хора“.

Войските на „Небесните хора“ са разбити и експулсирани от Пандора, и Нави са отново свободни.


Фатално-опасни стереотипи

Разказах накратко сюжета на този филм, понеже (освен явния шаманизъм и "Гея-изъм", който няма нужда от коментар) виждам особено тревожна тенденция в посланието на филма, която – едва ли случайно – пропагандира позиция и поведение, които ако зрителите на филма държат и следват (а това не е невъзможен сценарий...), биха се оказали, за собствена вечна гибел, в позицията на врагове на Исус от Назарет, помазаният цар, Божият единствен син, който предстои да слезе триумфално на земята за да царува тук хиляда години, от Йерусалим.

За съжаление със сигурност мнозина ще се окажат в тази позиция. Бог го е предсказал и то ще стане.

Тази тенденция утвърждава такива стереотипи, които да подтикнат човек в предстоящата ключова световна ситуация да се определи като противник на царя на царете, Исус от Назарет, и дори да го атакува с военни сили, на базата на манипулативно натрапени заблуди и чрез този филм. И така да погуби живота си и да бъде осъден от Бога и хвърлен в езерото от огън и сяра, приготвено за сатаната и неговите слуги духове.Част от Божието пророчество накратко


Бог е известил на своите си, че в резултат на изгонването на сатаната от Божиите небеса и хвърлянето му долу на земята, той ще бъде крайно разгневен, понеже ще знае че му остава малко, до времето когато Бог ще го хвърли в езерото, горящо с огън и сяра, където ще бъде мъчен вечно.

Във видението дадено на Йоан, Бог показва на Йоан сатаната като голям червен змей.
Чрез този червен змей (сатаната), един зъл световен цар (враг на Божия помазан цар Исус от Назарет), ще получи власт над всички народи на земята.

Когато този голям червен змей, сатаната, се намери на земята, той ще започне да преследва плътския Израел, а след като Израел се обърне към Божия син – ще преследва и всички родени от Бога хора по земята, било то израелци или не-израелци.

За целта, големият червен змей, сатаната, ще даде престола си и властта си на един зъл световен земен цар, който Бог ще допусне да има власт над всички земни народи за 42 месеца (най-вероятно лунни), = 3.5 години, през които месеци, ще преминат
1.) времето на голямата скръб (скръб за плътския Израел и за Божия народ, родените от Бога чрез вярата в Божия цар, Исус от Назарет) и, след нея,
и 2.) времето на Божия гняв.

По Божие допускане, чрез този си слуга-световен цар, сатаната ще нанесе голяма скръб на плътския Израел и след това на Божия народ, родените от Бога чрез вярата в Исус от Назарет (било то израелци или не-израелци)

Светът ще се поклони на големия червен змей, даващ власт на световния цар/"хищника"/,
и ще се поклони и на световния цар.
Към края на Божия гняв големият червен змей, сатаната, чрез свои слуги демони ще измами земните царе и ще ги събере с войските им да се бият заедно срещу слизащия от небесата на земята цар Исус от Назарет,

който (Исус) е Божието слово станало плът, който след като е получил от Баща си царска власт, в края на Божия гняв ще слезе триумфално от небесата на земята с небесните си войски, за да смачка винената преса на Божия гняв на всемогъщия Бог, да строши народите (предп. армиите им, дошли да воюват с Него) като грънчарски съд, да пасе народите с желязна тояга, да царува хиляда години на тази земя
(като още в началото на това царуване той ще хвърли сатаната в подземната бездна, за да не мами сатаната народите и те да не нападат Божиите хора, както сега правят).
Тогава Божият син ще избие всички тези обединени международни армии, които са били подмамени от големия червен змей, сатаната, да дойдат и да воюват срещу слизащия от небесата на земята Исус от Назарет, помазаният цар, Божият син, с енеговите небесни войски - Той е законният небесен господар.

В този филм се наблюдават прекалено много съвпадения с разкриващото бъдещето пророчество, дадено от Божия син на слугата му Йоан преди около две хилядолетия.
Но, така да се каже – всичко с обратен знак. 

(Между другото, името на пандорианската богиня-майка-дърво, също има доста общо с евентуалното правилно произношение на наименованието с, което Бог се нарича на евр. ез. – YHVH. Също така се говори за някакво тяхно „повторно раждане“, т.е. раждане отново, какъвто израз се използва от Божия син, разбира се, очаквано означаващ съвсем друго.)

Съответно, ако някой последва пропагандираното поведение утвърждавано във филма, той ще се окаже всъщност в позиция на враг на праведния Божий цар, Исус от Назарет, и дори на такъв, който го напада с военна сила. И така ще погуби душата си, ще бъде осъден справедливо от Бога и съответно наказан с окончателното Божие наказания – втората смърт.Пропагандирано пагубно поведение в наближаващия военнен конфликт между земните армии и слизащия от небесата Исус от Назарет, помазаният от Бога цар над всичко, Божият син:


Във филма:
Лошите герои („небесните хора“) слизат от небесата  на луната Пандора и са заплаха за живеещите на луната добри местни жители.

А в това, което наближава да се случи в реалността:
Добрият и праведен, и справедлив Божий цар, Божият син Исус от Назарет, ще слезе от небесата на земята с войските си
и ще погуби обединените (от световния зъл цар) земни армии състоящи се от Негови неправедни и лоши врагове, които ще дръзнат да воюват срещу Него, който е законен господар над цялото си творение, а и като човек е определен от Бога, своя баща, за цар над небесата и земята.


Съответно, ако някой  следва стереотипа на филма (т.е. уж лошите идват от небесата, а добрите биват обединени от световен герой чрез голям червен змей, за да им се противопоставят справедливо с военна сила) ще бъде измамен да стане враг на Божия син и да го атакува с военна сила, и съответно да бъде погубен справедливо от Господаря.Както пише: „И видях небето отворено, и ето, бял кон и оня, който яздеше на него, се нарича Верен и Истинен, и той праведно съди и воюва;очите му бяха като огнен пламък, а на главата му имаше много корони и написано име, което, освен него, никой не знаеше.той беше облечен в дреха, обагрена с кръв, и името му - Божието Слово.

А небесните воинства, облечени в бял и чист висон, следваха след него на бели коне. От устата му излизаше остър меч, за да поразява с него народите; той ще ги пасе с желязна тояга и ще тъпче винения лин на яростта и гнева на Бога Вседържителя. На дрехата и на бедрото му бе написано името: цар на царете и Господар на господарите.

Тогава видях хищникът и земните царе и техните воинства, събрани, за да воюват против Седналия на коня и воинството му
. Хищникът бе хванат, а с него заедно и лъжепророкът, който бе вършил знамения пред него, и заблуди онези, които бяха приели белега на хищника и се покланяха на образа му: и двамата бяха хвърлени живи езеро, което гори с огън и сяра; Останалите пък бяха избити с меча, излизащ от устата на онзи, който седеше на коня. И всички птици се наситиха с месата им.
“ /Разкр, 19/


А също, доколкото разбирам, за тази битка се споменава съвсем накратко и  преди това, тук:

„...И друг вестоносец, също така с остър сърп, излезе от храма, който се намираше на небето. И друг вестоносец, който имаше власт над огъня, излезе от жертвеника и със силен вик извика към онзи, който имаше острия сърп, казвайки: прати острия си сърп и обери гроздовете на земното лозе, защото гроздето му узря. И вестоносецът хвърли сърпа си на земята, обра земното лозе и хвърли гроздето в големия лин на Божия гняв. И стъпкан беше линът вън от града, и потече кръв от жлеба дори до юздите на конете, на хиляда и шестстотин стадии...“ /Разкр 14/


Във филма:
Добрият главен герой, с помощта на големия червен змей (който в случая е „към добрите“) обединява добрите кланове на луната Пандора за война срещу лошите слизащи от небето „небесни хора“.

А в това, което наближава да се случи в реалността:
Лошият и неправеден световен цар, (с Божие допускане) овластен  от лошия голям червен змей, сатаната, ще предвожда лошите лошите обединени световни войски
да се бият срещу добрия и праведен Божий цар, Божият син Исус от Назарет, който ще слезе от небесата с небесните си войски и ще избие враговете си, дошли неразумно да воюва с Него, който държи дъха им в ръката си.


Съответно, ако някой  следва стереотипа на филма (т.е. уж лошите идват от небесата, а добрите биват обединени от световен герой чрез голям червен змей, за да им се противопоставят справедливо с военна сила) ще бъде измамен да стане враг на Божия син и да го атакува с военна сила, и съответно да бъде погубен справедливо от Господаря.

Допускам, че слизащия от небесата Исус от Назарет с неговите небесни войски ще бъдат обявени за извънземни нашественици, срещу които земните армии ще бъдат събрани да воюват близо до Ар-Мегидо (Армагедон), където и ще бъдат избити с меча, който излиза от устата на Божието Слово, станало плът - Исус от Назарет, Божият син.

Мисля, че почвата за тази фатална за мнозина хора измама се подготвя по всякакъв начин, волно или неволно, вкл. и чрез филми като "Денят на незвисимостта", "Аватар" и др.


Послание

Без да оспорвам чисто кинематографически-професионалните достойнства на филма и независимо по какъв точно път посочените стереотипи са се озовали във филма и се прокарват и пропагандират,

бих призовал Божиите хора да са бдителни и да стоят здраво във вярата в Божия син Исус от Назарет и в здравите думи на неговото учение, за да стоят във вечния живот и праведността пред Бога, които Божият син ни е подарил с прескъпа цена – собствената си кръв, както и чрез славното му съживяване от мъртвите чрез славата на Бога, неговия баща.
И – било, че са призовавани или подмамвани, или принуждавани – в никакъв случай и на никаква цена да не отиват да воюват срещу слизащия от небесата Исус от Назарет, помазаният от Бога цар, Божият син, когато дойде времето.А на онези, които не са вкусили от Божия дар и са още в робството на греха, тъмнината и смъртта, бих казал, че все още имат дадената от Бога възможност да бъдат спасени от греха и смъртта, и да бъдат родени отново, и да станат Божии синове и дъщери, чрез вярата в Исус от Назарет и признаването му пред Бога и хората за помазания от Бога цар, Божият син – Божието слово слязло от Божиите небеса и станало плът, човек, за да спаси света от греха и смъртта, чрез собствената си саможертва и чрез славното му съживяване от мъртвите.
Който се уповава на Него, няма да се посрами, както пише.

И също, изрично: Не се мамете да последвате световния земен цар, който предстои да се издигне, който ще получи власт чрез големия червен змей, сатаната, и ще обединява и събира земните народи да се бият срещу слизащия от небесата законен цар над небесата и земята, Исус от Назарет, определен от Бога, неговия баща, за цар над цялото Божие творение, което чрез Него е и било създадено. Както пише, че „всичко чрез Него стана (дойде в съществуване), и без него не е станало нищо от това, което е станало (дошло в съществуване) “.Освен това, определеният от Бога цар над всичко, Исус от Назарет, е Всемогъщ и дори да беше лош и зъл не бихте могли да направите нищо срещу Него.
Но всъщност той е справедлив и добър, а дори и милостив, и от любов към загиналия в греха свят, по волята на Бога, неговия баща, се е предал на несправедливи страдания и смърт,
за да понесе нашите грехове,
за да имат вечен живот и праведност преде Бога, всички, които вярват в него, признават го пред Бога и хората, и пазят заповедите му.
И Бог, неговият баща, след това го е съживил от мъртвите и му е дал слава, и царска власт над цялото Божие творение и Той сега седи от дясно на Бога, своя баща.

Както пише, всеки човек, който признава пред Бога и хората този законен Божий цар над небесата и земята, такъв няма да се посрами, вечно,

а всеки, който се противи на Бога, неговия баща, който Го е поставил за цар над всичко,
Божият гняв остава над такъв човек и той ще понесе беззаконието си и ще пие от чашата на Божия справедлив гняв и няма да види живот, вечно.За Божиите хора


Не се впускам в изобличение на крещящите явни сатанински заблуди, пропагандирани във филма в прав текст
(сатанинската пандорианска Нави религия с пантеистична насоченост - някои определят представените суеверия като "Гея/Гая-религия на околната среда, пропагандирана от ООН" /вж и това /; змийско-извиващите се трансове пред Ейуа, (лъже-)Бога-дърво на Нави; изобщо целия тоя шаманизъм във филма...)
и, разбира се, очаквано представени в максимално добра светлина, и с "убедителни" сюжетни "доказателства",

понеже вярвам, че всички Божии хора са напълно наясно с подобна непрогледна тъмнина и няма нужда някой да ги убеждава в лъжовността и смъртоносната отрова на подобни светски религиозни заблуди,
които всъщност далеч не са нови за света и неговата тъмнина, а за пореден път са експонирани в поредната изфантазирана филмова вселена.На всички е ясно, че това е "просто някакъв филм", но прочетох някъде, че вече имало хора изпаднали в депресия, поради това, че искали невъзможното - да живеят на Пандора...
Това красноречиво показва, че филмите оказват силно въздействие. И това не е тайна...

Бих насочил безнадеждните (разбираеми) блянове на тези депресирали се хора към нещо съвсем реално и смислено, и то несравнимо по-добро от смъртоносната шаманска джунгла "Пандора" - т.е. към новите небе и земя, които Бог приготвя за своите си, където ще обитават праведност, мир, радост и вечно щастие в присъствието на  Бога и на "Агнето" (Исус от Назарет, помазаният от Бога цар, Божият син), и няма да има грях, нито смърт, нито болка, нито ще влезе нещо греховно или проклето в Божия град на новата Божия земя.Божието слово

Ето част от пророчеството, дадено от Божия син на слугата му Йоан, за да знаят Божиите хора какво предстои да се случи в края на епохата.

/Разкр.12/
¶ И яви се на небето голямо знамение: Жена, облечена в слънцето, а луната беше под краката й, а на главата й - корона от дванайсет звезди. Тя беше бременна и викаше от родилни болки, и се мъчеше да роди.
След това се яви друго знамение на небето: И ето, голям червен змей със седем глави и десет рога, а на главите му - седем корони. И опашката му повлече една трета от небесните звезди и ги свали на земята. И змеят застана пред жената, която щеше да ражда, така че когато роди, да изяде детето й.
   
И тя роди момче, което ще пасе всички народи с желязна тояга. И детето й бе грабнато и занесено при Бога и престола му. А жената побягна в пустинята, където тя имаше приготвено място от Бога, за да бъде хранена там хиляда двеста и шейсет дни.¶ И стана война на небето: Михаел и вестоносците му воюваха със змея, а змеят и вестоносците му воюваха против тях, но не устояха, и за тях не се намери вече място на небето.
​​​И беше свален големият змей, старата змия, наричана клеветник и сатана (евр. “враг, противник“), който мами целия свят - свален на земята, а заедно с него бяха свалени и вестоносците му.

И чух на небето висок глас да говори: Сега настана спасението и силата и царството на нашия Бог и властта на неговия престол, понеже е свален клеветникът на братята ни, който ги клеветеше пред нашия Бог денем и нощем. Те го победиха с кръвта на агнето и със словото на своето свидетелство, и не обикнаха душите си, дори до смърт.
   
Затова веселете се, небеса, и вие, които обитавате в тях!
Горко на вас, които населявате земята и морето, защото клеветникът е слязъл при вас с голям гняв, като знае, че му остава малко време.


А когато змеят видя, че е свален на земята, подгони жената, която бе родила момчето. И дадоха се на жената две крила на голям орел, за да отлети в пустинята на своето място, където е хранена за време, времена и половин време, далеч от лицето на змията.
   
И змията изпусна от устата си след жената вода като река, за да я отвлече с реката. Но земята помогна на жената; и отвори земята устата си и погълна реката, която змеят бе изпуснал от устата си.
И змеят се разгневи против жената и отиде да води война с останалите от потомството й, които пазят Божиите заповеди и държат свидетелството на Йесус помазаника.


/Разкр.13/
¶ След това застанах на морския пясък и видях да излиза от морето хищник със седем глави и десет рога. На роговете му имаше десет корони, а на главите му – обидни имена. Хищникът, който видях, приличаше на леопард. Краката му бяха като на мечка, а устата му - като уста на лъв. И даде му змеят силата си, и престола си, и голяма власт.
   
И видях, че една от главите му като да бе смъртно ранена, но тази му смъртна рана заздравя. Тогава се почуди цялата земя и тръгна след звяра; и се поклониха на змея, който бе дал власт на звяра,
поклониха се и на звяра, казвайки: кой прилича на този звяр, и кой може да воюва с него?
на него се дадоха уста, които говореха големи думи и хули; даде му се и власт да воюва четиридесет и два месеца.
Тогава отвори уста за хула против Бога, за да похули името му, жилището му и онези, които живеят на небето.
И даде му се да воюва против светите хора и да ги победи; даде му се власт над всяко коляно, език и народ.
   
И му се поклониха всички жители земни, чиито имена не са написани в книгата на живота на закланото агне от създанието на света.[...]
/Разкр.16/
[...]
¶ Шестият вестоносец изля чашата си в голямата река Ефрат; и пресъхна водата й, за да се приготви пътят за царете от изгрев слънце.
И видях да излизат от устата на змея и от устата на звяра и от устата на лъжепророка три нечисти духа, подобни на жаби: това са бесовски духове, които вършат знамения; те отиват към земните царе и [царете] на целия свят, за да ги съберат за война в онзи велик ден на всемогъщия Бог.
(Ето, аз ида като крадец: щастливец е този, който бди и пази дрехите си, за да не ходи гол, и да не се виждат срамотите му.)
И ги събра на мястото, наречено по еврейски Армагедон.[...]


/Разкр.19/

[...]

И видях небето отворено, и ето, кон бял. оня, който яздеше на него, се нарича Верен и Истинен, и той праведно съди и воюва; очите му бяха като огнен пламък, а на главата му имаше много корони и написано име, което, освен него, никой не знаеше. той беше облечен в дреха, обагрена с кръв, и името му - Божието Слово.
   
А небесните воинства, облечени в бял и чист висон, следваха след него на бели коне. От устата му излизаше остър меч, за да поразява с него народите; той ще ги пасе с железен жезъл и ще тъпче винения лин на яростта и гнева на всемогъщия Бог. На дрехата и на бедрото му бе написано името: цар на царете и Господар на господарите.
   

¶ След това видях един вестоносец да стои на слънцето; той извика с висок глас и каза на всички птици, хвърчащи сред небето: долетете и се съберете на великата вечеря Божия, за да ядете плът на царе, плът на хилядоначалници, месо на юнаци, месо на коне и на ездачите им, и месо на всички – свободни и роби, малки и големи.
   

Тогава видях хищникът и земните царе и техните воинства, събрани, за да воюват против Седналия на коня и воинството му.

Хищникът бе хванат, а с него заедно и лъжепророкът, който бе вършил знамения пред него, и заблуди онези, които бяха приели белега на хищника и се покланяха на образа му: и двамата бяха хвърлени живи езеро, което гори с огън и сяра;   
Останалите пък бяха избити с меча, излизащ от устата на онзи, който седеше на коня. И всички птици се наситиха с месата им.
[/html]


аватар,   антихристът,   божият гняв,   врагът на помазаника,   големият червен змей,   змеят,   извънземни,   краят на епохата,   сатаната,   торук макто
 
Коментари
от Владо в 31.01.10 16:55
Гост
Направил си доста голям труд и не е лош - аз веднага ти благодаря и го препращам на една позната вярваща, която се изказа неутрално-приемащо спрямо него.

************

Абе-най- си е добре вярващите да не си бъркат душите и сърцата с подобни гадости- "Който люби света- в него няма любов към Бога"- кратко и ясно.

***********
Нека бъдем свят народ и свято свещенство, с което Бог да се хвали и да Го радваме, слава на нашият небесен велик Баща !

Поздрави.
Публикувай коментар
Относно
Потребителско име:
Коментар: