Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

lxx   τιμη   безжичен   еф. 4.19   забогатяване   иудеи   неправедното богатство   слънце   човекът на греха   швеция  

виж всички тематики

Всички записки / Записки на eureth
 
08.04.09 13:26(по повод http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?9608 )

Аз бих казал, че никакъв нов световен ред няма да направят, нито ще достигнат по този начин до някакво "светло бъдеще", било чрез превъртания/"revolution" (по-скоро "преврати" - като големия френски преврат през 18 в.) или някакви други пишман социални "технологии".

А редът в света ще си е все същият стар ред на греха и сатаната, чиито роби и играчки са същите тези, без да осъзнават, само че накрая сатаната просто ще си покаже зъбите докрай - и срещу враговете си откупени и освободени от Бога, и срещу безсилните си и слепи роби.


Понеже, както пише, след като бъде изхвърлен от небесата на земята, сатаната ще знае много добре, че още малко му остава
преди Бог да го хвърли в затвор за 1000 години (за да не мами народите и те да се опитват да правят зло на Божиите хора)
и в края на 1000-години  да го пусне за малко и сатаната да организира чрез народите нов бунт/преврат срещу Бога в края на 1000-та години царуване, но тогава вече Бог ще го хвърли в огненото езеро за вечни мъчения, където от преди 1000 години ще са били мъчени там, без да изгарят/изчезват, първото и второто "хищно животно" ("звяр") от видението на Йоан, т.е. синът на гибелта и лъже-пророкът.

И тъй като още малко ще му остава (когато Бог го изхвърли от небесата долу на земята, за да не обвинява повече последователите на помазаника Йесус пред Бога, каквото сега прави ден и нощ),
то сатаната няма да има вече какво да губи и тогава ще стане много по-агресивен отколкото е сега,

и тогава, и затова, ще започне голямата скръб
.

По този повод ще се каже "...Горко на вас, които населявате земята и морето, защото клеветникът е слязъл при вас с голям гняв, като знае, че му остава малко време...".

Така че те няма да направят нов световен ред, както пишат по доларови банкноти, кроят по тайни клубове и общества, и т.н.,
а просто сегашният греховен световен ред, ще стане до край греховен, с още  по-големи скърби за повечето от хората.
Нищо ново под слънцето, просто още по-греховно и зло от преди. Както е било и при предишните преврати и съответните огромни обществени злини.


Цялата работа е, че сатаната мрази Божиите хора и иска да им отнеме живота, който Бог им е подарил в любовта си чрез спасението, което е чрез вярата в помазаника, Божия син, Йесус от Назарет.
Но също така, сатаната мрази не по-малко и невярващите в Божия син Йесус от Назарет и иска да им попречи да отидат при Божия син и да имат живот и праведност чрез вярата в Него.

И поради тази си омраза, и поради допускане от Бога (понеже те са благоволили в заблудата и са отхвърлили Божия син и неговото безценно спасение за тях),
сатаната ще изманипулира и измами още веднъж много властоимащи (допуснати от Бога до власт) - вкл. и сина на гибелта - за да ги използва безкрупулно да извършат волята му и целите му,
и да причинят небивала скръб - първоначално върху плътските потомци на Авраам (които ще се повярват в Божия син тогава или след това, и ще го признаят, и ще станат Божии хора, и няма да са антихристи, както са сега мнозината там), а след това и върху Божиите хора, родените от Бога чрез вярата в Божия син, Йесус от Назарет,

така че ако е възможно, чрез заплаха от смърт и чрез убийства и мъчения, да накарат Божиите хора да се отрекат от Божия син и така да загубят вечния живот, който Бог им е подарил чрез вярата им в Йесус,

а същевременно и невярващите да се затвърдят в заблудата си и да отхвърлят докрай Божия син, като се покланят на една сатанинска мерзост - говорещо подобие/изображение/статуя на сина на гибелта, който ще седи в Божия дом и ще се прави на Бог, за своя скорошна гибел - и така след това да бъдат осъдени от Бога, на съда му, и да бъдат хвърлени в огненото езеро за вечни мъчения.


Така че това не трябва да го наричат "Нов световен ред",
а по-скоро "Същият стар греховен световен ред, малко преди Бог да го унищожи". Нищо ново под слънцето.


Понеже няма нищо, с което човек  да може да възстанови онова, което Бог, чрез справедливото си наказание, му е отнел в началото,
когато човекът е счел Бога за лъжец и е станал вярващ в змията(сатаната), и след това, измамен от сатаната,  е извършил грях против Бога, правейки това, което Бог му е заповядал да не прави,
след което, според Божието истинно предупреждение, човекът е загубил всичко, което Творецът му му е подарил - душата си, живота си, Божиите щедри милости във всяко отношение, всичко... След което идва смъртта; и робският труд за изкарване на прехраната, често оскъдна; и скърбите на жените покрай зачеване и раждане на деца; и плевели, и бодили в пръстта на земята, за да не ражда плод и да изисква още труд и умора; и болести, и проклетии; и робството на греха и сатаната, и т.н.

...ако и Бог в милостта си, без да е длъжен, все пак да е обещал спасение от това безнадеждно положение на човека, спасение от греха и смъртта, спасение чрез вярата в Онзи, който (от тогавашната времева перспектива) ще остави Божия образ, и ще слезе на земята, и ще стане плът, човек, и ще се роди от жена, и ще Му бъде син, а Бог ще му бъде баща.
И този Божий единствен син ще стъпче змията/сатаната (т.е. ще откупи робите на греха и сатаната, които повярват на Божия син и ще отнеме властта на сатаната над тях),
а змията ще му нарани петата (т.е Божият син ще се остави да бъде убит от сатанинските деца/слуги, за да понесе греха на света, за да спаси света, най-вече онези, които вярват, че Той е обещаният Божий син. Но след това, ще бъде отново съживен от мъртвите.).
И това Божие дете, син, действително вече отдавна се е родил и е бил убит след несправедлив съд, но след това е бил отново съживен от мъртвите чрез славата на Баща си. 

Йесус от Назарет е този Божий син и помазан цар, и спасител от греха и смъртта
,
който и казва на целия свят:

Наистина, наистина, казвам ви, който вярва в мен има вечен живот.“.Истинският нов световен ред, Божият ред, ще настъпи, когато помазаният цар, Божият син, Йесус от Назарет, след голямата скръб и в края на Божия гняв (който е след скръбта) се завърне на земята и се възцари видимо над цялата земя и установи своята политическа царска власт над цялата земя чрез назначени от него царе и управници според волята му. Понеже той е помазаният от Бога цар над всичко и всички, и Той ще унищожи всички досегашни земни царства, и ще царува първо над тази земя, 1000 години, а след това Бог ще създаде и нови небе и земя. "...И царството му няма да има край...", както пише.

Така, че още малко му остава на стария световен греховен антихристки ред и скоро Божият син ще установи своята видима политическа власт над цялата земя и ще предаде земята и царствата й в ръцете на своя народ, и ще има мир на земята, и праведност, и Божии благословения, каквито който и да е  антихрист/комунист/фашист/... дори в най-големите си мечти за „светлото бъдеще“ не си е представял.  "Светло бъдеще", осигурено от Бога, ще има - за всички, които повярват в Божия помазан цар Йесус от Назарет, Божият син и го признаят в земните си дни пред Бога и хората. И то ще е наистина светло, пълно със светлина, и там няма да има тъмнина, нито грях, нито болка, нито смърт, "...И показа ми чиста река с вода на живота, бистра като кристал, извираща от престола на Бога и на Агнето. Посред главната му улица (на новия, небесния Йерусалим, м.б.) и от двете страни на реката стои дърво на живота, което дава дванайсет пъти плодове, като всеки месец ражда своя плод; листата на дървото служат за изцеление на народите. И не ще има вече никакво проклятие, и престолът на Бога, и на Агнето ще бъде в града, и неговите слуги ще му служат. И ще гледат лицето му, а името му ще е на челата им. И нощ не ще има там, и не ще имат нужда нито от светило, нито от слънчева светлина, защото господарят Бог ги осветлява, и ще царуват за вечни векове..."Слава, поклонение и благодарение на Божието Агне – YHVH в плът, Йесус от Назарет, който е понесъл греха на света и е дал жива надежда на всички, които се уповават на Него!

Ето, ида скоро, и отплатата ми е с мен, за да отплатя на всеки според делата му.
Аз съм А и Я, Началото и Краят, Първият и Последният. 

Щастливци са тези, които спазват заповедите му, за да имат право да ядат от дървото на живота и да влязат в града през портите. А отвън са кучетата, магьосниците, развратниците, убийците, служителите на
образи/статуи и всеки, който обича и върши лъжа. 

Аз, Йесус, изпратих своя вестоносец да ви засвидетелства това в общностите. Аз съм коренът и потомъкът на Давид, утринната и светла звезда.
И Духът и младоженката казват: Ела! И който чува, нека каже: Ела! И който е жаден, нека дойде, и който желае, нека да вземе водата на живота, даром.


антихристът,   краят на епохата,   нов световен ред,   противникът на помазаника
 
Коментари
от Тигър в 08.04.09 21:30
Отговори на това
Гост
Прав си, но все пак има няколко качествено нови елемента в новия световен ред:
1. за първи път в света съществува възможност и технологии за образуването на ЕДИННА СВЕТОВНА ИМПЕРИЯ. Като Вавилон - тогава Бог слезе и им разбърка езиците, а сега пак ще слезе и ще им разкаже играта Но все пак ще видим кулминацията на безумието на антихристите. Съществен елемент е изчезването на националната държава, за което се борят антихристите. Докато има национални държави с национални правителства тяхната победа на политическо ниво е немислима. Затова и създадоха ЕС, а сега се канят да създадат Азиатски съюз и Северноамерикански съюз.
2. единна световна религия. война срещу християнството.
3. единно световно разплащателно средство, без което никой няма да може да купува и продава - белегът на антихриста
4. унищожаване на семейството.
5. унищожаване на образованието.
от Тигър в 09.04.09 09:47
Отговори на това
Гост
П.С. Наистина "нов световен ред" в действителност няма, съгласна съм с начина, по който го описваш. Това е просто редът на греха, развит до край - кулминацията на греха! Когато човек гледа цялото това зло, защото то вече показва действителното си грозно лице, а не се крие зад привлекателни маски, той наистина го намразва и се привързва още повече към Единствения праведен и истинен Бог и Неговия Син Иисус Христос.

Няма "светло бъдеще" без дял в Светлината, която дойде на света в плът преди 2009 години.
от edybot в 13.06.09 09:02
Отговори на това
Гост
Големите империи винаги са успявали да обединяват много народи използвайки сила. Пише, че антихристи няма да действа със сила ,а с измама.

Как днес Европа покорява народи? Народите се "бутат" да стават част от новата империя, измамени с думи като просперитет, свободна търговия, образование.
Може би първо американската империя ще трябва да залезе, за да се появи европейската, или американската да се покори на европейската идея да завладява чрез "мирни" средсва.
Публикувай коментар
Относно
Потребителско име:
Коментар: