Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

1000 годишно царуване   благодарност   блажени гонените   двата пътя   езиците   небесен купол   небесното царство   освобождаване от проклятия   пристрастен   регистрация на вероизповед  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Към страница   <<      
Започване на нова тема
Анонимен
    
12.08.18 08:46 Цитирай
Гост
Понякога пророчества закъсняват! Ние знаем , че Бог никога не закъснява Той знае точния момент за изпълнението им.
Пророчеството за България се изпълни, има линк със интервю на което го споменава мина се време и то се изпълни.
Знам, че Дейвид е бил мъж на вярата и неговата страна към Бог е била искренна

Най-отгоре

Анонимен
    
12.08.18 14:30 Цитирай
Гост

"БЕЗ ЕВАНГЕЛИЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА НАЙ–КЪСНО ДО 1999

 

... декември 1994:

„В момента усещам в духа си, че до по-малко от 5 години няма да има повече т.нар. „телевизионни мрежи на евангелието“. Всички те ще банкрутират и ще бъдат абсолютно разорени.“

(църква „Соломон“, 12 дек. 1994)"

...

 

 

 

1000 ПОЖАРА В НЮ ЙОРК ПОРАДИ РАЗМИРИЦИ НА РАСОВА ОСНОВА ПРЕЗ 1993?

 

От пророчество от 7 септ. 1992: „Имал съм повтарящи се видения за над 1000 пожара горящи наведнъж тук в Ню Йорк. Убеден съм, че размирици на расова основа ще избухнат скоро. Ню Йорк в момента е буре с барут, готово да избухне!... съкращаването на федералните и федерално-държавните социални помощи ще бъде искрата, която възпламенява детонатора. Следваща година, Ню Йорк би могъл да има над 100 000 разгневени хора по улиците ...

(7 септ., 1992)...

 

 

 

3. ФИНАНСОВА КАТАСТРОФА ПРЕЗ 2000?

 

На 15 април същата година (2000) Уилкерсън е пророкувал следното: ... „Пиша ви това писмо на 15 април, 2000, събота. На бюрото ми са заглавията от вчерашния вестник: „ЧЕРЕН ПЕТЪК – НАЙ-ГОЛЕМИЯТ БОРСОВ СРИВ ЗА ЕДИН ДЕН В ИСТОРИЯТА“. Индексът Дау е намалял с 618 точки, Насдак е намалял с 355. Не зная какво ще се случи в следващите 60 дни. Ако пазарът се съвземе, мога да ви уверя – това ще бъде само временно. КАТАСТРОФАТА Е НЕИЗБЕЖНА – НИЩО НЕ МОЖЕ ДА Я СПРЕ.“

 

Прави му чест, че си е признал заблудата след липсата на предсказаните събития, след като пазарът, вместо да се срине, е достигнал рекордни висоти на 22 май същата година:

 

В молитва казах на Господаря, че съм готов по всяко време да изповядам, че не съм прав; че трябва да съм говорил от собствените си страхове или че съм говорил в безразсъдство. Наскоро, когато пазарът достигна рекордни висоти, се питах дали онези, които ме наричат „лъжепророк“ не са прави.

 

Той си признава, че е бил мотивиран от страх, когато е направил това предупреждение. Не пропагандирам да ритаме някой паднал на земята или, че никой от нас не прави грешки. Добре е, че си признава заблудата. Но нека ви попитам: Когато времената станат още по-трудни от колкото са сега, бихте ли искали да се съветвате с пророк/учител, който е мотивиран от страхове, когато следващият път каже: „Така казва Господарят:...“? Аз – не. "

 

 

 

------------------------------------

 

Именно, понеже Бог знае точно какво кога ще стане, то когато Бог каже, че нещо ще стане на дадена дата или в конкретен период от време, то става и не закъснява. Няма никой и нищо, което може да попречи на Бога да извърши онова, което е предизвестил, че ще извърши или че ще допусне други да извършат, в определено конкретно време.

 

А когато някой човек, представящ се за Божий пророк, каже, че Бог му бил казал, че нещо щяло да стане еди кога си, но то не става тогава, тогава Бог е казал от такива пророци (които очевидно говорят не от Божия дух, а от друг източник) Божиите хора да не се страхуват.

Например някои от българите, които не вярват в Божия син, се страхуват от гледачката баба Ванга и какво тя била казала, и дори го пишат по вестниците. Но Божиите хора не се страхуват от това, което тя е казала, понеже добре знаят, че не Божият дух е говорил чрез нея, а други духове, сатанински служители, на които не може да се вярва, понеже нито искат да говорят истината – а мразят Божиите хора и искат да ги погубят – нито знаят бъдещето, поне в никакъв случай не в степен в каквато Бог го знае.

 

 

Дейвид Уилкерсън може би е бил искрен човек в някакъв смисъл, но дори и той самият осъзнава, че това което се случва с него съвсем не съвпада с това, което Бог прави чрез своите пророци. Поради това – както сам той е написал – той очевидно започва сериозно да разглежда възможността той всъщност да е лъжепророк. И може би именно искреността му му помага да не си затвори очите пред лъжепророчествата в Божието име, които разпространява, както, за разлика от него, някои от неговите верни последователи очевидно продължават да правят.

 

Чувал съм един израз „Еди-кой-си се прави на по-католик от папата“. Така и последователите на Д. Уилкерсън е добре да не се правят на по-Уилкерсъновци от самия Д. Уилкерсън, който открито разглежда възможността да е лъжепророк, поради лъжепророчествата, които е разпространил в Божието име.

 

Дано да е намерил мир пред Бога преди смъртта си, съжалявайки относно лъжепророчествата си в Божието име и отказвайки се от тях пред Бога. Но начинът по който той умря – автомобилна катастрофа, заедно с жена си – допълнително ме смущава. Бог да пази и да помага на всички да влязат в царството му и то със слава, както пише.

 

 


Най-отгоре

    
16.08.18 18:06 Цитирай
изказвания: 4
Аз не мисля, че е възможно да има истински пророци в църквите. В тях всичко е посветено не на Исус, а на други неща - от печалба, до влияние, власт, кариера, налагане на фалшиви учения и др. За да оставиш божиите пророци да говорят в живота ти е необходимо смирение, което днес липсва. Затова и Уилкерсън, бидейки пастор на църква, няма как да разграничи кога Бог го води и кога нещо друго. Защото се вижда, че е започнал никак не зле с благовестието сред бедните, но после църковната леснота го е подмамила. Не се е подчинил на думите на пророците, които ясно казваха Излезте от църквите!Духът е истината
Най-отгоре

    
21.08.18 01:40 Цитирай
изказвания: 605

Пророкът казва: - "Така казва Господ"

Ако Господ не е казал на пророкът, какво казва, то тогава как пророкът твърди, че Господ казвал така?

Как Бог говори на един пророк? ВПисанието ясно се вижда. Аз там пример Бог да е говорил на някой пророк на сърцето, както днес мнозина съм чувал да казват, такъв пример не съм срещал.

"Бог ми каза в сърцето" такова нещо никъде не съм чел да има, ако има някой да посочи къде.

 

И днес има пророци. Въпросът е КОЙ им говори и как. Бог говори ясно на пророците. С глас, сън, видение.

Днес имаме и цял билюк книги, събрани в едната дебела книга, Библията. Там пише всичко. И за миналото и за бъдещето. Пророчествата в Откровение и Даниил са именно за тези последни дни и ако някой ги прокламира, то това е то важното днес. Пророчествата са за изграждане, насърчение, изобличение.. но винаги човек трябва да е наясно, Бог говори ясно, а не имагинерно, въображателно.. Ако днес някой каженапример- Великият вавилон, блудницата ще падне.. то той пророкува. Защо? Защото това е ясно казано в книгата Откровение и той не си го е въобразил. Това не го прави пророк, както древните Божии пророци. Въобще между дарбата пророкуване и древните Божии пророци има определена разлика според мен..

А дали днес има нови пророчества? Не знам. Дали има или не не е моя работа, а на Бога. Сигурно има, но вероятно са за изграждане, наставление на вярващите, или предпазване от нещо. Да не забравяме, че пророчеството не се ограничава само до предсказване на някакви бъдещи събития..

А относно този тн призив да се излезело от църквите. Аз лично не знам откъде го четете този призив. Вероятно си тълкува някой някакъв абзац от Откровение и решава, че там пише да се излезе от църквите. Но не пише такова нещо. Не можеш да излезеш от Църквата. Можеш да излезеш от нещо което  не е църква. Това вече всекиси преценява къде е попаднал, но да се слагат под общ знаменател всички общности на вярващи в Месията Исус хора ,независимо какви са е неправилно. Още повече обвързващо този призив с Писанието. Не бива.. там пише да се излезе от, прочетете внимателно откъде,не е църквата, или църквите, а пише да се излезе от Блудницата Вавилон. Тука сме писали в други теми обширно коя е и кои са нейните дъщери. 

А иначе от общности където не смятате , че ви е мястото и не вярвате, че Бог присъства, излезте, но ако не е така, недейте.


[ Редактирано 21.08.18 01:46 ]

Най-отгоре

Анонимен
    
13.01.19 14:22 Цитирай
Гост
Мисля, че ако четем Библията няма да имаме проблеми със лъжепророците, а до колкото Д. Уликерсън, смятан, че е бил мъж на вярата който наистина се е доверил на Бог.
Понякога грешим, чуваме плътския глас, светския, умственя, но трябва да изпитваме гласовете които чуваме!

Най-отгоре

Анонимен
    
13.01.19 21:33 Цитирай
Гост
Дейвид е истински Божии човек! Слава на Бога за словото на Господа, което е излизало от устата му! Виденията му вярвам ,че са му от Бога, но е възможно прибързано и погрешно да ги е разтълкувал..и това нещо всеки може да допусне като грешка..така, че не бързайте да съдите.

Най-отгоре

Анонимен
    
14.01.19 03:08 Цитирай
Гост


Мисля, че ако четем Библията няма да имаме проблеми със лъжепророците, а до колкото Д. Уликерсън, смятан, че е бил мъж на вярата който наистина се е доверил на Бог.
Понякога грешим, чуваме плътския глас, светския, умственя, но трябва да изпитваме гласовете които чуваме!Дано Д. Уилкерсън поне да не е чувал гласове, както Анонимен по-горе казва, че чува.


А когато Бог казва това

"20 Който пък пророк се осмели да говори от Мое име, каквото не съм му заповядал да говори, и който говори от име на други богове, такъв пророк да бъде погубен.

21 Но ще кажеш в сърцето си: как ще узнаем думите, които Господ не е говорил? 22 Ето как ще узнаете: ако пророкът говори от името на Господа, и думите му се не сбъднат и не изпълнят, то Господ не е говорил тия думи, а ги е говорил пророкът по своя дързост - и не бой се от него.
",

то Бог не казва, че който слуша Божия глас и вярва истината от Бога - т.е. горното, което Бог е казал - имал "проблеми с лъжепророците".

Но пък ако някой не слуша Божия глас - т.е. горното, което Бог е казал - или одобрява онези, които не слушат Божия глас или пък, още по-лошо, сам върши това, което Бог осъжда - т.е. горното, което Бог е казал - то тогава такъв човек е съвсем очаквано да има "проблеми с Бога".Дейвид е истински Божии човек! Слава на Бога за словото на Господа, което е излизало от устата му! Виденията му вярвам ,че са му от Бога, но е възможно прибързано и погрешно да ги е разтълкувал..и това нещо всеки може да допусне като грешка..така, че не бързайте да съдите.


Ако съобразяването с Божия глас - т.е. казаното по-горе от Бога - и признаването му е осъдено като: "бързате да съдите", то какво ли би трябвало да бъде оправдаването на това, което Бог по-горе осъжда?...
Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<      
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF