Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

iphone   защо се яви на света исус   изкупване на творения   клаус шваб   надзорници   протестанти   служене на образи   събота   фенол   хипократ  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Към страница   <<      
Започване на нова тема
Анонимен
    
12.08.18 08:46 Цитирай
Гост
Понякога пророчества закъсняват! Ние знаем , че Бог никога не закъснява Той знае точния момент за изпълнението им.
Пророчеството за България се изпълни, има линк със интервю на което го споменава мина се време и то се изпълни.
Знам, че Дейвид е бил мъж на вярата и неговата страна към Бог е била искренна

Най-отгоре

Анонимен
    
12.08.18 14:30 Цитирай
Гост

"БЕЗ ЕВАНГЕЛИЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА НАЙ–КЪСНО ДО 1999

 

... декември 1994:

„В момента усещам в духа си, че до по-малко от 5 години няма да има повече т.нар. „телевизионни мрежи на евангелието“. Всички те ще банкрутират и ще бъдат абсолютно разорени.“

(църква „Соломон“, 12 дек. 1994)"

...

 

 

 

1000 ПОЖАРА В НЮ ЙОРК ПОРАДИ РАЗМИРИЦИ НА РАСОВА ОСНОВА ПРЕЗ 1993?

 

От пророчество от 7 септ. 1992: „Имал съм повтарящи се видения за над 1000 пожара горящи наведнъж тук в Ню Йорк. Убеден съм, че размирици на расова основа ще избухнат скоро. Ню Йорк в момента е буре с барут, готово да избухне!... съкращаването на федералните и федерално-държавните социални помощи ще бъде искрата, която възпламенява детонатора. Следваща година, Ню Йорк би могъл да има над 100 000 разгневени хора по улиците ...

(7 септ., 1992)...

 

 

 

3. ФИНАНСОВА КАТАСТРОФА ПРЕЗ 2000?

 

На 15 април същата година (2000) Уилкерсън е пророкувал следното: ... „Пиша ви това писмо на 15 април, 2000, събота. На бюрото ми са заглавията от вчерашния вестник: „ЧЕРЕН ПЕТЪК – НАЙ-ГОЛЕМИЯТ БОРСОВ СРИВ ЗА ЕДИН ДЕН В ИСТОРИЯТА“. Индексът Дау е намалял с 618 точки, Насдак е намалял с 355. Не зная какво ще се случи в следващите 60 дни. Ако пазарът се съвземе, мога да ви уверя – това ще бъде само временно. КАТАСТРОФАТА Е НЕИЗБЕЖНА – НИЩО НЕ МОЖЕ ДА Я СПРЕ.“

 

Прави му чест, че си е признал заблудата след липсата на предсказаните събития, след като пазарът, вместо да се срине, е достигнал рекордни висоти на 22 май същата година:

 

В молитва казах на Господаря, че съм готов по всяко време да изповядам, че не съм прав; че трябва да съм говорил от собствените си страхове или че съм говорил в безразсъдство. Наскоро, когато пазарът достигна рекордни висоти, се питах дали онези, които ме наричат „лъжепророк“ не са прави.

 

Той си признава, че е бил мотивиран от страх, когато е направил това предупреждение. Не пропагандирам да ритаме някой паднал на земята или, че никой от нас не прави грешки. Добре е, че си признава заблудата. Но нека ви попитам: Когато времената станат още по-трудни от колкото са сега, бихте ли искали да се съветвате с пророк/учител, който е мотивиран от страхове, когато следващият път каже: „Така казва Господарят:...“? Аз – не. "

 

 

 

------------------------------------

 

Именно, понеже Бог знае точно какво кога ще стане, то когато Бог каже, че нещо ще стане на дадена дата или в конкретен период от време, то става и не закъснява. Няма никой и нищо, което може да попречи на Бога да извърши онова, което е предизвестил, че ще извърши или че ще допусне други да извършат, в определено конкретно време.

 

А когато някой човек, представящ се за Божий пророк, каже, че Бог му бил казал, че нещо щяло да стане еди кога си, но то не става тогава, тогава Бог е казал от такива пророци (които очевидно говорят не от Божия дух, а от друг източник) Божиите хора да не се страхуват.

Например някои от българите, които не вярват в Божия син, се страхуват от гледачката баба Ванга и какво тя била казала, и дори го пишат по вестниците. Но Божиите хора не се страхуват от това, което тя е казала, понеже добре знаят, че не Божият дух е говорил чрез нея, а други духове, сатанински служители, на които не може да се вярва, понеже нито искат да говорят истината – а мразят Божиите хора и искат да ги погубят – нито знаят бъдещето, поне в никакъв случай не в степен в каквато Бог го знае.

 

 

Дейвид Уилкерсън може би е бил искрен човек в някакъв смисъл, но дори и той самият осъзнава, че това което се случва с него съвсем не съвпада с това, което Бог прави чрез своите пророци. Поради това – както сам той е написал – той очевидно започва сериозно да разглежда възможността той всъщност да е лъжепророк. И може би именно искреността му му помага да не си затвори очите пред лъжепророчествата в Божието име, които разпространява, както, за разлика от него, някои от неговите верни последователи очевидно продължават да правят.

 

Чувал съм един израз „Еди-кой-си се прави на по-католик от папата“. Така и последователите на Д. Уилкерсън е добре да не се правят на по-Уилкерсъновци от самия Д. Уилкерсън, който открито разглежда възможността да е лъжепророк, поради лъжепророчествата, които е разпространил в Божието име.

 

Дано да е намерил мир пред Бога преди смъртта си, съжалявайки относно лъжепророчествата си в Божието име и отказвайки се от тях пред Бога. Но начинът по който той умря – автомобилна катастрофа, заедно с жена си – допълнително ме смущава. Бог да пази и да помага на всички да влязат в царството му и то със слава, както пише.

 

 


Най-отгоре

    
16.08.18 18:06 Цитирай
изказвания: 4
Аз не мисля, че е възможно да има истински пророци в църквите. В тях всичко е посветено не на Исус, а на други неща - от печалба, до влияние, власт, кариера, налагане на фалшиви учения и др. За да оставиш божиите пророци да говорят в живота ти е необходимо смирение, което днес липсва. Затова и Уилкерсън, бидейки пастор на църква, няма как да разграничи кога Бог го води и кога нещо друго. Защото се вижда, че е започнал никак не зле с благовестието сред бедните, но после църковната леснота го е подмамила. Не се е подчинил на думите на пророците, които ясно казваха Излезте от църквите!Духът е истината
Най-отгоре

    
21.08.18 01:40 Цитирай
изказвания: 612

Пророкът казва: - "Така казва Господ"

Ако Господ не е казал на пророкът, какво казва, то тогава как пророкът твърди, че Господ казвал така?

Как Бог говори на един пророк? ВПисанието ясно се вижда. Аз там пример Бог да е говорил на някой пророк на сърцето, както днес мнозина съм чувал да казват, такъв пример не съм срещал.

"Бог ми каза в сърцето" такова нещо никъде не съм чел да има, ако има някой да посочи къде.

 

И днес има пророци. Въпросът е КОЙ им говори и как. Бог говори ясно на пророците. С глас, сън, видение.

Днес имаме и цял билюк книги, събрани в едната дебела книга, Библията. Там пише всичко. И за миналото и за бъдещето. Пророчествата в Откровение и Даниил са именно за тези последни дни и ако някой ги прокламира, то това е то важното днес. Пророчествата са за изграждане, насърчение, изобличение.. но винаги човек трябва да е наясно, Бог говори ясно, а не имагинерно, въображателно.. Ако днес някой каженапример- Великият вавилон, блудницата ще падне.. то той пророкува. Защо? Защото това е ясно казано в книгата Откровение и той не си го е въобразил. Това не го прави пророк, както древните Божии пророци. Въобще между дарбата пророкуване и древните Божии пророци има определена разлика според мен..

А дали днес има нови пророчества? Не знам. Дали има или не не е моя работа, а на Бога. Сигурно има, но вероятно са за изграждане, наставление на вярващите, или предпазване от нещо. Да не забравяме, че пророчеството не се ограничава само до предсказване на някакви бъдещи събития..

А относно този тн призив да се излезело от църквите. Аз лично не знам откъде го четете този призив. Вероятно си тълкува някой някакъв абзац от Откровение и решава, че там пише да се излезе от църквите. Но не пише такова нещо. Не можеш да излезеш от Църквата. Можеш да излезеш от нещо което  не е църква. Това вече всекиси преценява къде е попаднал, но да се слагат под общ знаменател всички общности на вярващи в Месията Исус хора ,независимо какви са е неправилно. Още повече обвързващо този призив с Писанието. Не бива.. там пише да се излезе от, прочетете внимателно откъде,не е църквата, или църквите, а пише да се излезе от Блудницата Вавилон. Тука сме писали в други теми обширно коя е и кои са нейните дъщери. 

А иначе от общности където не смятате , че ви е мястото и не вярвате, че Бог присъства, излезте, но ако не е така, недейте.


[ Редактирано 21.08.18 01:46 ]

Най-отгоре

Анонимен
    
13.01.19 14:22 Цитирай
Гост
Мисля, че ако четем Библията няма да имаме проблеми със лъжепророците, а до колкото Д. Уликерсън, смятан, че е бил мъж на вярата който наистина се е доверил на Бог.
Понякога грешим, чуваме плътския глас, светския, умственя, но трябва да изпитваме гласовете които чуваме!

Най-отгоре

Анонимен
    
13.01.19 21:33 Цитирай
Гост
Дейвид е истински Божии човек! Слава на Бога за словото на Господа, което е излизало от устата му! Виденията му вярвам ,че са му от Бога, но е възможно прибързано и погрешно да ги е разтълкувал..и това нещо всеки може да допусне като грешка..така, че не бързайте да съдите.

Най-отгоре

Анонимен
    
14.01.19 03:08 Цитирай
Гост


Мисля, че ако четем Библията няма да имаме проблеми със лъжепророците, а до колкото Д. Уликерсън, смятан, че е бил мъж на вярата който наистина се е доверил на Бог.
Понякога грешим, чуваме плътския глас, светския, умственя, но трябва да изпитваме гласовете които чуваме!Дано Д. Уилкерсън поне да не е чувал гласове, както Анонимен по-горе казва, че чува.


А когато Бог казва това

"20 Който пък пророк се осмели да говори от Мое име, каквото не съм му заповядал да говори, и който говори от име на други богове, такъв пророк да бъде погубен.

21 Но ще кажеш в сърцето си: как ще узнаем думите, които Господ не е говорил? 22 Ето как ще узнаете: ако пророкът говори от името на Господа, и думите му се не сбъднат и не изпълнят, то Господ не е говорил тия думи, а ги е говорил пророкът по своя дързост - и не бой се от него.
",

то Бог не казва, че който слуша Божия глас и вярва истината от Бога - т.е. горното, което Бог е казал - имал "проблеми с лъжепророците".

Но пък ако някой не слуша Божия глас - т.е. горното, което Бог е казал - или одобрява онези, които не слушат Божия глас или пък, още по-лошо, сам върши това, което Бог осъжда - т.е. горното, което Бог е казал - то тогава такъв човек е съвсем очаквано да има "проблеми с Бога".Дейвид е истински Божии човек! Слава на Бога за словото на Господа, което е излизало от устата му! Виденията му вярвам ,че са му от Бога, но е възможно прибързано и погрешно да ги е разтълкувал..и това нещо всеки може да допусне като грешка..така, че не бързайте да съдите.


Ако съобразяването с Божия глас - т.е. казаното по-горе от Бога - и признаването му е осъдено като: "бързате да съдите", то какво ли би трябвало да бъде оправдаването на това, което Бог по-горе осъжда?...
Най-отгоре

Дядо Либен
    
24.03.21 03:00 Цитирай
Гост
Който твърди,че Дейвид Уилкерсън е лежепророк е религиозен мушморок!

Най-отгоре

Анонимен
    
24.03.21 10:10 Цитирай
Гост
Когато поредното изказано пред хората пророчество от Дейвид Уилкерсън не се изпълнява, тогава самият Дейвид Уилкерсън свидетелства за себе си:

„В молитва казах на Господаря, че съм готов по всяко време да призная, че не съм прав; че трябва да съм говорил от собствените си страхове или че съм говорил в безразсъдство. Наскоро, когато пазарът достигна рекордни висоти, се питах дали онези, които ме наричат „лъжепророк“ не са прави.“

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<      
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF