Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

господарят на живота ми   джон бивър   едно тяло   йоцеф надаркани   оптимизъм   откр.1:19   парализа   пирамиди   преследване и живот   разумен създател  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Към страница   <<      
Започване на нова тема
    
27.03.09 10:16 Цитирай
изказвания: 1582
Добре, всъщност като построят третия храм, там антихриста ще седи като бог и ще представя себе си за бог, така ли?Christus regnat
Най-отгоре

    
27.03.09 12:15 Цитирай
изказвания: 5004

Тигър:

Добре, всъщност като построят третия храм, там антихриста ще седи като бог и ще представя себе си за бог, така ли?(II п-мо до сол., 2гл., мой превод, а по-подр.: )
Никой да не ви мами по никакъв начин! Защото [този ден няма да дойде] ако първо не дойде отдръпването и не се разкрие човекът на греха, синът на гибелта, който се противи и се превъзнася над всичко, наричано Бог или обект на благоговеене, така че той като Бог седи/живее в Божия дом, показвайки* относно себе си, че е Бог.

* т.е. самото му седене в Божия дом показва неговите неистинни и зли претенции. Т.е. ако той не седеше/живееше в Божия дом, той не би бил в положението да показва, че претендира, че е Бог, но той ще прави точно това и така ще показва претенцията си, за която Павел говори. Вероятно този човек ще постави в Божия дом свой престол и ще седи там, претендирайки, че е Бог.

Допускам, че синът на гибелта ще трябва да е от израелски произход по плът (или поне да пртендира, че е такъв), иначе израелците едва ли ще го приемат за "Божия помазаник-цар", описан в пророците и закона.
("Аз дойдох в името на баща си и не ме приемате! Ако някой дойде в своето си име, него ще приемете!").


Като ги гледам на видеотата и ми се свива сърцето какво ги очаква, че и Божиите синове и дъщери (вярващите в Божия син Исус) след това, за известно време.

Искат да го строят този дом и те не знаят защо, там щяла била "да се фокусира духовната енергия на човечеството", "домът бил като примирие на Бога с хората" и т.н. заблуди.
Възприемам го като търсене на национална идентичност, а допълнително и като търсене на Бога някак си, но....  Просто е смущаващо да гледаш как някой върви по пътя си, както Бог е предсказал, дори четейки Божиите думи през всеки ден-на-почивка (shabbat). А обръчът около тях се затяга и затяга.

Много от тях, както разбирам, си мислят, че с шестдневната война са се изпълнили пророчествата, че Бог ще ги върне от всичките народи, където ги е разпръснал и сега вече "като се е изпълнило пророчеството" може би очакват всеки момент Божият помазаник да се възцари над земята, според останалите пророчества.

Де да разбираха, защо първо изобщо Бог ги е разпръснал по всички народи, т.е. през първи век, около 30-40 години след убийството на Исус от Назарет...
И де да разбираха, че следва още едно разпръсване, от което Бог да ги върне в мир, както пише, а не с човешка война, каквото те правят, опитвайки се сами да направят това,което само Бог може да направи. Понеже те не могат да противостоят по плът срещу всички народи, които самият Бог ще заведе в Йерусалим, за да обградят и превземат Йерусалим и да го тъпчат 42 месеца.

И когато се обърнат към Божия син, тогава Бог наистина ще ги върне с мир от всички народи, където ще ги е разпръснал.
И Йерусалим отново ще бъде населен. Но в мир, а не както е сега. И детето ще си играе при дупката на змията и, лъвовете и овцете ще пасат трева заедно.
И Божият син ще царува видимо в Йерусалим, над цялата земя, заедно със всички вярващи в Него от всички народи.
1000 години.
А после идват и новите небе и земя (и съдът на мъртвите точно преди тях).

Дано по-скоро всичко свърши и те, обърнали се към Божия син, получат Божието спасение от греха и смъртта, според Божието обещание, както и всички хора по земята, които повярват в истинския Божий помазаник, Божият син, Исус от Назарет, според Божието обещание към всички народи.


адм.бел.
разкл. в : С белега на звяра във времето на 1000 год. царуване?

[ Редактирано 07.02.21 03:27 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
28.03.09 12:17 Цитирай
изказвания: 19
AVSDVDPlayer отваря клипа. 41.7Mb, free.Защото не може да вършим нищо против истината но за истината можем.
Най-отгоре

    
24.11.12 17:53 Цитирай
изказвания: 181

http://www.youtube.com/watch?v=2C6gwgWYWuc&feature=relmfu

Какво казва писното за това?

Не е ли божия народ Божия храм?

Най-отгоре
божието светилище,   божият дом,   божият храм,   третият божий дом,   третият храм,   третото божие светилище,   храм
    
24.11.12 18:13 Цитирай
изказвания: 5004


Вж това: 2-ро п-мо до сол., 1гл,
а особено 2:4.
Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
24.11.12 20:39 Цитирай
изказвания: 181

Да някой ще седи в Божия дом...
Добре е да видим и пророците какво са говорили отпреди...


Тук поставят подобен въпрос...
http://www.youtube.com/watch?v=875azd4PJyg&feature=related

Най-отгоре

    
24.11.12 21:18 Цитирай
изказвания: 5004

ще го видя когато мога, но се сетих и за това:

А когато видите "мерзостта на запустението" (за която е казано от Даниел, пророкът) да стои, където не трябва (който чете, нека разбира), тогава ония, които се намират в Иудея, да бягат в планините.
/из св. на Марк 13/
Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

Анонимен
    
06.02.21 13:49 Цитирай
Гост
Започнали са строителството на третия храм:

https://www.youtube.com/watch?v=a2DdhLFO37Y&ab_channel=%D1%83%D0%9E%D0%B7e%D1%80%D0%B0

Най-отгоре

    
07.02.21 03:25 Цитирай
изказвания: 5004

Гледал съм и други видеота по тази тема - как например подготвят свещеници по Закона, за светилището, което искат сега да построят и възстановят.

Но все пак коментарът на този човек е, че въпреки, че там действително се извършват сериозни строителни дейности,

все още няма изрично потвърждение, че става дума за началото на строежа на последното светилище / "Божий дом" (на евр. го наричат и "дворец" в Писанията).Аз засега също смятам, че такова светлище/дом ще бъде построено (въпреки, че Бог няма да обитава там сега, понеже това изрично го пише: "домът ви се оставя пуст/празен, докато не кажете..."), понеже, както по-горе съм споменал преди, пише:

А когато видите "мерзостта на запустението" (за която е казано от Даниел, пророкът) да стои, където не трябва/подобава (който чете, нека разбира), тогава ония, които се намират в Иудея, да бягат в планините.
/из св. на Марк 13/


[ Редактирано 07.02.21 03:26 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

Анонимен
    
16.03.21 00:58 Цитирай
Гост
Гледах една еврейка от Израел,тя разказваше,че много евреи вече бягат в пустинята.Купуват си животни и бягат, разумно.Християните също трябва да го правят, скоро ще почнат сигурно и гонения, имаше едно страшно свидетелство миналата година, февруари, един вярващ свидетелствал, че както си четял библията, тя се намачкала, почнало да тече кръв и изчезнала. И следващия месец започнаха събитията.

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<      
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF