Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

божии слуги   гадатели   дух   иконобъхтияние   небесна твърд   ориген   папи   питър вагнер   рай   служене на образи  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Към страница       >>  
Започване на нова тема
    
25.03.09 09:56 Цитирай
изказвания: 19
(разкл. от: Бедствие, което ще разтърси земята - Дейвид Уилкерсън )


Знаете ли че прововерните юдеи, които се смятат за потомци на Аарон, се подготвят да станат свещеници в бъдещия трети ерусалимски храм? Според публикация в http://portal.iglesia.net/, от август 2007 е започнала подготовка за изграждането му. Съществува и Институт за храма, в шивашкия отдел на който се подбират тъкани по материяли и цветове за одеждите на свещениците.  Работи се и по подготовката на свещениге съдове и инструменти. Име и видео.

[ Редактирано 25.03.09 23:16 ]Защото не може да вършим нищо против истината но за истината можем.
Най-отгоре
божият каменен дом,   голямата скръб,   краят на епохата,   храм
    
25.03.09 10:09 Цитирай
изказвания: 19
Извинете за правописните грешки по-горе, моля!Защото не може да вършим нищо против истината но за истината можем.
Най-отгоре

    
25.03.09 10:10 Цитирай
изказвания: 19Защото не може да вършим нищо против истината но за истината можем.
Най-отгоре

    
25.03.09 10:18 Цитирай
изказвания: 4916
Аз бях гледал един филм преди доста години, който показваше как подготвят хора за свещеници според синайския завет. И също относно подготовка за строежа на нов каменен дом на Бога, в Йерусалим. Очаквам наистина да го построят и от това да последва сериозен конфликт между Израел(юдаизъм) и околните народи (ислям), при което обаче целият Израел ще пострадат (по времето на голямата скърб/страдание) и от там ще се започне.

Вероятно международни войски на ООН ще решат, че трябва да "омиротворят" Израел (като в Косово) и ще обградят Йерусалим, и ще го превземат, и ще го тъпчат 42 месеца, а онзи син на гибелта ще седне в Божия дом и ще се прави на Бог, и така  те ще започнат да изпълняват написаното за Израел в края на епохата.

Но да, това не означава задължително, че изказаният текст в началото е пророчество от Бога.


ПС,
Ако искаш, би могъл да го пуснеш горното изк. още веднъж (коригирано) и мога да го копирам там.

[ Редактирано 25.03.09 10:20 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
25.03.09 22:37 Цитирай
изказвания: 19
Ортодоксални евреи се готвят за Третия храм в Ерусалим http://portal.iglesia.net/index.php/noticias-cristianas/leer/judios-ortodoxos-se-preparan-para-el-tercer-templo-de-jerusalen/ Дата на публикуване: 22/02/09 (Първа част на статията) Група дизайнери създава свещенически одежди според Свещените писания. Ще бъдат за 50 ултраортодоксални евреи, потомци на Аарон, които вярват, че ще станат свещеници в Третия храм в Ерусалим, чието възстановяване е една от най-старите мечти на юдаизма. Петдесетте свещени одежди са предназначени за “коханим”, каста, низходяща от Аарон – първосвещеник от времето на Мойсей според Тора – и солидарно отговорни за служенията в Първия и Втория храмове в Ерусалим, разрушени преди 2500 и 2000 години съответно. Дизайнерите са започнали работата си през август миналата година в Института за Храма, намиращ се близо до Стената на плача, която представлява единствения остатък от античния храм в Ерусалим, и е спомен и стимул за евреите, според които храмът ще бъде възстановен един ден. По тази причина Йехуда Глик, директор на моделно-шивашкия отдел на Института за Храма, реализирал задачата да се проучи добре какви са били свещеническите дрехи и как са се правели преди повече от 2000 години, така както и инструментите, необходими за тази най-свята за юдаизма работа. Създаването на тези свещени умения е много сложна работа, която се реализира по модела, който се излага в Тора (Петокнижието в християнския Стар Завет). В този модел, освен типа на платовете и формата на дрехите, е важна гамата от цветове, която включва, освен белия, и други, като пурпурния и небесносиния, което е едно описание на древен език и това е една трудност за установяване на точната тоналност, която е била описана на времето. Например червен пурпурен на коланите по 16 метра, е бил известен с названието “интензивногранатов(с цвят, подобен на този на нар) червей”, който накрая е могъл да бъде намерен в днешна Турция. Изследването е изисквало участието на стотици експерти по тъкани и цветове от цял свят, което не смо не е обезсърчило работния екип, но е затвърдило желанието да завършат тези свещени дрехи. Същото може да се каже за десетки инструменти, изложени в музея на Института за Храма, всички те са направени по модела на свещените юдейски книги, с точния метал и изискваното оформление. Също с цел да бъдат използвани в Третия храм. Включена е и реконструкция на древната арфа, принадлежала според Библията на цар Давид. Арфата ще бъде точна имитация на оригинала и ще е със скъпоценни камъни, злато и сребро, както оригиналната. В 2007 година е постигнато събирането на 20 милиона долара в цял свят за построяването на този храм. Може да видите едно видео с експозиция на макета на храма и свещеническите дрехи. http://www.emision.net/new/descargavideo.php?videos/TercerTemploJerusalen.wmvЗащото не може да вършим нищо против истината но за истината можем.
Най-отгоре

    
25.03.09 22:50 Цитирай
изказвания: 4916
Имаш ли също информация относно точното място, където смятат да го строят? Особено - ще трябва ли да съборят джамията или домът ще е до нея?Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
25.03.09 23:25 Цитирай
изказвания: 606
не ми се отваря линка с филмчето.:(

Най-отгоре

    
26.03.09 20:35 Цитирай
изказвания: 441
и на мен

Най-отгоре

    
26.03.09 22:02 Цитирай
изказвания: 4916
на мен също...

Изглежда, че филмчето е достъпно директно на следния адрес и може да се свали от там, и да се гледа след това:

http://www.emision.net/new/videos/TercerTemploJerusalen.wmv


[ Редактирано 26.03.09 22:05 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
26.03.09 23:22 Цитирай
изказвания: 606

[ Редактирано 26.03.09 23:30 ]

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF