Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

aпостолски център правда мир и радост в свят   edinni.com:търсене   жертви   пастири и учители   патология   правителство в сянка   първичен грях   разцепничества   товит   хула срещу светия дух  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Табло << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Помощ: Използване на RSS емисиите
Започване на нова тема
    

21.08.07 13:43 Цитирай
изказвания: 4773
За тези, които искат да ползват RSS емисии и имат нужда от повече информация


RSS е формат за данни, съкр. от Really Simple Syndication. RSS емисиите могат да се сравнят донякъде с приемане и гледане на телевизионна програма чрез телевизионен приемник (телевизор), въпреки че са съвсем различно нещо. В случая порталът е като телевизионна компания, която излъчва различни телевизионни програми, а компютърната програма, чрез която могат да се "гледат" тези "телевизионни програми" играе ролята на "телевизор".

В нормалния случай (без използване на RSS) страниците на портала се разглеждат чрез Интернет browser (прелистваща програма), напр. Firefox, Opera или Internet Explorer.
А RSS емисиите позволяват например лесно да се следи избрана конкретна дискусия от форума (аналогично на телевизионна програма), без да е нужно да се преглежда целия форум и да се отива на дадената тема всеки път.


Как да се използват RSS емисиите

1.
Трябва да имате в компютъра си инсталирана програма за разглеждане на RSS емисии (аналогично на телевизор при гледане на телевизонни предавания). Такава програма можете да си свалите най-често безплатно от Интернет:

Информация за такива програми в зависимост от операционната система, която ползвате (най-често Windows):

за ОС Linux:тук

за Mac: тук

за ОС Windows: тук
Това е директна връзка към една такава програма за Windows: http://www.rssreader.com/download/rssreader.exe2. След като имате инсталирана програма за разглеждане на RSS емисии трябва да укажете на тази програма-приемник коя точно RSS емисия от портала да приема и показва.

а). Адресите на много от RSS емисиите от портала можете да разгледате като щракнете на началната страница на портала долу в дясно в меню "RSS Емисии" или директно от тук: http://edinni.com/p/rss_menu/rss.php.

Както се вижда, за всяка емисия (напр. "Коментари" или "Разговори / мнения") има 4 различна вида формати (в дясно от името й): , , и . Аз лично ползвам и съм доволен.

За да копирате адреса на дадена емисия трябва да щракнете с десен бутон върху съответния формат ( напр. ) на дадена емисия и да изберете "Copy Shortcut" или "Копиране на адреса" (според browser-а и езиковите настройки на компютъра).

б). След това трябва да посочите този копиран адрес на програмата за разглеждане на емисии. Как точно да посочите този адрес на програмата зависи от конкретната програма, която сте избрали. Най-често на нея би трябвало да има бутон "Add" (т.е. "Добави") или нещо подобно, при което ще се покаже текстове поле, където трябва да вмъкнете копирания адрес на емисията (с клавиши [Ctrl]+[V]).

Заб.: Можете да добавяте в програмата-приемник много адреси на емисии, подобно на настройването на каналите в телевизионен приемник.3. Програмата приемник действа като през определено време "приема" съответните настроени емисии от портала и ги показва. Това могат да са последни мнения от форума, или последни новини и каквито други емисии има на портала, според това какви адреса на емисии са посочени на програмата да приема. Обикновено ако има нещо ново - например ново мнение във форума - програмата сигнализира по някакъв начин - със звук или с показване на прозорче с информация за новото съдържание, което е дошло от портала.

Обикновено всяка програма приемник може да се настройва на колко време да проверява за нова информация.

След като програмата вече "знае" адресите на избраните емисии тя сама ще взима информацията от портала през определеното време и ще показва новото съдържание.


Допълнителна информация

Освен на посочената по-горе страница с много адреси на емисии от портала, на някои страници има допълнителни адреси на емисии. Например във всяка тема от форума автоматично се създава адрес на емисия (вижда се най-долу на страницата), чрез който можете да следите само съответната конкретна дискусия без да получавате никаква допълнителна информация за останалите дискусии. Например ако искате да следите само текущата тема, в която се описва как да се ползват RSS емисии, трябва да копирате адреса на RSS емисията, който се вижда най-долу на тази страница и да го посочите на програмата-приемник.

Относно някои адреси на емисии от общата страница за емисии:
За да следите всяко ново мнение от форума трябва да посочите на програмата-приемник адреса на емисията "Разговори / мнения" (препор. формат RSS2).
За да следите коментарите към новини/статии трябва да посочите на програмата-приемник съответно адреса на емисията "Коментари".


[ Редактирано 22.08.07 13:33 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
edinni.com:rss,   edinni.com:помощ,   edinni.com:упътване
 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF