Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

cdc   shalom group   антисемитство   заложници   наказание на деца   николай кокончев   омиване   очистване   реконструкция   църковен растеж  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   31.10.19 11:45
Изключително интерес дебат между лъжеучителя рави Товия Зингер и друг евреин, доктор Браун : https://youtu.be/gYfZxkrqS_E
 
eureth   06.10.19 14:21
(Като изключа нумерологията/gematria) бих казал, че размислите му относно Ис.53 са чудесно и животоспасяващо свидетелство за плътските му сънародници (дано го чуят!) - понеже, както изглежда, този човек сега вече е станал син на Абраам.
 
Владо   06.10.19 13:17
“Скритият” Помазаник в писанията - раби Яков Рамбзел казва “Святият Дух ми откри!” : https://youtu.be/4KSIBFWQqsE
 
eureth   06.10.19 13:00
Относно подобни практики (според мен имащи връзка и с иудейските практики/учения "кабала", пък били те и адаптирани от разни хора и наречени "християнски"...) аз лично съм скептичен (и бих казал дори подозрителен), понеже Бог не е говорил относно такива неща, и че е имал предвид подобни цифрови комбинации и (за мен произволни) изводи. Бих очаквал, че с подобни цифрови еквилибристики би могло да се достигне до какви ли не уж "Божии" "истини" на базата на произволен текст, независимо от използвания език.
 
eureth   06.10.19 10:54
относно "Богове сте вие" също стана дума тук, надолу в изказването:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?1662.post


RSS Емисии
rss1.0
Започване на нова тема
    

18.12.06 16:55 Цитирай
изказвания: 4481

Каква е главната цел на родения от Бога човек, според Божиите думи? Към какво да се стреми човек, който познава Бога или, по-скоро, когото Бог е потърсил и спасил?

Чуват се най-различни мнения от различни посоки. Едни говорят за "просперитет", други одобряват бедността, трети се стремят към промяна на политическата система, други към покорност, любов, просперираща цивилизация подчинена на Моисеевия закон, спасението на другите, осамотение и отшелничество, страданието, святостта и т.н.

Казал ли е някъде Бог, какво той е определил като най-важно за своите хора, като основна цел към, която винаги да гледат? Или ако има повече как Бог ги е подредил?

[ Редактирано 19.12.06 00:09 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
главната цел за божиите хора,   земни цели за божиите хора,   целта за божиите хора
    
19.12.06 16:01 Цитирай
изказвания: 181
Аз винаги съм намирал отговор в следното увещание от Симон : 2 Peter 1 1. Симон Петър, слуга и апостол Исус Христов, на вас, които чрез правдата на нашия Бог и Спасител Исус Христос сте получили еднаква с нас скъпоценна вяра: 2. Благодат и мир да ви се умножи чрез познаването на Бога и на Исуса, нашия Господ. 3. Понеже Неговата божествена сила ни е подарила всичко що е <потребно> за живота и за благочестието, чрез познаването на Този, Който ни е призовал чрез Своята слава и сила; 4. чрез които се подариха скъпоценните нам и твърде големи обещания, за да станете чрез тях участници на божественото естество, като сте избягали от произлязлото от страстите разтление в света; 5. то по самата тая причина положете всяко старание и прибавете на вярата си добродетел, на добродетелта си благоразумие, 6. на благоразумието си себеобуздание, на себеобузданието си твърдост, на твърдостта си благочестие, 7. на благочестието си братолюбие, и на братолюбието си любов. 8. Защото ако тия <добродетели> се намират у вас и изобилват, те ви правят да не сте безделни нито безплодни в познанието на нашия Господ Исус Христос. 9. Но оня, у когото те не се намират, е сляп, късоглед, и е забравил, че е бил очистен от старите си грехове. 10. Затова, братя, постарайте се още повече да затвърдявате вашето призвание и избиране; защото, като вършите тия <добродетели>, никога няма да изпаднете. 11. Понеже така ще ви се даде голям достъп във вечното царство на нашия Господ и Спасител Исус Христос. 12. Затова всякога ще бъда готов да ви напомням за тия работи, ако и да ги знаете и да сте утвърдени в истината, която сега държите. 13. И мисля, че е право, докато съм в тая <телесна> хижа, да ви подтиквам чрез напомняне; 14. понеже зная, че скоро ще напусна хижата си, както ми извести нашият Господ Исус Христос. 15. Даже ще се постарая щото вие и след смъртта ми, да можете всякога да помните тия работи.

Най-отгоре

    
19.12.06 19:27 Цитирай
изказвания: 4481Затова, братя, постарайте се още повече да затвърдявате вашето призвание и избиране; защото, като вършите тия <добродетели>, никога няма да изпаднете.
11. Понеже така ще ви се даде голям достъп във вечното царство на нашия Господ и Спасител Исус Христос. 12. Затова всякога ще бъда готов да ви напомням за тия работи, ако и да ги знаете и да сте утвърдени в истината, която сега държите.


изглежда, че (поне тук) целта е:

"постарайте се още повече да затвърдявате вашето призвание и избиране; защото, като вършите тия <добродетели>, никога няма да изпаднете.
11. Понеже така ще ви се даде голям достъп във вечното царство на нашия Господ и Спасител Исус Христос."

и тя се постига, като към вярата си добавяме изброените неща


Чудя се има ли друга, по-голяма цел за новозветните вярващи, ясно декларирана от Бога в Писанието?

Сещам се някои подобни на горната. Напр. Божият син казва на едно място "събирайте си съкровища на небесата", т.е. да се грижим за това да сме богати с истинското богатство, което не изтлява. Което изглежда да е подобна цел, но изказана по друг начин.

И това е всичко? То не е никак малко - ако изобщо може да се измери, но наистина ли няма нищо друго казано?

И по-конкретно, свързано със земята. Само към крайния момент на спасението ли трябва да се стремим? Без нищо свързано със земните неща? Въпросът ми е насочен основно към неща свързани със земния ни път - с цели, които евентуално се осъществяват още тук, на земята. Не твърдя, че непременно има такива, а по-скоро ако има искам да ги науча, със съотвените доказателства с Божие слово, разбира се.

Не питам това като да изпитвам някого, а понеже искам да науча нещо повече, ако има такова.

[ Редактирано 22.12.06 00:10 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF