Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

acta   андрю сторм   барух леви   в готовност за добрата вест на мира   дейвид ууд   ефесяни   лейклънд   праведност чрез вяра   страдащи поради исус   филми  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Започване на нова тема
    

18.12.06 16:55 Цитирай
изказвания: 4562

Каква е главната цел на родения от Бога човек, според Божиите думи? Към какво да се стреми човек, който познава Бога или, по-скоро, когото Бог е потърсил и спасил?

Чуват се най-различни мнения от различни посоки. Едни говорят за "просперитет", други одобряват бедността, трети се стремят към промяна на политическата система, други към покорност, любов, просперираща цивилизация подчинена на Моисеевия закон, спасението на другите, осамотение и отшелничество, страданието, святостта и т.н.

Казал ли е някъде Бог, какво той е определил като най-важно за своите хора, като основна цел към, която винаги да гледат? Или ако има повече как Бог ги е подредил?

[ Редактирано 19.12.06 00:09 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
главната цел за божиите хора,   земни цели за божиите хора,   целта за божиите хора
    
19.12.06 16:01 Цитирай
изказвания: 181
Аз винаги съм намирал отговор в следното увещание от Симон : 2 Peter 1 1. Симон Петър, слуга и апостол Исус Христов, на вас, които чрез правдата на нашия Бог и Спасител Исус Христос сте получили еднаква с нас скъпоценна вяра: 2. Благодат и мир да ви се умножи чрез познаването на Бога и на Исуса, нашия Господ. 3. Понеже Неговата божествена сила ни е подарила всичко що е <потребно> за живота и за благочестието, чрез познаването на Този, Който ни е призовал чрез Своята слава и сила; 4. чрез които се подариха скъпоценните нам и твърде големи обещания, за да станете чрез тях участници на божественото естество, като сте избягали от произлязлото от страстите разтление в света; 5. то по самата тая причина положете всяко старание и прибавете на вярата си добродетел, на добродетелта си благоразумие, 6. на благоразумието си себеобуздание, на себеобузданието си твърдост, на твърдостта си благочестие, 7. на благочестието си братолюбие, и на братолюбието си любов. 8. Защото ако тия <добродетели> се намират у вас и изобилват, те ви правят да не сте безделни нито безплодни в познанието на нашия Господ Исус Христос. 9. Но оня, у когото те не се намират, е сляп, късоглед, и е забравил, че е бил очистен от старите си грехове. 10. Затова, братя, постарайте се още повече да затвърдявате вашето призвание и избиране; защото, като вършите тия <добродетели>, никога няма да изпаднете. 11. Понеже така ще ви се даде голям достъп във вечното царство на нашия Господ и Спасител Исус Христос. 12. Затова всякога ще бъда готов да ви напомням за тия работи, ако и да ги знаете и да сте утвърдени в истината, която сега държите. 13. И мисля, че е право, докато съм в тая <телесна> хижа, да ви подтиквам чрез напомняне; 14. понеже зная, че скоро ще напусна хижата си, както ми извести нашият Господ Исус Христос. 15. Даже ще се постарая щото вие и след смъртта ми, да можете всякога да помните тия работи.

Най-отгоре

    
19.12.06 19:27 Цитирай
изказвания: 4562Затова, братя, постарайте се още повече да затвърдявате вашето призвание и избиране; защото, като вършите тия <добродетели>, никога няма да изпаднете.
11. Понеже така ще ви се даде голям достъп във вечното царство на нашия Господ и Спасител Исус Христос. 12. Затова всякога ще бъда готов да ви напомням за тия работи, ако и да ги знаете и да сте утвърдени в истината, която сега държите.


изглежда, че (поне тук) целта е:

"постарайте се още повече да затвърдявате вашето призвание и избиране; защото, като вършите тия <добродетели>, никога няма да изпаднете.
11. Понеже така ще ви се даде голям достъп във вечното царство на нашия Господ и Спасител Исус Христос."

и тя се постига, като към вярата си добавяме изброените неща


Чудя се има ли друга, по-голяма цел за новозветните вярващи, ясно декларирана от Бога в Писанието?

Сещам се някои подобни на горната. Напр. Божият син казва на едно място "събирайте си съкровища на небесата", т.е. да се грижим за това да сме богати с истинското богатство, което не изтлява. Което изглежда да е подобна цел, но изказана по друг начин.

И това е всичко? То не е никак малко - ако изобщо може да се измери, но наистина ли няма нищо друго казано?

И по-конкретно, свързано със земята. Само към крайния момент на спасението ли трябва да се стремим? Без нищо свързано със земните неща? Въпросът ми е насочен основно към неща свързани със земния ни път - с цели, които евентуално се осъществяват още тук, на земята. Не твърдя, че непременно има такива, а по-скоро ако има искам да ги науча, със съотвените доказателства с Божие слово, разбира се.

Не питам това като да изпитвам някого, а понеже искам да науча нещо повече, ако има такова.

[ Редактирано 22.12.06 00:10 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF