Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

id2020   александър александрийски   двоеумие   детска астма   ковид   лъже-спасение   неземни езици   причестяване   самсунг   ще станете като бога  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Краят на епохата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Грабване в облаците и голямата скръб
Започване на нова тема
    

01.03.09 22:41 Цитирай
изказвания: 4916
(разкл. от: http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?8595.post )

... мисля, че мнозина вярващи трябва сериозно да бъдат предупредени, че
 
няма да има "грабване преди голямата скръб",
 
въпреки, че мнозина ги учат и им обещават такова нещо.А това, което всъщност ще се случи през Голямата скръб (въпреки, че е казано на вярващи в Исус, които са иудеи) е, че:

...ще сложат ръцете си на вас и ще ви преследват, като ви предават на сгради за събрания и на затвори, и ви извеждат пред царе и пред управители поради моето име. Но това ще ви  послужи за свидетелство. И така, сложете в сърцата си да не се грижите предварително какво да отговорите, защото аз ще ви дам уста и мъдрост, на която никой от враговете ви няма да може да противоречи, нито да устои.
И ще бъдете предавани дори от родители и братя, и роднини, и приятели. И ще убият някои от вас. И ще бъдете мразени от всички поради моето име. И косъм от главата ви няма да загине. Придобийте душите си чрез твърдостта си.
/Лк 21/

(В онова време ако някой успее да избяга и да се укрие от жандармерията на човека на греха, той не бива да се доверява на близките си невярващи, понеже най-вероятно ще бъде предаден да го екзекутират или може би в най-добрия случай да бъде пратен в концлагер.)
И чак след края на голямата скръб ще дойде
 
освобождението ни от тлението и от светското подтисничество и тирания,
 
(а след това ще дойде и Божият гняв върху враговете на Божия син, Исус от Назарет):
 
 
 
И веднага след скръбта на онези дни, слънцето ще потъмнее, и луната не ще даде светлината си, и звездите ще изпадат от небето, и силите небесни ще се разклатят.
 
Тогава (т.е. след края на Голямата скърб, но преди началото на Божия гняв) ще се яви на небето знамението на човешкия син; и тогава ще се разплачат всички земни племена и ще видят човешкия син да идва на небесните облаци със сила и слава голяма; и ще изпрати вестоносците си с гръмогласна тръба, и ще съберат избраниците му от четирите вятъра, от единия до другия край на небесата.
/из Мат., 24гл./
 
 

...И ще станат знамения в слънцето, луната и звездите, а на земята ще настъпи страх сред народите и смущение, и морето и вълните ще бучат, и хората ще примират от страх и от очакване на това, което ще сполети света (т.е. Божия гняв, след края на голямата скърб). Защото небесните сили ще се разклатят.

И тогава
(т.е. след края на Голямата скърб, но преди началото на Божия гняв) ще видят човешкия син да идва в облаците със сила и голяма слава.
А като започнат да стават тези неща изправете се и погледнете нагоре, защото наближава откупването ви.
/из Лк 21/
 


И след това ще започнат онези неща, относно които след края на голямата скръб хората ще примират от страх и от очакване на това, което ще сполети света...
 
т.е. ще започне Божият гняв. 
 
Вж също:
(кракта обобщена схема на една страница)
 
и
 
(много подробно съгласувано цитиране подред на откъси от няколко книги Писанията)
 

 

[ Редактирано 16.06.19 10:41 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре
божият гняв,   голямата скръб,   грабване,   есхатология,   краят на епохата,   постмилениализъм,   премилениализъм
    
27.02.09 13:06 Цитирай
изказвания: 441
И аз съм се чудила как може вярващите да вярват,че ще бъдат грабнати преди голямата скръб.Толкова ясно се вижда,че няма да е така.Но тази ерес е и една добра основа да се заблудят тези,които я приемат,че Антихристът е Помазаника,дошъл да ги спаси преди скръбта.

Най-отгоре

    
28.02.09 12:47 Цитирай
изказвания: 372
някои проповядват че голямата скръб е самият живот тук на земята
аз мисля че това че брат брата ще предаде има предвид че вярващите един друг ще се предават защото и сега го има това предаване в изобилие а не че невярващи роднини ще предават вярващи защото това е нормално.Най-отгоре

    
01.03.09 23:13 Цитирай
изказвания: 4916
BELIATPAPA:

някои проповядват че голямата скръб е самият живот тук на земята
аз мисля че това че брат брата ще предаде има предвид че вярващите един друг ще се предават защото и сега го има това предаване в изобилие а не че невярващи роднини ще предават вярващи защото това е нормално.БЕЛИАТПАПА, все пак доста ясно е казано, че става дума за родители и братя, и роднини, и приятели:

И ще бъдете предавани дори от родители и братя, и роднини, и приятели. И ще убият някои от вас.


[ Редактирано 02.04.11 13:35 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
19.01.15 11:28 Цитирай
изказвания: 4916

Тук сложих подробна таблица с последователно цитирани пасажи, която показва хронологията на събитията от края на епохата, вкл. около голямата скърб, грабването в облаците и Божия гняв:


Хронология на събитията от края на епохата (таблица с цитати)

[ Редактирано 19.01.15 11:29 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF