Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

κολπος   асен райков   божий народ   божият каменен дом   божият съд   или мир   назарейство   свобода   съживяването на праведните   хен  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   06.09.19 17:27
Интересно : https://youtu.be/VGIP2xjnq0U
 
Владо   03.09.19 18:33
Поздрави на Божиите хора : https://youtu.be/GwlMG1y2i2o
 
Владо   27.07.19 18:19
Уличен дебат на Хънтингтънбийч, Калифорния, с млад мъж, твърдящ, че е отдал себе си на дьвола : https://youtu.be/JHgoDeAio0o
 
Владо   27.07.19 18:06
Наскоро “новооткрих” Ray Comfort и служението Living Waters- който разбира английски може да освежи душата си с думите и служението на брата : https://youtu.be/tT93-BA0474
 
eureth   07.05.18 15:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post

RSS Емисии
rss1.0
Към страница       >>  
Започване на нова тема
    
25.02.09 01:16 Цитирай
изказвания: 13
Песен на Песните конкретна песен(обяснение )ли  е на Соломон към определена жена или преобраз на Исус Христос и Невястата?
Най-отгоре

    
25.02.09 01:50 Цитирай
изказвания: 4431
Чувал съм така да казват - че е алегория за взаимната любов между Бога и Израел преди или повярвалите в Исус. Но като я чета, нещо не ми изглежда да е така.


Ето, носилката е на Соломона; Около нея са шестдесет яки мъже от Израилевите силни
Те всички държат меч и са обучени на война; Всеки държи меча си на бедрото си поради нощни страхове.
Цар Соломон си направи носилка От ливанско дърво:
Стълбчетата й направи от сребро, Легалището й от злато, постелката й от морав [плат; ]Средата й бе бродирана чрез любовта на ерусалимските дъщери.
Излезте, сионови дъщери, та вижте цар Соломона С венеца, с който го венча майка му в деня на женитбата му, И в деня, когато сърцето му се веселеше.

(Ако това е алегория, тогава:
Какво е Соломон?
Какво е носилката му?
Какво е ливанско дърво?
Какво са сионските дъщери?
Какво е майката на Соломон?
Какво е женитбата на Соломон?)


Или:
Но една е гълъбицата ми, съвършената ми. Тя е безподобната на майка си
(Какво е тази майка?)


Ние имаме малка сестра, и тя няма гърди. Що да направим за сестра си в деня, когато стане дума за нея?
Ако бъде стена ще съградим на нея сребърни укрепления; И ако бъде врата, ще я обградим с кедрови дъски.
Аз съм стена, и гърдите ми са като стълбовете [й]; Тогава бях пред очите му като една, която е намерила благоволение {Еврейски: Мир.}.
Соломон имаше лоза във Ваалхамон; Даде лозето на наематели; За плода му всеки трябваше да донесе хиляда сребърника.
Моето лозе, собствеността ми, е под моята власт {Еврейски: Е пред мене.}; Хилядата [нека са] на тебе Соломоне, И двеста на ония, които пазят плода му.
(Каква е тази сестра?
Какво значи, че е малка и т.н. ?
Защо е стена, а не врата?
Какво са сребърни укрепления?
Какво са кедрови дъски?
Какво е Соломон?
Какво е лоза във Ваалхамон?
Какво са наематели?
Какво са сребърници?
)

[ Редактирано 25.02.09 02:22 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
25.02.09 02:46 Цитирай
изказвания: 13
Ами и аз не съм съгласна,че това е някакъв си преобраз. Но днес моя приятелка ми показа една книга на  една французойка Жана Гийон от 17-ти век,която е написала такива описания ,че да ти падне шапката.Тя даже сравнява Песен на Песните с взаимоотношението на християнина с Христос.
На всеки стих е написала определено обяснение.Например за Соломон казва,че е  "
"олицетворение на Бога и за да стигнеш до леглото на истинския Соломон (става дума тук за стих  7,3 глава)трявба да преминеш през шейсетте смели войници.Това са характеристиките на Божията природа.Чрез тях Божията сила се открива на човека".
Носилката на Соломон пък"представлява човешката природа на Сина Божи(стих 9,глава 3).
Наистина не знам как и са дошли такива сравнения в главата. Аз четох отново и отново Песен на Песните,ама някак си нищо такова не видях или може би Бог не ми го открива......,но тази книжка не ми вдъхва доверие. Трябва просто да я прочетеш(казва се "Песента на Невястата") ,за да разбереш за какво става дума,аз останах изуменаsuprised.png,даже за това е била хвърлена в затвор(Бастилия).

Най-отгоре

Игнасио Лойола
    
25.02.09 18:20 Цитирай
Гост
Не се притеснявайте, мадам. Братята изгориха тая еретичка!

Най-отгоре

    
25.02.09 20:56 Цитирай
изказвания: 605
в песен на песните има много неща , но аз лично също считам че там има силен паралел между невястата / църквата и жениха Христос Исус.
Изключителна книга!

Най-отгоре

    
25.02.09 21:19 Цитирай
изказвания: 13
small axe,като виждаш Песен на Песните като отношение между Христос и Невястата може да опишеш как! Кажи и кое е толкова изключителното да разберем и ние?

Най-отгоре

    
25.02.09 21:47 Цитирай
изказвания: 4431
И аз съм впечатлен от песента и таланта на Соломон, не бях чувал някой да говори по този невероятен начин за земната човешка любов... Много красиво и дори подробно... но чисто.

Иначе като чета това:

Има шестдесет царици, и осемдесет pilegesh
*, и безброй девойки;
Но една е гълъбицата ми, съвършената ми. Тя е безподобната на майка си, отборната на родителката си; Видяха я дъщерите, и рекоха: Блазе й! Да! цариците и
pilegesh*, и те [я] похвалиха.

... и допускам, че тази жена от песента, суламката, може да е била някоя нова изгора на Соломон (може би 61-та царица ? ) и той е "документирал" чувствата си.

За отбелязване е, че Божият син Исус не е цитрал от тази книга, нито пратениците му (поне аз не се сещам за такова място).


* вж Pilegesh (трад. превежд. "наложницa") според Писанието

[ Редактирано 25.02.09 23:25 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
25.02.09 23:21 Цитирай
изказвания: 13
Ами аз приемам таланта на Соломон и Песен на Пените като естествен израз на любовта,понеже мъжът ми е писал много любовни стихове и то много по-интимни от тези,от които направо се разтопяваш.Начина на изразяване е наистина невероятен,но според мен  и нормален.

Най-отгоре

    
26.02.09 00:04 Цитирай
изказвания: 2074

но тази книжка не ми вдъхва доверие.


Защо? Жана е написала нещо наистина революционно за времето си. Повечето смели Божии хора са плащали и ще плащат с живота си заради истината. Истината в Христос Исус, не човешката такава.
Такива хора са наистина примери. Е, поне за мен." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
26.02.09 00:30 Цитирай
изказвания: 13
vminev,не е важното колко революционно си написал,а дали е вярно. Казах защо не ми хареса книгата,защото образите,която тя съпоставя със стиховете от Песен на Песните за мен нямат общо. Можела е да напише книга за връзката на вярващия и Христос,но не да я съпоставя с Песен на Песните. Но всеки си преценя сам.
На мен ако мъжа ми ми напише любовно писмо или стих го тълувам така както го е написал,а не търся преобраз на взаимоотношенията ми с Христос там,макар че Той е ,Който ръководи и господарства над нашия брак.
Винаги можеш да вземеш нещо от Библията и да го изкривиш според своята представа,някои хора си секат ръцете  и вадят очите  или пък се самобичуват,защото така разбират покаянието,което Исус изисква от нас,но Той едва ли е имал това в предвид!
Много хора,които не са вярвали в Христос са загинали и загиват за своите каузи,в които вярват до смърт.Можеш да им се възхищаваш на решителността им,но това не прави  идеите им правилни и съобразни с Библията,нали?

[ Редактирано 26.02.09 00:34 ]

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF