Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

believer   canonical   edinni.com:превод   буквата убива   калоян курдоманов   корнелиъс ван тил   нео-платонизъм   роден преди всяко създание   събирания   фундаменталистка мормонска църква  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Форуми :: Спасение от греха и смъртта << Предишна тема | Следваща тема >>
 
За спасението чрез вяра в Исус от Назарет
Към страница       >>  
Започване на нова тема
    
21.02.09 22:36 Цитирай
изказвания: 551
vminev:

Ами- хубаво, нека ги изяснява, да кажем, само че в процеса на ТВОЙТО/МОЙТО изясняване, да не настъпи НЕЧИЕ отровяване?!!! ************************** Хубавото на интернета е че човек има бърз достъп до разнородна и обширна информация. Ако някой по някакъв начин попадне тук, в единни., аз предпочитам да прочете НЕЩО ИСТИНСКО, ПОДПРАВЕНО СЪС СОЛ, ДА НЕ ВИДИ ДРЯЗГИ, ПОДИГРАВКИ И ДРУГИ НЕЩА, НО ДА БЪДЕ ДОКОСНАТ ОТ СЛОВОТО И САМИЯТ БОГ. Така че- нека нещата бъдат възможно най-чисти.


Не ми изясняваш, защо след като символа ти на вяра идва от православните по онова време общини, ти не приемаш икони свещи и тнт типично православни неща? Не може  в едното да са прави а в дугото криви, след като е било по едно и също време нали....


http://uragannnn.blog.bg/
Най-отгоре
арианство,   арий,   верую,   исус от назарет,   йесус от назарет,   кредо,   символ на вярата,   спасение
    
21.02.09 22:38 Цитирай
изказвания: 551
etien:

Ураган,
Съгласявам се с Владо, че не е въпросът кой какво си вярва, а какво учи другите. А това да учиш другите, че Исус е твар, а не Бога ще ти отреже спасението, а и на хората, които учиш. Не го приемай толкова лекомислено. Ако Исус не е Бога, няма спасение в Него. Освен това


Ако Исус не е БОга, как се отрязва от това спасението?

И към теб същия въпрос като към Владо за православните символи на вяратаhttp://uragannnn.blog.bg/
Най-отгоре

    
22.02.09 11:56 Цитирай
изказвания: 2090
А към теб- въпрос от нас двамата- кога прие арианският образ на Исус? Защото аз поне така разбирам?

Колкото до православието и мен- хм... би ли ми цитирил кога съм цитирал някакви православни доктрини?

Доколкото си спомням тук този, който цитира православни "отци" и чете Св. Августин Блаженни, е една Госпожа,- можеш спокойно да прочетеш мненията ми и ако намираш нещо православно, то моля, подкрепи позицията си с МОИТЕ ЦИТАТИ НА ПРАВОСЛАВНИ ДОГМИ И ДОКТРИНИ И "ОТЦИ".

Във всяко изказване се стремя да се придържам към писанията. Ако ти си приел арианският образ на Сина, и смяташ, че Този Исус, Чийто образ защитаваме тук (Еурет, аз, Етиен и, може би, Георги) е ПРАВОСЛАВНИЯТ ХРИСТОС,- това е друга работа.


А ако Исус не Е Бог
- ето затова аз ти писах, че нечие присъствие може да доведед до "отровяване". Ще видим натам как ще се развият нещата.
*********************
Христос Е Господ." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
22.02.09 23:22 Цитирай
изказвания: 551
Че какъв символ на вярата изповядваш, Владимире? Не е ли именно оня православния, не е ли именно от онези времена и така наречените отци, които са отлъчили Арий?

Не съм ариан, но питам как ако Исус не е именно това което православните отци са определили, се отрязва спасението?

Не съм казал че поддържаш православни доктрини, а питам защо не ги поддържаш, след като именно тези хора са приемници на апостолите и учениците им и именно те са определили в какво дне ние вярваме, а останалото и еретичното са затрили?

Не може символа да приемаш, а свещите и кандилата и иконите и тнт да пренебрегваш....

Те твърдят че Бог чрез тях раздава Святия Дух, както чрез полагането на апостолските ръце описано в Деянията, тоест че имат авторитет и Бог им го е дал и го зачита.
Затва и Символа и останалите им неща вървят заедно....

Ако признаваш анатемите им по отношение на еретиците, не трябва ли да признаваш че догмите им са правилни, или си имаш собствени догми които сам си намерил в Писанието?http://uragannnn.blog.bg/
Най-отгоре

    
22.02.09 23:35 Цитирай
изказвания: 551
Не съм ариан, но питам как ако Исус не е именно това което православните отци са определили, се отрязва спасението?http://uragannnn.blog.bg/
Най-отгоре

    
23.02.09 09:08 Цитирай
изказвания: 2090
До тук ми става ясно следното : защитаваш един човек ("ученик") и учението на Арий, без да си арианец ( м-у другото аз никъде не съм написал че си ), искаш да ти обясня защо не паля свещи, при положение, че аз ясно написах : кажи ми КЪДЕ и КОГА съм изявил проправославна позиция - цитирай ме . Това, към което се придържам са писанията. Това се стараят всички. Ако имам аз, Еурет, Етиен, или който и да било (изключая Г-жата/ицата), изразяват анти- Арианска позиция и са с проправославна ориентация , моля, копирай съответното изказване и го сложи ТУК. В противен случай, това , което твърдиш е невярно.

Исках да те питам, без нотака на заядливост, просто субективно,- ти смяташ ли да практикуваш многоженство и ако не- защо? Можеш да изложиш позицията си в съответната тема.

Относно различното възприемане на Исус : ами не зная как ще се отрази на спасението това, но това, което зная е че когато Христос ми Се яви, то Той ми се яви като Величествен Цар (зная, че мнозина, които са видяли ангели дори са желаели да им се поклонят). Писанията казват, че сме спасени чрез вярав в Божият Син и греховете ни са умити в кръвта Му. Ако приемем, че Христос Е сътворен преди вековете и чрез Него (като създание и съ-образ и прото-Бог) са създадени световете, видимото и невидимото, то спасението ни става основано на "Друга Канара" - не мислиш ли? Кръвта на Божият Син, става кръв на Божието Първородено/първосътворено- това е доста различно, нали? Святата кръв, що изтече на Голгота става кръвта на Един, Който Е Бил сътворен преди Адам, спрямо който Адам е по образ и подобие. Т.е.- цялото "нещо" се променя.

Също така, апостолите многократно са съветвали да се внимава в чистотата на учението и да се изпитват духовете. Това, с което се сблъсквам тук е ново и трябва внимателно да се подхожда към него. Нещата, които може би, въпросният човек е споделил с теб на лични, или по скайпа ( виждам, че назоваваш Бог спрямо както той го назовава ), са били нови и революционни за теб, но аз лично се дистанцирам.

Както виждаш, в крайна сметка бях прав, когато ти казах, че неконфронтирането с ученик и приемането му, ще доведе до абсолютен поврат в нашата вяра и в ОБРАЗА НА ИСУС НАЗАРЯНИНА В НАШЕТО БЛАГОВЕСТИЕ, ЛИЧЕН ЖИВОТ, ИНТЕРНЕТ ПОУЧЕНИЕ/ПОСТЕНЕ/ИЗЯВА/ПРЕДАВАНЕ НА УЧЕНИЕ/ И ТНТ. Т.е.- приемане на "ТОЗИ" ИСУС

За други неща може и да съм бъркал, но за това съм убеден- то е просто и явно.

Следва ясен и кратък изход/решение: приема се това учение и се променят много неща, или не се приема това учение и продължаваме по старият начин. Поздрави." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
23.02.09 10:14 Цитирай
изказвания: 2090
А относно свещите и иконите и "тнт неща" - не ги следвам, нито практикувам, защото не ги виждам никъде да се предават като част от спасителното евангелие на Исус Назарянина.

Ако ги открия и видя, че са част от учението на Исус и относно тях нашите първи апостоли са съветвали да се правят и практикуват, то и аз и ти ще трябва да ги правиме. Но не ги виждам." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
23.02.09 10:51 Цитирай
изказвания: 441
vminev:
 Както виждаш, в крайна сметка бях прав, когато ти казах, че неконфронтирането с ученик и приемането му, ще доведе до абсолютен поврат в нашата вяра и в ОБРАЗА НА ИСУС НАЗАРЯНИНА В НАШЕТО БЛАГОВЕСТИЕ, ЛИЧЕН ЖИВОТ, ИНТЕРНЕТ ПОУЧЕНИЕ/ПОСТЕНЕ/ИЗЯВА/ПРЕДАВАНЕ НА УЧЕНИЕ/ И ТНТ. Т.е.- приемане на "ТОЗИ" ИСУС За други неща може и да съм бъркал, но за това съм убеден- то е просто и явно. Следва ясен и кратък изход/решение: приема се това учение и се променят много неща, или не се приема това учение и продължаваме по старият начин. Поздрави.


   Здравей,Владо!

Не съм чела Арий,нито защитавам някого,нито пък нападам теб,ни най-малко.Но искам да запитам защо си сигурен,че "ТОЗИ ИСУС'',за чието приемане говориш накрая е именно оня другия Исус,за който Павел предупреждава,че вярващите лесно го приемат и който той не е проповядвал.Откъде си сигурен,без да си изследвал нещата(понеже казваш,че това е нещо ново за теб),че именно "ТОЗИ ИСУС" не е истинският,а този,наложил се в повечето общества - не е,за когото говори Павел.Както сам виждаш, по-лесно се приема точно Исус,споменат в началото на поста ти.С това,разбира се,не изключвам възможността по времето на Павел да е било обратното.
Аз самата признавам,че съм объркана по отношение на ясно становище по този въпрос,но това съвсем не е отсега,нито пък за това е виновен Ученик. От това последното е ясно,че не налагам никому нищо,и аз самата търся,но не бива с лека ръка да се отсъждат такива важни неща - ето,това е Исус,такъв и такъв е и никой друг Исус не е истинен,само този,в който аз и почти целият свят вярваме.Не мисля,че това е правилен подход по отношение на такава важна истина.
Освен това,по повод изхода/решение накрая,защо е необходимо всички да приемат това учение и оттам да се променят много неща?Дори някой да приеме точно това учение,не виждам то да върви в комплект като бонус с него и др. вярвания на Ученик.Съвсем не мисля,че е задължително да се включи многоженството,примерно.Споменавам последното,защото виждам,че в представите на някои хора двете вярвания,като че ли,вървят ръка за ръка.
И последно,защо смяташ,че ако Исус е именно такъв,какъвто го вярва Ученик,то не е възможно Той да ти се яви като бляскав и величествен Цар?

Най-отгоре

    
23.02.09 11:30 Цитирай
изказвания: 2090
Привет.
Относно Христос специално Еурет писа много.

Учението относно този - онзи Христос никога няма да има край, докато Той не Се яви. Специално относно " Христос-първосътвореният" и бонус-многоженството, позицията ми е че вървят ръка за ръка, имайки впредвид, че ако се приеме тезата на дадената личност относно Христос, то той ще е свободен да представи и многоженството и, може би и други неща, за които и ти ни аз не знаем, но които ще се представят тук и ще са на разположение за четене/приемане.

И тъй като това е отговорно, имайки впредвид, че на това място идват всякакви хора и някой би приел една или друга идея покрай "Христос-първосътвореният", като , например,многоженствто, или нещо друго, то нещата стоят наистина сериозно. Ти не би приела. Но някой друг- би. Тогава?!!

Има отговорност и сериозност при допускането/даването на публична позиция за проповядване на учението на Спасителя и не е лесно да си администратор....

Относно явяването на Божият Син- лично на мен, не мога да ти отговоря. Бог Е Необясним. Нека бъдем внимателни и се държим за словото Му.
Поздрави." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
23.02.09 11:59 Цитирай
изказвания: 551
Към Вминев-не, не смятам да практикувам многоженство, защото съм убеден в едноженството и дори и Бог да ми даде/дава такова право, пак няма да го практикувам и хич не ме е еня за това че Павел писал към гръцки общества или разни от рода които имали една официална жена и други жени за кеф и разплод, за мен Словото се прилага според конкретната ситуация на човека и според конкретната географска ширина и ера, имам предвид принципите заложрни в Словото, не буквалното му изпълнение, защото ако нещо се забранява, аз не гледам в забраната, а гледам защо е забранено, за да разбера защо таз заповд е вуъобще дадена.http://uragannnn.blog.bg/
Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF