Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

100 палатки за евразия   богаташи   дейвид уилкерсън катастрофа   есхатология   лъжливи видения уж от бога   пилегеш   римл. 7.9   сода бикарбонат   троичност   финанси  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Бог - кой е той? :: Помазаникът-цар Исус << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Синовничеството на Исус от Назарет, Божия син
Започване на нова тема
    
18.02.09 13:00 Цитирай
изказвания: 441
(ракл. от: http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?8117.post )

eureth:

Гр. дума, която превеждат "единороден" се използва и при други случаи на описване на деца и родителите им. В самата гр. дума и в значението й няма нищо особено. Означава „едничко“/единствено (дете), на родителите си, т.е. обозначава, че дадено дете е без  братя или сестри.

Т.е. самата дума не обозначава нищо особено или уникално относно зачеването и раждането на "едничко" дете – имало е „безброй“ много „единствени“ деца на родителите си, а и сега има много „единствени“ деца на родителите си.

Единственото особено в случая е, че съответното дете няма братя и сестри и е едничко на родителите си. Но иначе е заченато и родено по същия начин – напълно еднакво - както евентуалните си бъдещи братя и сестри, а съвсем не „уникално заченато/родено“, за разлика от някакви свои евентуални бъдещи братя или сестри не-уникално заченати/родени.


Например някой може тази година да е едничък син на баща си и майка си. Но следваща година вече да има брат или сестра и съответно вече няма да е единствено дете, а ще са няколко деца на родителите си.

Това е, което ни казва гр. дума от оригинала. И (условно казано)„уникалното“ за единственото дете е, очевидно, че е единствено на майка си и баща си и няма братя или сестри, но в никакъв случай думата не говори за някакво "уникално зачеване или раждане".
           Аз не казвам,че има нещо особено в думата моногенес(единороден),нито пък,че не се използва за описване на деца и родителите им.По отношение на хората  може да е валидна в дад.момент и после те да си имат и 10 др.деца.Но къде се казва в словото,че това се е случило и с Бога,нима Исус е с променен статут в това отношение.Той все още е Божият единороден син,освен че е и първороден.Ние можем да му бъдем братя и сестри чрез вяра в Него,но това е съвсем различно.
        Никъде не казвам и че Исус е заченат преди да се въплъти на земята,това би било кощунство.Преди земното му раждане това,което словото свидетелства за Него е,че е бил у/при Бога.Ако той винаги е бил  при Бога,обаче,(ако приемем,че това е верния превод-при Бога,а не у Бога),защо тогава за Него ще се говори като за "нещо"отделно от Бога.Като се каже - "при Бога" за някого,това не звучи като да е  Бог този някой,а просто,че е при Бога.
        Ако приемем за верен преводът ''словото беше у Бога",тогава ще сме по - близо до представата,която имаме за отношението деца - родители.Преди още да се родят децата може да се каже,че те са у бащата(семето,животът,който е в него).Нали се казва в словото,че наследниците на Авраам дадоха десятък на Мелхиседек,още преди да са родени,докато бяха в чреслата на баща си.
       Ако единственото раждане на Исус е било на земята,защо тогава се казва,че Той е Първороден преди всяко създание?!! И какво означава тук думата първороден,нима не означава - някой,който е роден първи,преди всичко останало?
       Вижте,далеч съм много от мисълта,че разбирам Божията същност.Просто разсъждавам и търся истината,не за друго,а защото не искам да съм идолопоклонник и да вярвам в бог,за който писанията не говорят.Мисля,че ако не търсим да познаваме Бога на писанията,Такъв,Какъвто ни се открива там,то ние полагаме една грешна основа,която няма да устои на изпитанията,заедно с всичко,което най-прилежно надграждаме върху нея.По-добре е Бог да събори такава основа и да стъпим на единствената непоклатима Канара.Едно от нещата,за които е добре да се замислим като християни, е доктрината за триединството и троицата.Не знам на вас,но на мен от тази дума направо ми се повдига.И след като не е библейска дума защо трябва да вярвам,че това е божията същност!
      Дано Бог да ни открие какво наистина иска да вярваме,че Той Е ,ако се опитваме с човешки усилия да направим това сме обречени на провал.

[ Редактирано 05.04.17 03:40 ]

Най-отгоре
божият син,   единороден,   единствен син,   исус от назарет,   исус от назарет,   йесус от назарет,   помазаникът,   първороден,   синовничество
    
18.02.09 14:55 Цитирай
изказвания: 4778

Ndifi:

Аз не казвам,че има нещо особено в думата моногенес(единороден),нито пък,че не се използва за описване на деца и родителите им.По отношение на хората  може да е валидна в дад.момент и после те да си имат и 10 др.деца.Но къде се казва в словото,че това се е случило и с Бога,нима Исус е с променен статут в това отношение.Той все още е Божият единороден син,освен че е и първороден.Ние можем да му бъдем братя и сестри чрез вяра в Него,но това е съвсем различно.


По принцип посочвайки значението и употребата на гр. дума и също, вземайки предвид и други неща казани в темата Създадено ли Божието Слово, аз исках да представя нещата, които обясняват всичко това.

Тъй като гр. дума си е съвсем обикновена дума, показваща, че дадено дете няма никакви братя и сестри, а е едничко дете на баща си и майка си,
то е съвсем ясно, че няма начин Исус от Назарет да е едновременно
- единственият син на баща си и майка си,
- и в същото време да е първородният син сред някакви негови братя и сестри.

Щом той е единственият син на баща си и майка си, и продължава по  времето на Йоан да е такъв, а съответно и днес,

то очевидно няма никаква възможност той да е в същото време и първороден син сред евентуални братя в контекста на това си синовничество.

Понеже ако би бил първороден син (в контекста на това си синовничество), то това изисква той задължително да има братя и сестри.А е очевидно и ясно, че едно дете не може едновременно хем да е единственото дете на майка си и баща си (нямайки никакви братя и сестри),
хем в същото време, всъщност все пак да има и братя сред които той е първородният син.


(Не може някой хем да е единствен син на баща си и майка си, хем да е първороден син на баща си и майка си. Понеже ако е първороден той трябва да има братя, които са родени след него. Но пък ако има братя, тогава той не е единствен син понеже има братя, други синове на съответните родители.)
И тъй като Исус определено е единственият Божий син, и в контекста на това си синовничество, той съответно няма никакви братя и сестри,

то тогава когато се говори за негово първородство (т.е. че той е първият роден сред много братя), се говори в контекста на друго синовничество, в друг контекст.

Т.е. по отношението на това, че Божият син Исус е заченат от Божия Дух в девойката Мариам от Назарет, чрез чудо, и съответно тя след това го е родила,
Исус от Назарет е единственият Божий син и друг няма, т.е. той няма братя и сестри в контекста на това синовничество. 
(А Мариам е е била девствена жена до раждането на Исус или в един смисъл най-много до времето, когато вече са имали семейни взаимоотношения с мъжа си Йосеф, Мат.1гл.).
В контекста на това синовничество Исус от Назарет е единственият Божий син, и няма никакви братя или сестри. И продължава да е такъв и така ще бъде вечно, както разбирам. Той е единственият Божий син.


Но в контекста на друг тип синовничество, Той, разбира се, може да бъде първият роден сред много братя. Както и пише, че той е първият роден от мъртвите, за да бъде първороден сред много братя. Самият Исус нарича хората, които вярват, че той е Божият син: „братя“. Той казва за тях „братята ми“. А за него се казва „...първороден сред много братя...

вж и: Кога е роден Божият син?(Но по отношение на синовничеството му според както е заченат от Божия Дух в девойката Мириам и роден от нея, където той е единствен, там Той няма никакви братя или сестри и е единственият Божий син.
В този смисъл онези хора, които той нарича в другия контекст: "братя" (където той е първордният брат), те съвсем не са му братя в контекста на синовничеството му от Божия Дух и девойката Мариам. Там той е единственият Божий син и те не са му братя.
Но в другия контекст Той не е единственият Божий син и другите Божии синове, Божиите хора, са му братя и като Божии синове са съ-наслендици на Бога заедно с Исус от Назарет, който първородният Божий син от мъртвите, първородният сред много братя.)

        Никъде не казвам и че Исус е заченат преди да се въплъти на земята,това би било кощунство.Преди земното му раждане това,което словото свидетелства за Него е,че е бил у/при Бога.Ако той винаги е бил  при Бога,обаче,(ако приемем,че това е верния превод-при Бога,а не у Бога),защо тогава за Него ще се говори като за "нещо"отделно от Бога.Като се каже - "при Бога" за някого,това не звучи като да е  Бог този някой,а просто,че е при Бога.


Исус е зачеван (и съответно раждан) само на земята, в девойката Мариам, заченат е от Божия Дух чрез чудо, като Мариам се е съгласила на това и повярвала на Божието обещание, че Бог така ще направи – както знаем Бог има пълен контрол над всеки атом, молекула, клетка и т.н и това, което е направил не е нищо трудно за Бога.
Бог казва за Него чрез пророка, „Аз ще му бъда баща, а той ще ми бъде син“, но тогава все още не е било така, а чак стотици години по-късно става това и той става Божият син.

Да определено пише „при Бога“, а не „вътре в Бога“ (ако имам възможност ще направя таблица с повече информация).
Това че той е Бог го пише изрично Йоан (Той не е създание, преди да слезе на земята).
А това, че Исус не е Онзи, който сега Му е баща чрез Мариам, е също ясно. Не казвам, че мога да си обясня Бога, но това, което Бог е открил е така.


Ако приемем за верен преводът ''словото беше у Бога",тогава ще сме по - близо до представата,която имаме за отношението деца - родители.Преди още да се родят децата може да се каже,че те са у бащата(семето,животът,който е в него).Нали се казва в словото,че наследниците на Авраам дадоха десятък на Мелхиседек,още преди да са родени,докато бяха в чреслата на баща си.


Разбирам, но нито пише, че той е бил вътре в Бога, нито пък преди да слезе на земята той някога е бил зачеван и, съответно, раждан.  Той Е. Казва: "Аз СЪМ"


       Ако единственото раждане на Исус е било на земята,защо тогава се казва,че Той е Първороден преди всяко създание?!! И какво означава тук думата първороден,нима не означава - някой,който е роден първи,преди всичко останало?Във връзка с това писах тук: Кога е роден Божият син?

"Първороден" означава някой да има един или повече братя, но от тях да е роден първи, т.е. това е братът, който е роден първи, а другите му братя са родени след него. Но всички те са еднакви в контекста на съответното синовничество и са заченати/родени по еднакъв начин – няма никаква разлика между тях, а разликата е само в реда на раждането им, т.е. кой първи се е родил.
Както например няма разлика между първородния син на Яков: Рувим (Реубен), и останалите братя на Рувим – Леви, Симон (Шимон), Иуда (Йехуда), ... те всички са еднакви и по еднакви начин са родени в контекста на своето синовничество, но Рувим просто е роден първи.
Така и Исус от Назарет първи е съживен от мъртвите и е първородният от мъртвите.       Вижте,далеч съм много от мисълта,че разбирам Божията същност.Просто разсъждавам и търся истината,не за друго,а защото не искам да съм идолопоклонник и да вярвам в бог,за който писанията не говорят.Мисля,че ако не търсим да познаваме Бога на писанията,Такъв,Какъвто ни се открива там,то ние полагаме една грешна основа,която няма да устои на изпитанията,заедно с всичко,което най-прилежно надграждаме върху нея.По-добре е Бог да събори такава основа и да стъпим на единствената непоклатима Канара.Едно от нещата,за които е добре да се замислим като християни, е доктрината за триединството и троицата.Не знам на вас,но на мен от тази дума направо ми се повдига.И след като не е библейска дума защо трябва да вярвам,че това е божията същност!
      Дано Бог да ни открие какво наистина иска да вярваме,че Той Е ,ако се опитваме с човешки усилия да направим това сме обречени на провал.


Аз лично също не употребявам тази дума и предпочитам да говоря както самото Писание говори, както говори самият Исус и както говорят неговите пратеници. Иначе нямам нищо напротив да приема всяка истина за Бога, изказана в Писанието от Бога.


[ Редактирано 25.09.19 01:52 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF