Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

edinni.com:лични съобщения   shalom group   богомили   живко казанджиев   избори   исус от назарет   конференция смело сърце   лк.:16:19   назарей   фалшиви книги  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   06.10.19 14:21
(Като изключа нумерологията/gematria) бих казал, че размислите му относно Ис.53 са чудесно и животоспасяващо свидетелство за плътските му сънародници (дано го чуят!) - понеже, както изглежда, този човек сега вече е станал син на Абраам.
 
Владо   06.10.19 13:17
“Скритият” Помазаник в писанията - раби Яков Рамбзел казва “Святият Дух ми откри!” : https://youtu.be/4KSIBFWQqsE
 
eureth   06.10.19 13:00
Относно подобни практики (според мен имащи връзка и с иудейските практики/учения "кабала", пък били те и адаптирани от разни хора и наречени "християнски"...) аз лично съм скептичен (и бих казал дори подозрителен), понеже Бог не е говорил относно такива неща, и че е имал предвид подобни цифрови комбинации и (за мен произволни) изводи. Бих очаквал, че с подобни цифрови еквилибристики би могло да се достигне до какви ли не уж "Божии" "истини" на базата на произволен текст, независимо от използвания език.
 
eureth   06.10.19 10:54
относно "Богове сте вие" също стана дума тук, надолу в изказването:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?1662.post

 
Владо   06.10.19 10:38
Интересни разкрития / изследвания спрямо числовата стойност на думите в самото начало на кн. Битие : https://youtu.be/vyvqqkGP_kg

RSS Емисии
rss1.0
Към страница       >>  
Започване на нова тема
    

19.01.09 23:52 Цитирай
изказвания: 605
(разкл. от: Кой град точно е развратницата οτ Откр.17/18 ? )

понеже стана дума за лъжепророчицата ванга , аз сте приложа едни от нейните твърдения тук.
От тях е видно чий път се стреми да прокара!

Апокалипсисът: ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ

Ванга ни призовава да погледнем сериозно на предсказанията в Библията: "Онова, което е написано в Библията, ще се сбъдне! Апокалипсисът ще дойде! Вие не, но децата ви ще го преживеят!" Но според нея "няма да има катастрофи, ни потоп. чакат ни 1000 години мир и благоденствие". Описаното в Библията завръщане на Госдпода, който ще донесе промяната на света към мир и благоденствие ще станат във следващото поколение след Ванга. Според нейните думи това трябва да стане до 20 години, някъде към 2010 г. По думите й изглежда, че той вече е дошъл, но промените които той ще донесе ще станат видими едва след време. Ванга е категорична, че тази личност ще работи за премахване на религиозното разделение, което е причина за множеството етнически и религиозни войни и напрежения по света. Също от нейните пророчества е ясно, че той идва като миротворец да установи мир за човечеството. Или, както тя се изразява, "Този който ще подпише окончателния договор за мира на планетата". Ванга добавя: "Христос отново ще дойде на Земята в бели дрехи. Настъпва времето, когато определени хора ще почувстват със сърцето си завръщането на Христос". По начало Корейците често са наричани хората с бели дреги, поради традиционните им памучни облекла. Макар да са възможни и други тълкувания, това отговаря по-точно на Библейското пророчество, че Месията ще дойде от изток. Раждането на месиянската фигура в източна страна е пророкувано и от Настрадамус и от Тамара Глоба и от Корейските пророчества Чун-Гам-Нок. “Не се съмнявайте в това, че на изток ще дойде Свят Човек от Небето. Обаче, ако не получи признание на Изток, той ще се покаже на хората в Англия, Америка и други страни на Запад,” заявява Корейското пророчество.ванга, баба ванга, пророчества на ванга, предсказано от ванга, баба ванга

Ще настъпи Мир на планетата

"Ние сме свидетели на съдбоносни събития. Двамата най-големи ръководители в света си стиснаха ръцете. Но ще мине много време, ще изтече много вода, докато дойде осмият, който ще подпише окончателния договор за мира на планетата." На много места Ванга назовава новата Месиянска фигура като „осмият”, който ще донесе окончателния мир между хората. Числото 8 тук символизира и новата епоха която той ще доведе. Ванга завършваше така: „Тогава ще дойде Осмият и той ще подпише окончателния мир на планетата, но това ще е началото на края!” С други думи началото на новия свят ще бележи края на старите системи изградени на базата на егоизма. Сатанинския свят вече ще започне да упада с издигането на новата култура на мир. Господството на земята ще бъде изцяло в Божиите ръце и авторитет, или както Библията казва, „Ново Небе и нова Земя”.ванга, баба ванга, пророчества на ванга, предсказано от ванга, баба ванга

Науката ще разбере за духовния свят

"Дойде времето на чудесата и науката ще направи големи открития в областта на нематериалното”, пророкува Ванга. Това наистина ще предизвика „осъзнаването на човечеството” за което тя говори. Хората ще осъзнаят думите й: „След нашата смърт ще трябва да отговаряме за нашите дела” и ще променят пътищата и мислите си към правене на добро. Човечествето ще разбере, че след смъртта продължаваме да живеем в духовния свят.

„Учените ще открият много факти за бъдещето на нашата планета и за Космоса. Ще намират данни за това в старите свещенни книги. Ще бъдат разгадани много тайни.”


[ Редактирано 09.07.09 16:08 ]

Най-отгоре
антихристът,   ванга,   осмият,   осмият цар,   противникът на помазаника
    
20.01.09 11:43 Цитирай
изказвания: 4467
Това, за "осмия" е много показателно.Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
20.01.09 11:55 Цитирай
изказвания: 1024
думите на вангелия гущерова за осмия показват че според нея осмият ще е човек, който ще подпише някакъв договор за мир, т.е. той (осмият) няма да е царство или империя. и затова даже от една лъжепророчица, която явно прави положителна реклама на "осмия", може да се научат някои неща.

и лъжата в нейното "пророчество" относно осмия не е, че осмият е човек, а че осмият щял да спаси света. това е голямата анти-библейска лъжа.

[ Редактирано 20.01.09 12:13 ]

Най-отгоре

    
20.01.09 12:10 Цитирай
изказвания: 1582
ученик:


и лъжата в нейното "пророчество" относно осмия не е, че осмият е човек, а че осмият щял да спаси света. това е голямата анти-библейска лъжа.


Тогава излиза, че осмият е антихрист. Нали?

Аз имах 2 хипотези относно чудесата на сатаната и личността на антихриста - първата беше, че ще антихристът бъде лъже-месия и спасител, който ще покаже описаните в Библията лъжечудеса а втората, че светът ще бъде заблуден от "извънземни".

Що се отнася до масовото отстъпление (отпадане) от вярата в християнските църкви и залитането им след гностицизъм и какъв ли не окулт (със съпровождащите ги "апостоли", "пророци" и др.под.), това също е подготовка за приемането на онзи "осмия" лъже-месия и антихрист.

Какво мислите?

[ Редактирано 20.01.09 12:12 ]Christus regnat
Най-отгоре

    
20.01.09 12:14 Цитирай
изказвания: 1024
какво да мислим? точно така си е.

Най-отгоре

    
20.01.09 13:58 Цитирай
изказвания: 4467

Тигър:

Тогава излиза, че осмият е антихрист. Нали?


По принцип в пророчеството Йоан нарича "осмия (цар)" онзи, когото Бог му показва във видението като едно от двете хищни животни/хищници/"зверове". Смятам, че ще е първият хищник, който и ще "води парада" на сатаната.

Но и аз поне засега смятам, че той, осмият цар от Разкр. 17гл, "хищникът"/"звярът", всъщност е същият, когото Йоан нарича в писмото си: "противникът на помазаника" (гр. antichristos).


Ванга под въздействието на демоните, които са я владели, "промотира" пред света този враг на Бога - бъдещият осми цар - и тя е един от многото инструменти на сатаната, който той използва и ще използва, за да измами света (особено в България) да се повлече след първото "хищно животно" - онзи земен цар, на когото Бог ще допусне да му се даде власт над всички земни народи за 42 месеца (а за същото време и Йерусалим ще бъде тъпкан от народите).

Тъй като много от българите се допитват до сатанински служители (като Ванга и други врачки) за бъдещето или за разни проблеми и болести, то е ясно, че Ванга е идеално оръжие на сатаната, с което да погуби колкото може повече души, измамвайки ги да отхвърлят помазаника, Божия син Исус от Назарет.


За онези, които не са сигурни как точно става това погубване:

Тъй като допитването до сатанински слуги – врачки, „екстрасенси“, баячи и т.н. -  и съприкосновението със сатанински духове (които действат в/чрез тези хора) е голям грях пред Бога, то всеки, който върши това, трупа допълнително грехове пред Бога.

Наближава времето на голямата скръб (за евреите и за Божиите деца, т.е. вярващите в Исус (и евреи, и не-евреи))
и, след нея - на Божия гняв (с/у антихристите),
в които времена Бог ще допусне един човек да се „подвизава“ като цар над цялата земя с цялата измамна сила на сатаната и с всяка подлост, лъжа и заблуда. Този човек ще хули Бога и ще принуждава всички хора да признават него за Бог и да се покланят на образа  му (статуя?), който ще бъде направен по измамата на един лъжепророк (и Бог дори ще допусне лъжепророкът да даде дух на образа и образът/статуята да започне да говори), който лъжепророк ще действа заедно с първия самозванец.

Бог е открил на Йоан (а и на всички, които четат пророчеството, дадено на Йоан), че този враг на Божия единствен син и помазаник – Исус от Назарет, ще бъде осмият цар в контекста на обясненията в пророчеството дадено на Йоан (кн. „Разкриване от Исус помазаника“ / ост.: „Откровение“), 17 гл.

В същото време демоните, които са действали чрез сатанинската робиня Ванга заблуждават всички, които й вярват, че осмият цар всъщност ще бъде (уж) положителна личност, най-общо казано, а не сатанински слуга, мамещ целия свят да върши грях пред Бога и съответно  да бъде осъден на Божия съд.

По този начин всички, които повярват на заблудите и сатанински те лъжи на Ванга (и съответно отхвърлят Божия син, Исус от Назарет - „...не можете да служите на двама господари...“) ще приемат Божия враг, осмия цар, и ще се поклонят на образа му и на сатаната, и съответно ще бъдат справедливо осъдени  от Бога на Божия съд и ще бъдат хвърлени в неугасимия огън за вечни мъчения, и така ще погубят душите си.


Има само един начин (и слава, и благодарност на Бога!, че го е дал) човек да бъде спасен от греховете си и смъртта/тлението, и от Божията справедлива присъда спрямо греха и греховния човек вършещ зло пред Бога, особено греха на отхвърлянето на единствения Божий  син Исус от Назарет.

Този начин (достъпен за още известно време преди съда) е: Признаване пред Бога и хората на Божия помазаник/цар и единствен син - Исус от Назарет, заченат от Божия Дух и роден от жена - човек от плът и кръв, като оставил Божия образ и слязъл на земята (само веднъж), и живял преди около 2000 години в Израел (не в Индия), несправедливо осъден и убит от първенците на евреите чрез ръцете на римската власт, но съживен от мъртвите (т.е. телесно) на третия ден чрез славата на своя Баща,

така че всеки един който повярва в Исус от Назарет (че той е помазаникът, Божият син) и не се връща повече в греха и тъмнината на заблудата, и отричането на Божия син,
да му бъдат опростени греховете и да има вечен живот, и да бъде осиновен от Бога – Божии синове и дъщери, според голямата Божия милост -

и да не бъде осъден на Божия съд, нито хвърлен в неугасимия огън, приготвен за сатаната и неговите слуги-духове, където ще бъдат хвърлени всички осъдени от Бога на съда, за вечно мъчение.

Като пише:

„...Защото Бог толкова обикна света, че даде единствения си син, за да не се погуби никой, който вярва в него, а да има вечен живот. Защото Бог не е изпратил сина си да съди света, а чрез него света да бъде спасен. Който вярва в него няма да бъде осъден, а който не вярва, вече е осъден. Защото не е повярвал в името на единствения Божий син.

И това е присъдата - че светлината дойде в света, а хората обикнаха тъмнината повече от светлината, защото делата им бяха зли. Защото всеки, който прави лоши неща мрази светлината и не отива при светлината, за да не бъдат изобличени делата му. А който постъпва според истината отива при светлината, за да се види, че делата му са извършени в съгласие с Бога. ...
“   /Из свид. на Йоан/


[ Редактирано 10.07.09 12:15 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
антихристът,   ванга,   звярът,   осмият,   осмият цар,   спасение
    
20.01.09 15:17 Цитирай
изказвания: 1024
еурет, съгласен съм с това, което си написал по-горе.
само това за ВЕЧНОТО мъчение е спорен въпрос за мен (все още). но иначе всичко друго, което си написал, напълно съвпада с това, до което и аз съм достигнал по въпроса.

[ Редактирано 20.01.09 15:19 ]

Най-отгоре

    
09.07.09 15:57 Цитирай
изказвания: 4467

Показателно е положителното отношение към "Осмия", което лъжепророчествата на врачката създават. Че чак и Сидеров са го гласели за нейния "Осми"...   http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=4542&edition_id=63&format=html

Все повече си мисля, че чак когато нещата се изпълнят (или почти изпълнят), тогава ще се разбере точно и със сигурност перспективата, от която онзи човек ще е "осмият цар".Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
17.08.09 09:50 Цитирай
изказвания: 372
ванга веднъж я гледах по телевизията преди да умре и каза   "аз съм обладана от нечисти сили"   това няма как да го забравя само че повече никои никога не го показа по телевизията и след като е обладана тя си говори от дявола и естствено че ще иска да се покоряват хората на дявола и да ги доведе до негоНай-отгоре

Анонимен
    
24.09.10 19:49 Цитирай
Гост
Ей,ама ви в ред ли сте?Баба Ванга е помогнала на милиони хора,как може да я обвинявате в Сатанизъм?!Нострадамус е Сатаната!Аз съм Антихриста!И Ванга не прави ничия реклама.Осмият е осмата раса,хората-индиго!!!

С това нечисти сили,Ванга е искала да каже,че умира,а не че е обладана от нечисти сили!


адм.бел.
разкл. в: Ванга - Какво казва Бог относно Вангелия Гущерова "Ванга"?


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF