Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

арц   грабването; грабване на църквата; голямата   журналистика   коне   коран   небесна твърд   писанията   пратеници на помазаника   реформиран   самоволно служене  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   07.05.18 15:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post
 
eureth   15.04.18 14:53
Възможно е и до там да се стигне. Но главното, до което пише, че ще се стигне в тези земни военни противопоставяния, е че Бог ще доведе всички народи на битка против Йерусалим и той ще бъде превзет, и ще бъде тъпкан от народите, колкото Бог е определил (3год. и половина).

Тук има доста подробности около сегашната ситуация, в темата "Относно тн. ислямска държава":
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17419.post
 
Владо   15.04.18 03:46
Света е пред прага на нова световна война.
 
Владо   15.04.18 03:45
 
Анонимен   13.02.18 09:08
еурет, постовете станаха три, но са един - само последния (нетът понякога е кошмарен тука). Моля те да оставиш само последния, а другите да ги изтриеш, за да не се "разводнява" темата.

RSS Емисии
rss1.0
Към страница       >>  
Започване на нова тема
    

28.11.08 08:27 Цитирай
изказвания: 4415
(разкл. от Георги Бакалов и неговата организация )

Анонимен:

ама вие сте тежък случай в този сайт(форум), по-горди и осъждащи от вас няма. някак си ви се отдава да сте провокативни тъпи


Ами те много и различни хора са писали по тази и сродни теми, за да обобщаваш така набързо и на едро.

Кой знае, може би забравяш себе си...

В следната тема вече се казаха някои неща за изходния път: Изходно положение (Сунай Маджуров)
Тъй като са посочени и много правилни/изходни пътища, освен изобличаване на заблуди и грехове, то, общо погледнато, не става дума единствено за събаряне на заблуди (което само по себе си не е лошо), а и за изграждане върху истинна основа по правилния чертеж, а не по пасторски предания.


Покрай лъжеучението „Пастор/Лийдър/Главатар“ са се разпространили най-различни заблуди, които, разбира се, спъват дейността на Божията общност и довеждат някои хора, които може би наистина искат да служат на Бога от сърце, до нелепи човешки стратегии за фирмено оцеляване. Стратегии, които принципно не се различават особено от някакви човешки бизнес-стратегии за развитие на фирма, които да помогнат на фирмата да оцелее на „духовния пазар“, под натиска на силната конкуренция.

Нелепата и заблудителна човешка идея за главатарство над група хора сред общността на Божия син Исус от Назарет,  така се е втъкнала в умовете на огромно количество хора (и лийдър-ещи, и лийдър-ени), че те вече дори и за миг не я подлагат на преоценка, а по една или друга причина се втурват да градят върху нея човешките си фирми (църкви), обречени на конкуренция и в крайна сметка на грехове и провал пред Бога.

И, разбира се, поради заблудите в самата основа на тези лъжеучения, нищо не работи, особено взаимоотношенията с конкурентните собственици на фирми са често премълчавани големи язви, които обаче са си там и отравят не един човешки живот и вяра в Божия син.

В резултат на това, мнозина започват да търсят начин някак си да заобиколят проблема с тази конкуренция, да го пренебрегнат, да го омаловажат, да го игнорират, да го надхитрят, ... Но не става. Той си е там. И те си правят ли правят човешки стратегии как да накарат кухата камбана да не дрънчи...
Та се сравняваха неоснователно с Моисей, че с Давид, че с Исус, то край няма... като все търсят да извлекат от закона и пророците някакви образни чудодейни способи за успешно главатарстване и все накрая сметките излизат криви и самите те и хората около тях се задушават във собствените си вериги на вина, следваща логично от човешките им заблудителни учения. А като добавим и неизбежните, покрай това, грехове, нещата стават... стават това, което става днес, в този момент.

Ето на какво упътване попаднах  „...Как да стратегирам служение – част 1...“. (Добре че ми се налага само да го копирам, без да е необходимо да слушам как това нещо се изговаря..)

Към всичко това, последните години се прибавиха и реконструкционистичните идеи на Ръшдуни и компания, и главатарите се устремиха да завладяват и земни позиции и да „привличат влиятелни хора“.

Част от философията им се вижда в следния откъс:
...Ако трябва да бъдем библейски стратегирани неможем да не отбележим стратегирането на Исус, Павел и Яков. И тримата лидери целонасочено се целяха към хора с високи позиции на власт...

А как Исус успял да повлияе на нациите се обяснява тук:
...Сам Исус за да повлияе на нациите избра не без влиятелният Павел. Пастир (вероятно „пАстир“) на Първата Църква не беше рибарчето Петър, а Петър бизнесмена човекът които можеше да си позволи да следва Исус без да се нуждае от това да работи нека да отбележа, че ладията на Петър се асоциира с яхтите днес...


Ами няма да стане по човешки! Колко века са необходими да разберете?

Няма ли най-сетне да разберете, че в новия завет няма главатари?  Било то пастори, вселенски патриарси или папи.
И че Бог е определил във всеки град да има много старейшини/надзорници за целия град, чието основно задължение пред Бога е да показват пример в дело и слово на по-неутвърдените и да ги подкрепят в стоенето им във вярата в Божия син, като изрично им е забранено да се отнасят с по-младите като със собствено наследство? Старейшини/надзорници за града, а не пастори/глави на някакви измислени фирми с имена и банкови сметки, развъдници на лицемерие и заблуди, и злоупотреби с човешки души и плът.
И също Бог е постановил, че е добро дело хората да желаят да са старейшини/надзорници за своите си градове, и да стават такива, но само ако отговарят на Божиите условия, записани в новия завет.

И колкото и неоснователно да си фантазирате логически схеми с цар Давид и Моисей, Бог вече е определил царят и главата, и „младоженеца“ на „булката“-Божия народ с вечен и непроменим указ, и всеки който се опитва да се домогва до тези царски неща, рискува да си навлече гнева на истинския глава, цар и младоженец.

Просто колкото и векове да минат, водата няма да стане камък, нито камъкът - вода, независимо колко упорито някой се опитва да строи къща с тухли от вода.

[ Редактирано 28.11.08 14:46 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
говедари и учители,   лидери,   овчари и учители,   пастири и учители,   пастируване,   пастор,   пастори,   петкратно служение,   реконструкционизъм,   религиозни фирми,   седемкратно служение,   шесткратно служение
    
28.11.08 09:51 Цитирай
изказвания: 2062

Анонимен ...
ама вие сте тежък случай в този сайт(форум), по-горди и осъждащи от вас няма. някак си ви се отдава да сте провокативни тъпи

Понеже никой не е направил забележка за най-очевидното: пише се "провокативно тъпи", или "провокативни и тъпи" .
Бог да те благослови, Анонимен,- дано не си такъв за Бога.
**--++Владимир++--**" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
28.11.08 10:12 Цитирай
изказвания: 1582
eureth:


Част от философията им се вижда в следния откъс:
...Ако трябва да бъдем библейски стратегирани неможем да не отбележим стратегирането на Исус, Павел и Яков. И тримата лидери целонасочено се целяха към хора с високи позиции на власт...

А как Исус успял да повлияе на нациите се обяснява тук:
...Сам Исус за да повлияе на нациите избра не без влиятелният Павел. Пастир (вероятно „пАстир“) на Първата Църква не беше рибарчето Петър, а Петър бизнесмена човекът които можеше да си позволи да следва Исус без да се нуждае от това да работи нека да отбележа, е ладията на Петър се асоциира с яхтите днес...


Отврат.

Интересно ми е с какво пък се асоциират палатите или лимузините днес? Може би с къщата, която Павел нае в Рим?
Показателно е, че много се занимават с политика, както се вижда И от цитирания от Еурет сайт.Нека се занимават, те са от този свят и ще си погинат заедно с него.Christus regnat
Най-отгоре

    
28.11.08 11:04 Цитирай
изказвания: 581
Филипяни: 2:6 Който, като беше в Божия образ, пак не счете, че трябва твърдо да държи равенството с Бога, 2:7 но се отказа от всичко, като взе на Себе Си образ на слуга и стана подобен на човеците"!
 "Марка: 9:35 И като седна, повика дванадесетте и каза им: Който иска да бъде пръв, ще бъде от всички последен и на всички служител!"
а не всички да му прислугват като на бей!
Не че имам нещо против това да се дава и слугува, но не под тази изкривена форма.
Павел съветва Тимотей да бъде във всичко пример за подражание, Тит също и навсякъде със живота си е гледал да не съблазни никого.
Къде е сега примера и подражанието на онези, поради които имаме Благата вест?:
Филипяни: 3:17; 1 Солунци: 1:7; 2 Солунци: 3:9; 1 Тимотея: 1:16; Тит: 2:7!!!!
С какво приличаме на тях?
Как да ни разпознаят като ученици на Помазаника Исус????
Колко анкети са проведени и на никой не  му светва червената лапичка, че "поради нас се хули Божието име!"
Какви ли не безумия и идиотщини се въвеждат като "духовни практики","имащи вид на благочестие" та чак ме е срам да ги споменавам !!!
Радостната вест е, че отстъплението от истинската вяра и "охлаждането" в основния белег за ученичество и най - дефицитната стока - ЛЮБОВТА са признаци за скорошното завръщане на нашия любим Спасител и Господар - Исус от Назарет!
На Него да бъде слава, почит и величие!
От сега и завинаги!
Аминgeorge

Най-отгоре

    
28.11.08 13:15 Цитирай
изказвания: 4415

Аз като чета този човек какви вътрешни и външни "борби" преживява поради преследваната цел неговото т.нар. „служение“/църква да продължи да съществува и функционира,

въпреки че изобщо не мога да се съглася с цялата тази (да го кажем меко) странна човешка дейност, все пак той ми става близък в това, че според своите си разбирания иска някак си уж Божието да се утвърждава и благоуспява.

И друго, което ми направи впечатление, че той ми изглежда някак си сам, независимо колко хора „...са предали живота си под неговото лидерство...“ (уф, звучи направо...), и колко му е нараснала човешката организация.

Както и да е, поради вярата му в Божия син и поради това, че се бори за това, с което вероятно смята, че угажда на Бога (поне така изглежда), го чувствам въпреки всичко близък.


Човеко, не мислиш ли, че има нещо куцо в цялата тази работа и напразно толкова усилия се хабят за неща, които всъщност не приближават никого до онова, което четем в новия завет, говорено и вършено първо от Господаря и след това от пратениците му?

Щом показваш, че си така ревностен към Бога и към Божието (според както ти го разбираш), би ли преразгледал някои широко разпространени схващания относно земната уредба на Божията общност като се основеш изключително върху текста на Писанията и особено книгите на новия Божий завет?

Какво ми влиза в работата това ли? Не, не че е моя работа да ти казвам какво да правиш със собствения си живот, а казвам това понеже вярвам, че нещата наистина могат да отидат напред и в добра посока, ако се следва Божия модел на отношения между вярващите и земна уредба на Божията общност, а не някакви човешки учения, каквито, според моето разбиране пък, смятам че следваш,
независимо че според каквото се вижда, си някак си ревностен за Божия Син и искаш Той отново да спасява мнозина и да действа със сила и слава както в началото е било и Божията общност да не е такъв разграден двор, може би.  (Между другото изключването от полезрението на хора, което не са „протестанти“ - каквото видях, че се прави -  също е далеч от това, което Бог в процеса на цялата история прави.)
Защото това, за което хабиш толкова вътрешни и външни сили,  за да му поддържаш „съществуването“, е толкова далеч от засвидетелстваното в новия завет и съответно не върви и му трябват човешки "животоподдържащи системи", за да продължи да крета, независимо дали „обслужва“ 10 неделни/срядни посетителя или 10000.

Ти си знаеш какво ще направиш, но аз лично само мога да те подкрепя в ревността ти към Божия син Исус и, в този тесен смисъл, имаш още един близък човек, независимо, че той не „...си е предал живота си под твоето т.нар. лидерство...“  (уф, уфф......), нито ще го направи някога, който смята да те подркепи молитвено относно твоето благоуспяване в познаването на Божия син Исус и устояването във вярата в Него (, но не и в разработването на фирми).

Бъди здрав!

[ Редактирано 28.11.08 15:13 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

Анонимен
    
28.11.08 13:30 Цитирай
Гост
Римляни: 10:2 Защото свидетелствувам за тях, че те имат ревност за Бога, само че не е според пълното знание"
Тук може само да се спори дали наистина е НЕЗНАНИЕ, или НЕПОКОРСТВО?
Еурет, към кого се обръщаш, че не схванах добре изложението ти?

Най-отгоре

    
29.11.08 01:54 Цитирай
изказвания: 4415
Към пастора, който е написал материала "Как да стратегирам служение – част 1“ (виж връзката по-горе) и другите материали в блога му.Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
30.11.08 10:09 Цитирай
изказвания: 2062

eureth
28.11.2008, 13:15
Както и да е, поради вярата му в Божия син и поради това, че се бори за това, с което вероятно смята, че угажда на Бога (поне така изглежда), го чувствам въпреки всичко близък.

Е, всеки си има слабости.

eureth 28.11.2008, 14:23
С произношението на англ. дума leader [лийдъ(р)] подчертавам чуждите на Писанието учения, които се натрапват на членската маса по организациите/фирмите. Както мисля, че е ясно, за мен съответните хора са едни измислени и недействителни глави(или главатари), самозванци. ( потемата за падналите братя- не че имам зъб, но като имаш позиция, не си я размивай!!)аз лично само мога да те подкрепя в ревността ти към Божия син Исус и, в този тесен смисъл, имаш още един близък човек,


Амин. Но аз- лично, като лично познаващ лидерите, които въпросният човек цитира, като им благодари, мога да те уведомя, Еурет, че ако им прочетеш – слушаш проповедите (поне по-ранните), можеш да се разревеш от „съпричастна любов към ....”, но ако ли ги познаваш ЛИЧНО, то би се ОТВРАТИЛ ОТ ЛИЦЕМЕРИЕТО И ФАЛША ИМ, които те демонстрират пред вярващите. Е, то всеки си има слабости, де.

Бог, Истинският, Ревностен Бог за Духа, Който ни Е дал вътре в нас, да ни укрепява, води във волята Си и да Се прослави чрез животите ни!!! Амен.

**--++Ваш в Исус: Владимир++--**" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
30.11.08 11:12 Цитирай
изказвания: 4415
Ами възможно е, но за момента така го възприемам този човек, когото слабо познавам - т.е. само от това, което е написал в блога си, и от репликите, които пусна тук във форума.
Разбира се, съвсем не обръщам внимание на човешки лийдърско-пасторски лъже-учения и странни идеи (тип "апостоло"-реформиран-реконстр.-харизматизъм) изложени в блога му, а се опитвам да разбера мотивите му. Не съм се "трогнал" от позициите му/увещанията му, а се опитвам да го разбера като човек, преследащ някаква цел, според както е повярвал в разни неща, като че Божии неща, независимо дали те са верни или не. Ако прави това, понеже вярва, че така реагира с ответна любов към Божия син, това на мен лично (но само в този тесен смисъл) ми харесва.
Раав, за да изрази вярата си в думите и силата на живия Бог, е... излъгала. Не вярвам че Исус би постъпил така в нейната ситуация, но в случая Бог е видял нещо много по-важно от нейното външно действие - видял е, че тя дейстиветелно вярва в Него и действа според вярата си, независмо как. И с нея става подобно на това, което е станало с Авраам, независимо от степента.

[ Редактирано 30.11.08 11:36 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
30.11.08 11:59 Цитирай
изказвания: 2062
"...понеже вярва, че така реагира с ответна любов към Божия син, това на мен лично (но само в този тесен смисъл) ми харесва." - И на мен ми харесва пандишпанова торта, но напоследък ги правят с малко зааахааар- същата работа е и с техните изявления- четеш ги и си казваш- лееелееее- този човек може да сложи Павла в малкият си джоб, тесният, на дънките!! Ооооо, но като се запознаеш и го опознаеш,- отвращението (не говоря конкретно за въпросният човек) е пълно!

И- както казах, НЯМА ЛИЧНОСТ, КОЯТО ДА БЛАГОДАРИ НА ПРЕЛОМСКИТЕ ЛИДЕРИ И ДА НЯМА ОТКЛОНЕНИЯ ОТ НОРМАЛНОТО, НОВОЗАВЕТНО, АКО ЩЕШ,- ЧОВЕШКО , ВЗАИМООТНОШЕНИЕ.

**--++Владимир++--**" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF