Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

ангел динов   биологично оръжие   бягство от греха   валери донев   иво шатровки   мозес мордекай леви   неправедното богатство   противене на злия човек   фалшификации   шпиониращ софтуер  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   06.09.19 17:27
Интересно : https://youtu.be/VGIP2xjnq0U
 
Владо   03.09.19 18:33
Поздрави на Божиите хора : https://youtu.be/GwlMG1y2i2o
 
Владо   27.07.19 18:19
Уличен дебат на Хънтингтънбийч, Калифорния, с млад мъж, твърдящ, че е отдал себе си на дьвола : https://youtu.be/JHgoDeAio0o
 
Владо   27.07.19 18:06
Наскоро “новооткрих” Ray Comfort и служението Living Waters- който разбира английски може да освежи душата си с думите и служението на брата : https://youtu.be/tT93-BA0474
 
eureth   07.05.18 15:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post

RSS Емисии
rss1.0
Започване на нова тема
    

18.11.08 12:55 Цитирай
изказвания: 4431

[ Редактирано 29.11.08 12:55 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
канонизиране,   св.,   света,   светец,   свети,   светица,   светци,   титли
    
17.11.08 18:31 Цитирай
изказвания: 1024
това хубаво.
само че къде в библията има дори един пример да се обявява някой посмъртно за светец от някакъв съвет и от този момент нататък пред личното име на този или онзи да се слага постоянно едно "свети" или "света" както прави авторът на горното пред името на елена, майката на константин? не съм забелязал досега пророците от СЗ или авторите на евангелията или някой от апостолите да говорят в библията за авраам, ицхак и йааков като за свети авраам, свети ицхак или свети йааков например. още по-малко да се събират на съвет след смъртта на някога за да му дадат посмвъртната титла "свети/света". самият факт, че авторът на горното прави това, е достатъчно доказателство, че този автор е твърде затънал вече в лишени от каквото и да е основание в писанията човешки традиции. така че със сигурност, написаното от него (може би не на това място) е една смесица от истини и традиционно приемани и предавани заблуди.

[ Редактирано 17.11.08 18:33 ]

Най-отгоре

    
18.11.08 10:02 Цитирай
изказвания: 1582
В библията се говори за светии не на едно или две места.

Иначе не съм склонна да приемам император Константин за светец. По негова заповед е убита жена му Фауста, като са я заключили в банята и са увеличили температурата до степен да получи топлинен удар, както и сина му Крисп по обвинение, че имал любовна връзка с Фауста. Дори само по тези причини (но има и други), Константин не може да бъде наречен светец. Дано да е спасен, дано покаянието му да е било истинско, но да го наричат светец.... За този факт най-вероятно играе роля неговото политическо покровителство над християнското духовенство, връщането на отнетата собственост и даването на известни привилегии на християните (все пак по негово време само малка част от римските граждани са християни).
Christus regnat
Най-отгоре

    
18.11.08 11:44 Цитирай
изказвания: 1024
Тигър:

В библията се говори за светии не на едно или две места.
......


в библията действително се говори за святи и за осветени, и то на много места, но в библията не съществува практика съвет от хора да се събира и да дава посмъртно титлата "свети еди кой си", която титла да се залепи за постоянно пред личното име на даден човек. още по-малко има одобрена практика да се отправят молитви към духовете на починали хора с обръщения от рода на "о, свети еди кой си, моля те ....". всъщност, опитите за контакт с духовете на починали хора са строго забранени в библията и тази забрана не е само по отношение на търсенето на контакт с духовете на починали грешници, а се отнася до духовете на всички починали. в библията е позволено само към живи хора в плът да се обръщаме с молба да се молят на бога за нас, но не и към безплътни духове на починали хора - независимо дали починалите са били приживе праведни хора или не.

[ Редактирано 18.11.08 11:52 ]

Най-отгоре

Анонимен
    
18.11.08 12:20 Цитирай
Гост
Библията си е авторитета и никакви други източници не могат да я заменят.
Дори да се приемат някой - то е само за заблуда и последваща погибел!

Най-отгоре

    
18.11.08 12:48 Цитирай
изказвания: 4431
Тигър (без изобщо да подкрепям Ученик относно много учения, които държи и учи), в Писанията никой не се обръща към Божиите хора със "светИ"/"светА", нито поставя съкр. "Св." пред имената им.

Има една дума в оригинала на Н.З., която означава "свят [напр. човек]" (но не "светИ"), а мн.ч е: "свети [напр. хора]" . Например Бог се нарича "свят" и по същия начин нарича онези хора ("свети [хора]"), които той е направил праведни чрез своя син и помазаник, Исус от Назарет.

Също, има съществена разлика между

1. това, някой да е наречен "свят [човек]" (или мн.ч. "свети [хора]"), както Бог говори

2. и това някой да е наречен "светИ еди-кой-си" или "Св. еди-кой-си", както разни секти говорят.

(Подобна е заблудата "пастор"/"пАстир" (видях, че и изт.-римските-правосл. са я прихванали също, казват "пАстир"), оправдавана уж, чрез остарялата дума "пастИр" (т.е. "говедар"/"овчар"), с която "пастор"/"пАстир" всъщност няма нищо общо).

Първото (свят човек /свети хора) е Божие слово и има конкретно значаение, вменявано от Бога.

Второто (светИ еди-кой-си/светА еди-коя-си ) е човешка заблуда и Бог, естесвено, не го употребява, нито слугите му. Съкращението "Св." пред името на някого е съкращение на воторото заблудително/човешко понятие.

За сравнение, опитай например да се обърнеш със "СветИ Владо Пернишки" или "Св. Владо Пернишки" към Владо, или с което и да е име към съответния твой познат вярващ човек...  Не означава същото като това, което Бог говори, когато нарича всички свои деца "свети [хора]", нали...

Сектата "Източно-православна църква" и сестра й "Римо-католическа църква" не наричат всички Божии свети хора, "светИ еди-кой-си/светА еди-коя-си",
докато Бог нарича всички свои свети хора именно "свети".
За да станеш "достоен" тези секти да те (както казват:) "канонизират" чрез сектантската титла "светИ"/"светА", трябва да отговаряш на дадени човешки измислени условия, които Бог не е поставял, а някои хора заблудително са си ги наизмислили и, с които светът, естествено, няма никакъв проблем

(понеже светът няма проблем със светски неща, а само с Божиите неща - "Светът нас не ни слуша", казва Йоан, а виж как светът охотно слуша човешките учения на разни чернодрехи и белодрехи секти и дори е склонен да участва в човешките им ритуали "за пред хората", докато дойде онази "нощ", за която Божият син Исус говори, когато никой няма да може да работи и когато светът ще си покаже зъбите докрай и ще поиска (безуспешно) да унищожи телесно докрай Божиите хора.).

И тъй като очевидно сектантската титла "светИ"/"светА" съвсем не е същото като това, което Бог говори, казвайки: "светите [Божии хора]",

то тогава е напълно заблудително да се оправдава употребата й, уж чрез Писанията, където тя всъщност не се употребява, нито литерално (напр. няма "Св. Йоан" или "Св. Петър" в Божието говорене/в Писанията) нито смислово.

Всички Божии хора, естествено, са свети.

Както и всички Божии хора са свещеници (т.е. посветени жертвоприносители) на Бога, свято свещенство, свят Божий народ, както пише.

[ Редактирано 29.11.08 12:59 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

Анонимен
    
18.11.08 13:38 Цитирай
Гост
Така е, но не е пълно. Когато са двама (както е Кирил и Методи) има свети, свети, което толкова смешно звучи, атабелката на улицата е почти колкото улицата.
За нея, за да я постявят плащаме данък на общината на кв.см надпис!
Всички са на далавера, а обикновения човек ограбен!
ей такива ми ти неща с тия свети и титуловани хорица.
Те са били сигурно смирени Божий слуги и са си вършили тихо и скромно делата, но тия след тях са измислили какво ли не за да направят всичко колкото се може по-сложно и трудно, отблъскващо и противно - хомот, който те не носят.

Най-отгоре

    
18.11.08 13:39 Цитирай
изказвания: 1024
eureth:


...без да подкрепям Ученик относно много учения, които държи и учи ....

ами, хайде,
откога чакам да докажеш чрез писанията, че тези "много" учения, които не подкрепяш, противоречат на писанията.

[ Редактирано 18.11.08 13:44 ]

Най-отгоре

    
18.11.08 13:46 Цитирай
изказвания: 1582
Тия, които в момента "обожават" светиите са същите фарисеи като онези, на които Исус каза: Вие зидате гробниците на пророците, които бащите ви избиха!

Добре, слагам св.еди кой си от уважение към него (нея) без да му/й принасям поклонение или молитви, но щом това служи за съблазън, няма да го правя. Бог ни е призовал към мир.Christus regnat
Най-отгоре

    
18.11.08 14:16 Цитирай
изказвания: 4431
Аз лично изобщо нямам предвид, че им "принасяш поклонение или молитви".
Говоря принципно, че това е една голяма заблуда, която съответните секти разпрострняват.
Изобщо няма нужда някой да им се моли или да им се покланя, за да продължи това да е заблуда и лъжеучение.Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF