Още по темата
Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

gbmi   mlm   великани   еклесия   емил добрев   исус и дървото на живота   куденхов-калерги   предупреждения относно забогатяването   стремеж към богатство   херувим  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Към страница       >>  
Започване на нова тема
    
12.11.08 11:14 Цитирай
изказвания: 1582
Впечатляващи са църковните мераци за превземане на нации и управлението им. На тази въдица се ловят всички, които си мислят, че Божието царство е от този свят. Терминологията на движения като апостолско-пророческата реформация в някои отношения много напомня военната терминология, а също и политическата. Градят се структури за управление на църквата (използвам думата "църква" с която те самите така се наричат). Какво ми прави най-силно впечатление от такива "движения на Бога" (това също е техен термин)?


1. Желание да превземат нациите за Христос преди Неговото завръщане,
2. Желание да установят вид теократично управление (но не по метода на реконструкционистите) преди Второто пришествие на Господ,
3. Изискване на пълно подчинение към лидерите от страна на хората в средите им - силно наблягане върху идеята, че вярващите са армия на Господ и съответната военна терминология и асоциации.

Стои ли Господ Исус Христос реално зад всичко това?

Какво говори Библията за белезите на края на епохата и съвпада ли то с естеството и целите на модерното християнство?

[ Редактирано 12.11.08 11:30 ]Christus regnat
Най-отгоре
апостолско-пророческа реформация,   завладяване,   контрол,   превземане,   теокрация
    
12.11.08 12:00 Цитирай
изказвания: 4562
"Превземане", казваш. Това ми звучи като агресия, като "християнски джихад". Зависи какво имат предвид, де, но на "първо слушане" така...

Нито за "превземане" съм чел Божият син Исус да говори, нито за "лидери".

Но за "лидерите" не е нещо ново. Още от първите векове са оставили засвидетелстваното от Бога и са си направили човешка система (сещам се за невярващия Константин, свикал първия световен съвет в Никея и превърнал вярата в държавно-спонсориран/контролиран фарс, заврян в камбанарии-гробници), чийто логически завършек са рецидиви като "вселенски патриарх" или вселенски "папа" (сегашният, известен с прякора "Добермана на Бога").

[ Редактирано 12.11.08 17:14 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
12.11.08 12:26 Цитирай
изказвания: 1582
eureth:

  Още от първите векове са оставили засвидетелстваното от Бога и са си направили човешка система (сещам се за невярващия Константин, свикал първия световен съвет в Никея и превърнал вярата в държавно-спонсориран фарс, заврян в камбанарии-гробници), чийто логически завършек са рецидиви като "вселенски патриарх" или вселенски "папа" (сегашният, известен с прякора "Добермана на Бога").


Новото е добре забравеното старо. Все пак е важно да се знае, че не Константин налага християнството за задължителна религия в цялата Римска империя, а Теодосий І Велики. Това само по себе си, както съм казвала и друг път, е имало и добри, и лоши страни. Все пак тогава християнството е било много по-близо до оригинала, отколкото днес.Christus regnat
Най-отгоре

    
12.11.08 13:15 Цитирай
изказвания: 4562
Е той е първият държавен спонсор, така да се каже. От там се почва (в някакъв смисъл), мисля. Иначе хем е шеф-свещеник на римския култ/религия, хем свиква анти-еретични съвети. Тогава  "лийдъри"-те на "църквата" започват да имат възможност за издигане в империята (и финансово).
Изобщо някой е намерил е "верния тон" - като не може чрез преследване, тогава чрез пагубно действие отвътре.

Но да, ако се върна на темата за белезите на края, те, както пише, са: лъже-помазаници, войни и слухове за войни, глад, епидемии - това са началото на страдания, преди да започне същинската голяма скръб.

Също по отношение на поведението, Павел пише, че хората (мисля че има предвид основно невярващите) ще западат повече и повече.

На мен ми изглежда, че всички тези ги има... Но все пак не съм сигурен за величината на всичките тези предсказани неща, така че не мога със сигурност да кажа: това, което  става днес са онези белези, за които Исус е говорил и за които Павел е предупредил също.
[ Редактирано 12.11.08 13:15 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
12.11.08 13:29 Цитирай
изказвания: 1582
eureth:

Също по отношение на поведението, Павел пише, че хората (мисля че има предвид основно невярващите) ще западат повече и повече.


Абе за вярващите си е. Нека видим текста във 2 Тим.3:
 1. И това знай, че в последните дни ще настанат усилни времена.
2. Защото човеците ще бъдат самолюбци, сребролюбци, самохвалци, горделиви, хулници, към родители непокорни, неблагодарни, нечестиви, недружелюбни,
3. непримирими, клеветници, невъздържани, неукротими, недобролюбци,
4. предатели, безочливи, надути, повече сластолюбци, нежели боголюбци,
5. които наглед имат благочестие, но от силата му са се отрекли. И от такива се отвръщай!

Невярващите не претендират за благочестие, и няма нужда да се придържат привидно към него.

Абсолютно никъде в Писанията не се говори за огромно съживление преди идването на Исус, а напротив - за отстъпление.

Абсолютно никъде в Писанието няма и намек, че църквата е призвана към политическа власт и установяване на Царството на земята, преди завръщането на Христос.

И абсолютно никъде няма и намек, че Бог отново и отново и отново щял да гради църквата Си. Нито за превземаща и владееща църква пише.

Пише,че настоящия свят лежи в лукавия и принадлежащите на Бога не сме от този свят.

[ Редактирано 12.11.08 13:30 ]Christus regnat
Най-отгоре

    
12.11.08 13:55 Цитирай
изказвания: 4562
Да, има логика. Но от текста може също да се разбира, че тези са част от цялостното пропадане на хората.

Към тях принадлежат онези, които се примъкват в къщите и прелъстяват женуря, претоварени с грехове и обзети от различни желания, които всякога се учат и никога не могат да стигнат до познание на истината. И както Ианий и Иамврий се противиха на Мосес, така и тези се противят на истината, понеже са хора с извратен ум, невежи във вярата. Но няма да успеят повече, защото безумието им ще се открие пред всички, както се откри безумието и на онези.


Аз също не съм чел да пише, че мнозина ще повярват преди да дойде Исус (освен, че мнозина евреи ще повярват тогава).

За политическа власт (установяване на земно политическо царство) също не съм чел, нито съм видял и намек от подобно нещо у поведението/учението на пратениците на Царя.

По принцип се говори за дейността на Божията общност като за "война". Но изрично пише, че тази война не е срещу хора, нито с плътски оръжия, нито с цел да прави нещо против волята на някой човек. Тази война е срещу съвсем други врагове и е в полза на всички хора (ако искат да се възползват де).
Една победна битка в тази война е свидетелството на Стефан пред невярващите в Исус религиозни, и в същото време светски, евреи и последващото му убийството от тях.

"Светът лежи в злия" според мен означава, че невярващите са му роби (а не например вярващите в Исус), а не че сатаната може да се разпорежда с нещо на земята без преди това Бог да е наредил това нещо или да го е допуснал - сатаната винаги трябвао първо да пита дали Бог допуска дадено нещо, преди да го направи (напр. вж. случая с Йов). Мисля, че Бог просто го е оставил да "пошава" преди да го хвърли в огъня за вечни мъчения, за да видят всички останали Божии създания до каква катастрофа и колосално зло води един бунт против Бога и словото му.
А и отделно Бог за напомянне е казал, че земята си е негова и той я дава на когото си поиска.


[ Редактирано 12.11.08 14:17 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
12.11.08 14:36 Цитирай
изказвания: 1582
eureth:

Да, има логика. Но от текста може също да се разбира, че тези са част от цялостното пропадане на хората.

Към тях принадлежат онези, които се примъкват в къщите и прелъстяват женуря, претоварени с грехове и обзети от различни желания, които всякога се учат и никога не могат да стигнат до познание на истината. И както Ианий и Иамврий се противиха на Мосес, така и тези се противят на истината, понеже са хора с извратен ум, невежи във вярата. Но няма да успеят повече, защото безумието им ще се открие пред всички, както се откри безумието и на онези.


Ще бъде от полза да поразискваме дадения цитат. Всъщност тук не е много ясно дали става дума за вярващи или невярващи. От една страна: "които всякога учат и никога не могат да стигнат до познание на истината." Какво учат?От друга страна: "така и тези се противят на истината, понеже са хора с извратен ум, невежи във вярата" - е това "невежи във вярата" какво точно значи? Дали нови във вярата или невежи по отношение на вярата в Христос?Christus regnat
Най-отгоре

    
12.11.08 17:01 Цитирай
изказвания: 4562

[ Редактирано 12.11.08 17:05 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
13.11.08 10:36 Цитирай
изказвания: 1582
http://pravoslavie.bg/files/drugo-blagovestie.zip ето от тук може да се изтегли книгата "Друго благовестие" на Д.Макконъл, която е свързана с част от проблемите, които разискваме в тази тема.Christus regnat
Най-отгоре

    
24.03.09 10:00 Цитирай
изказвания: 372
църквата пак може да владее и да предизвиква неща да се слъчват но за мене наи голямото владеене на църквата щее ако наистина вярващите вършат чудесата които сам Исус вършеше то тогава всички ще видят и ще познаят кои е истинският Бог.
защото много хора знаят че има Бог но искат да са му противници и то нарочно.
но ако вярващите вършиме това което е угодно на Бог как ще могат да ни зословят езичниците ???

аз за това се моля да съм угоден на Бог и да съм човек според неговото сърце и виждам как моите врагове отстъпват и ги разбивамНай-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF