Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

анти-еврейство   изопачаване   изповедници   киприан   пастири и учители   писанията   принудително държавно учили   творение   трудни места   франкмасони  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   07.05.18 15:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post
 
eureth   15.04.18 14:53
Възможно е и до там да се стигне. Но главното, до което пише, че ще се стигне в тези земни военни противопоставяния, е че Бог ще доведе всички народи на битка против Йерусалим и той ще бъде превзет, и ще бъде тъпкан от народите, колкото Бог е определил (3год. и половина).

Тук има доста подробности около сегашната ситуация, в темата "Относно тн. ислямска държава":
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17419.post
 
Владо   15.04.18 03:46
Света е пред прага на нова световна война.
 
Владо   15.04.18 03:45
 
Анонимен   13.02.18 09:08
еурет, постовете станаха три, но са един - само последния (нетът понякога е кошмарен тука). Моля те да оставиш само последния, а другите да ги изтриеш, за да не се "разводнява" темата.

RSS Емисии
rss1.0
Форуми :: Краят на епохата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Белегът на звяра / хищното животно
Към страница   <<      
Започване на нова тема
Анонимен
    
01.12.11 20:32 Цитирай
Гост
Налагането на такова нещо няма да мине без яростна съпротива от страна на много хора. По-добре да се мре в съпротивата

Най-отгоре

Анонимен
    
01.12.11 20:41 Цитирай
Гост
И да добавя: всяка система или каквото и да било, създадено от хора, винаги дава грешка, понеже е създадено от грешници. Идеолозите на нср отлично знаят това и са наясно, че е невъзможно да накарат почти 7 милиардното население да се поклони на сатаната и да му приеме белега, а също така и знаят, че системата непременно ще изпуши някъде при такова масово приложение. По тая причина целта е преди всичко това да тръгне да се въвежда, да се понамали населението с някой друг милиард, за да спадне все пак рискът от грешки, при това грешки в такива гигантски мащаби - с милиарди. Човешкият мозък също така не е толкова добре проучен и те не могат да знаят кой как ще реагира на подобен чип. Някой може да вземе да превърти и да стане зле за тях А колко ли би издържала системата, ако превъртят милиони, системата даде фира и очакваният резултат рухне?
Те вече се опитаха да построят подобно общество в комунистическите държави и се видя до къде стигнаха. Лошото е само, че подобни опити костват милиони човешки животи и още толкова разбити съдби.
Добре е да се знаят тези неща, но е грешка да им се отдава и кой знае какво внимание. Защото нашето спасение не зависи от това дали някой насила ще ни сложи някакъв белег, а от нашето преобразяване в образа Христов, чрез Светия Дух.


Най-отгоре

    
12.05.13 02:30 Цитирай
изказвания: 4358
(разкл. от: Новата ера в човешката история започва на 21 септември 2012 г.)

Според мен в това има логика, но все пак трябва да се вземе предвид и това, което пише за последните събития.

Защо някой вярващ би отказал да му сложат идентификационен чип? Нима е грях някой да има идентификационен чип?
Че защо да е грях? Бог никъде не е осъждал подобно нещо.

В пророчеството пише, че "звярът" ще ги принуждава да му се поклонят, преди да им бъде сложен белега на звяра, чрез който след това ще могат да купуват или продават. (И никъде не се твърди, че този белег ще бъде чип.)
И тъй като Божиите хора ще откажат да се поклонят на "звяра", той ще ги преследва и убива или концлагерира.

1. Т.е. това е грехът, който хората от Исусовия народ ще откажат да вършат: да се покланят на "звяра".
2. Допълнително, ако този белег на звяра е на всичкото отгоре и някакъв видим белег, изобразяващ звяра и неговите хули против Бога, тогава определено не би било приемливо Божий човек да приеме да носи тези гнусотии на себе си. (Все едно някой Божий човек да си сложи хитлеристка свастика...)

Но все пак главната причина, ясно написана, е, че Божиите хора ще откажат да се покланят на този лъже-бог. Което на мен не ми изглежда толкова естествена причина за преследването на Божиите хора.Сега, ако този сатанински зомби, "звярът", успее по някакъв начин да направи населението на земята да вярва, че който не му се покланя, то той, видите ли, бил "терорист",
тогава ясно.

От текста се разбира също, че хората от света ще се подлъжат по лъжливите чудеса и знамения на сатаната чрез "звяра". Поради това те ще последват звяра ("..Кой е като този звяр, кой може да воюва против него?..."). Т.е. е възможно и от вярност към звяра да му служат в геноцида против Божиите хора.


Но така или иначе тези времена ще дойдат рано или късно...


[ Редактирано 12.05.13 02:36 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

mat
    
14.05.13 23:42 Цитирай
изказвания: 16
Ами дали е чип и аз не знам, но едно е сигурно - този белег ще служи за покупко-продажби. Следователно ще е пряко свързан с техническо средство за комуникация с банковите сметки. Може да е и най-обикновен баркод (татуировка), но това е абсурдно защото няма по-лесен начин за фалшифициране. Ето защо мисля, че ще е чип. Поради горната причина не мисля че ще е някакъв "духовен" белег, както твърдят например съботяните (НЕпазенето на съботата).

А иначе идеята ми беше, че в обществото ще бъде насадено мнението, че който не иска да си сложи това чудо, значи не му е чиста работата и най-вероятно членува в терористична организация. Това няма да е никак трудно. За пример - колко много хора са искали да избият евреите през Вт. световна, без дори да знаят защо. Само защото един луд човек им е насадил идеята за прочистване на света.

В днешно време се създаде една нова идея - първо се създадоха по изкуствен начин терористи, после пак по изкуствен начин се правят един куп атентати уж от лошите терористи и резултатът от всичко това е, че народа се подготвя, даже бих казал ВЕЧЕ се подготви за идеята човечеството да се освободи от лошите терористи. Следващата стъпка са чиповете (каквото и да значи това) и после някой нов Хитлер ще излезе и ще каже, че има една малка група хора, които не искат да си сложат чиповете защото по сведения на разузнаването са обвързани с тероризма и имат някакви радикални учения (напомням, че за християните вече се говори като за радикални формирования, а у населението се насади мисълта, че християните са непредсказуеми фанатици).

Та ето как по "естествен" начин (т.е. без войни) народа от света, ще се опита да "очисти" християните. А да не говорим, че повечето християни ще си сложат "чипа" съвсем доброволно. Например, както споменах, съботяните упорито вярват, че белега не е чип, а е непазенето на съботата.
адм.бел.
разкл. в: Новата ера в човешката история започва на 21 септември 2012 г.


Най-отгоре

    
15.05.13 01:20 Цитирай
изказвания: 4358
За мен тези идентификационни чипове са просто едни по-ефикасни лични карти, които и в момента огромна част от вярващите в Божия син хора използват. А в Индия вече въвеждат система, в която тези държавни ала-концлагеристки ID-та се обвързват и с банкова сметка, така че на практика нямаш възможност да правиш бизнес там, ако не си приел уникално индийско ID, свързано с био-метрични данни, финансови транзакции и т.н..

Искам да кажа, че вярващите хора биха могли да кажат: Щом настоявате, слагайте ми идентификационен чип. Аз просто няма да се покланям на този лъже-бог, "звяра".
Понеже само по себе си не виждам да е грях на някого да му сложат идентификационен чип или да му издадат идентификационна лична карта/паспорт, като сегашните.

Но очевидно "звяра" няма да е съгласен някой да не му се покланя. И поради това (а не поради отказ от идентификация) той ще преследва Божиите хора и ще ги убива или вкарва в концлагери.


Т.е. проблемът няма да е с това, че Божиите хора просто отказват да им бъде поставена идентификация (било то чип или лична карта, или баркод, ...) и така уж показвали, че примерно били "терористи" или "анти-демократи", или каквата друга "мантра" там си измислят.
А проблемът ще е, че Божиите хора отказват да се поклонят на този сатанински цар.


Но пак казвам, че ако допълнително този белег сам по себе си е гнусота - примерно изображение на сатанинския цар, заедно с неговите хули против Бога и неговия истински помазаник-цар, Исус от Назарет - тогава и без поклонение, Божиите хора не трябва да се съгласяват да им слагат този белег.

Но все пак, поне засега, оставам с впечатление, че властите на "звяра" няма да настовяват човек да приеме да му сложат белег,

а ще настояват човек да се поклони на сатанинския цар (а белегът ще бъде даван чак след това и в резултат на това, едва ли не като привилегия - "сега вече можеш да купуваш и да продаваш...")Понеже ако Божиите хора кажат: "Щом настоявате, сложете ми идентификация, но няма да се покланям на този лъже-бог" (или: "Щом настоявате, издайте ми лична карта, ..."),
то тогава милицията/ДС на звяра не може да ги обвини в "тероризъм" или каквото там, във връзка с идентификация.

Щом отказваме не друго, а да се покланяме на сатанинския лъже-помазаник/лъже-бог, (а не да ни бройкат като концлагеристи с чип, лична карта, или каквото там),

то тогава и не могат да ни обвиняват в "тероризъм" или "баба яга-изъм", или каквото там си измислят, във връзка с идентификация.


Но пък да, едва ли някаква логика ще има значение в онова време на масов сатанински терор, в сравнение с което днешните ни проблеми, колкото и големи, ще изглеждат вероятно много малки.. И Кеше изглежда, че наистина може да стане някакъв катализатор на конкретния наближаващ сатанински терор и геноцид, за който Бог ни е предупредил.

[ Редактирано 15.05.13 01:46 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

mat
    
18.05.13 01:10 Цитирай
изказвания: 16
Точно тези стихове са твърде ясно написани:

Откровение 13
16. И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им;

1. ПРИНУЖДАВАШЕ. Няма искаш/не искаш. Няма "сложете ми го, ама аз няма да се поклоня на звяра".
2. НА ДЕСНИЦАТА или НА ЧЕЛАТА. Не в паспорта или кредитната карта. Тези в паспортите наистина не са проблем.
3. А дали въпросното поклонение в случая не е просто съгласяване с поставянето на чипа, а не някакви ритуални действия? Ако не устоиш и си дадеш ръката, ти реално си се покорил/поклонил на звяра. Просто.

17. за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.

1. ЗА ДА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПАЗАРУВА. Белега си има съвсем ясно предназначение. Той не е сам по себе си вид поклонение към звяра. Той е просто едно техническо средство което могат да използват само "избраните" - само тия дето ВЕЧЕ са се поклонили на звяра (както и ти каза).
2. СЪВСЕМ ЯСНО е казано какво ще носи белега като информация. Добре де, не е съвсем ясно, но е ясно, че това не е някаква грозна татуировка на дявол с рога, а е информационен носител - пренася число. Код.

18. Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.

1. Най-интересното за мен в този 18-ти стих са думите "число на човек". Аз го разбирам така: това е число не на ДУХ, не на ИЗВЪНЗЕМНО, не на животно, не на машина, не на компютърна програма, а на ЧОВЕК. Не знам какво значи 666, но знам, че този звяр е ЧОВЕК. Смъртен човек.
2. Във връзка с 666, долния стих внася малко яснота и става ясно, че името на този звяр ще е кодирано по някакъв начин и същия код ще се съдържа и в белега ("белега на името му"). Самия белег ще представлява името на звяра или поне част от него във вид на код. Това може да е например име на компания, чиито собственик е звяра.

А сега най-важния стих (в контекста на разговора ни):

Откровение 14
11. И димът от тяхното мъчение ще се издига до вечни векове; и ония, които се покланят на звяра и образа му, не ще имат отдих ни денем, нито нощем, нито кой да е, който приема белега на името му. 

Този стих съвсем ясно показва, че не само тези които са се поклонили, но и тези КОИТО СА ПРИЕЛИ БЕЛЕГА (може би без значение дали са се поклонили) ще горят в ада.
Това отговаря на въпроса дали е възможно човек да приеме белега, пък да не се поклони на звяра и да бъде спасен. НЕ - не е възможно.


Най-отгоре

    
23.05.13 16:57 Цитирай
изказвания: 604
Аз също смятам, че не е възможно да се приеме белега, а същевременно да не си се поклонил на звяра. Въпросът е кой, какво е белегът. Лично аз мисля, че въпросният чип за който толкова време вече се говори е някаква част от сатанинският план, вереоятно този чип ще се развива още повече технически и е вероятно именно на негова база да бъде и крайният реален белег. Това просто си е мое предположение. Но така или иначе, не бих препоръчал нито успокоил никой да си слага сегашният вариант, дори без изискване от никой за поклонение /както ние го разбираме/ и прочие, понеже не се знае какво е това и какво може да ни причини на тялото и съзнанието.
 Божиите хора не бива да се съгласяваме никой да ни контролира, а този чип е нещо такова.
Най безопасно е да не се съгласяваме, позовавйки се на свободата на личноста, която все още действа като принцип и закон. Така не вярвам само на базата на този чип в днешно време да не можеш да живееш нормално в обществото. но ако все пак се окаже че не можеш ни да купуваш ни продаваш без подобна джаджа в тялото и никой не се съобразява с твоята свобода и те натиска, тогава на мен ще ми светне огромна червена лампа че именно това е белегът от който да се пазим.

[ Редактирано 23.05.13 17:00 ]

Най-отгоре

Анонимен
    
01.06.13 23:23 Цитирай
Гост
Еурет:"Но все пак, поне засега, оставам с впечатление, че властите на "звяра" няма да настовяват човек да приеме да му сложат белег".
Няма такова нещо, Мат точно е цитирал:Откровение 13
16. И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им
Белегът е също толковаважен,колкото и поклонението за това къде ще си във вечността: Откровение 14:11
И димът от тяхното мъчение ще се издига до вечни векове; и ония, които се покланят на звяра и образа му, не ще имат отдих ни денем, нито нощем, нито кой да е, който приема белега на името му.

Най-отгоре

    
04.06.13 02:59 Цитирай
изказвания: 4358
mat,

Поради това, което цитираш (говорещо за директна асоциация на изображението/съдържанието на белега с лъже-помазаника - който белег явно няма да е само инструмент за идентификация - и правейки асоциирането на човек със сатанинския цар чрез приемането на белега му върху себе си явен грях против Бога),
както изглежда, вторият възможен вариант, който преди само теоретично посочих, е това, което ще се случи.

В такъв случай излиза, че, да, приемането на този белег само по себе си (т.е. и без изрично отделно поклонение на сатанинския цар) би било грях
(както напр. някой Божий човек да се съгласи да приеме да му сложат белег за принадлежност към светските заблуди Будизъм или Ислям, или Дъновизъм, ... )
и това в никакъв случай не трябва да се прави от Божиите хора, независимо дали първо ги насилват изрично да се покланят на онзи цар.


Между другото, в оригинала няма изрично "принуждава" в 13:16, въпреки, че може би може да се разбира и така. Засега не съм много сигурен относно точния метод на изпълнение тази сатанинска "инициатива"  - възможно е в случая да бъде използвана нуждата на хората от храна, вода, дрехи и т.н., които в днешно време най-често се осигуряват чрез купуване и продаване.
Тук се занимах малко с превода на 13гл: Разкр., 13гл..

адм.бел.
разкл. в: 666 / χξς - числото на звяра / хищното животно


[ Редактирано 04.06.13 03:11 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
18.03.17 15:26 Цитирай
изказвания: 80
В Индия в един щат през декември въведоха безкешови плащания.
А у нас тихомълком през ноември са приели закон за чипове в личните документи и вече се издават такива.Хората обаче ги занимават с избори, за заблуда на противника. А това е толкова важно, но по медиите никаква информация, дори писаха, че щяло да става от 2018 г. А то си е приет закона и се издават тези документи с чипове.Четох, че тези чипове излъчват опасни вълни, действат като психотронно оръжие. В закона са предвидили глоби до 10 000 лв за всеки, който откаже да покаже такъв документ при проверка. Много християни не се притесняват от това, а трябва! Време е да се събудим!

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<      
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF