Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

pcr тест   гиганти   дървото за разпознаване на добро и зло   евангелие от юда   кенет копланд   палестинци   плоска земя   разни езици   ранди кларк   съпруги  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Краят на епохата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Белегът на звяра / хищното животно
Към страница   <<        >>  
Започване на нова тема
    
28.03.09 14:06 Цитирай
изказвания: 4916
Тази идентификация би могла да се слага на сила, както и сега могат насила да ти имплантират чип (да, могат...), но това не е целта на сатаната. (Не виждам да е грях само по себе си да си имплантираш чип например или да ти извадят лична ИД карта, като на концлагерист. И поради това, това не върши работа на сатаната, който всъщност има за цел Бог да осъди човека и да го хвърли във вечния огън.)

Но те няма да слагат белега сам по себе си насила, а само след като човек се поклони на образа/статуята на сина на гибелта. А ако не иска да се поклони, тогава ще го екзекутират (или ще го отведат в концлагер). Да, то това е пак някак си "насила", но все пак цялата парадигма е по-друга.

Целта на сатаната е друга – тя е да измами хората да отхвърлят Божия син и да вършат един от най-големите грехове против Бога – поклонението на образи/статуи (под Мойсеевия закон Бог е забранил на Израел да си правят образи, изобразяващи каквото и да е, което е на небето или земята, и да им се кланят),
за да бъдат осъдени справедливо от Бога и да бъдат хвърлени в езерото с огън и сяра за вечни мъчения. Това е война със сатаната на живот и смърт.

Примамката в случая ще бъде (а и сега често е), че ако те се поклонят на образа на сина на гибелта, тогава телесният им живот ще бъде запазен за известно време, а ако не се поклонят, тогава ще бъдат убити (или в отведени в концлагер в най-добрия случай).

Какво губи човек ако се поддаде на тази примамка на сатаната?

Въпреки, че който отхвърли Божия син Исус от Назарет и се поклони на този образ/статуя ще запази временно живота си, и ще има удостоверение пред властите и бизнеса, че се е поклонил на образа/статуята на сина на гибелта - т.е. тази идентификация, белег, която властите ще поставят и ще разпознават (бизнесът също ще има детектори за тази идентификация) и ще допускат съответния човек до магазани и търговия,

то все пак той губи несравнимо повече – губи възможността за спасение от греха и смъртта чрез вярата в Божия син, която Бог му е дал,
и подписва присъдата си на Божия съд за вечната си участ, понеже Бог е справедлив и не би могъл да приеме подобен фундаментален грях без да осъди човека.

Т.е. загубата е несравнимо по-голяма.

Това е много ефективна примамка на сатаната и огромни маси от хора ще паднат в нея.


[ Редактирано 31.03.09 12:20 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
29.03.09 16:41 Цитирай
изказвания: 441
small axe:

относно белега , мисля следното:

той няма да може да се слага насила./ интересно защо?/
Това че няма да може да се сложи насила , ми говори , че не непременно белегът се състои в нещо материално .Тоест , той може и да има материален израз , да кажем белег , код , татуйровка , дамгосано лого и тн. , но не това ще е същността му , няма да работи по този начин.Мисля си така , защото ако е обратното , и белегът е просто нещо материално , то на злите власти тогава , нищо не би им пречело да заловят някой непокорен и да му турят белега , така той ще бъде подпечатан , и всички зли неща свързани с този белег , ще важат и за него .
Не виждам подобно нещо в Писанието , там сякаш , решаваща е само свободната воля на всеки , не нечия друга воля.

то е както и със повярването и покаянието , никой не може насила да те накара на това .


И аз мисля,че белегът ще бъде просто външният израз на нещо много по-дълбоко,свързано с мислите и делата на непокаялите се хора(челото и  ръката).

А така,като се акцентира само върху видимия белег,има опасност много хора да бъдат заблудени,че неприемайки белега,всичко при тях е ок.
И да не обърнат внимание,че им липсва истинско покаяние и дела,продиктувани от жива вяра в Спасителя.
 И пак,на практика да са обречени на огнената геена.

Така че,ние трябва да изследваме тези неща,но да не забравяме реалността,стояща зад тях.

А относно синът на погибелта,на мен ми се струва,че това може да бъде дяволът,въплътен в човешки образ,т.е. синът на дявола,по имитация на божиите неща.

Най-отгоре

    
31.03.09 11:03 Цитирай
изказвания: 171
Понякога си мисля, че и днес проблема с белега е същия - наистина можем да пазаруваме в бакалията, но дали образите от откровение са буквални или символични? Вавилон търгува с тела и души човешки и сега. Знаем че успехите днес са пряко свързани с почти сатанински условия. Това често ми прилича на същия белег. Възможно е това да се доразвие. Но както вече се каза, ако очакваме чип можем да пропуснем главното.

Най-отгоре

    
31.03.09 13:33 Цитирай
изказвания: 441
etien:

Понякога си мисля, че и днес проблема с белега е същия - наистина можем да пазаруваме в бакалията, но дали образите от откровение са буквални или символични? Вавилон търгува с тела и души човешки и сега. Знаем че успехите днес са пряко свързани с почти сатанински условия. Това често ми прилича на същия белег. Възможно е това да се доразвие. Но както вече се каза, ако очакваме чип можем да пропуснем главното.


Точно това е,ако очакваме само чип,може да пропуснем главното.

Най-отгоре

    
02.03.10 16:20 Цитирай
изказвания: 4916

Явно не липсват желаещи ... http://news.ibox.bg/news/id_1906623823Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
28.05.10 09:55 Цитирай
изказвания: 4916Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
18.11.11 22:36 Цитирай
изказвания: 4916
Наскоро присъствах на разговор, където една студентка споделяше как е участвала в работни сесии, където да се измислят нови решения, основани на новите мобилни и други технологии. Тъй като става дума не просто за някаква образователна програма, а за съвсем прагматични планове и разработки, идеите от подобни сесии често се првръщат в реални продукти на пазара.

Една от тези идеи - с която тя особено се гордееше и й се радваше - включваше задължително имплантиране на чип в ръката на съответния човек, за да може да се извърши плащане/закупуване на стока.

Едва ли е случайна насоката на поведение на задаващите се търговски системи и законодателство...

Възможно е Индия да е едно от местата, където по-подробно да се експериментира със (или - постепенно натрапва и привиква населението към) все по-затягащия се централизиран контрол, който хората, които контролират държави, континенти и света, упражняват над населението на съответната държава или континент.

Този тотален контрол, разбира се, ще бъде използван най-ефективно от наближаващия да се изяви "човека на греха",  "сина на гибелта",

когато дойде отдръпването и Бог се отдръпне отсред пътя му, за да допусне той да се изяви и да извърши мерзостните си и зли дела пред Бога, преследвайки и убивайки родените от Бога хора, т.е. повярвалите в помазаника Исус от Назарет,

след което Исус от Назарет - който е помазаникът, Божият син - в края на гнева си ще слезе триумфално от Божиите небеса и ще погуби този безбожен злодей, хвърляйки го в огненото езеро, заедно с неговия лъжлив пророк.Из http://www.pancardnri.com/what-is-a-pan-card.html

What is a PAN Number and Why is it Mandatory?

PAN stands for a Permanent Account Number which is a 10 digit alpha-numeric code generated by the Income Tax Department of India. The tax department has made it mandatory for everyone (including NRIs, PIOs & Companies) who wish to conduct any type of investments and financial transactions in India. Carrying business, filing or paying taxes, investing in India, buying a property, opening a bank or demat account, etc.. NOW require a PAN number.


Какво е PAN/ПСМ Номер и Защо е Задължителен?

PAN/ПСМ е съкр. на "Permanent Account Number"/"Постянен Сметков Номер", който е 10 цифров букво-цифров код, от Министерството на Данъка върху Дохода в Индия. Министерството е определило този номер да е задължителен за всекиго (вкл. NRIs, PIOs & Companies), който желае да прави какъвто и да е вид инвестиции и финансови преводи в Индия. Притежаване и управление на бизнес, подаване или плащане на данъци, инвестиране в Индия, купуване на имот, отваряне на банкова сметка, и.т.н. ВЕЧЕ изисква PAN/ПСМ номер.
Из статията в Уикипедия относно UID в Индия http://en.wikipedia.org/wiki/UID_india

The Unique Identification Authority of India (UIDAI) (Hindi: भारतीय विशिष्ट पहचान प्राधिकरण), is an agency of the Government of India responsible for implementing the AADHAAR scheme, a unique identification project. It was established in February 2009, and will own and operate the Unique Identification Number database.[1] The authority aims to provide a unique id number to all Indians, but not smart cards.[2] The authority will maintain a database of residents containing biometric and other data.[3]
...

The UID will link a person's Passport Number, Driving License, PAN card, Bank Accounts, Address, Voter ID, etc. and all this information will be checked through a database. So, for example, if someone has different addresses on PAN and driving license, that person is liable to get caught. Those who will opt out of this program will have much inconvenience in doing business, operating bank accounts and other offices which will require a UID.

Индийската Власт за Уникална Идентификация (UIDAI  / UID) (Hindi: भारतीय विशिष्ट पहचान प्राधिकरण), е агенция на правителството на Индия, отговорна за плана AADHAAR, който е проект за уникална идентификация. Тя е основана Януари 2009 и ще притежава и оперира базата от данни с Уникални Идентификационни Номера. Тези власти целят да предоставят уникален идентификационен номер за всички индийци, но не и за "умни" карти. Властите ще поддържат база от данни за жителите, съдържаща биометрични и други видове данни.
...

UID ще свързва: номера на паспорта на дадена личност, шофьорска книжка, PAN карта, банкова сметка, Адрес, ИД за гласуване, и т.н., и цялата тази информация ще бъде проверявана чрез база от данни. Например ако някой има на PAN картата си адрес различен от шофьорската си книжка, тази личност подлежи на залавяне.
Онези, които желаят да излязат от тази програма ще се изправят пред огромни неудобства при правенето на бизнес, управление на банкова сметка и други неща изискващи UID.

/подч. мое/


[ Редактирано 19.11.11 00:01 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
24.11.11 13:54 Цитирай
изказвания: 606
Интересно възможно е тези чипове ще играят съществена роля. 
Възможно е белегът да е чип плюс някакво духовно реално действащо поклонение, което би задействало чрез човешкият мозък, този вече имплантиран чип.
Иначе не бих могъл да си представя, само белег-чип. Понеже той би могъл да се сложи насила и така вярващият да бъде насилен да го приеме. Но това е невъзможно.

Възможен вариант свързан с това принуждение, може да е и следното:
Днес никой не може насила да ти извади лична карта. А ако ти извади, съответно заплати и даде, то ти можеш да я изхвърлиш, или загубиш. Без нея си реално в трудно положение, но все пак можеш да живееш.
Ако приемем, че въпросният чип ще има и подобна функция, освен всичко друго, функция на лична карта, то тогава те няма да те задължават насила да си го слагяш, но все пак с опцията че няма да можеш ни да купуваш, ни да продаваш, то това дефакто си е принуждение. Тоест ти сам решаваш, ще се обречеш ли на глад, студ и преследване / понеже ставаш и в техните очи анархист, терорист и какво ли не още/, или доброволно да приемеш тн. електронна лична карта в себе си и така вероятно да приемеш да ти контролират организма, по някакъв нано начин. Това също е възможна гледна точка.
Ако това е така, то и самото приемане на един уж безобиден чип, не било  толкова безобидно.

Най-отгоре

    
24.11.11 23:45 Цитирай
изказвания: 4916
Ако този "белег" не е нещо видимо богохулно (напр богхулно/греховно изображение или текст), а е имплантиан RFID(или подобен)-чип, то аз не виждам слагането на чип да е грях, само по себе си.

Затова дори и насила да ти сложат нещо такова, това не е грях пред Бога от твоя страна.
То е същото като това, властите да те насилят да имаш ИД-карта, чрез която да документират твое досие, да те идентифицарт лесно и т.н. - каквото в момента много хората по земята така или иначе са насилени да имат, вкл. всички хора в Българя (ако и много хора по разни народи днес да се противят категорично на това властите да ги задължат да имат такава ИД-карта. Доколкото зная, май в Австралия е така, ако не бъркам.)
и чрез притежаването на такава контролираща и идентифицираща ИД-карта хората не извършват грях пред Бога.Истинският проблем е това, че те всъщност няма да ти сложат белег, ако първо не се поклониш на изображението/статуята на първия "звяр", видян във видението от Йоан,
(т.е. онзи "звяр/хищно животно", който преди това е бил ранен съртоносно и би трябвало да умре, но чудотворно не умира, а бива съживен от мъртвите някак си, и поради това чудо светът (т.е. невярващите в Исус помазаника) ще тръгне след него в поредната си заблуда и ще го признае за свой цар, понеже светът така или иначе си е в тъмнина и е лесна плячка за сатаната и неговите заблуди и грехове така или иначе)

А ако откажеш да му се поклониш, много верятно е да те убият или в "най-добрия" случай да те вкарат в концентрационен лагер, където да те довръшат.

И това е то изпитанието за Божиите хора - да не се поклонят на този лъже-"Бог" и на неговото изображение, дори ако бъдат убити или вкарани в концентрационен лагер за временни мъчения или по-късна екзекуция.

Но ако откажеш да му се поклониш и примерно преди това избягаш някъде си, тогава няма да ти е сложен белега на първия "звяр" на ръката, т.е. няма да имаш идентификационно средство (днес: "лична карта" + "банкова сметка/карта") пред властите и търговските обекти.

А ако нямаш белега му, тогава не можеш да си купиш нито храна, нито дрехи, нито нищо - понеже цялата търговия ще се извършва само и единствно чрез идентификация с този белег, под тоталния контрол на първия "звяр" - световен цар, и от неговите световни власти полиция/жандармерия/милиция/... .

А нормално, ако човек не яде известно време (~30-40 дни) или не пие вода (~5-7 дни), той ще умре. Подобна перспектива е също страшно изпитание, понеже никой не иска да умре, "понеже никой не е намразил тялото си, асе грижи за него", както пише и както и сами добре знаем от житейския си опит.

Освен това хората имат семейства - жена, деца ... които, нормално, също ще умрат ако не ядат и пият...
Не съм го преживявал, но е много ясно, че това е страшно тежко нещо за понасяне...


Съответно някой може
да реши (или, поради този огромен натиск, просто да се поддаде) да се отрече от Божия син и да отиде и да се поклони на образа на първия "звяр"-лъжебог, за да може да си купи храна и да не умре или да не умрат жена му и децата му, или родители или други близки...

Това е безкрайно фатална стъпка водеща към огененото езеро с вечния огън, за която Божият син най-сериозно е предупредил при никакви обстятелства да не се прави,
но аз лично допускам, че такива неща ще се случват по онова време...


Предполагам, че всички или поне много Божии хора ще изберат ако трябва да умрат, но да не извършат
този безкрайно фатален грях - т.е. ще откажат да се поклонят на образа на първия "звяр"-лъжебог. Т
ова е задаващото се изпитанието за родените от Бога чрез вярата в истинския Божий помазаник/цар, Исус от Назарет.
Като мини-"подготовки" за задаващия се небивал терор на бъдещия световен диктатор и неговите световни власти, първо - върху плътския  Израел, а след това и върху Божия народ (родените от Бога хора - и евреи и не-евреи - чрез вярата в помазаника Исус), можем да си припомним

  • зверствата на разни болно-надути, обладани от демони злодеи римски императори, смятащи се за Бог и наказавайки със смърт всеки, който не признава тяхната пишман "божественост", особено последователите на помазаника Исус, родените от Бога хора
  • обладания от демони злодей Хитлер, избил милиони хора
    (между другото, някои твърдят, че както Хитлер, така и нападнатият от Хитлер негов противник във IIСв.В., Сталин, са били финансирани от едни и същи банкери, които отдавна подготвяли спрягания днес "Нов световетн ред /терор/" - вж. относно новият ред и изобщо онзи сайт от връзката там)
  • а защо не и изфабрикувания от безбожниците злодеи комунисти/социалисти лъжлив процес против евангелистките пастори, покрай който безбожниците са подложили мнозина вярващи в помазаника на нечовешки зверства, за да ги принудят да твърдят, че били станали шпиони, както и най-вече да се отрекат от Божия син, и да уплашат вярващите в помазаника, като цяло да се отрекат от вярата в Божия син[ Редактирано 25.11.11 22:34 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
25.11.11 15:10 Цитирай
изказвания: 606
Да, страшно Тежко изпитание ще е това!
Може би няма да е лоша идея, който има възможност да си скрадира някаква храна дълготрайна и да я подновява от врмеме на време. Но колко ли много храна трябва да складира, 3.5 години са си много време. Господ да ни дава сила!

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<        >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF