Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

алуминий   земно кълбо   каноникъл   луна   плътта на христос   подземно място   седми вселенски събор   хилиазъм   ходене на църква   чобани  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Краят на епохата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Белегът на звяра / хищното животно
Към страница       >>  
Започване на нова тема
    

30.10.08 11:39 Цитирай
изказвания: 4916
Прехвърлям тук заформилата се дисксия в коментарите към материала Биометрични документи, понеже е по-лесно за обсъждане:


---------------------------------------------------------
Тигър  |  29.10.08 : 17:30
---------------------------------------------------------
" Бог не счита за грях някой да има лична карта" - вярно твърдение. Но в една проядена от корупция система някой някъде винаги може да продава лични данни, представи си как можеш да се окажеш убиец, без изобщо да си бил на местопрестъплението. След като ти имат отпечатъците от пръстите и кръвна проба...

А приемането на чип-имплант под кожата е грях според Писанията. Ако допуснем, че хайде, в личните документи не е грях, защото не е в тялото, то другото никога не бива да го допускаме.

Още повече, че когато ти имплантират чипа на антихриста вече не си човек, а робот.


---------------------------------------------------------
eureth  |  29.10.08 : 18:26
---------------------------------------------------------
Да, аз не казвам, че е добре за нас да ни бройкат като концлагеристи с лични карти и идентификационни номера, и да има възможност да злоупотребяват с биометричните ни данни, а казвам само, че не е грях човек да има такава карта, особено когато властта те принуждава да имаш.

Защо да грях според Писанията някой да има имплантиран чип под кожата? (То дори не е сигурно, че онзи "белег на звяра" ще е чип.)

Грях е да се покланяш и да служиш на Божии творения, а не на Бога. Грехът описан в пророчеството на Йоан е, че хората се покланят на "звяра" и на неговата статуя.

Ако не направиш този грях, тогава няма да ти сложат белег и по човешки би трябвало да умреш от глад или пък направо ще те закарат в някой концлагер. Само на онези, които се поклонят на "звяра" (и на сатаната) ще дадат такава идентификация, за да ги разпознава държавната машина и да ги допуска до участие в икономически дейности (купуване/продаване).

Иначе ако някой днес си имплантира чип, без да се обвързва с някакъв грях ред Бога, не виждам това да е грях.
Още повече, че когато ти имплантират чипа на антихриста вече не си човек, а робот.

Това е абсурд Все още мисля, че са далеко от това да могат чрез електроника да вземат контрол над човека и да му нареждат директно какво да прави, като кукла (Въпреки че предполагам, че някои болни хора си мечтаят да упражняват подобен терор.).

Както и Йоан пише, този "белег" ще служи за идентификация, а не за управление (за това е и белег). Т.е. чрез него милицията на "звяра" (а и автоматите за продажби/идентификация) ще може да идентифицира кой кой е, и най-вече дали си се поклонил на "звяра" (и имаш право да купуваш/продаваш) или не (и нямаш право да купуваш/продаваш). Белег...

В някои особени случаи дадени медицински чипове биха могли дори да са полезни при третирането на някои болести. Не е проблема в чипа или каквото е там, а в поклонението на сатаната и на неговия слуга, преди Бог да ги хвърли в огъня, от където няма да излязат.


---------------------------------------------------------
Тигър  |  30.10.08 : 09:26
---------------------------------------------------------
Белегът на звяра ще бъде имплантиран на десницата или на челото. Дали ще е чип или маркер, няма значение. Ти смяташ, че твърдението ми, че хората, които ще приемат този белег ще се превърнат в роботи е абсурдно, но вземи потърси информация относно тези неща и сам ще се убедиш, че това, което ти казвам не е научна фантастика. Освен идентификация и абсолютно проследяване навсякъде, този device има възможност да контролира жлезите с вътрешна секреция и хоромните и оттам и поведението на носещия го. Бях съхранила една информация по въпроса, но съм я изтрила. Нищо, тя пак може да бъде намерена. Засега ти давам следните линкове, като са много интересни и коментарите под линка с видеото:

http://www.worldnetdaily.com/index.php?pageId=4220
http://www.oilempire.us/rfid.html
http://www.spychips.com/press-releases/verichip-hacked.html - този дава повод за известен оптимизъм, но както знаем, Бог ще възпира звяра да се изяви, докато има хора, за които Той знае, че ще се спасят.

http://www.liveleak.com/view?i=49f_1196424736 - ето тук коментарите са интересни, даже има и един Тигър, ама не съм аз

[ Редактирано 31.03.09 11:41 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре
digital angel,   антихристът,   белегът на звяра,   биометрични документи,   синът на гибелта,   чип
    
30.10.08 12:56 Цитирай
изказвания: 4916
Пак да кажа, не виждам да е грях пред Бога днес някой по свое желание да си сложи някакъв чип с някаква цел, ако това не е обвързано с поклонение и служене на някоя „твар“ или някакъв друг грях пред Бога. Например някой може сам да пожелае да му имплантират чип с медицинска цел.Белегът на звяра ще бъде имплантиран на десницата или на челото. Дали ще е чип или маркер, няма значение.


Все пак там не пише „имплантиран“ (което внушава, че все пак става дума за обсъжданите чипове).

Ние не знаем каква точно технология ще се използва за „дамгосване“.  Може и да не е чип.

От написаното се разбира, че целта на този белег е именно белязане, така че марионетките-милиционери на „звяра“ да разпознават кой човек му се е поклонил и кой - не , и съответно да го допускат да купува/продава или не.
Не пише например, че чрез този „белег“ („белег“! а не например „кормило“) звяра ще управлява хората.
Те ще се поклонят сами „звяра“ и след това „за награда“ ще ги бележат, че са се поклонили (т.е. ще имат нещо като пропуск) и ще си живеят известно време необезпокоявани, докато вярващите в Исус, отказвайки да се поклонят на „звяра“, няма да бъдат удостоени с тази „чест“ (да имат белега на звяра) и няма да бъдат допускани да купуват/продават и ще бъдат преследвани и избивани.
Докато не дойде Стария по дни, Исус от Назарет, и предаде земята и царствата й в ръцете на своя народ и сам управлява чрез тях над цялата земя, Чието царство няма да има край (въпреки, че ще продължи на новата земя, след като тази земя и небеса бъдат унищожени с огън от Бога).


Един от проблемите, които сегашните ИД чипове имат, че имат много малък обхват при комуникация с външни устройства. Напр. в момента доколкото зная е невъзможно те да бъдат засечени директно от спътник. Това означава, че за да те следят по повърхността на цялата земя, трябва цялата земя да е „осеяна“ доста нагъсто с антени свързани с централен комютър, и след това уловения сигнал да се предава на този централен компютър. Това  би бил твърде амбициозен и скъп проект, но не и не възможен.
Това все още допуска хората да се крият от световната държава на „звяра“ в изкопани скривалища или в скали, където няма да могат да ги засекат ако са им имплантирали ИД чип, който те не могат да махнат (ако го махнат - няма с какво да ги следят), въпреки че с топлинни скенери може и да ги уловят.
Но проблемът е, че мнозина всъщност ЩЕ ИСКАТ да имат чип, за да могат да купуват/продават и да не упрат от глад.

По принцип е възможно да се вгради в чипа миниатюрна камерка пълна с нищожно количество вещество, но все пак това е далеч от превръщането ти в робот. Въпреки, че ако напреднат достатъчно с нано-технологиите могат да тръгнат и в тази посока. Сега по-скоро могат например да те отровят „при нужда“ или еднократно да те упоят, или там каквито други инквизиционни методи им дойдат в злите им сърца.

Но пак повтарям, не виждам да е грях пред Бога някой по свое желание да си сложи някакъв чип с някаква добра цел. Не само с чип можеш да убиеш човек, а например и с нож – това не означава, че не трябва да ползваме нож, за да режем хляб, месо или някаква друга храна, или да правим с него някакво друго полезно и добро нещо.


От изказвания, които съм чел оставам с впечатлението, че хората не осъзнават реалния грях при този белег на звяра. А покрай предположението, че белегът ще бъде непременно чип, някои са добавили още един грях към човешката си колекция от суеверия – „да си имплантираш чип е грях в какъвто и да е контекст“.

И покрай спекулациите с чиповете не се обръща внимание на истинския грях в онзи случай – т.е. поклонението и служенето на „тварта“-сатанински-роб  „звяра“. Това е истинският грях в случая, а не закачането/имплантирането на (да речем) мини-радиопредавателче.


Ами че то колко хора днес, включително и вярващи в Исус, ползват устройства, които ако и да не са толкова малки като един чип-имплантант, все пак постоянно предават на централно място местоположението на тези, които ги носят...

Например огромно число хора ползват мобилни телефони. 

А програмите на търсачката Гугъл следят от кой точно адрес в Интернет (или от кой точно потребител/име, ако е влязъл в Гугъл с име и парола) идва заявка за търсене. И чрез ключовите думи, които този човек/адрес търси всеки ден различни неща в Гугъл, те (или тези, които им платят или насилят, или принудят чрез държавен закон, даващ неограничени права на държавни чиновници/агенти над живота на частния човек и частните фирми) могат спокойно да създадат автоматично направени личностни "профили" на огромни маси от хора.

И след това, ако им трябва информация за адрес 1.2.3.4 или потребител а.б.в. (напр. Тигър-а) могат за много кратко време да разберат за този човек едва ли не повече от колко той знае за себе си... какво точно го е интересувало, на коя дата в колко часа го е интересувало това, и.т.н, и т.н...

А както чух, повечето последни модели (ако не всички) на мобилните телефони позволяват отдалечено  препрограмиране (напр. от държавните агенти, но и от всеки друг, който би могъл), така че например телефоните да се превърнат в подслушващи и локализиращи устройства (а ако имат и камера - съответното... ), дори когато са изключени. А някои продължават да функционират дори и да им се махне батерията, понеже имат допълнителна вътрешна батерия. А иначе телефонът си работи както обикновено, ти не правиш никаква разлика... 
Че и сам си плащаш за тая "услуга"...

Ако правилно съм разбрал това го правят, защото отделните държавни администрации задължавали производителите да го правят, примерно „за да може държавата да се бори срещу терористите“ или някакви подобни важни държавни причини.
То кой точно е терорист, понякога е спорен въпрос, но засега е така...

Т.е. огромна част от хората отдавна ефективно участват в система, която не прави кой знае какво по-различно от спекулациите относно използването на имплантирани чипове по времето на терора на „звяра“ над вярващите в Исус по цялата земя.  Ако имаш мобилен телефон, ти участваш също, независимо в каква степен.
Но не е само с мобилните телефони – има толкова „джаджи“ вече...
Но това не е грях. Това, че някои злоупотребяват с нещо означава ли, че аз съм виновен поради това, че те вършат грях пред Бога? Не. Те са си виновни пред Бога и ще си отговарят.
Аз мога да си ползвам телефон, а ако искам мога да си сложа и чип с някаква полезна за мен цел – например ако бях диабетик (да пази Бог) това нещо може да ти мери захарта и при нужда да сигнализира, че трябва да се направи каквото там...С това съвсем не омаловажавам написаното в Откр (напротив), а по-скоро искам да обърна внимание на реалния грях в случая и да разсея разни суеверия, като например това, че каквото и да е имплантиране на какъвто и да е чип с каквато и да е цел е непременно било грях пред Бога.

Иначе ще излезе, че и да имаш мобилен телефон или WI-FI мобилен компютър е грях пред Бога...   

[ Редактирано 30.10.08 22:35 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
30.10.08 15:27 Цитирай
изказвания: 1582
http://www.verichipcorp.com/news/1148495301


В тази статия от Вашингтон пост от 2006 г. се посочват "ползите" и "грижата за човека" от това да имаш имплантиран чип.
Това е само началото: под благовиден предлог (здраве, сигурност, борба с тероризма) да убедят хората, че всичко това е за тяхно добро. НО НЕ Е ЗА ДОБРО!

От всичко което си написал, it makes perfect sense накъде върви света. Да, имам мобилен телефон, но античен модел:-)), цръно-бел и нямам намерение да го сменям ТОЧНО по причините, които си посочил! Благодаря на Господа, че ме е освободил до голяма степен от глупавата светска суета да се кича с последен модел неща.

Знаеш ли, че най-много се инвестира в нано-технологиите? Защо, според теб?

Защо според теб се популяризират чисто воайорски предавания като Биг Брадър?

Защо и с каква цел правителствата по света размахват плашилото, наречено тероризъм?!

Защо и с каква цел "не" могат да се преборят с организираната престъпност?

Защо започват да третират ВСИЧКИ граждани като престъпници?
Относно това, което казваш: "иначе ще е грях да имаш моб.телефон и т.н." - това няма нищо общо, защото не е в тялото, а извън него.Светът върви към своя край и второто пришествие на нашия Господ. Примката се затяга все повече и повече, както и сам забелязваш и нищо чудно нашето поколение да доживее онова задължително белязване, описано в Откровението.Дали самият белег на звяра ще е чип или маркер или татуировка, не е толкова важно, важно е, че разработването на какъвто и да е device, който ще бъде имплантиран в хора е значителна крачка към онзи белег. Сега се тества и се обработва съзнанието на масата хора. За да няма бунтове, като тръгнат да го налагат.

А що се отнася до поклонението към сатана, то е навсякъде в най-различни форми. Същността на поклонението към сатана е любовта към парите и стремежа към материално благополучие на всяка цена. Мнозина християни служат на същия "бог".

Не мисля, че образа на звяра, за който говори ап.Йоан ще е непременно статуя или картина. Най-вероятно ще е нещо дигитално, в духа на времето.

Christus regnat
Най-отгоре

    
30.10.08 15:37 Цитирай
изказвания: 1582
eureth:

А както чух, повечето последни модели (ако не всички) позволяват отдалечено  препрограмиране (от държавните агенти, но и от всеки друг, ако може), така че например телефоните да се превърнат в подслушващи и локализиращи устройства (а ако имат и камера - съответното... ), дори когато са изключени. А някои продължават да функционират дори и да им се махне батерията, понеже имат допълнителна вътрешна батерия. А иначе телефонът си работи както обикновено, ти не правиш никаква разлика... 
Че и сам си плащаш за тая "услуга"...

Ако правилно съм разбрал това го правят, защото отделните държавни администрации задължавали производителите да го правят, примерно „за да може държавата да се бори срещу терористите“ или някакви подобни важни държавни причини.
То кой точно е терорист, понякога е спорен въпрос, но засега е така...


И стават все по-евтини, за радост на бедняците, които може и да нямат дом, но затова пък имат телефон последен модел. И тоя телефон се показва като някакъв фетиш - с часове си говорят по него! Новият световен ред има нужда от две "качества" в хората:
1. Глупост
2. Суета

Съчетани в един човек, тези качества го правят силно уязвим от това, да не бъде смятан за "смотаняк", ако не е с най-новия модел телефон, най-суперските маратонки и т.н. И тъй, като подрастващото поколение е силно податливо именно на такива влияния, като прибавим и ширещото се в масовата култура насилие и обезценяване на човешкия живот и чест, като прибавим и безбожието - ето ти го поколението, което с радост ще приеме антихриста.

"If you haven't heard yet, you need to know. VeriChip has come up with a chip that some say is the way of the future. It is the same size, color, etc. of a chip that is currently implanted in animals, just in case they get lost.

Well, I don't think any of you are about to get lost. However, this chip is something that some legislators want implanted in humans. You will be told that it is for your own security and the security of the country as a whole. What do you think of this idea?" Martha Jette,http://www.gather.com/viewArticle.jsp?grpId=-1&articleId=281474976753262
 

[ Редактирано 30.10.08 16:07 ]Christus regnat
Най-отгоре

    
30.10.08 22:22 Цитирай
изказвания: 4916
Е да, (ще) баламосват хората, но въпреки всичко не е грях някой да поиска и да си сложи дори чип, когато това не е свързано с грях пред Бога.
Това смятам, че е важно да се разбере, защото както казах, някои хора смятат, че самото слагане на белег било грях, (напр., презрително и осъдително: "...еди-кои-си ги чипосали..." - т.е.: уж извършили голям грях пред Бога...)
когато всъщност не това (поставяне на белег) само по себе си е грях, а това, че за да получат този белег хората първо ще трябва да се поклонят на сина на гибелта и на направеният му образ/изображение/статуя, който дори ще проговори, понеже Бог ще допусне лъжекпророкът (вторият "звяр"/"диво/хищно животно") да му даде дух. Това е грехът и поради това Бог ще осъди и хвърли в огъня онзи, който се поклони на "звяра", както пише.Според мен огромна част от хората не осъзнават какво става. Някои може да вярват, че това е за добро, други може би се надяват да спечелят огромни суми пари, и т.н. Сатаната ще ги излъже всичките и сметките им ще излязат криви, както и сметките на Адам и жена му са излезли криви. Добре че е Бог да ги оправи, че да не изгинем на съда му като насекоми.

Поздравления за античния модел ще трябва да харчат повече пари в твоя случай...

Мисля, че във всички технологии се инвестира, първо за да се използват за военни цели, понеже светът е зъл и по човешки е логично хората да искат да се защитават, че понякога и да заграбват. Смятам, че скоро ще се появят роботи-войници. В момента тестват и рекламират роботи-сервитьори.

Но проблемът с твърдението, че някакъв чип те превръщал на робот е, че първо това поне на мен засега ми се струва непосилно за съвременната техника, и също, че няма доказателства за подобно нещо. Можеш ли да покажеш един такъв робот... А това, че ще правят това с хората тогава, просто няма покритие в Писанията. Дори да вземат да направят, то все пак това не е отбелязано в Писанията.


За Биг Брадър допускам, че някой е решил, че ще спечели пари, защото много хора са любопитни да гледат по-лични неща за други хора. Но съм съгласен, че това изобщо не изключва отзад сатаната да си плете мрежата за онзи ден.

За тероризма понякога ми се струва, че го използват за да замажат може би собствения си тероризъм.

За организираната престъпност бих казал, че има много организирани неща по света. Не оставам с впечатление обаче, че престъпност вършат само онези организирани хора, чието седалище не са намира в държавните администрации. Просто това да си част от дадена държавна машина не те прави автоматично не-организиран не-престъпник.
Бяха пуснали на ютюб едни неизлъчвани интервюта с Георги Стоев – ако това, което той говори и пише е истина (а понеже са го застреляли демонстративно посред бял ден, то изглежда, че е истина) то това дава отговор на въпроса, който повдигаш.Мисля, че ситуацията е доста сложна – поне от моя гледна точка. Смятам, че въпреки, че хората без спасението на Божия син Исус и без Бог да направи жилище у тях, са си зли и заблудени,  все пак те чрез инстинкта за самосъхранение, който Бог е вложил у всеки човек, винаги мислят доброто за себе си – да са здрави, богати, красиви, уважавани и т.н.
Т.е. те съзнателно не биха тръгнали да се самоунищожават.

Но тъй като сатаната - техният смъртен враг - е по-хитър от тях (той с това е известен още от началото) то той ще ги измами (както и сега ги лъже за много неща). И докато те уж правят най-доброто за себе си, всъщност чрез измамите на сатаната ще направят това, което той ги изманипулира.  Т.е. те без да осъзнават, подмамени от сатаната и не задължително организирани помежду си, просто ще му служат за инструменти да изпълнят волята му. Уж искат да имат власт и пари, и величие, но ще се превърнат в негови марионетки и ще получат всъщност робство, отчаяние, и разруха, и осъждане на Божия съд заради греховете си, и смърт, и още по-лошо - втората смърт. Защото Бог така е определил да се заблудят всички, които са отхвърлили Божия син Исус и истинните му спасителни думи, а са обикнали неправедността и са имали благоволение към нея.
А относно онова поклонение на звяра/(изображението на звяра), за което се говори там,  то ще е конкретно поклонение на обект.

Там този обект е наречен „изображение“ на „звяра“, но може да означава и „статуя“. Пише, че Бог ще допусне онзи лъжепророкът да даде дух на изображението/статуята и тя да проговори, и също ще направи така, че да принуждава всички да се покланят на тази статуята на „звяра“ и съответно да им се слага белег на ръката или челото, така, че който има този белег да може да купува/продава, а който няма този белег да не може да купува/продава.
Т.е. който успее да се укрие от световната държавна машина на „звяра“ и не се поклони на този идол няма да получи такъв белег и няма да може да  купува/продава, а който се поклони -  ще може.И видях друг звяр (гр. "диво/хищно животно" - образ във видението) да излиза от земята. Той имаше два рога като на агне и говореше като змей(змия). И с всичката власт на първия звяр(диво/хищно животно) той действаше пред него и караше цялата земя и жителите й да се поклонят на първия звяр (диво/хищно животно), чиято смъртоносна рана бе заздравяла.

И вършеше големи знамения, че дори и огън сваляше от небето на земята пред хората.
И измамваше земните жители със знаменията, които му бяха дадени да върши пред звяра (първото диво/хищно животно), като казваше на жителите земни да направят образ на звяра
(първото диво/хищно животно), който има рана от меч и остана жив. И даде му се да даде дух на образа на звяра (диво/хищно животно), така че образът на звяра (първото диво/хищно животно)  дори да проговори и прави така, че да бъдат убити онези, които не биха се поклонили на образа на звяра (диво/хищно животно)
И той ще направи така, че на всички - малки и големи, богати и бедни, свободни и роби - да се даде белег на дясната им ръка или на челата им, така че никой да не може нито да купува, нито да продава, освен онзи, който има този белег, или името на звяра, или числото на името му.
Тук е мъдростта. Който има ум, нека пресметне числото на звяра
(диво/хищно животно), понеже е число на човек, и числото му е шестстотин шейсет и шест.


[ Редактирано 30.10.08 22:33 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
03.11.08 12:39 Цитирай
изказвания: 1582
Благодаря за препратката към Георги Стоев, но и без да го гледам нещата са ми ясни. Това бяха и риторични въпроси

Мисля си, че колкото човек е по-малко зависим от модерните технологии, толкова по-добре за него. Не че ползването им е грях, но води до зависимост, която ще бъде много тежка, ако ни се падне да живеем в злото време, за което сега си говорим...

А що се отнася до твърдението ми, че посредством вградения чип антихристите ще могат да упражняват контрол върху поведението на човека на хормонално ниво, ако намеря статията, която неблагоразумно изтрих, ще ти я пусна. Там пишеше, че чипът съдържал литиний, който при опит за премахване на чипа или централно изключване предизвиквал язви по тялото, подобни на тези, описани в Откровението. Не съм лекар, не разбирам от биохимия, за да потвърдя или отрека това, но безспорно е интересно.

Що се отнася до поклонението на звяра, това също е интересен въпрос. Дори и сега цял свят се покланя на сатаната под една или друга форма. Но все пак нашият свят е много, много разделен в цивилизационно отношение. Какво ли ще е това действие, което ще накара целият свят да се поклони на един образ? - (зад който може да стои всичко).

Тъй като политиката е ръководена от икономически интереси и на базата на това разделенията са сериозни и непреодолими, а като прибавим и бездните от разделения между отделните цивилизации (справка Самюъл Хънгтингтън), то какво би могло да накара света да забрави всички различия и да тръгне след звяра? Каква ли ще е тази измама? Имитация на извънземно нашествие? Фалшив месия? Засега можем само да гадаем...
Christus regnat
Най-отгоре

    
03.11.08 14:52 Цитирай
изказвания: 4916

А що се отнася до твърдението ми, че посредством вградения чип антихристите ще могат да упражняват контрол върху поведението на човека на хормонално ниво, ако намеря статията, която неблагоразумно изтрих, ще ти я пусна. Там пишеше, че чипът съдържал литиний, който при опит за премахване на чипа или централно изключване предизвиквал язви по тялото, подобни на тези, описани в Откровението. Не съм лекар, не разбирам от биохимия, за да потвърдя или отрека това, но безспорно е интересно.


Разбирам и сам бих предположил подобни методи на терор, но все пак това не те прави робот, а по-скоро нещо като затворник.

От друга страна не съм сигурен дали самите човешки власти ще имат някакъв интерес някой да не си маха белега (какъвто и да е той). В някакъв смисъл, по човешки погледнато, този белег ще е вид „привилегия“, понеже само чрез него ще можеш да купуваш/продаваш.

Сатаната ще е заинтересован колкото може повече хора да се поклонят на образа/статуята на първия звяр – за да бъдат осъдени от Бога,
но не съм сигурен защо човешката власт би била  заинтересована някой да не може да си маха белега. Какво губят ако някой си махне белега на първия "звяр"?Що се отнася до поклонението на звяра, това също е интересен въпрос. Дори и сега цял свят се покланя на сатаната под една или друга форма. Но все пак нашият свят е много, много разделен в цивилизационно отношение. Какво ли ще е това действие, което ще накара целият свят да се поклони на един образ? - (зад който може да стои всичко).

Тъй като политиката е ръководена от икономически интереси и на базата на това разделенията са сериозни и непреодолими, а като прибавим и бездните от разделения между отделните цивилизации (справка Самюъл Хънгтингтън), то какво би могло да накара света да забрави всички различия и да тръгне след звяра? Каква ли ще е тази измама? Имитация на извънземно нашествие? Фалшив месия? Засега можем само да гадаем...


Онова поклонение ще е конкретно на образа/статуята на първия звяр, както и на сатаната, който му е дал престола си – както разбирам, това ще е едно доста осъзнато поклонение и служене на изображения и творения. Подобно на терора, който Асирийският цар е направил по времето на Даниел, както по-късно и римските императори са принуждавали хората да им се покланят със заплаха от смърт при отказ, понеже уж били богове...

Действието, което ще накара целия свят да тръгне след първия „звяр“ ще бъде, че той, бидейки ранен смъртоносно (т.е. умирайки... ), изведнъж ще се възстанови. Тъй като за мен в този образ във видението – т.е.  „звяра“ (гр. диво/хищно животно) -  се преплитат и цар, и неговата империя, то лично аз не съм сигурен дали това ще бъде чудотворно възстановяване на смъртоносно ранен човек или „смъртоносно-ранена“ империя.
В Откр.17 се казва, че се издигат и падат един след друг 7 царе, и 8-мият ще бъде един от седемте (вече паднал и уж го няма). Както пише, той (ставайки 8-мия цар) излиза от бездната (след това върши греховете си в ролята на „първия звяр“) и отива в гибел.
И светът ще се учуди като види „хищното животно“, което беше и го няма, но все пак го има.
В 13 гл в началото се описва същата причина.
Просто ще стане някакво лъжливо знамение (възстановяване от смърт на човек или на империя), което Бог ще допусне, за да бъдат измамени всички, чиито имена не са записани в Божията книга на живота, понеже не са повярвали в Божия син, Исус от Назарет.
Явно събитието ще е от доста голяма величина и демонстрираната сила ще е твърде голяма и поради това, светът ще каже: Кой е като този „звяр“? кой може да воюва против него?... (Откр 13)

[ Редактирано 03.11.08 14:59 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
03.11.08 15:30 Цитирай
изказвания: 1582
Да, наистина ще трябва да е нещо изключително значимо, та целият свят да тръгне след него. Това според мен има връзка и с казаното от ап. Павел в посл.към солунците относно голямата заблуда на последните времена. Ти как мислиш?

Империите от миналото просто няма начин да бъдат възродени. Освен това, винаги ще има врагове на тези империи. Това, за което се говори в откровението е нещо повече от империя.

Как ти се вижда масовото насаждане на идеята за извънземни цивилизации? Нищо чудно голямата заблуда да излезе точно това (все пак не знам!) - така цялата земя би се обединила пред лицето на извънземно нашествие.Christus regnat
Най-отгоре

    
03.11.08 16:10 Цитирай
изказвания: 4916

Да, наистина ще трябва да е нещо изключително значимо, та целият свят да тръгне след него. Това според мен има връзка и с казаното от ап. Павел в посл.към солунците относно голямата заблуда на последните времена. Ти как мислиш?


Абсолютно. И аз мисля, че говорят за едно и също. Как ще дойде с лъжливи чудеса и знамения, с цел да бъдат измамени съответните хора, допуснато умишлено от Бога.
Същевремнно това ще бъде може би най-изстраданото от Божия народ свидетелство пред света за Божия син, Исус от Назарет. Много хора ще пострадат и ще има и убити, както и самият Исус изрично казва.


Империите от миналото просто няма начин да бъдат възродени. Освен това, винаги ще има врагове на тези империи. Това, за което се говори в откровението е нещо повече от империя.


Е, то трябва само една да се "съживи от мъртвите", не всички. Не зная... Но все пак ако Бог допусне нещо, то ще стане.


Как ти се вижда масовото насаждане на идеята за извънземни цивилизации? Нищо чудно голямата заблуда да излезе точно това (все пак не знам!) - така цялата земя би се обединила пред лицето на извънземно нашествие.


Наскоро гледах отново филма "Денят на независимостта" - голяма промивка на мозъци покрай иначе увлекателния екшън.
(
Чудя се също дали беше умишлено с някаква по-специална цел, или само невъзържана демонстрация на лоби, че президентът на САЩ беше евреин, а брат му пък беше онзи, който взимайки повод от едно (явно гениално) изказване на баща им, му дойде гениалната идея да направи вирус, с който да зарази компютрите на "извънземните" и така да им свали защитното поле и да могат да ги атакуват и унищожат. Така евреите спасиха света от "извънземните".
А и също, преди последната атака имаше призив за молитва. Бащата (бяха го направили леко комичен образ) на президента веднага се обърна към околните: Да, хадей да се молим и започна да се моли на еврейски: Барух ата, Адонай,....
А един лош герой отстрани казва: Ама аз не съм юдеин:
А бащата отговаря: Никой не е съвършен... (Nobody is perfect...)
)

От цялото лъхаше един зарибяващ призив всички народи да се обединят с цел собственото си оцеляване. Бих казал, че това е само примамка, защото след като примерно се обединят, отново ще се окаже, че някои са по-равни сред равните и кой знае какво няма да се промени. Изглежда, че "произлезлите от маймуни" (вярващите в религията Еволюция) никога няма да схванат, че естественият човек в сегашното си състояние е поробен под греха и каквото и да прави накрая все става зло - например резултатът от всички социално-политически експерименти на "мъдри" брадати и голобради "мъдреци"..., но не само.

Та ако се следва парадигмата от този филм, човечеството би трябвало да иска да се обедини срещу общ враг - извънземните.

Но според казаното в Откр. 13 / 17 не изглежда да е такава причината всички да тръгнат след онова "животно". Демонстрацията на "свръхестествена" сила от страна на сатаната, чрез човека на гибелта ще бъде причината, както пише.


Но има един момент, в който може и нещо такова да влезе в действие, въпреки, че не с такива цели (т.е. обединение. Защото те вече ще са си заедно, така или иначе).
Точно в края на Божия гняв (смятам, че първо е голмята скръб, после за много кратко съживяването на мрътвите и грабването, и после Божия гняв) земните войски под предводителстовото на онова "хищно животно" ще се изправят на битка против идващият от небесата Божий син заедно със небесните си войски. И ще бъдат, разбира се, изметени от земята и ще им събират останките със седмици, както пише.
Допускам, че за да надъха бедните войничета, онзи демонизиран злодей, ще им напълни главите с глупсти за изънземни. А те, щом още от сега може би са "обработени" с басни за "извънземни" (но в никой случай сатанински демони... не, изобщо...), не виждам голям проблем да се хванат на поредната сатанинска измама и да започнат да замерят Божия син с жалките си куршуми и оръдия, и там каквото друго имат... и след това да бъдат избити с меча, който излиза от устата му.

А Бог е определил сатанинският им предводител (първият "звяр"), заедно с неговия лъжепророк (вторият "звяр") да бъдат хвърлени живи в огненото езеро, където след 1000 години мъчния ще бъде добавен и сатаната. "Където огънят им не изгасва, и червеят им не умира...".
[ Редактирано 04.12.08 02:00 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
03.11.08 16:47 Цитирай
изказвания: 1582
Не съм гледала "Денят на независимостта", щото като видях плаката с летящата чиния се сетих, че е глупост и промивка. Но и от такива неща човек може да се поучи... Примерно краят на най-новата версия на Индиана Джонс е много поучителен!

Сещам се за един филм с Мел Гибсън, май се казваше "Следите" или нещо от сорта. Та в тоя филм извънземните ни нападнаха (:-D) и голямо шубе беше, щото народът се криеше по мазетата, ама ония - яки, та влизаха навсякъде. Мел Гибсън (който между другото ми е любимия актьор) играеше ролята на католически свещеник, само той не се уплаши от извънземните и когато едно такова (на външен вид приличаше на сатана) му нахълта в къщата, the brave hearth му видя сметката )) Като се видяха победени, извънземните сами избегаха

Това беше малко лирично отклонение

Иначе много, ама много се натрапва в общественото пространство тази тематика. Има хора, които сериозно вярват. От филма с Гибсън ми направи впечатление как гадините тръгнаха по улиците и се явяваха на хората. Какво би попречило сатана и неговите демони да се правят на извънземни и да ходят по улиците, когато бъдат свалени на земята? Нищо.

И тогава всеки, който не е новороден от Божия Дух ще падне в капана на тази измама. Защото ако приемем, че извънземни цивилизации действително съществуват, това прави християнската вяра да изглежда като нещо от миналото. Само че ние добре знаем истината, а тя е, че Бог е създал човека като венец на материалното творение и целия космос за човека. Други като човека Той не е създавал.

И още нещо. От разни материали съм чела, че хора, които са имали контакти от "третия вид" са пострадали физически и психически и повече нямат желание да срещат въпросните "извънземни".Christus regnat
Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF