Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

textus receptus   верую   кръстоносни походи   роден преди всяко създание   сънародници   товит   тумор   хомосексуален   християнски ционизъм   целеустрема църква  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Към страница       >>  
Започване на нова тема
    

12.08.08 11:00 Цитирай
изказвания: 4768
Пускам една тема, която започна задочно

...ти наистина ли не вярваш в десятъка и под каква форма смяташ че е правилно по Словото да се събират даренията? Ако формата на събирането е доскоро дискутираният- дом. църква- тогава кой ще да е отговорният за файнелшъл тайма на даренията и какви-колко-как според теб трябва те да са ?“


Не вярвам, че десятъкЪТ е дарения.

Не вярвам, че едно дарение е по задължение. Иначе не е дарение, а данък.

Не вярвам също в правилността на глобален феномен наречен "домашни църкви" (но липсващ в новия завет), като отговор на светската ситема църква - просто Бог не препоръчва подобно нещо в новия завет - нито като стратегия, нито като обичайно състояние. Ще пусна една статийка с позицията ми. Смятам, че засвидетелстваното от Бога е истината, а то според мен не е точно такова.

Моят отговор относно десятъкЪТ частично е записан тук: ДесятъкЪТ

[ Редактирано 12.08.08 12:21 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
десета,   десети,   десятък,   десятъкът,   десятъци
    
13.08.08 10:49 Цитирай
изказвания: 1582
Десятъкът е част от Моисеевия закон. Новият Завет ясно казва, че законът е преминал с всичките му постановления. Никъде апостолите не събираха десятък, а дарения. Дарението е доброволно или както казва Павел "драговолно". И не е от принуда. А десятъкът е от принуда - защото е под закон.

Сатаната като лукав в ранните дни на християнството е пробвал да накара християните да отпаднат от благодатта, като им е внушавал да се обрязват по Моисеевия закон. Това е принудило Павел да напише цяло писмо по въпроса - към галатяните. И понеже го има черно на бяло, няма как да бъдат лъгани християните днес с обрязване.

Затова лукавият мислил, мислил, па измислил - ДЕСЯТЪК! Кой не дава десятък - у ада! Така, де - не може само по благодат. Дела, трябват другари, дела по закона! Вчера четох едно православно "откровение": кой яде блажно в сряда и петък - у ада! Ха, сега открийте разликата между православни и протестанти Кой познае - по сръбска скара и бира от Тигъра!

[ Редактирано 13.08.08 10:49 ]Christus regnat
Най-отгоре

    
13.08.08 10:52 Цитирай
изказвания: 1582
Еурет, като напишеш това за домашните църкви - пусни го. Ще ми е интересно да видя какво мислиш. Аз лично нямам мнение по въпроса.Christus regnat
Най-отгоре

Анонимен
    
13.08.08 19:43 Цитирай
Гост
Това пак ли, за десятъка?
Не се ли разбра вече, всичко или нищо в Господа ,това не е сделка,а завет за принадлежност,който дава десятък не е схванал Завета с Христос.

Най-отгоре

    
14.08.08 11:31 Цитирай
изказвания: 4768
( οτ http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?3683.30#post_4025 )

Идеята на статията ми за ДесятъкЪТ e,

че в Писанието се говори за:

най-различни видове даване на 10 % нещо (плячка от собственоръчно убити войници-врагове, плодове, животни, но не и пари) 

от някого  (най различни са - хора под Мойсеевия закон, хора не под Мойсеевия закон)

на някого (най различни са - лично на Бога, на царе, на потомците на Леви, на главни свещеници)

било то по задължение от Бога

или по собствено решение без задължение (без задължение означава, че и някой да не даде на някого 10% от нещо, той в никакъв случай не става виновен пред Бога, защото Бог не го задължава да прави това – както например Бог не те задължава да пиеш боза, и дори никога през живота си да не пиеш боза, Бог няма да те обвини в грях относно това).

Но всъщност в Писанието не се говори за „десятъкЪТ“, както учителите на „десятъкЪТ“ на практика учат, че уж се говорело,
и се опитват (неуспешно) да обосноват човешките си заповеди относно техния „десятъкЪТ“ уж чрез Писанието.

И тъй като те основно цитират Божието напомняне към Израел (пр. Мал.3гл.), че Израел са длъжни (под заплаха от прклятеи) да спазват
1.  заповедта за даване на 10% растения/животни на потомците на Леви (а Леви, от полученото - на Аарон),
заповед заповядана им под Мойсеевия закон,
2. както и съответните приноси (това не са волни дарения, а заповядани от Бога задължителни неща),


то тези учители изпадат в незавидното положение да си поставят хомота на Мойсеевия закон на вратовете си, сами грубо нарушавайки Мойсеевия закон по отношение на даването на една десета растения/животни на потомците на Леви.

Т.е. те нито имат основание да слагат този хомот на вратовете на учениците, извращавайки душите им,

нито пък учат правилно закона за тази конкретна десета, написан в Мойсеевия закон,
и така вкарват в голям грях и т.нар. „миряни“/„редови вярващи“,
(защото - щом са си надянали хомота на Мойсеевия закон! - вместо да ги учат как правилно да изпълняват Мойсеевия закон за даване на една десета растения/животни на потомците на леви,
те ги учат как по тежко да го нарушават),

нито пък сами изпълняват закона за десетите от Мойсеевия закон, под който са се поставили самоволно.


Земният, плътски резултат е, че фирмаджиите, пасторите (вярвам, че сред тях, има хора, които са може би много повече Божии слуги от примерно мен по сърце, и може и по дела, но те не могат да променят системата и на практика продължават да й служат),  си пълнят джобовете с парите на често бедните членове на организациите им –

а някои от тях толкова са заминали и са изгубили всякакво чувство, че след като са се позамогнали в резултат на прилагането на това позорно дело в техните организации,
са излезли пред хората и са „свидетелствали“ пред невежите си дойни овце,
че видите ли, „... братя и сестри!, след като започнах да проповядвам за десятъкЪТ, хладилникът ми се напълни“, а онези отговарят: „Амин! Слава на Бога! Wow!“...

Поражението и заблудата са тотални в случая. Жалко за Божиите хора, които волно или неволно участват в това позорно дело.


[ Редактирано 11.09.13 01:04 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
десета,   десети,   десятък,   десятъкът,   десятъци
    
14.08.08 12:12 Цитирай
изказвания: 581
Хладилникът му пълен, защото корема! Но сърцето му празно! Не ща такъв КЕЛЕПИР! Бог не ни е оставил в нужда нито когато следвах старозаветни практики, нито сега!
Аз имам реални нужди, не ЖЕЛАНИЯ; сърцето ми не следва очите ми въпреки многобройните изкушения и Той снабдява това, което ми е НАИСТИНА нужно НА ВРЕМЕТО му, без никакво закъснение - според Неговото богатство в небесни места! Наистина винаги надминава очакванията ми, колкото и "скромен" да е!
Слава да бъде на Неговото свято име!
Няма по-верен от Него! Никога не ни е оставял и забравял! И това не е поради тази или друга причина.
А има толкова много места(проекти), в които може да инвестираме парите си и да споделяме благата си!george

Най-отгоре

    
15.08.08 11:32 Цитирай
изказвания: 372
всеки да дава както е решил аз за себе съм си решил и съм взел решение и не мисля че ако някои доброволно дава 10 % няма дае благословен освен ако не спазва както и сам Исус каза по важните неща закона милоста и да не експлоатира брата си,
то тогава и 100% ако дава пак нищо няма да го ползва пред БогНай-отгоре

    
15.08.08 11:52 Цитирай
изказвания: 1582
BELIATPAPA:

всеки да дава както е решил аз за себе съм си решил и съм взел решение и не мисля че ако някои доброволно дава 10 % няма дае благословен освен ако не спазва както и сам Исус каза по важните неща закона милоста и да не експлоатира брата си,
то тогава и 100% ако дава пак нищо няма да го ползва пред Бог


Щом сам си си определил така, няма нищо лошо. Бог го приема. Тук говорим за принудителното влизане под старозаветен закон и налагането му чрез подсъзнателни и съвсем съзнателни религиозни заплахи: "ако не даваш десятък, Бог ще те накаже с бедност", "ако не даваш десятък, Бог няма да те изцери" и накрая "ако не даваш десятък ще идеш в ада". Сатаната не може да наложи лъже-учение без помощта на заплахите с ада!

 Christus regnat
Най-отгоре

    
15.08.08 12:44 Цитирай
изказвания: 581
А защо точно ДОБРОВОЛНО 10%?
 Защо не по-малко или повече?
Щом е доброволно, то е "на драго сърце" и не е "от принуждение"!
 Това добре, сега следва и да е в правилната почва  - за Божийте важни неща:
 - нуждите на светийте
 - Матей 25 глава
 - Йов 31:5...нататъкgeorge

Най-отгоре

    
15.08.08 14:08 Цитирай
изказвания: 372
според мене всеки трябва да си дава според както е решил в сърцето след като е имал лично време с Господа и тогава да дава
много съм довол че Бог никога нее допуснал да давам вследствие на изнудването на проповедника.
никои никога няма право да казва как да се дава още повече когато човек не знам къде му отиват парите.Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF