Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

двата пътя   диана христова   мехран тавалоки кеше   петкратно служение   повторно кръщение   поради какво бащата изпрати сина си   пророчество   р. бърд   религиозен съюз   спасение  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: История и наследство << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Кое течение във вярата е истинно(то) ?
Започване на нова тема
    

12.08.08 00:26 Цитирай
изказвания: 4781
разкл. от http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?3873.20#post_3924Еурет, с пълното ми уважение към теб, но православната църква не е секта. Май вече го дъвкахме това - секта идва от лат.секцио: отделям. Протестантската се е отделила от католическата и в такъв смисъл е нейна секта. Освен това протестанството в почти всичките му познати форми е просто един... еволюирал католицизъм.

Православието от какво се е отделило? Именно там се държи все още чистото Христово евангелско послание ненакърнено от легализъм. Ако имаш предвид българското пишман-православие, те разбирам. То какъвто народа, такова му и християнството.

Начетен човек си, хайде мисли малко: върни се назад в спиралата на времето. Виж кое от какво е тръгнало и как се е развило.

Относно причастието Сам Исус каза: който яде от плътта Ми и пие от кръвта Ми има общение с Мен. И като каза това мнозинството последователи Го оставиха, като казаха, че това учение е тежко. Вярно е тежко за разбиране. Но за нас чрез силата и свещенодействието на Светия Дух, хлябът и виното на причастието имат силата и смисъла именно на това, което Исус каза.

П.С. - и ти си бил протестант, и аз съм била протестантка. Сигурно и двамата в известен смисъл все още сме повлияни от техните лъжливи човешки учения. Затова - бой по протестантския дух Тигър, с пълното ми уважение и към теб, но е секта. Да, стана дума за това, но лично аз не съм приемал становище, че не е секта, нито че едновремешното значение на думата е действащо и днес (а и дори и да е действащо, пак е секта).

Но лично за мен е безразлично дали е секта или не, тъй като Бог не е казвал нищо лошо за сектите, нито пък нещо добро – просто той не е казвал нищо относно това.
Така че на мен ми е безразлично това, че някой нарича нещо „секта“ или не – дали си секта или не, не може да те препоръча пред Бога.  Други неща те препоръчват пред Бога или не те препоръчват.

Въпреки че не поддържам протестантството, не бих казал, че е „еволюирал католицизъм“, защото противоречи на католицизма във основополагащи неща. Дървото не е еволюирало желязо, въпреки че и двете имат молекули... 
Ако например някои от вярващите Галатия са се обърнали от това да спазват Мойсеевия закон в контекста на писмото до тях, то те са станали секта на бившите критикувани от Павел хора. Секта, секта!

Писано е че е добре пред Бога сред вярващите да има разцепления. Дори и някой да се бил отделил от някого (но така или иначе, посоката на отделяне е много субективна и спорна), това не прави автоматично първия - Божий, а втория - сатанински.
Така, че дори да уповаваш на твоята си теория за т.нар. „секти“, то пред Бога подобна теория изобщо нищо не променя, нито има някакво знчение – Бог преценява по съвсем различен от твоя критерий, кой е негов и кой не, така че подобна теория е напълно безполезна.

Аз нямам кой знае какъв проблем да съм Божий, според Божиите думи и воля, и да отида с Божията благодат при нозете на Божия син,
и в същото време някой да ме овиква със: „Секта, секта!“ - Ами Ок, секта -  щом на някого толкова му харесва да изговаря тази дума -  та „секта“, но при Бога с Божия дар на  вечен живот и праведност чрез вярата в Божия син, който е умрял за мен за да понесе греха ми и да ми дари живот по милост.
Може и „мекта“ - все тая.


Не съм съгласен, че в т.нар. „източно-православие“ се било запазило „чистото Христово евангелско послание ненакърнено от легализъм“. И освен това не само т.нар. „легализъм“ е нещо лошо (за някои), а и много други неща.
Между другото Лутер уважава тези неща, които конкретно споменаваш не по-малко от теб, а може и повече .
А истината най-чисто се е запазила в новия завет и в онези, у които живее Божият Дух за да им напомня всичко, което Божият син е казал.
По принцип хората с черните наметала обичат да се „бият в гърдите“, че нямат Божия Дух. Изводите от това не са трудни...

А феноменът, наречен „българско православие“ е също някакъв израз на т.нар. „източно-православие“ - като се почне от тези с черните наметала и бради отгоре, та до онези, които откровено служат на изображения, на разни картини и мъртвешки кости, с „благословията“ на първите, които пък харно им прибират парите за платените услуги, които предлагат – примерно „освещаване“ на апартамент или фризьорски салон, или пък храм на врачката Ванга.

Ами каквото ми е дал Бог, такова съм. Мисля, връщам се, и като сравня думите на Божия син и на учениците му с „чистото източно-православие“ веднага се виждат много, много разлики – дотолкова, че бих казал, че дори би било твърде голяма похвала за И.П. да се нарече секта на новия завет. „Развитие“ на нашия контекст е откровено „отклонение“, което не говори никак добре.


Относно причастието Сам Исус каза: който яде от плътта Ми и пие от кръвта Ми има общение с Мен. И като каза това мнозинството последователи Го оставиха, като казаха, че това учение е тежко. Вярно е тежко за разбиране. Но за нас чрез силата и свещенодействието на Светия Дух, хлябът и виното на причастието имат силата и смисъла именно на това, което Исус каза.


За това ще отворя отделна тема.П.С. - и ти си бил протестант, и аз съм била протестантка. Сигурно и двамата в известен смисъл все още сме повлияни от техните лъжливи човешки учения. Затова - бой по протестантския дух


Ами аз предпочитам да утвърждавам истината и да се противя не само на заблудите в протестантството (според както Бог ми открие, защото вярвам, че Той е източникът на всяка истина и светлина, и сам е истина и светлина), но и във всяко друго течение, било то „източно-православие“ или „западно-православие“ или каквото и да е, за мен е без значение името му или  връзките му с историята на България или Турция, или Патагония.

[ Редактирано 12.08.08 12:50 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
вероизповедания,   източно-римско православие,   източно православие,   римо-католицизъм,   секти
    
12.08.08 11:57 Цитирай
изказвания: 581
В очакване на следващия кръг!
Добре започнахте!
Нека Бог да помогне да възтържествува истината за всички лица на християнството!
Да ви кажа честно, че по едно време не ми се искаше да се наричам християнин, така се бях ...от всичко, което виждах и чувах около мен.
Просто този пасаж от Деяния исках да го няма, никави рибки, кръстове или други символи.
Исках само да бъда в графата "добри и верни слуго" и даже името ми да не знаят, та затова и влизах като анонимен!george

Най-отгоре

    
12.08.08 13:13 Цитирай
изказвания: 1024
ключовият стих от библията, на който се уповават и католицизмът и православието в различните му форми (византийско, монофизитско, коптска и етиопско, несториянско, църква на изтока и други) е матея 16:18: "пък и Аз ти казвам, че ти си Петър и на тая канара ще съградя Моята църква; и портите на ада няма да й надделеят."

ето какво е традиционното разбиране на този стих например при католиците:
пък аз, исус христос, ти казвам, че ти симоне си петър (камък) и върху тебе ще построя моята църква и тя няма да престане да съществува никога и ще победи. към това католиците добавят, че папата е прекият наследник на петър и следователно католическата църква е църквата на божия син.

ето горе долу как го разбират православните:
пък аз ти кадвам, че ти си петър и на тая канара (под канара някои православни разбират самият исус христос, а други изповедта на вярата на петър, че исус е христос, божият син) аз ще построя моята (на исус христос) църква и портите на ада няма да надделеят над църквата, сиреч православието вечно ще съществува и ще победи. към това те дсобавят, че тъй като православието съществувало още от началото (?!) и продължава да съществува и днес, следователно то е неговата (на христос) църква, която не е преставала да съществува, а пък католиците (според православните) се били отделили от православието и затова католиците са нещо като секта, излязла от православието.

пита се в задачата: правилно ли разбират и тълкуват матея 16:18 католиците и/или православните? и ако да, какво следва за нас от това -- дали тогава да не станем католици или православни?

а ако не - тогава кое е алтернативното тълкуване на този стих?

[ Редактирано 12.08.08 14:03 ]

Най-отгоре

    
12.08.08 13:47 Цитирай
изказвания: 581
Не искам сега да се задълбочавам в тълкуване кое е право и кое не и каква е основата му, а да погледан по надалече, признагът, белегът по който се познава едно нещо дали е добро или зло - ПЛОДЪТ! Нека гледаме плодовете и ако са добри, изобилини и трайни - приемаме ги:
 "Лука 6:43 Защото няма добро дърво, което дава лош плод, нито пък лошо дърво, което дава добър плод. 6:44 Понеже всяко дърво от своя плод се познава; защото не берат смокини от тръни, нито късат грозде от къпина."
В крайна сметка всяко наше дело се познава по плода, и всяка наша дума по сърцето:
"Лука: 6:45 Добрият човек от доброто съкровище на сърцето си изнася доброто; а злият човек от злото си съкровище изнася злото; защото от онова, което препълва сърцето му, говорят неговите уста"
По това и ще отговаряме пред Бог - Справедливия съдия на живите и мъртвите!
Аз предлагам:
1. Да се отвори НОВА тема!
2. Заглавието и да бъде - "Общото и различното в многообразието на християнството"
3. Всеки "според многообразната Божия благодат" да напише в тия две графи какво мисли, да го подкреи със Словото Божие - ЦЯЛАТА БИБЛИЯ, а не осакатените варианти, тези, които разбират еврейски и гръцки да се аргументират и нека ДА БЪДЕ "за обща полза", за "назидание в любовта" според писаното в Ефесяни 4-11.... надолу!
4. Да спрем да търсим РАЗЛИЧИЯТА, защото те САМО водят до препирни и разногласия и да се поучим от мъдростта на Господаря:
"Марка: 9:38 Иоан Му каза: Учителю, видяхме един човек да изгонва бесове в Твое име; и му запретихме, защото не следваше нас.
39 А Исус рече: Недейте му запрещава, защото няма никой, който да извърши велико дело в Мое име, и да може скоро след това да Ме злослови. 40 Понеже оня, който не е против нас, е откъм нас."
и не се подаваме на незрялост както Йоан!
Не говоря за световни обединения, а за единомислие, за платформа, която да позволява диалог( съветване) и ако и тогава има ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ - имаме го за езичник и бирник!
Защо само си хабим силите и енергията, а не събираме "побелялото жито"?!
Жетвата е изобилна, а работниците отпреди 2000г все не стигат!
Който чете - нека разбира!george

Най-отгоре

    
13.08.08 10:31 Цитирай
изказвания: 1582
Отвори я, Джордж.Christus regnat
Най-отгоре

    
13.08.08 22:44 Цитирай
изказвания: 1024
да-а, виждам че никой не смее да се захване с матея 16:18.
адм.бел.
разкл. в: http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?6725.post[ Редактирано 13.01.09 01:16 ]

Най-отгоре

    
14.08.08 12:21 Цитирай
изказвания: 581
Аз смятам - откровението, което разкрива Кой е Исус Христос.
За него става дума в спора преди стих 18!
Те разискваха кой според тях е Исус?
Затова и им заръча да не разгласяват Кое е Той все още!george

Най-отгоре

    
14.08.08 13:45 Цитирай
изказвания: 1024
george:

Аз смятам - откровението, което разкрива Кой е Исус Христос. За него става дума в спора преди стих 18! Те разискваха кой според тях е Исус? Затова и им заръча да не разгласяват Кое е Той все още!


окей,
изповедта на шимон (петър): "ти си помазаникът (христос), синът на живия бог" наистина не беше от него самия, а беше откровение, дадено на петър от отца чрез святия дух. (а между другото, петър още не беше кръстен със святия дух, което пък доказва, че не е задължително човек да е кръстен със святия дух, за да получава откровения чрез святия дух за това кой е йешуа от аназарет).

и наистина след като шимон изповяда с устата си това откровение той получи името петър (на гръцки "петрос", което ще рече скален отломък).

и матея 16:18 буквално гласи:
а аз ти казвам, че ти си петрос (скален отломък) и на тази канара (петра, ж.р.) ще построя моята еклесия (ж.р) и портите на адес (шеол) няма да й надвият.

и така, едно възможно разбиране какво е канарата (петра-та), върху която ще бъде построена еклесията на божия син, е че тази канара е откровението в съчетание с устна изповед, че йешуа от назарет е помазаникът, синът на живия бог.

но остават още неизяснени неща, като например:
1. кога точно господарят йешуа ще построи своята еклесия - дали се има предвид деня петдесетница, както мнозина смятата или говори за друго време.
2. под "еклесия" някяква единна земна организация (като деноминация сред други деноминации) ли да разбираме или нещо друго?
3. портите на адес на кого няма да надделеят: на канарата (ж.р.) или на еклесията (пак ж.р.).
4. какво означава "портите на адес(шеол)"
5. какво значи портите на адес да надвият над канарата, съответно над еклесията?

Най-отгоре

    
02.01.09 14:31 Цитирай
изказвания: 551
Ученик, айде продължи темата де:)http://uragannnn.blog.bg/
Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF