Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

lxx   виктор вирчев   геенна   гностицизъм   държавна тирания   евангелие на просперитета   имиджите на света   кент ховин   увреждане на централната нервна система   частично понасяне на греховете  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Божията общност << Предишна тема | Следваща тема >>
 
" А СЕГА НАКЪДЕ? "- удачен въпрос.
Към страница   <<        >>  
Започване на нова тема
Анонимен
    
11.08.08 14:37 Цитирай
Гост
Искаш ли да кажеш с това, че и в "Прелом" има живот с Господа, пък и не толкова добър, колкото извън ...?
 А за избора - сега те разбрах какво сиискал да кажеш

Най-отгоре

    
11.08.08 17:56 Цитирай
изказвания: 1582
Еурет, с пълното ми уважение към теб, но православната църква не е секта. Май вече го дъвкахме това - секта идва от лат.секцио: отделям. Протестантската се е отделила от католическата и в такъв смисъл е нейна секта. Освен това протестанството в почти всичките му познати форми е просто един... еволюирал католицизъм.

Православието от какво се е отделило? Именно там се държи все още чистото Христово евангелско послание ненакърнено от легализъм. Ако имаш предвид българското пишман-православие, те разбирам. То какъвто народа, такова му и християнството.

Начетен човек си, хайде мисли малко: върни се назад в спиралата на времето. Виж кое от какво е тръгнало и как се е развило.

Относно причастието Сам Исус каза: който яде от плътта Ми и пие от кръвта Ми има общение с Мен. И като каза това мнозинството последователи Го оставиха, като казаха, че това учение е тежко. Вярно е тежко за разбиране. Но за нас чрез силата и свещенодействието на Светия Дух, хлябът и виното на причастието имат силата и смисъла именно на това, което Исус каза.

П.С. - и ти си бил протестант, и аз съм била протестантка. Сигурно и двамата в известен смисъл все още сме повлияни от техните лъжливи човешки учения. Затова - бой по протестантския дух

[ Редактирано 11.08.08 17:58 ]Christus regnat
Най-отгоре
източно-римско православие,   източно православие
    
11.08.08 20:23 Цитирай
изказвания: 1024
Тигър:


Православието от какво се е отделило? Именно там се държи все още чистото Христово евангелско послание ненакърнено от легализъм. Ако имаш предвид българското пишман-православие, те разбирам. То какъвто народа, такова му и християнството.


да-а,
не случайно още когато тигърката се появи разбрах в каква посока е тръгнала - към така нареченото православие. и още в началото й го казах в прав текст.


вече дойдохме и до напълно скараното с фактите твърдение, че в православието (цитирам) "се държи все още чистото христово евангелско послание ненакърнено от легализъм".

следващият етап на заблудата е да се твърди, че православието е единственото истинско християнство и че който не е православен, не е спасен и не може да бъде спасен освен ако не стане православен.

а тъй като тигърката попита от какво се било отделило православието, то ето от какво се е отделило накратко: то непоправимо се е отделило от първоначалното учение на апостолите и отдавна е преминало в човешки, полу-езически, че и съвсем езически фантасмагории и идолослужения смесени тук-там за разнообразие и с някои истини.

а ако питаш католиците, те ще ти кажат, че православието се е отделило от католическата църква.[ Редактирано 11.08.08 20:28 ]

Най-отгоре
източно-римско православие,   източно православие
    
11.08.08 22:42 Цитирай
изказвания: 2104
  Изчаках внимателно да се съберат повече мнения и ви благодаря на всичките за вниманието.
 
хххххххххххх 

  Виждам че се оформя едно общо становище, с което всички са съгласни... май : отделянето от официалното (регистрирано пред държавата и нейните съответни стр-ри) протестантско- евангелско- петдесятно- харизматично християнство (въпреки, че не бихте го нарекли така) , е нещо, което бихте посъветвали всеки вярващ в Исус човек? И още- вие смятате, че в гореизброените среди освен зли духове, събранията не биват посещавани от Святият Дух? - в прав текст това ли е мнението ви ?
  А ако е - следователно тази препратка е към публично поклонение на зли духове - така ли ? : http://ca.youtube.com/watch?v=kA4GIol2sws&feature=related    

хххххххххххх

  Ваш в Исус : Владо.

[ Редактирано 11.08.08 22:46 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
11.08.08 23:20 Цитирай
изказвания: 4781

Владо, мисля, че темата ти беше относно новопоявилия се „глава“, който чрез изопачаване на новия завет иска да узурпира нелегитимна власт върху група хора.

Ти каква позиция застъпваш по случая?


Иначе нямам нищо напротив да обсъждаме в отделна тема това, което се случва днес на т.нар. „църковни служби“ – било то на „евангелисти“, „източно-православни“  или „западно-православни“. Между другото евангелистите най-често нямат нищо общо с протестантството и откровено казано не ми се струва вероятно то да им хареса (да, допускам, че има нищожно количество хора, които знаят изобщо за какво става дума и имат позиция по въпроса - положителна или отрицателна, но не мисля, че те са определящи на фона на огромното мнозинство).
А аз  лично май не съм коментирал ситуациите, за които говориш. В случая има различни хора с различни мнения, а явно и с различни фокуси в коментарите си - не може така просто да се обобщава.

Поздрави

[ Редактирано 11.08.08 23:53 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
12.08.08 00:26 Цитирай
изказвания: 47
vminev:

Изчаках внимателно да се съберат повече мнения и ви благодаря на всичките за вниманието.

хххххххххххх

Виждам че се оформя едно общо становище, с което всички са съгласни... май : отделянето от официалното (регистрирано пред държавата и нейните съответни стр-ри) протестантско- евангелско- петдесятно- харизматично християнство (въпреки, че не бихте го нарекли така) , е нещо, което бихте посъветвали всеки вярващ в Исус човек? И още- вие смятате, че в гореизброените среди освен зли духове, събранията не биват посещавани от Святият Дух? - в прав текст това ли е мнението ви ?
А ако е - следователно тази препратка е към публично поклонение на зли духове - така ли ? : http://ca.youtube.com/watch?v=kA4GIol2sws&feature=related

хххххххххххх

Ваш в Исус : Владо.
Виждам,че малко си се засегнал от отношението ни към официалните вероизповедания.
Аз лично отдавна не се занимавам с тях/вероизповеданията/,защото смятам ,че вярата е лично взаимоотношение и водителство в Бога.
Разбира се ,че има искрени хора по "църквите",но те могат да бъдат маниполирани от подвеждащи пророчества и масовки.
Не искам да кажа,че всички поклонници са поклоници на зли духове, а просто гледат в грешна посока.
Всички привидно гледат към Христос,но се забравя за Матея 5,6,7 глава. Името на Исус се експлоатира като "знаме "около което се събират малки "частни армии".
Всички тези малки "църковни армии " около множеството "знамена"не се сплотяват,а напротив хулят се и гледат да се докарат пред властите с разни програми и масовки.
Структурите на управление са досущ като светските ,интригите ,"духовните" кариери и самочувствието на единствените носители на истината.
Това питам какви плодове са?
Плюс това са мноого уязвими при едно гонение ,при тези егоцентрични "лидери".
Задавам един примерен сценарий:/скоро може да се случи предвид ,това какви времена идват/

Идват няколко представители на общината и двама полицаи ,слагат печати на вратите на "църквата" изолират "лидера" и всичко свършва.
Всички угорчени си разотиват и си казват Господи  защо?

Истинската Църква не разчита на това,не може да бъде спряна със забрани.
Фокуса на нашата вяра е Исус Христос и сплотявани от Неговата любов я предаваме един на друг.
Не може да се ходи на църква ,църквата сме ние !


Най-отгоре

    
12.08.08 02:02 Цитирай
изказвания: 551
Да, ние сме църквата хахаахахаххаах бравус:))) Иване!http://uragannnn.blog.bg/
Най-отгоре

    
12.08.08 08:46 Цитирай
изказвания: 2104
Привет на братството!
хххххххххххххххххххх

 Ivan QS каза :
" Виждам,че малко си се засегнал
от отношението ни към официалните вероизповедания
"
  - абсолютно не. Реторичният ми към вас въпрос беше с цел и вие и аз да размислим. Много от вашите становища са споделени от мен и съругата ми, но спецефично това, че официалните вероизповедания (имам впредвид конкретноцитираните от мен, нетрадиционните) не са демонични системи и напълно човешка работа, тъй като по своя преценка бих могъл да кажа, че е имало моменти, в които Царят Е слизал и Е пребивавал сред народа си в такива събрания. Зная какво ще кажете- да, но след това какво става. Факт е, че Е идвал и е посещавал народа Си- значи не са напълно демонични структури.
хххххххххххххххххххх

  IvanQS каза :
" Плюс това са мноого уязвими при едно гонение ,при тези егоцентрични "лидери".
Задавам един примерен сценарий:/скоро може да се случи предвид ,това какви времена идват/

  - виж препратките от статията ми "Лидер или ..." - там е видно, че си прав в съмненията си- структурата е непригодена да минава през такива сътресения и лидерите започват да се борят за религиозните си (и тези на църквата ) права. 
  Аз лично отдавна съм видял дисфункционализма в структурите и вътрешното естество на т.н. "църкви", но таях маалка надеждица, защото със съпругата ми не бяхме готови да направим скока към пълно отделяне в домашна църква.
хххххххххххххххххххх

 eureth каза:
  " Владо, мисля, че темата ти беше относно новопоявилия се „глава“, който чрез изопачаване на новия завет иска да узурпира нелегитимна власт върху група хора."
 - не, темата ми беше относно ситуацията с такаописаният човек и най- вече какво според теб и всинца ви е редно да сделяеме със съпругата?!
хххххххххххххххххххх

 eureth каза:
"Ти каква позиция застъпваш по случая?"
 - ами моята позиция е, че колкото и да обичах и да исках да работим заедно с този човек, при така поставените условия и платформа на взаимоотношенията, е меко казано...унизително за мен да му протегна ръка за екипно служене. Изискванията му освен плътски, са и наскърбителни към Святият Дух. 
хххххххххххххххххххх

 Ivan QS каза :
" Истинската Църква не разчита на това,не може да бъде спряна със забрани."
 - абсолютно съм съгласен.
  Значи, за нас най- доброто е практично : да върна ключовете от църквата на "лидера", да си стиснем ръцете за сбогом и да се благословим, като сме си простили преди това. Да започна да приемам братя и сестри в дома си, като си служиме според Словото. Да понеса гонението от официозите, клевети, клетви и ругатни (ама то и сега си ги преминаваме- от предишната ни church ) като внимавам какво и как им отговарям пред Господа. Да насърча хората в свободата на Духа и в персоналното водителство на Господа. И в този път- ? Ако съм ви разбрал правилно....
хххххххххххххххххххх

  Благодаря, за всичко! Много от моите мисли и отношение бяха презентирани от IvanQS , други от eureth и така-  благодаря!
  А относно петкратните дарове - понеже eureth беше казал, че това е заблуда и се използва за манипулация, а аз лично вярвам в петкратните дарове на Духа и тяхното функциониране в Тялото -  eureth, би ли ми дал препратка, или мнение за повече инфо към твоята позиция?
хххххххххххххххххххх
  Господ да Бъде със сърцата ви!
  Ваш в Христос : Владимир.
 

[ Редактирано 12.08.08 09:39 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
12.08.08 09:48 Цитирай
изказвания: 1582
ученик:


следващият етап на заблудата е да се твърди, че православието е единственото истинско християнство и че който не е православен, не е спасен и не може да бъде спасен освен ако не стане православен.

а ако питаш католиците, те ще ти кажат, че православието се е отделило от католическата църква.[/html]


Е, слава Богу, че Исус ясно е казал: "който вярва в Мене няма да дойде на съд, но е преминал от смърт в живот." А и в целия Нов Завет съвсем ясно е казано как човек се примирява със Създателя и се спасява - по благодат чрез вяра в Исус Христос. И слава Богу, че никъде в Новия Завет не се твърди, че църквата е спасителка или че дадена форма на вероизповедание е спасител. Няма и намек за такива работи.

То сега някои толкова са се надули с принадлежността си към дадено изповедание, без да има грам библейска основа, а пък ако имаше и едно стихче... представям си...

Затова, ученик не се притеснявай - няма как да стигна до подобни мисли. Това, че някои православни ги твърдят само показва колко са се заслепили. Но познавам православни, които НЕ ги твърдят! Съвсем отделен е въпросът с гордостта на евангелисти и протестанти - те всички, без изключение, твърдят, че са единствените и правилните. Че тяхната форма на поклонение е единствената и правилната. Това е възгордяване - най-големият и смъртоносен грях, който причини падението на един ангел.

Аз просто търся отговор на въпроса: след като Исус каза, че портите адови няма да надделеят на Неговата църква, то тогава коя е тази църква? Протестанството във хилядите му варианти е ясно, че не е. Католицизмът с извращенията му - също не е. Остава православието. Все още нямам 100% сигурност, че това е Църквата, защото не познавам достатъчно добре и в пълнота ученията му.

На въпроса на В.Минев, дали смятаме клипа в youtube за поклонение на сатаната - мисля точно както Иван.Christus regnat
Най-отгоре

    
12.08.08 10:24 Цитирай
изказвания: 4781


Тигър:
Еурет, с пълното ми уважение към теб, но ...


разкл. http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?3929Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<        >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF