Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

1 тим. 4.14   asah   езици от духа   йоцеф надаркани   кийт де майо   наставници   отделяне за бога   плоска земя   филип петков   яков арминий  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Форуми :: Други теми << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Без тема...
Контрол за достъп в тази тема определен от автора или администрацията:
анонимнипубликуване блокирано
Към страница   <<      
Започване на нова тема
Анонимен
    
26.02.18 12:56 Цитирай
Гост
Ако бяхте християни, щяхте да се притеснявате как да се говори словото на т ези хора, а не че са дошли в Европа. Какво, дошли са ти на крак, понеже ти не си отишъл да им разкажеш божието слово, а още и се оплакваш... Трябва покаяние за подобно "християнско" поведение!!!!

Най-отгоре

    
26.02.18 13:57 Цитирай
изказвания: 4572

Анонимен:

Ето как говори Библията по темата:

Цариградски (1914)
Римляни 9
1. Истина говоря в Помазания, не лъжа, (понеже имам съвестта си с мене която ми свидетелствува в Духа Светаго,)
2. че имам голема скръб и непрестанна мъка на сърдцето си.
3. Защото желал бих сам аз да съм анатема, сиреч, отлъчен от Помазания, заради моите братя и за моите по плът роднини;
4. които са Израиляни, и на които принадлежат усиновението, и славата, и заветите, и законоположението, и Богослужението, и обещанията;
5. На които са и отците, и от които се роди по плът Помазания, който е над всичко Бог благословен во веки. Амин.

 

за протокола, във връзка с горния цитат на ан.,

темата, където беше пуснато горното изказване, не е за юдеите по принцип, а за специфично движение сред иудеите, което далеч не е споделяно от всички иудеи, а някои от тях открито му се противопоставят.

 

допълнително, колко Бог пък подкрепя определени деяния, св. с това, е предполагам също важен въпрос

 

 

 

 

 

 

Също, освен половинчатия цитат от Анонимен (по познат маниер), писано е още:

 

"...

Истина говоря в помазаника - не лъжа и съвестта ми ми съ-свидетелства в светия Дух - че скръбта ми е голяма и е непрестанна мъката в сърцето ми. Защото бих желал сам аз да съм обречен [на отделяне] от помазаника за моите братя, моите братя по плът, които са израелци, чиито са осиновяването, и славата, и завещанията, и въвеждането на закона, и службата, чиито са бащите и от които е [Божият] помазаник-цар що се отнася до плътта, който е над-всички Бог, благословен във вековете. Амѐн.
 
Но*1 не е така, както че е пропаднало Божието слово.

          Защото не всички, които са от Израел, са Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са потомство*2 на Авраам [по плът].
 
А [както пише, истината е, че]: "по Исаак*3 ще се нарича семето ти." Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца].

..."

Из п-мо до римл., 9гл

 

------

*1 т.е.: Но въпреки положението на плътските израелци, отхвърлили Божия помазаник-цар, Божия единствен син Исус от Назарет, и съответно погубващи душите си чрез оставането в греховете си и, вместо истината, прегръщайки сатанински заблуди относно истинския Божий помазаник-цар,
то това което Бог е казал относно "Израел" не е пропаданало или отпаданало, и остава вярно и в сила, ако и това да изглежда напълно противоречиво твърдение, предвид случилото се в Израел.

*2 семе

*3 Исаак е обещан на Авраам от Бога - т.е. той е по Божие желание и благоволение, а не по човешко желание, заслуги, усилия или нещо такова,
т.е. не както е Исмаел, който е само плътски син на Авраам и няма нищо общо с обещанието към Авраам за (Божий) народ от Авраам
Така и онези, които са само по плът потомци на Авраам, не са много по-различни от Исмаел/Ишмаел, който (сам евреин от баща евреин - Авраам) е само по плът син на Авраам, но не и част от Божия обещан на Авраам народ.
Понеже Бог не е длъжен на никого за каквото и да е, и е пожелал да прави само онова, което е благоволил да обещае. Това което Бог не е обещал, ние нямаме основание да очакваме - напр. нямаме основание, дадено от Бога, да очакваме, че всички плътски потомци на Авраам (или: евреи - било от Исмаел, или Ицхак) ще бъдат част от Божия народ, Израел.


[ Редактирано 16.05.18 13:55 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

Анонимен
    
14.05.18 22:12 Цитирай
Гост
Руска пропаганда...

Най-отгоре

Анонимен
    
15.05.18 07:04 Цитирай
Гост
Анонимна пропаганда...

Най-отгоре

Анонимен
    
19.05.18 01:21 Цитирай
Гост
Благовестието е божията сила за спасение на всеки, който вярва... Да се занимава човек с човешки справедливости/несправедливости е бездънна яма... Оставете тези неща за деня на съда и отидете да говорите благовестието на всички народи!

Най-отгоре

Анонимен
    
17.12.18 19:02 Цитирай
Гост
(разкл. от: Слуги)

eureth:

Мисля, че понякога има такива случаи, дори и при чистосърдечни хора.<br/><br/>Но също така вярвам, че Бог е дсотатъчно способен да доведе своите искрени синове и дъщери до познанието на това, което трябва да знаят според Него. <br/><br/>Но това не означава, че ако някой знае дадена истина, едва ли не трябва да си мълчи, понеже Бог е силен. Бог може да пожелае да използва именно него за дадена своя цел. <br/><br/>Не казвам, че някой човек може да "помогне" на Бога в каквото и да е, но ако е готов да Му служи тогава е това е много добре, най-малко него.<br/>

{[(/ >integer Аз мога и съм готов да говоря от негово име,от името на TATKO от името на ГОСПОД </)]}

Най-отгоре

Анонимен
    
18.04.19 23:24 Цитирай
Гост
СЕРИАЛИ "ЗАПАДЕН СВЯТ" И "ИГРА НА ТРОНОВЕ" ИМАТ ВРЪЗКА С ТЕМАТА

Най-отгоре

Анонимен
    
19.04.19 10:48 Цитирай
Гост
С ТАЗИ ВСИЧКИ ИМАТ
адм.бел.
разкл. в: "ние сме падналите ангели"


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<      
 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF