Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

георги чернев   димитър дакашев   епископи   иконобъхтияние   олио   правилна молитва   реформация   учени   фелоушип   югославия  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   03.01.20 15:34
Интересно разяснение относно числата в писанието (кратко) : https://youtu.be/XlyGvmUhjzA
 
Владо   31.10.19 11:45
Изключително интерес дебат между лъжеучителя рави Товия Зингер и друг евреин, доктор Браун : https://youtu.be/gYfZxkrqS_E
 
eureth   06.10.19 14:21
(Като изключа нумерологията/gematria) бих казал, че размислите му относно Ис.53 са чудесно и животоспасяващо свидетелство за плътските му сънародници (дано го чуят!) - понеже, както изглежда, този човек сега вече е станал син на Абраам.
 
Владо   06.10.19 13:17
“Скритият” Помазаник в писанията - раби Яков Рамбзел казва “Святият Дух ми откри!” : https://youtu.be/4KSIBFWQqsE
 
eureth   06.10.19 13:00
Относно подобни практики (според мен имащи връзка и с иудейските практики/учения "кабала", пък били те и адаптирани от разни хора и наречени "християнски"...) аз лично съм скептичен (и бих казал дори подозрителен), понеже Бог не е говорил относно такива неща, и че е имал предвид подобни цифрови комбинации и (за мен произволни) изводи. Бих очаквал, че с подобни цифрови еквилибристики би могло да се достигне до какви ли не уж "Божии" "истини" на базата на произволен текст, независимо от използвания език.

Към страница   <<      
Започване на нова тема
Анонимен
    
26.02.18 12:56 Цитирай
Гост
Ако бяхте християни, щяхте да се притеснявате как да се говори словото на т ези хора, а не че са дошли в Европа. Какво, дошли са ти на крак, понеже ти не си отишъл да им разкажеш божието слово, а още и се оплакваш... Трябва покаяние за подобно "християнско" поведение!!!!

Най-отгоре

    
26.02.18 13:57 Цитирай
изказвания: 4492

Анонимен:

Ето как говори Библията по темата:

Цариградски (1914)
Римляни 9
1. Истина говоря в Помазания, не лъжа, (понеже имам съвестта си с мене която ми свидетелствува в Духа Светаго,)
2. че имам голема скръб и непрестанна мъка на сърдцето си.
3. Защото желал бих сам аз да съм анатема, сиреч, отлъчен от Помазания, заради моите братя и за моите по плът роднини;
4. които са Израиляни, и на които принадлежат усиновението, и славата, и заветите, и законоположението, и Богослужението, и обещанията;
5. На които са и отците, и от които се роди по плът Помазания, който е над всичко Бог благословен во веки. Амин.

 

за протокола, във връзка с горния цитат на ан.,

темата, където беше пуснато горното изказване, не е за юдеите по принцип, а за специфично движение сред иудеите, което далеч не е споделяно от всички иудеи, а някои от тях открито му се противопоставят.

 

допълнително, колко Бог пък подкрепя определени деяния, св. с това, е предполагам също важен въпрос

 

 

 

 

 

 

Също, освен половинчатия цитат от Анонимен (по познат маниер), писано е още:

 

"...

Истина говоря в помазаника - не лъжа и съвестта ми ми съ-свидетелства в светия Дух - че скръбта ми е голяма и е непрестанна мъката в сърцето ми. Защото бих желал сам аз да съм обречен [на отделяне] от помазаника за моите братя, моите братя по плът, които са израелци, чиито са осиновяването, и славата, и завещанията, и въвеждането на закона, и службата, чиито са бащите и от които е [Божият] помазаник-цар що се отнася до плътта, който е над-всички Бог, благословен във вековете. Амѐн.
 
Но*1 не е така, както че е пропаднало Божието слово.

          Защото не всички, които са от Израел, са Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са потомство*2 на Авраам [по плът].
 
А [както пише, истината е, че]: "по Исаак*3 ще се нарича семето ти." Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца].

..."

Из п-мо до римл., 9гл

 

------

*1 т.е.: Но въпреки положението на плътските израелци, отхвърлили Божия помазаник-цар, Божия единствен син Исус от Назарет, и съответно погубващи душите си чрез оставането в греховете си и, вместо истината, прегръщайки сатанински заблуди относно истинския Божий помазаник-цар,
то това което Бог е казал относно "Израел" не е пропаданало или отпаданало, и остава вярно и в сила, ако и това да изглежда напълно противоречиво твърдение, предвид случилото се в Израел.

*2 семе

*3 Исаак е обещан на Авраам от Бога - т.е. той е по Божие желание и благоволение, а не по човешко желание, заслуги, усилия или нещо такова,
т.е. не както е Исмаел, който е само плътски син на Авраам и няма нищо общо с обещанието към Авраам за (Божий) народ от Авраам
Така и онези, които са само по плът потомци на Авраам, не са много по-различни от Исмаел/Ишмаел, който (сам евреин от баща евреин - Авраам) е само по плът син на Авраам, но не и част от Божия обещан на Авраам народ.
Понеже Бог не е длъжен на никого за каквото и да е, и е пожелал да прави само онова, което е благоволил да обещае. Това което Бог не е обещал, ние нямаме основание да очакваме - напр. нямаме основание, дадено от Бога, да очакваме, че всички плътски потомци на Авраам (или: евреи - било от Исмаел, или Ицхак) ще бъдат част от Божия народ, Израел.


[ Редактирано 16.05.18 13:55 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

Анонимен
    
14.05.18 22:12 Цитирай
Гост
Руска пропаганда...

Най-отгоре

Анонимен
    
15.05.18 07:04 Цитирай
Гост
Анонимна пропаганда...

Най-отгоре

Анонимен
    
19.05.18 01:21 Цитирай
Гост
Благовестието е божията сила за спасение на всеки, който вярва... Да се занимава човек с човешки справедливости/несправедливости е бездънна яма... Оставете тези неща за деня на съда и отидете да говорите благовестието на всички народи!

Най-отгоре

Анонимен
    
17.12.18 19:02 Цитирай
Гост
(разкл. от: Слуги)

eureth:

Мисля, че понякога има такива случаи, дори и при чистосърдечни хора.<br/><br/>Но също така вярвам, че Бог е дсотатъчно способен да доведе своите искрени синове и дъщери до познанието на това, което трябва да знаят според Него. <br/><br/>Но това не означава, че ако някой знае дадена истина, едва ли не трябва да си мълчи, понеже Бог е силен. Бог може да пожелае да използва именно него за дадена своя цел. <br/><br/>Не казвам, че някой човек може да "помогне" на Бога в каквото и да е, но ако е готов да Му служи тогава е това е много добре, най-малко него.<br/>

{[(/ >integer Аз мога и съм готов да говоря от негово име,от името на TATKO от името на ГОСПОД </)]}

Най-отгоре

Анонимен
    
18.04.19 23:24 Цитирай
Гост
СЕРИАЛИ "ЗАПАДЕН СВЯТ" И "ИГРА НА ТРОНОВЕ" ИМАТ ВРЪЗКА С ТЕМАТА

Най-отгоре

Анонимен
    
19.04.19 10:48 Цитирай
Гост
С ТАЗИ ВСИЧКИ ИМАТ

Най-отгоре

муспи
    
02.08.19 13:34 Цитирай
Гост
Преди няколко години написах еврейската версия, че Адам и Ева (клонирана) са първите хора, за да наблюдавам как ще реагира огромната диаспора у нас евреи и еврействащи. Пълно мълчание, и го забравих. Сега го виждам и ето и истината: Тя е, знаем я всички - "Аз съм истината". Когато Той казва - Аз съм от първите хора, има предвид създадените преди Аврам и Клона му. Те са и създадените от Бога. А кой е създал вторите, Адам и Ева и много милиардното му потомство заляло днес света, и осъден на смърт заради тях и присъдата е изпълнена - "Остави мъртвите да погребват своите мъртъвци, ела и ще получиш вечен живот". На това съобщение също няма да има реакция,защото повиканите са "един на хиляда и двама на десет хиляди". И още нещо - агонията на многомилиардната биомаса е приятна за обитателите на Небето. Доказателства? - Духа на Евангелието.

Най-отгоре

Анонимен
    
02.08.19 17:22 Цитирай
Гост

За какво става дума в горното изказване?

 

 

 

муспи:

Когато Той казва - Аз съм от първите хора


Кой казва "Аз съм от първите хора" ?

 

 

 

муспи:

Адам и Ева (клонирана) са първите хора
муспи:

А кой е създал вторите, Адам и Ева и много милиардното му потомство


Според теб Адам и Ева първите създадени от Бога хора ли са, или вторите? Понеже не може и двете.

 

 

 

муспи:

агонията на многомилиардната биомаса е приятна за обитателите на Небето


?

 

 

 

 

 

Като цяло, да не би нещо сериозно (с лоши последствия) да се е случило напоследък?

 

 

 

 

 

ПП

Става дума за същия/-та "муспи" от тази тема, нали:

"ние сме падналите ангели"

 


[ Редактирано 02.08.19 17:39 ]

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<      
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF