Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

ipad   буквата убива   господ който ме люби   единородният   еровоам   никеа   свят смях   създаване на света   хирургическа операция   човекът на греха  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   31.10.19 11:45
Изключително интерес дебат между лъжеучителя рави Товия Зингер и друг евреин, доктор Браун : https://youtu.be/gYfZxkrqS_E
 
eureth   06.10.19 14:21
(Като изключа нумерологията/gematria) бих казал, че размислите му относно Ис.53 са чудесно и животоспасяващо свидетелство за плътските му сънародници (дано го чуят!) - понеже, както изглежда, този човек сега вече е станал син на Абраам.
 
Владо   06.10.19 13:17
“Скритият” Помазаник в писанията - раби Яков Рамбзел казва “Святият Дух ми откри!” : https://youtu.be/4KSIBFWQqsE
 
eureth   06.10.19 13:00
Относно подобни практики (според мен имащи връзка и с иудейските практики/учения "кабала", пък били те и адаптирани от разни хора и наречени "християнски"...) аз лично съм скептичен (и бих казал дори подозрителен), понеже Бог не е говорил относно такива неща, и че е имал предвид подобни цифрови комбинации и (за мен произволни) изводи. Бих очаквал, че с подобни цифрови еквилибристики би могло да се достигне до какви ли не уж "Божии" "истини" на базата на произволен текст, независимо от използвания език.
 
eureth   06.10.19 10:54
относно "Богове сте вие" също стана дума тук, надолу в изказването:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?1662.post


RSS Емисии
rss1.0
Форуми :: Общи теми за вярата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Изгонване на нечисти духове
Към страница   <<      
Започване на нова тема
    
26.03.09 00:08 Цитирай
изказвания: 605
Амин!

Най-отгоре

    
26.03.09 01:38 Цитирай
изказвания: 171
Книгата е на български. Учението е от небето доколкото мога аз да видя.

 Видях много резултати и ползи за християните, и видях също как хора отказваха помощ и отидоха на по-зле. За мен беше лесно - Бог ме сблъска с демоните в мен още като повярвах. Така че по-късно ми беше сравнително лесно да приема учението, че християните могат да имат демони - нали го изпитах на гърба си. 

Най-отгоре

    
03.04.09 19:19 Цитирай
изказвания: 605
(разкл. от: Проклеване?)

И аз го смятам за добро дело , Владо.Писанията свидетелстват за това.

Само дето не свидетелстват , да са гонени демони от родени отново хора , тоест братя.Това е въпросът.Докато не ми посочиш такива примери в Писанията , ще те призовавам да се откажеш от това лъжеучение.
Няма как , Владо

[ Редактирано 03.04.09 22:08 ]

Най-отгоре

    
03.04.09 19:24 Цитирай
изказвания: 2084
Добре, Смол, добре- .

Биг брадър те благославя . Бог с теб." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
28.05.09 13:40 Цитирай
изказвания: 88
Смол здравей! Как си? Почуствах се малко неловко, когато разбрах, че липсата ми се е усетила от мойте виртуални приятели, но се налагаше - както и да е...по темата. Аз съм на мнение, че библията не е книга, която пише всичко и за всичко. Да тя е боговдъхновена и засяга основни въпроси за Бог и човека, но няма отношение, поне такова каквото ние търсим по всички въпроси, в детайли. Аз също вярвам, че новородени вярващи могат да се нуждаят от гонене на демони. Израстнах в църква където се споделяше, че това е невъзможно, защото сме нямали пример в Н.З. Но по работа бях в Иран и там видях новородени хора от които се гонеха демони и това беше видимо реално, истинско и ефектно. Може би, повечето объркване по въпроса настъпва в следствие на "неразбирането" на придобивките на кръста. Знаем, че Исус ние освободил от закона, смърта, болестите и проклятието. Също така нашите грехове са били простени веднъж за винаги.

Евреии. 9:24 - Защото Христос влезе не в ръкотворено светилище, образ на истинското, но в самите небеса, да се яви вече пред Божието лице за нас;
25 и не за да принася Себе Си много пъти, както първосвещеникът влиза в светилището всяка година с чужда кръв,
26 (иначе Той трябва да е страдал много пъти от създанието на света); а на дело в края на вековете се яви веднъж да отмахне греха, като принесе Себе Си в жертва.
27 И тъй като е определено на човеците веднъж да умрат, а след това настава съд,
28 така и Христос, като биде принесен веднъж, за да понесе греховете на мнозина, ще се яви втори път, без да има работа с грях, за спасението на ония, които Го очакват.

Все пак обаче, ние имайки тази преференция, все още се очистваме от греха, да юридически сме оправдани, но практически този процес тече. Да вземем например това, че в Исус сме освободени от проклятието на закона, и все пак много вярващи живеят с признаците на проклятията на закона посочени в Втор. 28. В петровото послание се казва, че Исус ни е изцелил от болестите чрез Своите рани, но ние все още боледуваме, както е казано и в Мат 8:17, че Той се е натоварил с болестите ни, като Матей го отнася до пророчествата на Исая, на които се позовава и Петър, тоест не говорим за болести в духа, а такива физически. Именно за това в контекста на Мат 8:17, става въпрос. И все пак ние боледуваме. Аз си го обеснявам така: Изцелени, простени, освододени от проклятието и демоничните сили и връзки, но с нужда да приложим това в живота си чрез вяра и устояване. От там и за мен става ясно, че новороден човек, може да се нуждае от освобождение, което Исус е изработил за него. Иначе за конкретни примери мисля, че има индиректни стихове за това:

Гал3:3 - Толкоз ли сте несмислени, че, като почнахте в Духа, сега се усъвършенствувате в плът?

Това което аз разбирам от този стих е, че можеш да започнеш в духа, като се новородиш и т.н, но после да продължиш плътски, а какво става с легалистите, чие учение те проповядват, от какъв дух говорят? И какъв статут им определя словото - законници

Гал.3:10 - Защото всички, които се облягат на дела, изисквани от закона, са под клетва, понеже е писано: "Проклет всеки, който не постоянствува да изпълнява всичко писано в книгата на закона".

резултат: Беше си добре човека, но се върна в статут на проклятие, ха сега де........всичко си беше о.к!?

Проклятието е демоничното влияние в естеството на човека, тоест то работи до пълното отделяне на човешкият дух от Бога. Проклятието не просто състояние, то е задвижвано от демони и сили, които превземат съзнанието на вярващият и го връщат в старият статут. Такъв човек не може да се въстанови само със съвети и душегрижителство, трябва осилена молитва за душата му, и същевремена опозиция срещу силите довели го до това състояние.

П.С- Намирам по малко време за писане, но ще се включвам когато мога.

Най-отгоре

    
28.05.09 15:32 Цитирай
изказвания: 605
Здрасти , Дерек!Появи се най - сетне .Благодаря ти , добре съм.

Точно това е въпросът , дерек , дали са новородени хората. Как разбра?Как го установи , понеже говорят езици ли?Те и тези езици може да са от демоничен произход , вече се писа и за това.

Новородените от Духа , си личат по плодовете.Демоните са същества , не състояния или болести.Ако демон или демони са в човека те имат контрол над него.Контролират го , той най- често не е смислен.
Когато са изгонени , става смислен , и тогава е смислено да му се благовести Исус , та да се покае , повярва и спаси.Тогава се и новоражда от Духа , не живее вече за греха и го мрази.Ако съгреши , търси Бога за прошка и го моли да му помага това да не се случва вече.
Това че вярващите съгрешават , не значи че за това са виновни демони , а нашето естество и понякога непокорството ни към Бога.Но освещението е процес , целта му е да заприличваме все повече на Господаря Исус , което е Негово дело в нас.
Разликата между нас , вярващите и невярващите е именно че сме ново създание  , което не живее в грях , като начин на живот , а винаги се стреми към мир и близост с Бога.

Затова и няма примери за демони в родени отново хора , понеже Духът на Бога не може да съжителства някъде заедно с демон.Цитатите които ти даваш , братко , се отнасят до други неща , не до демони във вярващи хора.
адм.бел.
разкл. в: Без тема...


[ Редактирано 28.05.09 15:36 ]

Най-отгоре

Анонимен
    
10.06.11 20:12 Цитирай
Гост
a hridtiianite prodaljavat da stradat ot demonite, koito jiveiat v tiah. dnes ima tolkova mnogo che...

Най-отгоре

Анонимен
    
16.07.19 01:10 Цитирай
Гост
има демони , щом казваш ти че няма демони , значи и ти си обладан от няколко демона !

Най-отгоре

Анонимен
    
16.07.19 01:10 Цитирай
Гост

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<      
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF