Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

алегорично царуване   анонимно участие   градината   забогатяване   поведение   развод и повторен брак   скръб по бога   създание   тетраграма   тялото  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Към страница   <<      
Започване на нова тема
    
09.08.08 12:24 Цитирай
изказвания: 2104
BELIATPAPA:

човек които ходи в правоалавна червка но иска да намери истината за Бог

хххххххххххххххх

  Скъпи бял братко, какво те кара да мислиш, че след като ти не можеш да му представиш Исуса ние ще свършим тази работа - и то по- добре?! От опит зная, че пишейки по форумите, хората са по- често прикрити и несериозни, предпочитат да се бъзикат и...., но в личен разговор е мнооого о- различно. Аз лично имах един такъв случай- един "брат" ме сравняваше с каквото не е прилично... и аз му написах цялото си име и телефона, като му казах, че ако наистина мисли това нещо за мен и това е сериозната му позиция относно моя милост, ще бъда удовлетворен да ми се обади и да се видим НЕАНОНИМНО, та да ми го каже очи в очи. Изрично му подчертах, ЧЕ ТОВА НЕ Е ЗАПЛАХА, но просто го провокирам да се замисли относно мотивите на сърцето си и ходенето си с Господа.
ххххххххххххххххх

  Таааааа - относно интернетфорумното разискване на важни теми- православните в повечето случаи не са настроени благосклонно относно "нашите среди" - бял братко, защо да се пълни форума със странни въпроси и безсмислено спорене относно основните доктрини и основи на вярата?! Според мен това едва ли би послужило за добро но някой, който би посетил форума.... та камо ли на Господа ...
хххххххххххххххххх

  Господа да е с душите ви!! Господният мир да обитава в сърцата ни и да живеееме все по- реално с Него!" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
09.08.08 13:23 Цитирай
изказвания: 4773

Само искам да уточня, че Единни.ком очевидно не се асоциира с течения във вярата
 - нито е "протестантски" или "евангелистки/харизматичен",
нито е "източно-православен",
нито "римо-католически",
нито някакъв подобен друг,
(за мен лично понятитята в кавичките са само някакво име/етикет за принадлежност към течение/оргазаниция, нищо повече, въпреки че някой държат да влагат някакви по-специални значения в тях, които другите съвсем не споделят).

И както се вижда, никой не е забранил тук да пишат и участват
както такива, които се самоопределят като "протестанти" или "евангелисти/харизматици",
така и такива, които се самоопределят като "източно-православен",
така и такива, които се самоопределят като  "римо-католически",
така и такива, които се самоопределят по някакъв друг начин,
а дори и такива, които не вярват в Божия син
(стига всеки, който пише да не нарушава правилника и да се държи добре)

Когато Бог започне да говори в Писанието за "източно-православни" или "протестанти"/"евангелисти"/"харизматици" или "римо-католици" и т.н., тогава и сайтът би могъл да се асоциира със съответното казано от Бога в Писанието.


[ Редактирано 09.08.08 14:23 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
09.08.08 17:34 Цитирай
изказвания: 372
аз нямам контакт с него намерих като се ровичках в този саит където спореха бакалов и православните където ти го пратихНай-отгоре

    
09.08.08 21:49 Цитирай
изказвания: 2104
"Когато Бог започне да говори в Писанието за "източно-православни" или "протестанти"/"евангелисти"/"харизматици" или "римо-католици" и т.н., тогава и сайтът би могъл да се асоциира със съответното казано от Бога в Писанието." - смятам, че основните доктрини на вярата в Бог в горнокритичноспоменатите евангелскохаризматични, протестантски среди, е по- близо до първообраза.
хххххххххххххххххх

Който иска - свободен е да смени концепцията на Исус с целуване на икони и святи ръце, палене на свещи, молитви пред образа на светци и Божията майка, поклонение пред мъртъвци, молитва за душите на умрелите и целият религиознообреден канон на православието и католицизма. О.к. - със сърце вярва човек и с уста прави изповед и се спасява, има вярващи в Господа и сред тези течения, но нека бъдем трезви и да не отиваме в изхвърляве на бебето с водата,- как смятате? Това, че Бог ни Е светнал истини относно небиблейската форма на събиране на вярващите като "Църква" - сграда, не значи , че трябва да отиваме в някаква крайност, да приемаме мъртвите ритуали на другите течения, което разбирам от горното изказване (т.е. - ако добре схващам, има прокарана мисъл, че както няма еванге...и т.н. в Словото, така няма и правосл... и т.н. в същото. От което може да се заключи, че и едните и другите са в еднаква чистота на вярата пред Бога ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
хххххххххххххххххх

Както прибързано съм написал (да, и неправилно изразил се), че едва ли не моята/ нашата вяра (а в индиректност - ние ), е само единственодостойна за форумно обсъждане, така и горните редове са прибързано написани.
хххххххххххххххххх

Ако съм прозвучал харизматичноевангелскипротестантскому арогантен - извинявам се! Смятам, че и в нашите среди има мнооого неща за дялкане, но като основен, общ формат на тълкуване на Словото, смятам, че точно от тези среди, се изказва по- точно Евангелието на Исус. Това мисля .
хххххххххххххххххх

Господ да Е със сърцата ви.
Ваш в Исус : Владо." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
11.08.08 13:43 Цитирай
изказвания: 372
добре Владо тогава защо само от нас търсиш съвет за твоита сиуация а не се обърнеш и към някои поп или католик и може би и към йеховист ?
земи от повече места съвети но не забравяи че само един е правилният път и не всеки които се пише за вярваш или брат е такъв защото много газват че сме братя но делата ил сяа като на дявола което сам го знаешНай-отгоре

    
14.08.08 02:50 Цитирай
изказвания: 4773
Владо, във връзка с разцеплението са си лика-прилика.
Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
14.08.08 10:09 Цитирай
изказвания: 2104
eureth said :

" Владо, във връзка с разцеплението са си лика-прилика."

Така е , еурет, но аз не съм дискутирал приликата в разцеплението....А разцепление от/спрямо какво...?!!!
Наистина, написаното от теб във форума е много и разнообразно, с редица неща съм съгласен, други не разбирам много (моля те, по възможност, редактирай статията относно десятъка, защото размишленията ти в нея имат вид на лек хаотизъм - систематизирай, опрости, сглоби по- ясно цялото изложение- имам впредвид конкретно частта за Мелхиседек и Аврааам, но и като цяло- можеш да го направиш по-ясно, по- точно, по- конкретно.... ), но би ли ми казал след смъртта на Павел, да,кажем от по- късно от...230г., събранията имали ли са ...как да кажа - библейският вид и характер, та казваш/говориш/пишеш за разцепление/я ?....?!
ххххххххххххххххххххххххххххх

Ваш в Христос : Владимир." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
14.08.08 11:26 Цитирай
изказвания: 4773
За последното, не зная  със сигурност, но предполагам по-скоро - не,

защото до колкото зная още преди това на вярващите им е хрумнало ужасната човешка земна идея да  си поставят цар във всеки град, а после и цар на всички тези царе,

- на което "Доберманът на Бога" (бившият Grand Inquisitor, Ратцингер) и неговият източно-римски колега (и там са правили някои "инквизиции") са наследници, както и всички като онзи новоизлюпил се цар, за който ти писа.

Те, заедно с някой римски император, са напълно достатъчни да превърнат Божията общност на културно-бабинодеветинно мероприятие състоящо се от патриции и плебеи (или клиенти и фирми предлагащи платени услуги),
а по-късно и на сектантски душе-империи - каквито са западно-"православните" и източно-"православните", както и евнагелистките концерни като този на Бени Хин, например.

Разцепление от типа на това, което Бог чрез Павел осъжда в 1-вото си п-мо до кор., 1:12, 3:4.


Аз не съм призовал към: „да приемаме мъртвите ритуали на другите течения“,
нито пък говоря от позиция примерно на протестант, за мен лично „протестантство“ е също „друго течение“, както и източно-римско или или западно-римско „православие“.
Да, вероятно си прав за това, което съм писал, но не винаги има време за всичко. Надявам се и други да изследват и Бог да ги води да му служат и по такъв начин.

Относно статията за десятъкЪТ, ще пусна кратко резюме с това , какво съм искал да кажа.

ПС, ето тук е: http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?3945.0#post_4026

[ Редактирано 14.08.08 11:33 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<      
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF